Από πού αγοράζετε την τροφή της γάτας σας;

να συμπληρώσω κάτι ακόμα στη γενικότερη συζήτηση; κι όποιος θέλει προβληματίζεται...

τις τροφές που λέτε, τις ακριβές, μήπως σας τις συνέστησε κτηνίατρος που εντελώς τυχαία διέθετε και τέτοιου τύπου τροφές στο μαγαζί;

Ρωτάω γιατί θα προτιμούσα να συμβουλευτώ έναν μη "διαπλεκόμενο" κτηνίατρο (μη έχοντα δηλαδή εμπορικές επιρροές στις συμβουλές του) σε ό,τι αφορά τέτοια θέματα.

Όσο για τις πιστοποιήσεις καλύτερα να μην σας πω πως καταλήγουν στην κατοχή διάφορων εταιρειών :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πάντως εμας οι κτηνίατροι και ο παλιος και ο τωρινός μας είχαν συστήσει αυτές τις τροφές...Και αν για τον παλιο είχα αμφιβολίες τον τωρινό τον εμπιστεύομαι..και δεν νομίζω ότι συστήνει ότι συστήνει για να το εκμεταλλευτεί πουλώντας τις τροφές που έχει και εκείνος...Τώρα βέβαια που ο μικρός έχει πρόβλημα δεν εχουμε επιλογή...Πάντως εμείς παίρνουμε από ένα PET SHOP δίπλα στο σπίτι και οχι από τον κτηνίατρο..Και νομίζω πολλοί κάνουν έτισ...Οπότε δεν νομίζω ότι τις συστήνουν μόνο για αυτό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Christy με βάση όσα κείμενα έχω διαβάσει περι διατροφής των γατών, οι εν λόγω τροφές βγαίνουν πολύ καλύτερες... Ελπίζω να μην νομίζεις οτι κι εγώ έχω συμφέρον! ;)

Όχι δεν νομίζω εκτός αν τα παίρνεις και μας το κρύβεις :lol:

Χαχαχχαχααααχαα :lol::lol::lol::lol:

Χωρις να εχω διαβασει ολα τα μηνυματα του θεματος , θελω να πω τα εξης .
Σχεδον παντα μια καλη ξηρα τροφη ειναι καλυτερη απο κονσερβα . Η κονσερβα στο μεγαλυτερο μερος της ειναι υγρασια και τιποτα αλλο .
Υπαρχουν τροφες φθηνες που ειναι εξαιρετικες . Η ακριβη τιμη και το γνωστο ονομα ΔΕΝ ειναι διασφαλιση ποιοτητας για κανενα προιον . Συνηθως τα γνωστα και διαφημισμενα ειναι ακριβα για να αποσβεσουν τα κοστη της διαφημισης , της εισοδου και των προβολων στα σουπερ μαρκετς κλπ . Στα πετ σοπς αν ψαξετε θα βρειτε φθηνοτερες και καλυτερες τροφες . Αν το μαγαζι εχει κινηση , η χυμα τροφη δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα αφου καταναλωνετε γρηγορα και δεν την παιρνετε μπαγιατικη , οποτε προτιμηστε την καθως συμφερει στην τιμη (ειδικα για εμας που ταιζουμε και αδεσποτα) . Ξηρα τροφη απο Lidle πηρα μια φορα και δεν την εφαγαν ουτε οι αδεσποτες , ενω του Carrefour την εφαγαν 1-2 μερες χωρις να ενθουσιαστουν και μετα σχεδον την αφηναν περιμενοντας να τους βαλω κατι αλλο .
Τις γατες που εχω εντος σπιτιου τις ταιζω με ειδικη τροφη για στειρωμενες , χυμα , της Purina , που κοστιζει απο εκει που ψωνιζω περιπου 2,35 το κιλο , αλλα κατα περιοδους την αλλαζω για να μην τη βαριουνται με κανονικη τροφη . Αυτην την περιοδο παιρνω (και για τις αδεσποτες) μια Ισπανικη που λεγεται "Sisi" , εχει 1,40 το κιλο και ειναι αξιοπρεπεστατη .
Βεβαια οι γατουλες μου δεν λενε οχι σε ελιτσες και ενιοτε σε μαγειρευτα , ακομα και σε σπανακορυζο !
Καλο ειναι παντως κατα βαση να τρωνε τροφες για γατες και οχι το φαγητο μας σαν κυρια τροφη .

