Απορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη γέννα και την περίοδο λοχείας

γεια σας

θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζεται για το διαστημα λοχειας της γατουλας, υπαρχει πιθανοτητα να παρει τα μωρα της και να τα κρυψει αλλου;
εχω μια γατουλα, οπου την μεγαλωσα απο μωρακι, μου γεννησε 4 πολυ χαριτωμενα γατακια (ειναι τωρα στην 2η εβδομαδα) και ενω ειχε βαλει τα μωρακια της μεσα στην ντουλαπα στο κατω μερος σημερα είδα οτι το ενα απο ολα λειπει.
συνηθως δεν λειπει απο το σπιτι, ειναι παντα μαζι μας και εμεις δεν την ενοχλουσαμε καθολου, ουτε καναμε φασαρια.
ειναι πολυ περιεργο ξαφνικα να αποφασισε να απομακρυνει μονο ενα γατακι. εχει ακουσει κανενας αλλο παρομοιο περιστατικο;
ψαχνω μηπως το εχει παει αλλου στο σπιτι αλλα δεν εχω βρει τιποτα, υπαρχει ενδεχομενο να το εχει βγαλει εκτος σπιτιου σε αλλη "φωλια" και να παρει κι τα αλλα;!
εχω μπρεδευτεί και στεναχωρηθει για ολο αυτο, φοβαμαι μην παρει κι τα αλλα μικρα...:(:worry:

Ευχαριστώ για την ανταποκριση. :)
Ελπίζω να ειναι ετσι οπως τα λετε και να επιστρεψει το 4ο μικρουλι σπιτι μαζι με τα αλλα.
Πάντως την Τετάρτη το βράδυ τα είχε όλα μαζι εδώ κι Σάββατο απογευμα πρόσεξα ότι έλειπε το ένα.:confused:
Θα περιμένουμε και ότι είναι να γίνει θα γίνει.:ermm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την ανταποκριση. :)
Ελπίζω να ειναι ετσι οπως τα λετε και να επιστρεψει το 4ο μικρουλι σπιτι μαζι με τα αλλα.
Πάντως την Τετάρτη το βράδυ τα είχε όλα μαζι εδώ κι Σάββατο απογευμα πρόσεξα ότι έλειπε το ένα.:confused:
Θα περιμένουμε και ότι είναι να γίνει θα γίνει.:ermm:

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα, υπάρχει ενδεχόμενο κάποια άλλη γατα να βρήκε τα μικρά και να προσπάθησε να πάρει κάποιο; οπότε να πρόλαβε να πάρει ένα;:hmm: γιατί δεν βλέπω την δικιά μου καθόλου ανήσυχει, είναι με τα υπόλοιπα μιά χαρά;!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μια γατα στο κηπο μου είναι εγκυος και θα γεννησει από ότι υπολογιζω σε δυο μερες
αλλα το πρόβλημα είναι ότι γενναει πρωτη φορα και θα της παιθανουν όλα τα μωρα γιατι δεν είναι ικανη μητερα τι να κανω?

Τελευταία επεξεργασία:
μια γατα στο κηπο μου είναι εγκυος και θα γεννησει από ότι υπολογιζω σε δυο εβδομάδες αλλα το πρόβλημα είναι ότι γενναει πρωτη φορα και θα της παιθανουν όλα τα μωρα γιατι δεν είναι ικανη μητερα τι να κανω?

αντε με το καλο!
αλλα συγνωμη,απο που συμπέρανες οτι δεν ειναι ικανη μητερα αφου πρωτη φορα θα γινει μανα?:confused:

Μάλλον εννοούσε "έμπειρη" ή κάτι τέτοιο...;

Αυτά που μπορείς να κάνεις είναι

α. να την πάρεις σπίτι και να την προσέχεις/βοηθάς/φροντίζεις μέχρι να γεννήσει
β. να της φτιάξεις μια φωλίτσα εκεί που είναι για να χωθεί μέσα και να γεννήσει εκεί και να της πηγαίνεις φαγητό νερό κλπ και να την έχεις στο νου σου γενικά
γ. να συμβουλευτείς κτηνίατρο μετά τη γέννα ή αν παρατηρήσεις κάτι περίεργο/ανησυχητικό πριν γεννήσει η γατούλα

Τέλος, όταν λες μια γάτα στον κήπο σου εννοείς κάποια αδέσποτη γατούλα που ήρθε απλά εκεί για να γεννήσει; Ή είναι κάποια γατούλα που φροντίζεις εσύ, "δικιά σου" έστω κι αν μένει εκτός σπιτιού; Αν είναι δικιά σου, είναι κρίμα που δεν τη στείρωσες νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι να μπορείς (οικονομικά και πρακτικά) να αναλάβεις τη στείρωσή της αφού γεννήσει, με την προϋπόθεση ότι δε θα ξεμακρύνει/εξαφανιστεί από κει.

η γατα αυτή είναι αδεσποτη και λεω ότι δεν είναι ικανη μανα γιατι είναι πολύ μικρη και δεν εχει αρκετο γαλα επισης δεν μπορω να την βαλω μεσα γιατι εχο άλλες δυο !!!!

