RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Και εγώ έχω χάσει κάπια κιλάκια αλλά πάει πολύ αργά κ εγώ δενέχω υπομονή. Θέλω να βλέπω αποτελέσματα αμέσως αλλιως τα παρατάω. Έτσι αποφάσισα να κάνω τη δίαιτα αυτή που είπα στη Nehalennia, που είναι σκληροπυρινική μεν, αλλά χάνεις σύντομα κιλά. Βασίζεται κ αυτή στην διατροφή που λες κυρίως σε κοτόπουλο λαχανικά κ ψάρι. Και εγώ αυτό σκέφτομαι τη αρχίζω κ θα δούμελοιπον εγω ειμαι σε καλό δρόμο. Για αρχή έχω κόψει τελείως τα τηγανιτά (πατάτες κλπ), τις τυροπιττες που έτρωγα το πρωι (εχουν αντικατασταθεί απο κορν φλεικς ή ενα τοστακι γαλοπουλα ή ενα κουλουρακι θεσσαλονικης με τριγωνο τυράκι) πίνω περισσότερους χυμους και τρωω κοτοπουλο περισσότερο με σαλατες αλαλ και ψαράκι. Αυτά προς το παρόν. Νιώθω ήδη καλύτερα και λίγο ξεφουσκωμένη..θα δείξει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
1. Όταν την κάνεις, τελικά βλέπεις ότι δεν είναι και τόσο αστραπή όσο τάζει!
2. Αν υποθέσουμε ότι την έκανες κι έχασες αυτά που ήθελες, πρέπει να ακολουθήσει μια μεγάαααλη περίοδος συντήρησης. Αλλιώς, αν δηλαδή αρχίσεις απλώς να τρως κανονικά, θα βάλεις αυτά που έχασες κι άλλα τόσα.
3. Μακροπρόθεσμα (κι αυτό είναι το χειρότερο) τέτοιες δίαιτες σου αποσυντονίζουν εντελώς τον μεταβολισμό.
Γι' αυτό καλύτερα είναι να παίρνεις διατροφή από διαιτολόγο, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου...
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mπράβο σου σε θαυμάζω! καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ αλλά μάλλον αυτό που κάνω είναι παράδειγμα προς αποφυγή κι ας το ονομάζω δίαιτα... η αλήθεια είναι πως είναι πιθανότατα τάση ανορεξίας λόγω των τελευταίων 3 μηνών. Ιδιαίτερα τους 2 μήνες τους πέρασα με κατάθλιψη αλλά τον τελευταίο μήνα τα πράγματα παν καλύτερα και κάνω σχετική διατροφή αποφεύγοντας τηγανιτά και προτιμόντας πιο οφέλιμα τρόφιμα για τον οργανισμό.
Από την Πέμπτη όμως θα μπώ σε καλύτερο διατροφικό πρόγραμμα μιας και επιτέλους θα έχει περάσει η δυσκολότερη εποχή της ζωής μου.

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Zbeebz;2034162. Αν υποθέσουμε ότι την έκανες κι έχασες αυτά που ήθελες:Δυστυχως σε μια διαιτα (η διατροφη) το δυσκολο κεφαλαιο ειναι η συντηρηση.Πολλοι ανθρωποι εχουν χασει κιλα και εχουν φτασει στο επιθυμητο βαρος.Ποσοι ομως μπορουν να διατηρησουν μακροχρονια το νεο τους βαρος?Η ιατρος που συντονιζει την προσπαθεια μου να χασω βαρος μου ειπε εν ολιγοις το εξης.Με βαση την ηλικια σου και τον τροπο ζωης σου χρειαζεσαι περιπου 1800 θερμιδες για συντηρηση, δηλαδη να μην παιρνω βαρος.Το προγραμα που ακολουθω τωρα (χωρις μειωση θερμιδων απωλεια βαρους δεν γινεται) ειναι στις 1200 θερμιδες.
Φυσικο ειναι να χανω βαρος και καποια στιγμη να φτασω στον στοχο.
Αν τοτε αρχισω να τρωω 1800 θερμιδες ημερησιως θα εχει σαν αποτελεσμα σιγα,σιγα να αρχισω να περνω βαρος.Χρειαζεται δηλαδη σταδιακα να ανεβαζω τις θερμιδες που καταναλωνω ωσπου να φτασω στο επιπεδο των 1800 θερμιδων.Και μιλαμε για αυξηση της ταξης των 50 θερμιδων το μηνα.Δηλαδη οσο χρονο χρειαζομαι να χασω τα κιλα που θελω ,αλλο τοσο χρονο χρειαζομαι να φτασω στο επιπεδο να τρωω "μετρια" και υγειινα και να μην παχαινω (δηλαδη συντηρηση).Το ξερω οτι ειναι πολυ δυσαρεστα αυτα
ουτε και εμενα μου αρεσαν
αλλα φοβαμαι οτι ειναι η πραγματικοτητα.
Για αυτο και η διαιτες αστραπη, που αναφερει πιο πανω η Zbeebz oυσιαστικα δεν προσφερουν τιποτε,απλα εξασθενουν τον οργανισμο.Συγνωμη που σας κουρασα και σας απογοητευσα.
![]()
elvenstar
Επιφανές μέλος
Δυστυχως σε μια διαιτα (η διατροφη) το δυσκολο κεφαλαιο ειναι η συντηρηση.Πολλοι ανθρωποι εχουν χασει κιλα και εχουν φτασει στο επιθυμητο βαρος.Ποσοι ομως μπορουν να διατηρησουν μακροχρονια το νεο τους βαρος?Η ιατρος που συντονιζει την προσπαθεια μου να χασω βαρος μου ειπε εν ολιγοις το εξης.Με βαση την ηλικια σου και τον τροπο ζωης σου χρειαζεσαι περιπου 1800 θερμιδες για συντηρηση, δηλαδη να μην παιρνω βαρος.Το προγραμα που ακολουθω τωρα (χωρις μειωση θερμιδων απωλεια βαρους δεν γινεται) ειναι στις 1200 θερμιδες.
Φυσικο ειναι να χανω βαρος και καποια στιγμη να φτασω στον στοχο.
Αν τοτε αρχισω να τρωω 1800 θερμιδες ημερησιως θα εχει σαν αποτελεσμα σιγα,σιγα να αρχισω να περνω βαρος.Χρειαζεται δηλαδη σταδιακα να ανεβαζω τις θερμιδες που καταναλωνω ωσπου να φτασω στο επιπεδο των 1800 θερμιδων.Και μιλαμε για αυξηση της ταξης των 50 θερμιδων το μηνα.Δηλαδη οσο χρονο χρειαζομαι να χασω τα κιλα που θελω ,αλλο τοσο χρονο χρειαζομαι να φτασω στο επιπεδο να τρωω "μετρια" και υγειινα και να μην παχαινω (δηλαδη συντηρηση).Το ξερω οτι ειναι πολυ δυσαρεστα αυτα
ουτε και εμενα μου αρεσαν
αλλα φοβαμαι οτι ειναι η πραγματικοτητα.
Για αυτο και η διαιτες αστραπη, που αναφερει πιο πανω η Zbeebz oυσιαστικα δεν προσφερουν τιποτε,απλα εξασθενουν τον οργανισμο.Συγνωμη που σας κουρασα και σας απογοητευσα.
![]()

Ευχαριστούμε πολύ, εγώ εκεί έχανα την μπάλα, χάνω τα κιλά κ μετά γυρίζω στην κανονική μερίδα που έτρωγα πριν τη δίαιτα με αποτέλεσμα να τα παίρνω σωρηδών τα κιλα. Ενώ θέλει αύξηση μόνο 50 θερμίδες το μήνα έτσι;;; πολύ ενδιαφέρων κ κανείς δεν το έχει πει.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλο βέβαια αν, όπως εγώ, κάνεις καθιστική δουλειά, δεν περπατάς και δεν κάνεις γυμναστική!
Καλή σας επιτυχία!
elvenstar
Επιφανές μέλος
Επειδή κ μένα η δουλειά κ γενικότερα η ζωή μου είναι καθιστική πρόσφατα πήρα ένα διάδρομο σαν κ αυτόν που έχουν τα γυμναστήρια κ κάνω γύρω στα 45 λεπτά, αλλά δεν κάνω κάθε μέρα βαριέμαιΛοιπόν θα γελάσετε αλλά σε 8 μήνες έχασα 4 κιλά τι λέτε? Εχω βέβαια έναν απρόσμενο ρυθμιστή. Τον λένε οισοφαγική παλινδρόμιση = για όλη τη ζωή ποτέ τηγανητά, σοκολάτες, καφέδες, βούτυρα, μπύρα και όλα τα ανθρακούχα, ελάχιστα ωμά λαχανικά, όσπρια, σπάνιότατα πίτσα και πίττες, ε! άμα δεν τρως και κρέατα νάτη η συντήρηση!
Αλλο βέβαια αν, όπως εγώ, κάνεις καθιστική δουλειά, δεν περπατάς και δεν κάνεις γυμναστική!
Καλή σας επιτυχία!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπόν θα γελάσετε αλλά σε 8 μήνες έχασα 4 κιλά τι λέτε? Εχω βέβαια έναν απρόσμενο ρυθμιστή. Τον λένε οισοφαγική παλινδρόμιση = για όλη τη ζωή ποτέ τηγανητά, σοκολάτες, καφέδες, βούτυρα, μπύρα και όλα τα ανθρακούχα, ελάχιστα ωμά λαχανικά, όσπρια, σπάνιότατα πίτσα και πίττες, ε! άμα δεν τρως και κρέατα νάτη η συντήρηση!
Καλή σας επιτυχία!
Anima ειχα και εγω κανα δυο επεισοδια γαστροοισοφαγικης παλινδρομισης (ΓΟΠ))στο παρελθον.Ειναι πραγματικα πολυ δυσαρεστη εμπειρια να ξυπνας μεσα στην νυχτα και να "πνιγεσαι".Εχω κοψει με το μαχαιρι τα αεριουχα(καταναλωνα σε μεγαλες ποσοτητες απο το γνωστο λαιτ αναψυκτικο), εχω κοψει το καπνισμα(παρ'οτι καπνιζα λιγο) και τωρα με την απωλεια βαρους πιστευω να παω ακομη καλυτερα.Παντος στους ερεθιστικους παραγοντες συμπεριλαμβανεται και το αγχος.
Ειναι αρκετα διαδεδομενη παθηση και ακουσα σε ιατρικη εκπομπη οτι πασχει το 30% των ενηλικων Ελληνων.

