Απορίες ζευγαρώματος!

Και σε σενα Μαστερ μπραβο, γιατι συγκεντρωσες ολες τις αποριες των τελευταιων ημερων:up:

:redface: ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mel έχω απαντήσει σ'ένα post περι αιμομιξίας εδώ:
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=23500&page=3
με βάση μάθημα γενετικής που είχα κάνει στο τει..

Αν έχεις χρόνο ριξε μια ματιά να δεις αν είναι απολύτως σωστό γιατί θέλω να φτιάξω ένα αρθρο περί αιμομιξίας.

Thanks!

Σωστά είναι αυτά που γράφεις σε γενικές γραμμές.
Μόνο μια παρατήρηση. Στο παράδειγμά σου με το υποτελές "θανατηφόρο" α γονίδιο γράφεις στο τέλος ότι είναι σπάνιο και οι δύο γονείς να έχουν αυτό το γονίδιο. Μα ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα με τη συγγενική αναπαραγωγή, ότι είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να έχουν και οι δύο γονείς το α γονίδιο, επειδή προέρχονται από τους ίδιους προγόνους που έφεραν το "θανατηφόρο" γονίδιο και το μετέδωσαν στους απογόνους τους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οταν λέω σπανιο εννοω πως μπορεί ο ένας γονιος πχ ειναι Αα και ο άλλος ΑΑ άρα δε θα υπαρξει προβλημα στην επόμενη γέννα μόνο στη μεθεπόμενη.

Ετσι δεν είναι ?δε τα θυμαμαι και ακριβώς δηλ!

απλα νομιζω οτι οταν οι γονεις ειναι συγγενεις και υπαρχει το γονιδιο α στη συγκεκριμενη οικογενεια,τοτε η πιθανοτητα και οι δυο γονεις να ειναι ετεροζυγωτες,δηλαδη Αα ειναι μεγαλυτερη απο οτι οταν δεν εχουν καμια συγγενεια(π.χ. μελος της οικογενειας αυτης Αα ζευγαρωνει με ατομο μη συγγενικο ΑΑ).

Τα θέματα συγχωνευτηκαν. Σε παρακαλώ, μην κάνεις και part 3, ρώτα εδώ. :P :)

Παντως ειναι φοβερο που μπορουν να κανουν γατακια απο πολλους γατους!!!:)
Γενικα η αιμομιξια ειναι καλυτερα να αποφευγεται.:)

master τι φατσούλα είναι η Σουσου σου??? τι γλυκια:P

Ναι είναι σκέτη γλύκα...:rolleyes:

ζευγάρωμΑπορίες ..

Γεια σας και από μένα!

Επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα του ζευγαρώματος, θα ήθελα να με "διαφωτίσετε" αν μπορείτε και ξέρετε. :happy:
Η γάτα πρέπει να έχει οίστρο για να έρθει σε επαφή με το αρσενικό ή ο γάτος? Σε ποίο σπίτι πρέπει να γίνει η γνωριμία,στης θηλυκιάς ή στου αρσενικού καλύτερα? Πόσες μέρες πρέπει να είναι μαζί για να συνηθήσει ο ένας τον άλλον και να γίνει το μοιραίο? Γενικά ότι πληροφορίες έχετε ακούσει ή και εμπειρικά ό,τι ξέρετε καλό θα είναι να τα γράψετε για να μάθω κι εγώ ;)

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
μαμά της Tigga :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να είναι η γάτα σε οίστρο τον οποίο αντιλαμβάνεσαι από τις φωνές της και τα τριψίματά της... πρέπει να μην είναι πολύ μικρή σε ηλικία (καλό είναι να γίνει στον δεύτερο οίστρο της...) ο γάτος είναι πάντα διαθέσιμος και γόνιμος από το 8ο περίπου μήνα και μετά... (διαφέρει και ανάλογα τη ράτσα)... η συνεύρεση καλό είναι να κρατήσει 3 μέρες περίπου... Για όποια άλλη απορία πες μου...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρέπει να είναι η γάτα σε οίστρο τον οποίο αντιλαμβάνεσαι από τις φωνές της και τα τριψίματά της... πρέπει να μην είναι πολύ μικρή σε ηλικία (καλό είναι να γίνει στον δεύτερο οίστρο της...) ο γάτος είναι πάντα διαθέσιμος και γόνιμος από το 8ο περίπου μήνα και μετά... (διαφέρει και ανάλογα τη ράτσα)... η συνεύρεση καλό είναι να κρατήσει 3 μέρες περίπου... Για όποια άλλη απορία πες μου...

Μάλλον στης γάτας το σπίτι καλύτερα, γιατί την διευκολύνει να τον δεχτεί αν είναι στο περιβάλλον της... Ο γάτος προσαρμόζεται συνήθως πιο εύκολα...;)

Μάλλον στης γάτας το σπίτι καλύτερα, γιατί την διευκολύνει να τον δεχτεί αν είναι στο περιβάλλον της... Ο γάτος προσαρμόζεται συνήθως πιο εύκολα...;)

Έτσι ακριβώς είναι....εγώ που δοκίμασα και τις 2 εκδοχές καταλήγω ότι είναι καλύτερα ο γάτος να πάει στο σπίτι της γάτας...η οποία βέβαια πρέπει να έχει οίστρο!!;)

Vibe, το θέμα σου συγχωνεύθηκε με το ήδη υπάρχον. Ελπίζω πως διαβάζοντάς το θα βρεις απάντηση στις απορίες σου.:)

:up:
υπέροχο, αρκετά κατατοπιστικό! Εμένα η δικιά μου είναι γκρί ριγέ και ο γαμπρός είναι σιάμ, τι γατάκια θα βγουν άραγε? :happy:
προς το παρόν περιμένουμε τον οίστρο μας για να γίνει το προξενιό..

Έτσι ακριβώς είναι....εγώ που δοκίμασα και τις 2 εκδοχές καταλήγω ότι είναι καλύτερα ο γάτος να πάει στο σπίτι της γάτας...η οποία βέβαια πρέπει να έχει οίστρο!!;)

:up::up::up::up:Σωστή,εμείς πήγαμε στο σπίτι της,προσαρμοστήκαμε αμέσως,το πρωτό βράδυ για ένα ποτάκι:lol::lol::lol::lol:για να μην μας περάσουν για λιγούρια:P:P:P:Pτην δευτερη και τρίτη μέρα κάναμε δουλειά και γυρίσαμε.
Μα όλη τη σκληρή δουλειά τα αρσενικά ποιά την κάνουν;:happy::happy::happy:

:up::up:Σωστή,εμείς πήγαμε στο σπίτι της,προσαρμοστήκαμε αμέσως,το πρωτό βράδυ για ένα ποτάκι:lol::lol::lol:για να μην μας περάσουν για λιγούρια:P:Pτην δευτερη και τρίτη μέρα κάναμε δουλειά και γυρίσαμε.
Μα όλη τη σκληρή δουλειά τα αρσενικά ποιά την κάνουν;:happy::happy:

Αν τους αφήσουν τα θηλυκά!!!;):lol::lol::lol::lol::lol:

Αν τους αφήσουν τα θηλυκά!!!;):lol::lol::lol::lol::lol:

Εμείς πέσαμε σε τεκνατζου:up::up::up: τεσσάρων η κυρία ενος ο Πίτσης,τον έμαθε κόλπα:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τυχερούλης ο Πίπης:lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: εμείς είμαστε το ακριβώς ανάποδο, 4,5 χρονών ο γαμπρός και 1,5 η νυφούλα :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back