Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Η αμπούλα που είναι για σκύλους, είναι για σκύλους οπότε ας μην τα μπλέξεις καλύτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ζουλού ζαζού
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
liana88
Νεοφερμένο μέλος
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό δεν επιτρέπεται, είναι διαφορετική η αμπούλα που πρέπει να χορηγείται σε σκύλους και διαφορετική για γάτες.
Έλεος δηλαδή!

Τώρα πως είναι ο γάτος;
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Ελεος δεν λες τιποτα.Την προηγουμενη φορα που ειχαμε παρει για γατα,δεν επαθε τιποτα ο μικρος.Η αληθεια ειναι οτι τον εμπιστευομαι απολυτα τον συγκεκριμενο κτηνιατρο αλλα σημερα την λαλακια του την εκανε και τον πηρα τηλ να του τα πω οταν εβγαζε αφρους το γατι.Μου πε και κεινος οτι το εγλυψε γιαυτο συνεβει αυτο και σε 10 λεπτα θα ειναι μια χαρα.Α ειπε και να τον ξεπλυνω.Αρα ισως του εκανε καποια αλλεργια επισης.Του αφαιρεσα την αμπουλα με βρεγμενη πετσετα,τον αφησα να ηρεμησει και οντως μετα απο 10 λεπτα ηταν μια χαρα.Τωρα ειναι αψογος ο κυριος,αγιο ειχε! Εκανα και εγω βλακια γιατι ειμαι υπερβολικος και ενω ζουν μεσα στο σπιτι χωρις να υπαρχει λογος τους εβαλα φαρμακα. Δεν θελω να το ξαναπερασουμε αυτο το πραγμα οποτε αμπουλες κομμενες(σκυλισιες-γατισιες)Ο γιατρός σας έδωσε αμπούλα για μικρά σκυλιά ενώ ήξερε ότι προοριζόταν για γάτους;
Αυτό δεν επιτρέπεται, είναι διαφορετική η αμπούλα που πρέπει να χορηγείται σε σκύλους και διαφορετική για γάτες.
Έλεος δηλαδή!
Τώρα πως είναι ο γάτος;
ξεχασα να αναφερω οτι ο σκυλος μου εχει κολλητιλικια με αδεσποτη γατουλα που της κανουμε θεραπεια για την ψωρα και επειδη φοβηθηκα μην κολλησουν ολα ψωρα και τρεχουμε,σημερα τα πηγα ολα στο γιατρο και τους εκανε προληπτικη ενεση. Ισως του επεσαν βαρια ολα αυτα και να μην ευθυνοταν αποκλειστικα η αμπουλα
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Να σαι καλα Βασω! Ευχαριστουμε! Μωρε και με τα σπρει μια χαρα την βγαζαμε! Γενικα ειναι πεντακαθαροι και δεν εχω δει ποτε μαμουνια πανω τους.Αλλα ειμαι πολυ της προληψης και σημερα την πατησαμε!Μωρε εσυ ειχες δικηο να ζητας να κανουν αποπαρασιτωση κι ας ζουν μεσα στο σπιτι μονο, ο Θεος μονο ξερει τι μπορει να κουβαλαμε μεσα με τα παπουτσια μας. Αλλα κι αυτος ο γιατρος, να δωσει αμπουλα για σκυλους!!! Παει, λαλησανε και οι κτηνιατροι!!! Αφου το γατακι ειναι καλα, αυτο εχει σημασια, περαστικα του ευχομαι και να ειναι το τελευταιο κουλο που σας τυχαινει.
Εκανα και μια ψαχτικη στα σκουπιδια(ευτυχως ηταν πανω πανω) για να βρω την καταραμενη αμπουλα.Λοιπον λεγεται Flevox 0.67ml και αναφερει οτι ειναι για μικροσωμα σκυλια
tragicΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
ξεχασα να αναφερω οτι ο σκυλος μου εχει κολλητιλικια με αδεσποτη γατουλα που της κανουμε θεραπεια για την ψωρα και επειδη φοβηθηκα μην κολλησουν ολα ψωρα και τρεχουμε,σημερα τα πηγα ολα στο γιατρο και τους εκανε προληπτικη ενεση.
Χμμμ!
Τι ένεση δηλαδή τους έκανε προληπτικά;

VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Προληπτικη ενεση για να μην κυλησουν σε ψωρα. Στην ουσια η συγκεκριμενη ενεση ειναι η ιδια με την οποια γινεται η θεραπεια της ψωρας.Απλα οταν γινεται προληπτικα(εχουμε υπονοια δλδ οτι το ζωο μας μπορει να εχει προσβληθει ή να το τριγυριζει),γινεται μια φορα ενω στην θεραπεια γινονται 2 ενεσεις.Η δευτερη γινεται μετα απο 15 μερες.Μπορει να χρειαστει και αλλη ενεση καποιο ζωο που εχει προχωρημενη ψωρα.Εγω μιλαω για την πιο ηπια μορφη της.Την αδεσποτη γατουλα με ψωρα την πηγαμε χθες για θεραπεια και θα την ξαναπαμε σε 2 βδομαδες και ισως χρειαστει και αντιβιωση.Θα δουμε μηπως μπορεσουμε να την αποφυγουμε την αντιβιωσηΧμμμ!
Τι ένεση δηλαδή τους έκανε προληπτικά;![]()
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Με αποτέλεσμα τώρα είναι να είσαι επιφυλακτικός (λογική συνέπεια) τόσο στις αμπούλες, όσο και στα αντιβιωτικά. Κι όμως, ορισμένες φορές (αχρείαστα να'ναι) είναι απαραίτητα.
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Oτι και να πειτε εχετε δικιο.Ομως επιτρεψτε μου να τονισω το εξης.Τον ξερω τον ανθρωπο πολυ καλα.Με εχει βοηθησει,με εχει στηριξει,τοσο οικονομικα(του παω και πολλα αδεσποτα) οσο και επιστημονικα με την γνωση του που καθε τοσο την εχω μεγαλη αναγκη.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κερδοσκοπος.Αγαπαει τα ζωα και μου το εχει αποδειξει απειρες φορες! Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τον δικαιολογω για το σημερινο. Καμια φορα η αφηρημαδα και δεν ξερω και γω τι αλλο,μπορει να εχει απωλειες. Αν το εκανε αλλος κτηνιατρος να εισαι σιγουρη οτι δεν θα ημουν τοσο ψυχραιμος!Ξερω ομως οτι δεν το εκανε απο κακο.Προκαταβολικά συγνώμη γι αυτό που θα πω, αλλά πώς είναι δυνατόν ένας καλός γιατρός (του έχεις εμπιστοσύνη) να δίνει τα ακατάλληλα φάρμακα?
Με αποτέλεσμα τώρα είναι να είσαι επιφυλακτικός (λογική συνέπεια) τόσο στις αμπούλες, όσο και στα αντιβιωτικά. Κι όμως, ορισμένες φορές (αχρείαστα να'ναι) είναι απαραίτητα.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μα δεν τίθεται θέμα!! Ασφαλώς και δεν αμφισβητώ ούτε τις προθέσεις, (πόσο μάλλον τον ίδιο τον άνθρωπο, που δεν γνωρίζω).Oτι και να πειτε εχετε δικιο.Ομως επιτρεψτε μου να τονισω το εξης.Τον ξερω τον ανθρωπο πολυ καλα.Με εχει βοηθησει,με εχει στηριξει,τοσο οικονομικα(του παω και πολλα αδεσποτα) οσο και επιστημονικα με την γνωση του που καθε τοσο την εχω μεγαλη αναγκη.Σε καμια περιπτωση δεν ειναι κερδοσκοπος.Αγαπαει τα ζωα και μου το εχει αποδειξει απειρες φορες! Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι τον δικαιολογω για το σημερινο. Καμια φορα η αφηρημαδα και δεν ξερω και γω τι αλλο,μπορει να εχει απωλειες. Αν το εκανε αλλος κτηνιατρος να εισαι σιγουρη οτι δεν θα ημουν τοσο ψυχραιμος!Ξερω ομως οτι δεν το εκανε απο κακο.
Αλλά, όσο καλός επιστήμονας και να είναι κανείς, ορισμένες φορές θα κάνει και λάθη. Όχι από αφηρημάδα απαραίτητα, αλλά
από "υποτίμηση του κινδύνου" να πω? (ίσως έχει ξαναδώσει αμπούλα για σκυλάκι σε γατιά χωρίς να πάθει μέχρι τώρα κανένα γατί τίποτα, εκτός από το δικό σου). Σίγουρα δεν θα αλλάξεις τον κτηνίατρο, αλλά παράλληλα θα επαγρυπνείς κι εσύ περισσότερο σε ότι έχει σχέση με φάρμακα.
youla
Εκκολαπτόμενο μέλος
VoiceOfTheSoul
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Τι ιδέες (και συνήθειες) κι αυτές!...Το Αγια Βαρβαρα καταλαθος μπηκε και δεν ηξερα πως να το βγαλω μετα! Δεν μενω εκει.Πραγματι ομως και ο δικος μας κτηνιατρος εχει περισσοτερη εμπειρια σε σκυλια γιατι ολοι εδω γυρω εχουν κυριως κυνηγοσκυλα και οι γατες ζουν εξω στο δρομο.Δεν ξερω κανενα εδω που να εχει γατα μεσα στο σπιτι του! Και το λεει και ο ιδιος ο γιατρος!