Υ.Γ Μods,για να μην εχω τυψεις οτι ειμαι οφφ-τοπικ, μηπως να ανοιγαμε και ενα θεμα για την δικη μας υγεια (εκτος αυτης των γατιων μας).

Μαλλον πολλους πουρο-γατο-γονεις βλεπω, να εχουμε να συζηταμε για εμπειριες και περιστατικα.

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Anima ειχα και εγω κανα δυο επεισοδια γαστροοισοφαγικης παλινδρομισης (ΓΟΠ))....Ειναι πραγματικα πολυ δυσαρεστη εμπειρια .....Εχω κοψει με το μαχαιρι ......Παντος στους ερεθιστικους παραγοντες συμπεριλαμβανεται και το αγχος.
Ειναι αρκετα διαδεδομενη παθηση και ακουσα σε ιατρικη εκπομπη οτι πασχει το 30% των ενηλικων Ελληνων.
Υ.Γ Μods, μηπως να ανοιγαμε και ενα θεμα για την δικη μας υγεια ....
Μαλλον πολλους πουρο-γατο-γονεις βλεπω, να εχουμε να συζηταμε για εμπειριες και περιστατικα.![]()
Καλή μου εγώ δεν είμαι απλώς "πουρογατογονιός" αλλά μια περήφανη γιαγιά-γατο-γονιός. χι,χι,χι!!! Και ναι πιστεύω ότι το άγχος τα κάνει όλα και τα κακά και τα καλά (χωρίς αυτό πως θα οργανωνόμασταν???!!!) και δυστυχώς άμα καταφέρουμε και τη γλυτώσουμε από άλλα αυτό θα μας ....ξαποστείλει...
Γι αυτό και συμερίζομαι τις ανησυχίες μιας 42χρονης του σάιτ που έλεγε ότι ανησυχεί για το τι θα γίνουν τα γατιά της αν πεθάνει!! μόνο που ... εγώ είμαι πιο κοντά σ' αυτό γι αυτό και σοφίζομαι διάφορες εναλλακτικές ....
Τώρα, ας ξαναγυρίσουμε λοιπόν στη δίαιτα! διότι το ότι θα τα κακαρώσουμε δεν το γλυτώνουμε, τουλάχιστο όμως ας το κάνουμε με ...στυλ!
julia
Διακεκριμένο μέλος

Τώρα το είδα το θέμα και επειδή γράψατε κιόλας 15 σελίδες... τις πέρασα λίγο γρήγορα.
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ πράσινη ΝΟΤΑ και σε όσες θέλετε και προσπαθείτε να αδυνατίσετε.
Κάποιες παρατηρήσεις μόνο.
- Νότα, ΛΑΘΟΣ εποχή διάλεξες παιδί μου.. δεν γίνεται να συγκεντρωθείς τέτοια εποχή, αρχίζει η ρουτίνα, η δουλειά, ο χειμώνας , τα πρωτοβρόχια.. τα κρύα...

- ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ το πάρεις απόφαση... Κομμένο το φαγητό μετά τις 20.00. Κομμένα τα αναψυκτικά, τα ψωμιά.. και εχε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ενα μπουκαλάκι νερό δίπλα σου και μόλις αρχίζει κάποιος να γουργουρίζει κατέβασε ενα μπουκαλάκι νερο.!

Και εγώ θέλω να χάσω τα καλοκαιρινά παχάκια... αλλά ΔΕΝ έχω το ψυχικό σθένος και την αναποφασιστικότητα να ξεκινήσω.

Θα σας σκέφτομαι..
και ότι συμβουλές εδω είμαι!!!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Επειδή κ μένα η δουλειά κ γενικότερα η ζωή μου είναι καθιστική πρόσφατα πήρα ένα διάδρομο σαν κ αυτόν που έχουν τα γυμναστήρια κ κάνω γύρω στα 45 λεπτά, αλλά δεν κάνω κάθε μέρα βαριέμαι![]()
Εγώ έχω ένα ποδήλατο.. που το έκανα πλέον κρεμάστρα.. μόνο που το βλέπω κουράζομαι...

prince
Διάσημο μέλος
κάθε δύο μέρες 20 λεπτά σκοινάκι και 20 ποδήλατο.....
elvenstar
Επιφανές μέλος
Εγώ έχω ένα ποδήλατο.. που το έκανα πλέον κρεμάστρα.. μόνο που το βλέπω κουράζομαι...![]()

Α! πως δεν το σκέφτηκα να τον κάνω κ εγώ το διάδρομο κρεμάστρα, είναι κ μεγάλος κ χωράει πολλά και από κάτω τον ιμάντα μπορώ να τον κάνω σιδερώστρα

julia
Διακεκριμένο μέλος
Α! πως δεν το σκέφτηκα να τον κάνω κ εγώ το διάδρομο κρεμάστρα, είναι κ μεγάλος κ χωράει πολλά και από κάτω τον ιμάντα μπορώ να τον κάνω σιδερώστρα![]()
Μιά χαρά και αποθηκευτικό χώρο.. ή ράφι για βιβλία, περιοδικά, ρούχα, παπούτσια ότι θέλεις!!!

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Κορίτσια αν θέλει καμιά σας ένα είδος ποδηλάτου που είναι σαν να περπατας στον αέρα, εδώ είμαστε. Το αγόρασα αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό κάνει στο ταλαιπωρημένο γόνατό μου! Πιλάτες και πάλι πιλάτες λοιπόν!Εγώ έχω ένα ποδήλατο.. που το έκανα πλέον κρεμάστρα.. μόνο που το βλέπω κουράζομαι...![]()
Κατά τα άλλα εμείς το κατοχυρώσαμε και από αύριο αρχίζουμε δίαιτα! Θα βγάλουμε ανακοινωθέν για τ' αποτελέσματα. Δε σας λέμε ακόμη τίποτα να μη μας αυτοματιάξουμε!
Καλή μας επιτυχία!
prince
Διάσημο μέλος
ορίστε και η απόδειξη:
elvenstar
Επιφανές μέλος
Α! και εσύ μπορείς να το κάνεις κάτι να κρεμάσεις μπαλόνι για τα πάρτυ μια κ είναι σα να είναι στον αέραΚορίτσια αν θέλει καμιά σας ένα είδος ποδηλάτου που είναι σαν να περπατας στον αέρα, εδώ είμαστε. Το αγόρασα αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό κάνει στο ταλαιπωρημένο γόνατό μου! Πιλάτες και πάλι πιλάτες λοιπόν!
Κατά τα άλλα εμείς το κατοχυρώσαμε και από αύριο αρχίζουμε δίαιτα! Θα βγάλουμε ανακοινωθέν για τ' αποτελέσματα. Δε σας λέμε ακόμη τίποτα να μη μας αυτοματιάξουμε!
Καλή μας επιτυχία!

Ναι καλά το λες να μην αυτοματιαξτούμε

εγώ έκανα βιβλιοθήκη το τζάκι :Ρ
Αυτό δεν πιάνεται εσύ πρέπει να κάνεις βιβλιοθήκη το σχοινάκι
menia
Δραστήριο μέλος
ένα είδος ποδηλάτου που είναι σαν να περπατας στον αέρα, εδώ είμαστε. Το αγόρασα αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό κάνει στο ταλαιπωρημένο γόνατό μου!
Προφανώς μιλάς για το λεγόμενο ελλειπτικό! Εχω κι εγώ ένα, όντως δεν κάνει να το χρησιμοποιείς άμα έχει πρόβλημα με τα γόνατα. Αν όμως κάνεις μισή ώρα την ημέρα τα αποτελέσματα είναι θεαματικά! Ενα τέταρτο της ώρας ελλειπτικό ισοδυναμεί με μισή ώρα διάδρομο!
julia
Διακεκριμένο μέλος

Βέβαια εγώ το φοβάμαι γιατι έχω ενα θέμα στο γόνατο απο το σκι.. και την μέση μου. Αλλά παιδιά κάνει θαυματα και φυσικά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ.!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool