Απορίες που αφορούν στις αμπούλες για εξωπαράσιτα

Ευχαριστώ για την απάντηση!
Απλά έχω την εντύπωση πως το ξύσιμο προκαλείται απο παράσιτα και αν δεν φύγουν δεν θα σταματήσει να το ξύνει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εξωπαράσιτα!!!

Γεια σας !! Σήμερα είδα ότι η αξιολάτρευτη γατούλα μου έχει κολλήσει κάποιου είδους παράσιτα (είδα μερικά να περπατάνε στο τρίχωμά της :mpliaks: ). Δεν έχει ακόμα πολλές , μόνο σε ένα σημείο γύρω από το λαιμό (όχι πολλές ζωντανές αλλά μερικά αυγά) . Άμα της βάλω αντιπαρασιτικό κολάρο θα είναι εντάξει , ή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσω αμπούλες ; :hmm: Δεν ξέρω πολλά από αυτό το θέμα και θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος μπορούσε να μου λύσει αυτή την απορία. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Εξωπαράσιτα!!!

Καλησπέρα CutePaws! Την έχει δει γιατρός; Καλύτερα να τη δει για να επιβεβαιώσει αν πρόκειται περί ψύλλων.
Πάντως, έχω την εντύπωση πως οι αμπούλες είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από το κολάρο. Εγώ για την ακρίβεια μόνο τέτοιες χρησιμοποιώ. Καλύτερα να της κάνεις άμεση αποπαρασίτωση με τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας, για να μην ταλαιπωρείται η γατούλα! :)

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Εξωπαράσιτα!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας . :) Ελπίζω να μπορέσει να απαλλαχτεί γρήγορα η Χαρά μου από αυτούς τους ενοχλητικούς επισκέπτες!! :D

ας ρωτήσω κι εγώ......η Ζένια δεν ξύνεται καθόλου,να βάλω αντιπαρασιτικό ή όχι?

Εμάς η γιατρός μας, μας συμβούλεψε να μην βάλουμε αμπούλα γιατί δεν βγαίνει καθόλου έξω. Μέχρι στιγμής η Κίρα δεν βάζει αμπούλα, δεν έχει χρειασθεί. Τώρα αν είχε πρόβλημα θα μίλαγα σίγουρα με τη γιατρό μου να δω πως θα το αντιμετωπίσουμε. Αμπούλες βάζω μόνο στον Ιντεφίξ, αν και εκεί είμαι ολίγον ξεχασιάρια....:redface:

Εγώ αρχικά όταν ήταν μωρό η Άρια, της έβαζα σπρέι. Τώρα έχω να της βάλω από τον Νοέμβριο γιατί τη "λυπάμαι" να την παστώνω με χημικά ενώ μένει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Απλά απαγορεύσαμε τα παπούτσια εντός σπιτιού, τα αφήνουμε έξω από την πόρτα μας, ώστε να μην κουβαλάμε αηδίες μέσα στο σπίτι. Σκεφτόμουν να ξεκινήσω να της βάζω πάλι σπρέι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οργιάζουν τα ζουζούνια, αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση ακόμα. Είναι και πανάκριβα τα άτιμα ε. 17 ευρώ το μπουκαλάκι το σπρέι. Αμπούλες δεν μπορούμε να βάλουμε λόγω ευαισθησίας.

Μα και με το σπρέι μπορεί να έχετε πρόβλημα...αν το γλύψει;; γιατί να της βάλεις αφού είναι μέσα στο σπίτι....;;

Μωρέ με τις αμπούλες είχαμε πρόβλημα-πρόβλημα (μας έκανε καράφλα και μεγάλη πληγή, ένα μήνα με κορτιζονούχο αλοιφή ήμασταν, και φυσικά με κάμποση αντιβίωση). Ε το σπρέι φυσικά και θα το γλείψει, τι θα το κάνει; Αφού με το που νιώσουν κάτι στη γούνα τους, αμέσως γλείφονται!:P Έλεγα να της βάλω λίγο σπρέι μην κολλήσει κάναν ψύλλο. Όπως και να 'χει, βολτίτσες στο μπαλκόνι κάνει. Η γειτονιά έχει πολλά δέντρα τα οποία φτάνουν μέχρι το μπαλκόνι, ξέρω γω τι φέρνει μέσα αυτός ο ρημάδης ο αέρας;

Αρχικά όσο ήταν μωρό, την ψέκαζα κάθε μήνα, αφού μόλις την είχαμε μαζέψει απ' το δρόμο, για να σκοτώσουμε τυχόν αυγά και ψύλλους (αν και δεν είχε το καημένο). Απ' το Νοέμβρη το κόψαμε. Εσύ δεν της βάζεις τίποτα; Και δε φοβάσαι μην κολλήσει τίποτα από τον Ιντεφίξ που πάει και βόλτες έξω; Κι εγώ το σκέφτομαι να μην της ξαναβάλω ποτέ να σου πω την αλήθεια.

Κοίτα μια φορά με την αμπούλα είχα το ίδιο θέμα....καράφλιασε η Τζίντζερ μου σε ένα σημείο και μου είχε πει η κτηνίατρος ότι καμμιά φορά συμβαίνει. Εκτοτε δεν της ξαναέβαλα. Στην Κίρα δεν έβαλα ποτέ εξαρχής, ούτε καν σπρέι. Την πρόσεξα και είδα ότι δεν είχε τίποτα...πεταμένη τη βρήκα και εγώ στον κήπο. Η ίδια η γιατρός μου είπε πως δεν είναι απαραίτητο και πως δεν είναι και τόσο εύκολο να κολλήσει στο μπαλκόνι. Σπρέι τώρα που γλύφεται δεν θα στο πρότεινα να βάλεις...τουλάχιστον ρώτα τη γιατρό σου, νομίζω πως δεν πρέπει να το γλύφει γιατί μπορεί να της δημιουργήσει εκτός από σάλια και πρόβλημα σε ποσότητα.
Δεν φοβάμαι μήπως την κολλήσει ο Ιντεφίξ γιατί όταν γυρνάμε τον βουρτσίζω καλά, οπότε δεν μου χει τύχει ποτέ να κολλήσει ο μικρός. Εξάλλου τον ψεκάζω και με αιθέρια έλαια που φτιάχνω μείγμα και δεν ανησυχώ ούτε για τους ψύλλους, ούτε για σκνίπες. Μόνο για τα παλιοτσίμπουρα ανησυχώ επειδή έχει καεί η γούνα μας αλλά αφού τον βουρτσίζω καλά τώρα πια δύσκολο κι αυτό.
Εγώ πάντως και στον Ιντεφίξ αμπούλα δεν έχω βάλει ακόμα....αλλά εντάξει θα του βάλω τώρα...οπότε ΟΚ.

Μήπως αν δοκιμάζατε κάποια άλλη μάρκα αμπούλας; Ίσως το Αριούκι έχει δυσανεξία/αλλεργία μόνο σε μία μάρκα. Εμείς έχουμε δοκιμάσει frontline και πρόσφατα activyl και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Όσο για το σπρέυ, επειδή μου έχει μείνει από όταν ήταν η Μίσι μικρό, τώρα δεν κάθονται να τους το βάλω... :/: Οπότε αμπούλα και καθαρίζουμε. Πάντως όσο βγαίνουν έστω και στο μπαλκόνι εγώ βάζω κάθε μήνα. Τον χειμώνα μάλλον θα επιμηκύνω το χρονικό διάστημα λέω....

εχετε δει αποτελεσμα με το κολαρο και τις αμπουλες..??? της εχωω βαλει κολαρα αλλα δεν ειχε κανενα μα κανενα αποτελεσμα μετα τις εβαλα αμπουλα πισω παλι ψυλλους ειχε εβαζε το χερι της να το γλυψει οποτε και αυτες οι τρεις σταγονες τιποτα δεν εκαναν. ώσπου πηρα ενα θαυματουργο σπρει πολυ γνωστο την ψεκασα απο πανω μεχρι κατω και το επομενο λεπτο αρχιζαν και πηδαγαν απο πανω της δυστυχωσ πανω στο χαλι, επρεπε να την ειχα βγαλει εξω..το μονο θεματακι ειναι να την κραταω απασχολημενη μεχρι να στεγνωσει και μετα να το γλειψει..

Kαλησπέρα,να σας ενημερώσω οτί έχει κυκλοφορήσει και χάπι για τους ψύλλους,είναι κατάλληλο για περιπτώσεις που έχουν αλλεργίες τα ζωάκια ή τα κυνηγάμε με τις ώρες να τους βάλουμε αμπούλα και μετά να προσέχουμε μην τη γλύψουν.Και επίσης αν υπάρχουν παιδάκια στο σπίτι που χα'ιδολογάνε τα ψιψίνια ακόμη και πάνω στην αμπούλα.
Οι ψύλλοι όπως βλέπουμε έχουν αποκτήσει ανοσία σε κάποιες αμπούλες,σπρέυ και για αυτό το λόγο εταιρίες βγάζουν νέα προιόντα.
Σε ζωάκια που είναι γεμάτα,προτιμούμε το ψέκασμα για άμεσα αποτελέσματα και κάθε 20 μέρες με έναν μήνα δεν ξεχνάμε να επαναλαμβάνουμε.Και μέσα στο σπίτι να ζουν,εμείς μπορεί να μεταφέρουμε αυγά ψύλλων και να κολλήσουν.Το κολλάρο στη γάτα το θεωρώ λίγο επικίνδυνο,ειδικά αν βγαίνει έξω,μην μπλεχτεί πουθενά.