Γιατί καλέ οι γάτες αποκλειστικά στο δρόμο? (πες τους). Ίσα-ίσα που η γάτα είναι περισσότερο του σπιτιού, αντίθετα με το σκύλο που θέλει απαραιτήτως και τη βόλτα του..
'Αλλωστε μην ξεχνάμε, οτι υπάρχει το "σπιτόγατα", ενώ δεν υπάρχει "σπιτόσκυλο" σαν έκφραση

tz3nh
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πηρα μια αμπουλα για γατες Virbac Effipro των 50mg προληπτικα μιας και δεν ξερω αν ο τυπος απο το πετσοπ ειχε κανει κατι σχετικο. Δεν μου ανεφερε κατι και χαζομαρα μου που δεν ρωτησα αλλα σκεφτηκα οτι ειχε και κουταβια ρατσας με πεντιγκρι και τα σχετικα οποτε δεν θα το διακινδυνευε.
Ειναι καλη ξέρετε;
Επισης διαβαδα οτι η γατα πρεπει να ειναι πανω απο 2 μηνών (1 kg) για να βαλω την αμπουλα και η δικη μου ειναι 4 μηνων αλλα δεν ξερω ποσα κιλα ειναι...
catpower
Νεοφερμένο μέλος

Υπάρχουν κάποιες αμπούλες σκύλου που απαγορεύονται να μπαινουν σε γάτες,κάποιες από αυτές που κυκλοφορούν στα περισσότερ κτηνιατρεία-pet shops είναι η advantix,η promeris και η expot.
Κάποιοι γιατροί δίνουν μια frontline σκύλου μεσαίου μεγέθους,πχ μέχρι 20 κιλά σε κάποιους που φροντίζουν πολλά αδέσποτα γατιά και δεν βγαίνουν οικονομικά και προτείνουν να μοιράζεται σε σταγόνες μια αμπούλα σε πολλές γατούλες.
Αμπούλες γάτας κυκλοφορούν πολλές όπως frontline,stronghold,advocate,effipro και μια καινούρια που έμεινα πολύ ευχαριστημένη την activyl.
Σε ζωάκια που ήδη έχουν πολλά παράσιτα καλύτερα να γίνεται πρώτα ένα ψέκασμα με spray,μια επανάληψη σε 15 μέρες και μετά κάθε μήνα μια αμπουλίτσα.
Κάνουμε μια χωριστρούλα στο σβερκάκι της γάτας και απλώνουμε προς τα κάτω,όχι στη ράχη γιατί φτάνει να την γλύψει,αν γίνει αυτό δεν θα πάθει κάτι,μπορεί να βγάζει σάλια απ'την αηδία αλλά δεν προλαβαίνει να απορροφηθεί η αμπούλα και είναι σαν να μην έγινε εγαρμογη.
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι

Και μην ξεχνάμε..για εξωπαράσιτα κάθε 1 μήνα και ενδοπαράσιτα κάθε 3 μήνες.Ακόμη και για τα ζωάκια που ζουν αποκλειστικά μέσα μπορεί εμείς με τα παπούτσια μας να μεταφέρουμε αυγά ψύλλων.Τον χειμώνα ευτυχώς δεν κολλάνε τσιμπούρια αλλά οι ψύλλοι δεν καταλαβαίνουν από κρύα και τα ταλαιπωρούν..

Αν το γατί έχει μια πληγή κάπου στο σώμα του (όχι κατι το ιδιαίτερο, π.χ. να έχει κοκκινίσει το δέρμα από το ξύσιμο) και του βάλουμε αμπούλα όχι πάνω σ' αυτό το σημείο, κανονικά στη βάση του κεφαλιού υπάρχει πρόβλημα??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω την εξής απορία..
Αν το γατί έχει μια πληγή κάπου στο σώμα του (όχι κατι το ιδιαίτερο, π.χ. να έχει κοκκινίσει το δέρμα από το ξύσιμο) και του βάλουμε αμπούλα όχι πάνω σ' αυτό το σημείο, κανονικά στη βάση του κεφαλιού υπάρχει πρόβλημα??
Καλημέρα! Εγώ θα περιμενα λίγες μέρες να περασει για να μην ερεθιστεί περισσότερο το σημείο. Βέβαια μπορείς να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο σου για να είσαι πιο σίγουρη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool