Απλά έχω την εντύπωση πως το ξύσιμο προκαλείται απο παράσιτα και αν δεν φύγουν δεν θα σταματήσει να το ξύνει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γεια σας !! Σήμερα είδα ότι η αξιολάτρευτη γατούλα μου έχει κολλήσει κάποιου είδους παράσιτα (είδα μερικά να περπατάνε στο τρίχωμά της
). Δεν έχει ακόμα πολλές , μόνο σε ένα σημείο γύρω από το λαιμό (όχι πολλές ζωντανές αλλά μερικά αυγά) . Άμα της βάλω αντιπαρασιτικό κολάρο θα είναι εντάξει , ή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω αμπούλες ;
Δεν ξέρω πολλά από αυτό το θέμα και θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος μπορούσε να μου λύσει αυτή την απορία. 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλησπέρα CutePaws! Την έχει δει γιατρός; Καλύτερα να τη δει για να επιβεβαιώσει αν πρόκειται περί ψύλλων.
Πάντως, έχω την εντύπωση πως οι αμπούλες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από το κολάρο. Εγώ για την ακρίβεια μόνο τέτοιες χρησιμοποιώ. Καλύτερα να της κάνεις άμεση αποπαρασίτωση με τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας, για να μην ταλαιπωρείται η γατούλα!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας .
Ελπίζω να μπορέσει να απαλλαχτεί γρήγορα η Χαρά μου από αυτούς τους ενοχλητικούς επισκέπτες!! 
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Έλεγα να της βάλω λίγο σπρέι μην κολλήσει κάναν ψύλλο. Όπως και να 'χει, βολτίτσες στο μπαλκόνι κάνει. Η γειτονιά έχει πολλά δέντρα τα οποία φτάνουν μέχρι το μπαλκόνι, ξέρω γω τι φέρνει μέσα αυτός ο ρημάδης ο αέρας;Αρχικά όσο ήταν μωρό, την ψέκαζα κάθε μήνα, αφού μόλις την είχαμε μαζέψει απ' το δρόμο, για να σκοτώσουμε τυχόν αυγά και ψύλλους (αν και δεν είχε το καημένο). Απ' το Νοέμβρη το κόψαμε. Εσύ δεν της βάζεις τίποτα; Και δε φοβάσαι μην κολλήσει τίποτα από τον Ιντεφίξ που πάει και βόλτες έξω; Κι εγώ το σκέφτομαι να μην της ξαναβάλω ποτέ να σου πω την αλήθεια.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δεν φοβάμαι μήπως την κολλήσει ο Ιντεφίξ γιατί όταν γυρνάμε τον βουρτσίζω καλά, οπότε δεν μου χει τύχει ποτέ να κολλήσει ο μικρός. Εξάλλου τον ψεκάζω και με αιθέρια έλαια που φτιάχνω μείγμα και δεν ανησυχώ ούτε για τους ψύλλους, ούτε για σκνίπες. Μόνο για τα παλιοτσίμπουρα ανησυχώ επειδή έχει καεί η γούνα μας αλλά αφού τον βουρτσίζω καλά τώρα πια δύσκολο κι αυτό.
Εγώ πάντως και στον Ιντεφίξ αμπούλα δεν έχω βάλει ακόμα....αλλά εντάξει θα του βάλω τώρα...οπότε ΟΚ.
Οπότε αμπούλα και καθαρίζουμε. Πάντως όσο βγαίνουν έστω και στο μπαλκόνι εγώ βάζω κάθε μήνα. Τον χειμώνα μάλλον θα επιμηκύνω το χρονικό διάστημα λέω....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zhta
Νεοφερμένο μέλος
catpower
Νεοφερμένο μέλος
Οι ψύλλοι όπως βλέπουμε έχουν αποκτήσει ανοσία σε κάποιες αμπούλες,σπρέυ και για αυτό το λόγο εταιρίες βγάζουν νέα προιόντα.
Σε ζωάκια που είναι γεμάτα,προτιμούμε το ψέκασμα για άμεσα αποτελέσματα και κάθε 20 μέρες με έναν μήνα δεν ξεχνάμε να επαναλαμβάνουμε.Και μέσα στο σπίτι να ζουν,εμείς μπορεί να μεταφέρουμε αυγά ψύλλων και να κολλήσουν.Το κολλάρο στη γάτα το θεωρώ λίγο επικίνδυνο,ειδικά αν βγαίνει έξω,μην μπλεχτεί πουθενά.
Ρε παιδιά, μόλις έβαλα αμπούλα στη γάτα μου, αλλά συνειδητοποίησα ότι την κρατάγαμε (είμαστε και δύο άνθρωποι μαζί -φάσκελο) στραβά και η αμπούλα πήγε μονόμπαντα. Επηρεάζει αυτό την απόδοσή της; Και αν καταφέρει να τη γλύψει;
ΥΓ: Μάλλον έχω βάλει το θέμα σε λάθος κατηγορία..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το θεμα ειναι να μην το γλυψει μεχρι να στεγνωξει και στεγνωνει γρηγορα. Δεν προκειται να επηρρεασει την αποδοση της αμπουλας, ο λογος που την βαζουμε εκει ειναι για να μην μπορεσουν να το γλυψουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
leonardo1
Νεοφερμένο μέλος
leonardo1
Νεοφερμένο μέλος
Taniakrik
Νεοφερμένο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
καλημέρα.....θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση....εγώ χθες το πρωί έβαλα αμπούλα στον γατο μου,μόνο 2 σταγόνες ..είναι 1 χρόνων ..sthn αρχή ήτανε μια χαρά,μετά όμως βγήκε έξω στο μπαλκόνι και κρυβότανε όλοι νύχτα κατo από μια γλάστρα....δεν ανησύχησα πολύ...ήτανε και αργά την νύχτα που το πρόσεξα...σήμερα όμως τον βρήκα στην ίδια θέση,χωρίς να έχει φάει τίποτα,ούτε νερό είχε πιει ...και έχει μια παράξενη συμπεριφορά...λίγο κλαει...ξύνετε στο ζβέρκο,και μόνο όταν κρύβετε στην κουβέρτα του μόνο τότε ήρεμη λίγο....θελα να είμαι ειλικρινής,αν είχα λεφτά,θα πηγενα αμέσως στο κτηνιγιατρο,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν....τι να κάνω.....με νερό τον έχω ξεπλύνη,με βρεγμένη πετσέτα τον έχω τύλιξη...τι άλλο να κάνω???
Καλησπέρα, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κτ άλλο, απλά περιμένεις να δεις πως θα εξελιχθεί. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να συνέλθει πάντως, αφού προφανώς παρουσίασε κάποια ευαισθησία στη συγκεκριμένη αμπούλα, εκτός κι αν σου πεσε κατά λάθος μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη για το βάρος του, οπότε είναι λογικό ούτως ή άλλως να τον πείραξε
Αν δεις όμως ότι συνεχίζεται το πρόβλημα καλό θα ήταν έστω να κάνεις ένα τηλεφώνημα στον κτηνίατρό σας για να σου πει τη γνώμη του 
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool