Αποτελεσματική αντιμετώπιση μυκητίασης

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!
Είμαι πολύ συνεπής στη θεραπεία,πρωί βράδυ της βάζω το Ντακταρίν αλλά δεν έχω δει και καμια τρελή πρόοδο!
Αύριο θα τη δει και ο γιατρός...
Τώρα έχω μια άλλη ερώτηση...
Βγάζει κάτι μαυραδάκια στα ρουθούνια της...Νόμιζα ότι απλά λερωνόταν από το φαγητό αλλά όταν τα καθάρισα με μια μπατονέτα και την έλεγξα κάτω από δυνατό φως μου φάνηκε σαν ζωύφιο.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;;;Θα ρωτήσω βέβαια και το γιατρό αύριο!
Φιλιά σε όλους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elly, οι περσικές πρέπει να πάρουν φάρμακο για να γίνουν καλά απο δερματοπάθειες, με τις κρεμμουλες δεν γίνεται τίποτα. Πες στον κτηνίατρο σου να σου γράψει το sporanox ή το intrafungol, και να σου πει πως θα της το δίνεις. Περαστικά σας:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Elly, οι περσικές πρέπει να πάρουν φάρμακο για να γίνουν καλά απο δερματοπάθειες, με τις κρεμμουλες δεν γίνεται τίποτα. Πες στον κτηνίατρο σου να σου γράψει το sporanox ή το intrafungol, και να σου πει πως θα της το δίνεις. Περαστικά σας:)
Sublime και μια φίλη φοιτήτρια κτηνιατρικής που ρώτησα έτσι μου είπε.Και οι γονείς μου που είναι φαρμακοποιοί είχαν φαγωθεί να μου λένε ότι μόνο έτσι περνάνε οι μυκητιάσεις με σπορανόξ.Βέβαια αυτό είναι για ανθρώπους αλλά και τα περσάκια δε διαφέρουν και πολύ τελικά!:)

Τώρα έχω μια άλλη ερώτηση...
Βγάζει κάτι μαυραδάκια στα ρουθούνια της...Νόμιζα ότι απλά λερωνόταν από το φαγητό αλλά όταν τα καθάρισα με μια μπατονέτα και την έλεγξα κάτω από δυνατό φως μου φάνηκε σαν ζωύφιο.Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;;;Θα ρωτήσω βέβαια και το γιατρό αύριο!
Φιλιά σε όλους!

Γι'αυτό δεν έχει κανείς πείρα;:hmm:

Φιλιά σε όλους!
Κάτσε να καταλάβω... Αυτά κατάφερες να τα βγάλεις με την μπατονέτα και τα κοίταξες μετά??? Ή κινούντουσαν; Μήπως έχει γεμίσει ψύλλους, η μικρή σου και η πληγή της είναι από το πολύ ξύσιμο; Ξέρω φάση με φουντωτή γατούλα που παρότι είχε αποπαρασιτωθεί, της είχαν μείνει μπόλικοι και είχε τρελαθεί στο ξύσιμο. :hmm::hmm:

Ο γιατρός παιδιά δε μου έδωσε ικανοποιητική απάντηση για τα μαυραδάκια...Είπε ότι ίσως είναι από τη μυκητίαση και πάντως ότι δεν παίζει να είναι ψύλλοι.Γενικά την έψαξα κ εγώ για ζωύφια αλλά δεν βρήκα.Σκέφτηκα να την πάω σε άλλο γιατρό αλλά μήπως είμαι υπερβολική;:confused:

Το είχε πάθει κι εμένα ένας από τους δικούς μου και ήταν μυκητίαση. Μη σε ανησυχεί όμως. Δεν κολλάει και θα γίνει σντομα καλά. Πρέπει να τον πάς σε γιατρό να του δώσει θεραπεία άμεσα.
Περαστικούλια!:redface:

Ο γιατρός παιδιά δε μου έδωσε ικανοποιητική απάντηση για τα μαυραδάκια...Είπε ότι ίσως είναι από τη μυκητίαση και πάντως ότι δεν παίζει να είναι ψύλλοι.Γενικά την έψαξα κ εγώ για ζωύφια αλλά δεν βρήκα.Σκέφτηκα να την πάω σε άλλο γιατρό αλλά μήπως είμαι υπερβολική;:confused:

Δεν σε βρίσκω καθόλου υπερβολική, κανονικά πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη.
Εγώ για παράδειγμα πήρα και τρίτη γνώμη από φοιτήτρια κτηνιατρικής για τον γάτο μου που έχει γείρει το κεφαλάκι του και μας έδωσε εντελώς άλλη πιθανότητα!

Ευχαριστώ για την υποστήριξη!
Έψαξα λίγο στο ιντερνετ για τα μαυραδάκια και δε βρήκα να είναι κάτι εκτός από το προφανές που δεν το είχα σκεφθεί,ότι μάλλον είναι από την άμμο.Καθώς μυρίζουν για να σκεπάσουν τα κακάκια τους εισπνέουν και στα ρουθούνια τους σαν να επικάθεται σαν βρωμιά.Σήμερα που ξαναέλεγξα τα μαυραδάκια μου δε μου φάνηκαν σαν ζωύφια πάντως!:up:
Φιλάκια στα γατάκια σας!!!:D

Το προβλημα με τη μυκητίαση είναι οτι πιθανον θα ξαναεμφανισεί.
Επειδή η γάτα σου είναι μακρύτριχη σίγοθρα έχεισ πρόβλημα στην εφαρμοφή της αλοιφής. Ο μεγάλοσ μου είχε κι αυτοσ όπως σου είπα και έπρεπε να του βάζω ντακταριν για αρκετό καιρό αλλά για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, ξύρισε την περιοχη που έχει πρόβλημα και καθάριζέ την με οινόπνευμα κι άφησε τη να στεγνώσει πριν ξαναβάλεις αλοιφή. Εγώ αυτό έκανα και έγινε καλα κι ακόμα μετά από 2 χρόνια περίπου δεν ξαναεμφάνισε κάτι.Πρέπει να επιμείνεισ λιγάκι αλλά θα γίνει καλά.

Το προβλημα με τη μυκητίαση είναι οτι πιθανον θα ξαναεμφανισεί.
Επειδή η γάτα σου είναι μακρύτριχη σίγοθρα έχεισ πρόβλημα στην εφαρμοφή της αλοιφής.
Γιάννα μου εγώ χρησιμοποιώ βάμμα δηλαδή λοσιόν όχι αλοιφή και επειδή έχει και πινελάκι,είναι πολύ πιο εύκολη η εφαρμογή!Βέβαια εννοείται ότι έχω κόψει τις τρίχες από την περιοχή!
Διάβασα ότι οι μυκητιάσεις είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις μακρύτριχες.Τι να γίνει;:/:Θα το αντιμετωπίσουμε!:happy:

Να και ένα παλιό θέμα...
Η Μπιάνκα μεγάλωσε πολύ...
Και ξανάπαθε μυκητίαση...Ακριβώς ένα χρόνο μετά...Και ΔΕΝ δικαιολογείται από την εποχή μου είπανε!!!
Δεν την έχω πάει σε γιατρό γιατί τώρα το ανακάλυψα...Αλλά το αναγνώρισα αμέσως...Τέσπα,θα την πάω από Δευτέρα!
Τι μπελάς κι αυτές οι μυκητιάσεις!Τώρα πρωί βράδυ θα κυνηγιόμαστε για το φάρμακο!:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να και ένα παλιό θέμα...
Η Μπιάνκα μεγάλωσε πολύ...
Και ξανάπαθε μυκητίαση...Ακριβώς ένα χρόνο μετά...Και ΔΕΝ δικαιολογείται από την εποχή μου είπανε!!!
Δεν την έχω πάει σε γιατρό γιατί τώρα το ανακάλυψα...Αλλά το αναγνώρισα αμέσως...Τέσπα,θα την πάω από Δευτέρα!
Τι μπελάς κι αυτές οι μυκητιάσεις!Τώρα πρωί βράδυ θα κυνηγιόμαστε για το φάρμακο!:/:
Περαστικά στη γλυκούλα Μπιανκα. :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δοκίμασε βαφτιση σε μπανιο με φουνγκοραλ που σκοτωνει τα παντα και φαρμακο κατα του μυκητα απο το στομα οπως σπορανοξ / ιντραφουγκολ δες το με το γιατρο σου

Επειδή όμως το Ιντραφουγκολ είναι αρκετά επικίνδυνο για το συκώτι θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεννοηθείς με το γιατρό σου για τη δοσολογία, κ να είσαι αρκετά συνεπείς στην ώρα κ στη δοσολογία (πάντως κάνει θαύματα)

Μπάνιο με Φουνγκοράλ θα της κάνω σίγουρα...Το έχω στο πρόγραμμα!
Την προηγούμενη φορά και με αρκετά εκτεταμένη έκταση του μύκητα, πέρασε μόνο με τοπική θεραπεία με Ντακταρίν.Δεν ήθελα επειδή ήταν μικρή να της δώσω από το στόμα κάτι και τελικά το πάλεψε καλά!
Έτσι νομίζω θα ξεκινήσω και τώρα, και βλέποντας και κάνοντας...

Εμεις κανουμε παντα μπανιο γιατι σκοτωνει και τους σπορους η κατι τετοιο δεν θυμαμαι πως εξηγειται κτηνιατρικα και παντα περνουμε και σπορανοξ η ιντραφουγκολ με συνταγη γιατρου οπως ειπα για να μαστε σιγουροι γιατι ειναι ατιμο πραμα και διατηρειται στο χωρο ενα χρονο εκτος καθαρισματος με χλωρινη η αλλο παρομοιο.

Ίσως θα πρέπει όμως να ψάξεις κ την "πηγή" αυτών των μυκητιάσεων, πολλές φορές μπορεί να προκληθούν από κάποιο φυτό ή ακόμα ακόμα κ από χαλί. Υπάρχει ένα τεστ για την αλλεργία που ίσως βοηθήσει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back