Αμπούλα αποπαρασίτωσης έπεσε στραβά;

Ρε παιδιά, μόλις έβαλα αμπούλα στη γάτα μου, αλλά συνειδητοποίησα ότι την κρατάγαμε (είμαστε και δύο άνθρωποι μαζί -φάσκελο) στραβά και η αμπούλα πήγε μονόμπαντα. Επηρεάζει αυτό την απόδοσή της; Και αν καταφέρει να τη γλύψει;

ΥΓ: Μάλλον έχω βάλει το θέμα σε λάθος κατηγορία..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Αμπούλα αποπαρασίτωσης έπεσε στραβά;

Το θεμα ειναι να μην το γλυψει μεχρι να στεγνωξει και στεγνωνει γρηγορα. Δεν προκειται να επηρρεασει την αποδοση της αμπουλας, ο λογος που την βαζουμε εκει ειναι για να μην μπορεσουν να το γλυψουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εμενα ο γατος μου δεν καθετε να του βαλω την αμπλουλα κ ετσι σημερα ετσι οπως κουνιοταν την εβαλα ολη πανω στο τριχωμα.... υπαρχει περιπτωση να μην τον επιασε? να του βαλω αλλη?

Θα έλεγα να περάσουν κάποιες μέρες και μετά... Μην τον πειράξει... Εντάξει δέρμα δε θα δεις με το πυκνό τρίχωμα που έχουν τα γατούνια μας, αλλά έπεσε τόσο επιφανειακά πια;

ε ναι.... καλα θα περιμένω καμια βδομαδα και θα του ξαναβαλω....

καλημέρα.....θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση....εγώ χθες το πρωί έβαλα αμπούλα στον γατο μου,μόνο 2 σταγόνες ..είναι 1 χρόνων ..sthn αρχή ήτανε μια χαρά,μετά όμως βγήκε έξω στο μπαλκόνι και κρυβότανε όλοι νύχτα κατo από μια γλάστρα....δεν ανησύχησα πολύ...ήτανε και αργά την νύχτα που το πρόσεξα...σήμερα όμως τον βρήκα στην ίδια θέση,χωρίς να έχει φάει τίποτα,ούτε νερό είχε πιει ...και έχει μια παράξενη συμπεριφορά...λίγο κλαει...ξύνετε στο ζβέρκο,και μόνο όταν κρύβετε στην κουβέρτα του μόνο τότε ήρεμη λίγο....θελα να είμαι ειλικρινής,αν είχα λεφτά,θα πηγενα αμέσως στο κτηνιγιατρο,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν....τι να κάνω.....με νερό τον έχω ξεπλύνη,με βρεγμένη πετσέτα τον έχω τύλιξη...τι άλλο να κάνω???

καλημέρα.....θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση....εγώ χθες το πρωί έβαλα αμπούλα στον γατο μου,μόνο 2 σταγόνες ..είναι 1 χρόνων ..sthn αρχή ήτανε μια χαρά,μετά όμως βγήκε έξω στο μπαλκόνι και κρυβότανε όλοι νύχτα κατo από μια γλάστρα....δεν ανησύχησα πολύ...ήτανε και αργά την νύχτα που το πρόσεξα...σήμερα όμως τον βρήκα στην ίδια θέση,χωρίς να έχει φάει τίποτα,ούτε νερό είχε πιει ...και έχει μια παράξενη συμπεριφορά...λίγο κλαει...ξύνετε στο ζβέρκο,και μόνο όταν κρύβετε στην κουβέρτα του μόνο τότε ήρεμη λίγο....θελα να είμαι ειλικρινής,αν είχα λεφτά,θα πηγενα αμέσως στο κτηνιγιατρο,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν....τι να κάνω.....με νερό τον έχω ξεπλύνη,με βρεγμένη πετσέτα τον έχω τύλιξη...τι άλλο να κάνω???

Καλησπέρα, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κτ άλλο, απλά περιμένεις να δεις πως θα εξελιχθεί. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να συνέλθει πάντως, αφού προφανώς παρουσίασε κάποια ευαισθησία στη συγκεκριμένη αμπούλα, εκτός κι αν σου πεσε κατά λάθος μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη για το βάρος του, οπότε είναι λογικό ούτως ή άλλως να τον πείραξε :/: Αν δεις όμως ότι συνεχίζεται το πρόβλημα καλό θα ήταν έστω να κάνεις ένα τηλεφώνημα στον κτηνίατρό σας για να σου πει τη γνώμη του :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back