Γαλα απο που να εχει,αφου γεννα σε δυο εβδομαδες;Επισης η ηλικια και το μεγεθος δεν παιζουν κανενα ρολο στη μητροτητα.

ενταξει ...... εχεις δικιο

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν παίζει ρόλο η ποσότητα των μωρών στο πότε θα γεννήσει η γάτα.

Όπως και να 'χει αν μπορείς να τη βοηθήσεις, έχει καλώς, βάζε της έστω λίγο φαγάκι και νεράκι όσο είναι στον κήπο σου, και πριν γεννήσει δηλαδή και μετά που θα γεννήσει.

πηγα και ειδα για λιγο αυτή την γατα και φωναζει παρα πολυ

εγω φροντιζω όλα τα αδεσποτα της γειτονιας και εχω στο κηπο περιπου 20 γατες

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εντάξει, προσπάθησες να τη βοηθήσεις; Μπορείς να καταλάβεις γιατί φωνάζει; Κάτι;

Α καλά οκ.

δεν ξερω αλλα γλυφει την ουρα της συνεχεια

μηπως γενναει??

μαλλον υπολογισα λαθος........:( δεν είμαι εμπειρη από αυτα

βλεπω να βγαινει λιγο αιμα

Γεννάει τελικά ή όχι;

ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ...

βλεπω τα ποδαράκια!!!!!!!!!!!

αχ! είναι πολύ γλυκουλια (μεχρι τωρα γεννησε 3)πρεπει να κλεισω τον υπολογιστη .......

μανα αδιαφορη?

καλησπέρα... είχαμε ενα πρόβλημα με μώρα γατάκια που εγκλωβίστηκαν στον εξαερισμό του μαγαζιού που δουλεύω... τα βγάλαμε και βρήκαμε την μαμά και επιδή ήταν σε επικίνδυνο σημείο παλι την βγάλαμε απο εκεί και πήραμε και τα γατιά της και τα βάλαμε στον κήπο που είναι και εκέινη... όταν τα αφήσαμε ήταν παντελώς αδιάφορη και δεν γύρισε καν να τα κοιτάξει!!!! υπάρχει περίπτωση να τα αφήσει εκεί απροστατευτα???? έχει πάρα πολλεσ γάτεσ εκεί με γατάκια και όλεσ π΄ροσφατα γεννημένες! αλλα εχει και αρσενικά πολα... δεν μπορούσα να κανω κάτι αλλο και είχα πρόβλημα και με τούς γείτονες εκεί αλλα πάλι προσπάθησα πολύ να την πλησιάσω αλλα δεν γίνεται....τα 2 μάλιστα τα είχε και τα θήλαζει όταν την βγάλαμε απο τον σωλήνα που ήταν...το να τα ξέχασε δεν το νομίζω... πήγε μια κοπέλα ν αδει αν τελικά τα πήρε και δεν τ βρήκε... η μάνα ηταν στον κήπο ομως... επειδή δεν ήξερε το σημειό που ήταν κουρνιασμένα μπορει να μην τα είδε.... νιώθω παρα πολύ ασχημα που τα άφησα και θα πάω σίγουρα αυριο να δω αλλα ήταν εξαγριωμένα τα πράγματα με τουσ γείτονες και έπρπε να φύγω γιατι και ο εργοδότης μου άρχισε να τα παίρνει!! υπάρχει περίπτωση να μην πάει να τα πα΄ρει?:worry:

γεννηθηκαν μια χαρα!!!!!!!!!!!!!είμαι τοσο χαρουμενη!!!!γεννησε 5 γατακια τα 3 είναι θυληκα και τα 2 αγορια!!!!<3

Να τα χαίρεστε, Σταυριάννα! :)
Θυμάμαι ότι όσες γέννες έχω παρακολουθήσει πάντα είχα πρόβλημα στο να ξεχωρίσω το φύλο των νεογέννητων, είσαι τυχερή που το κατάλαβες αμέσως... ;)

Απάντηση: μανα αδιαφορη?

ξεχωρισα το φυλο τους γιατι τα θυληκα εχουν πανω από τρια χρωματα

Σταυριάννα να είναι καλότυχα τα γατάκια εύχομαι! Όσο για την άπειρη μαμά μην ανησυχείς, θα βρει τον τρόπο να τα φροντίσει πιστεύω. Πρέπει να σου πω ότι ναι μεν τα τρίχρωμα γατάκια είναι (σχεδόν) πάντα θηλυκά, δε σημαίνει όμως αυτό ότι τα δίχρωμα είναι απαραίτητα αρσενικά. Μπορεί μια θηλυκιά γατούλα να είναι και δίχρωμη αλλά και μονόχρωμη! Απλά ένας αρσενικός δεν είναι ποτέ τρίχρωμος..Οπότε ακόμη είναι νωρίς για να βγάλεις συμπεράσματα για τα δύο από τα πέντε!

Κι ομως αν και σπανιο υπαρχουν τριχρωμοι αρσενικοι. ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back