Αρχική Δημοσίευση από Garfield.....αγαπαω ολες τις γατες και οχι μονο την δικη μου......[/quote:
Λατρευω ομοιως ολα τα ζωα και οχι μονο τα δικα μου . Η μονη διαφορα ειναι οτι με τα δικα μου εχουμε προσωπικες στιγμες και γνωριζει ο ενας τις συνηθειες του αλλου , αρα ειμαστε πιο δεμενοι , αλλα αγαπω εξισου και τα αδεσποτα που ταιζω και καρδιοκτυπω το ιδιο αν καποιο δεν εμφανιστει την ωρα του φαγητου.....

ο κτηνιατρος μου που ειναι πολυ καλος και τον εμπιστευομαι μου εχει πει να ψωνιζω απο pet shop αλλα δε μου εχει προτεινει κανενα...εγω επιλεγω ποιο...εκεινος δεν εχει καμμια σχεση.
και στο κατω κατω δεν προσπαθουμε να πεισουμε κανεναν...ο καθενας κανει οτι νομιζει.. οτι ειναι θα "φανει στο χειροκροτημα" που λενε....

υ.γ. ειδικα για τη ξηρη τροφη πρεπει να προσεχουμε γιατι δημιουργει και πετρες στα νεφρα οποτε πρεπει να ειναι πολυ καλης ποιοτητας και βεβαια διπλα να υπαρχει αφθονο νερακι...

Αρχική Δημοσίευση από marikaity:
υ.γ. ειδικα για τη ξηρη τροφη πρεπει να προσεχουμε γιατι δημιουργει και πετρες στα νεφρα οποτε πρεπει να ειναι πολυ καλης ποιοτητας και βεβαια διπλα να υπαρχει αφθονο νερακι...

Ναι , δημιουργει πετρες , κατα κανονα ομως στις στειρωμενες γατες . Γι'αυτο υπαρχουν ειδικες τροφες γι'αυτες .
:rolleyes:

Ειδική τροφή για στειρωμένες? Πρώτη φορά το ακούω! :confused: :confused:
Ο υπέροχος και καταπληκτικός γιατρός μας :P , ποτέ δεν μας μίλησε για ειδική τροφή…
Τι διαφορετικό προσφέρουν στα γατάκια? Αν δεν πάρουν αυτή την ειδική τροφή κινδυνεύουν?

Εκτός από πέτρες (που δημιουργούνται από την αυξημένη δόση αλάτων που περιέχουν) από την κατακράτηση υγρών που προκαλεί τα γατιά παχαίνουν (φουσκώνουν για την ακρίβεια) και ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο...

Jupiter μήπως να ακολουθούσες το παράδειγμα της Αμελί και να αλλαζες γιατρό; :lol:

Επικοινωνιακό λάθος… ο γιατρός είναι όντως καταπληκτικός, απλά ποτέ μα ποτέ δεν μιλά για διατροφή αν δεν τον ρωτήσω… έχει στειρώσει 1 γάτο και 3 γατούλες (θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα) με απίστευτη επιτυχία (δεν έσταξε σταγόνα αίμα, δεν ακούστηκε ούτε κιχ πόνου, 3-4 ώρες μετά τη νάρκωση σκαρφάλωναν στους καναπέδες) έχει εγχειρήσει παλαιότερα το λυκόσκυλο της μαμάς μου που το κατασπάραξε ένα πιτμπουλ και το νομίζαμε ετοιμοθάνατο, όλες οι επισκέψεις στο σπίτι ήταν δωρεάν, δωρεάν είναι και οι επισκέψεις με τις γατούλες και οι εξετάσεις, πληρώνω μόνο τα φάρμακα (αν χρειαστούν) και ότι από ευγένεια αγοράσω…
Θα τον ρωτήσω για αυτές τις ειδικές τροφές τη Δευτέρα κιόλας…
Christy, σ’ ευχαριστώ πολύ…

Που τους βρίσκετε βρε παιδιά τέτοιους γιατρούς; Εμένα μου ζητάει 20 σε κάθε επίσκεψη! Κατα τα άλλα καλή φαίνεται, είναι και πολύ κοντά στο σπίτι μου (δίπλα σχεδόν) αλλά τα λεφτά, λεφτά! :/:

Αρχική Δημοσίευση από Jupiter:
Επικοινωνιακό λάθος… ο γιατρός είναι όντως καταπληκτικός, απλά ποτέ μα ποτέ δεν μιλά για διατροφή αν δεν τον ρωτήσω… έχει στειρώσει 1 γάτο και 3 γατούλες (θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα) με απίστευτη επιτυχία (δεν έσταξε σταγόνα αίμα, δεν ακούστηκε ούτε κιχ πόνου, 3-4 ώρες μετά τη νάρκωση σκαρφάλωναν στους καναπέδες) έχει εγχειρήσει παλαιότερα το λυκόσκυλο της μαμάς μου που το κατασπάραξε ένα πιτμπουλ και το νομίζαμε ετοιμοθάνατο, όλες οι επισκέψεις στο σπίτι ήταν δωρεάν, δωρεάν είναι και οι επισκέψεις με τις γατούλες και οι εξετάσεις, πληρώνω μόνο τα φάρμακα (αν χρειαστούν) και ότι από ευγένεια αγοράσω…
Θα τον ρωτήσω για αυτές τις ειδικές τροφές τη Δευτέρα κιόλας…
Christy, σ’ ευχαριστώ πολύ…

Δε μας λες κι εμας που βρισκεται ? Οχι για να μας εξυπηρετει δωρεαν , αλλα για να επιβραβευουμε τους γιατρους που δεν λειτουργουν σαν εισπρακτορες και να μπορουμε να εχουμε μια καλη οικονομικη επιλογη οταν βρισκουμε καποιο αδεσποτο χτυπημενο η αρρωστο και τρεχουμε δεξια κι αριστερα ....
;)

συμφωνω κι εγω με τον isokrati ...εγω παλι μεχρι τωρα ειμαι επιφυλακτικη με τον τελευταιο κτηνιατρο που πηγα μου φανηκε καλος αλλα σαν αποτελεσμα ακομα δεν ειδα με την στειρωση του γατουλη υποψιαζομαι μονο και κανω υπομονη

Όντως, θα ήταν καλή μια τέτοια λίστα. Μάλιστα μπορείτε να υποβάλλετε και στα Links όσους πραγματικά καλούς κτηνίατρους γνωρίζετε, υπάρχει αντίστοιχη κατηγορία ώστε να τους έχουμε μαζεμένους. Σαν URL (αν δεν έχει site) βάλτε απλά "δεν υπάρχει" ή αν δεν το πάρει βάλτε ο,τι σας έρθει, αρκεί να φαίνεται οτι δεν είναι πραγματική διευθυνση ;)

O γιατρός έχει το ιατρείο του στην Επτάλοφο/Θες/νίκης…
αύριο θα γράψω όλα τα στοιχεία του… (τώρα η ώρα είναι 1.29πμ, πάω για ύπνο, δουλειά βλέπετε αύριο πρωί-πρωί... φτουυυυυ!!!!)

Αρχική Δημοσίευση από Christy:
να συμπληρώσω κάτι ακόμα στη γενικότερη συζήτηση; κι όποιος θέλει προβληματίζεται...

τις τροφές που λέτε, τις ακριβές, μήπως σας τις συνέστησε κτηνίατρος που εντελώς τυχαία διέθετε και τέτοιου τύπου τροφές στο μαγαζί;

Ρωτάω γιατί θα προτιμούσα να συμβουλευτώ έναν μη "διαπλεκόμενο" κτηνίατρο (μη έχοντα δηλαδή εμπορικές επιρροές στις συμβουλές του) σε ό,τι αφορά τέτοια θέματα.

Όσο για τις πιστοποιήσεις καλύτερα να μην σας πω πως καταλήγουν στην κατοχή διάφορων εταιρειών :)
Και εγω σκεφτομαι διαφορα τετοια.... :hmm:Μηπως κερδιζουν πολυ απο τον μυθο οτι μονο ''ετοιμες τροφες'' πρεπει να τρωνε οι γατες γιατι εχουν ολες τις βιταμινες κλπ κλπ???

Γιατι ο ανθρωπος οτι βιταμινη και να παρει σε χημικη μορφη δεν εχει σχεση με την αμεση πρσληψη της απο φυσικες τροφες...Και ειδικα η απορροφηση τους απο τον οργανισμο...... Γιατι να μην ισχυει και το ιδιο για τις γατουλες μας? Και οι ''πρωτεινες'' που περιεχονται τι σοϊ πρωτεινες ειναι? Απο αγνο κοτοπουλακι ή χοιρινο ή μηπως απο υπολλειματα σε σφαγεια και χειριστης μορφης κρεατικων?:down:

Δεν ξερω αλλα νομιζω πως καπου στην μεση βρισκεται η αληθεια και νομιζω οτι ολα πρεπει να τα τρωνε και παρασκευασμενα και φυσικες τροφες.....:happy:

ΥΓ. Οι γατες με ''προσεγμενες'' διατροφες δεν παρουσιαζουν ποτε προβληματα υγειας???
Η' μηπως και αυτο καλυπτεται με την γενικοτητα και μη αποδειγμενη απαντηση οτι και καλα παρουσιαζουν προβληματα υγειας αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ(?!) λιγοτερα απο αυτες που δεν ''προσεχουν''....... :mad:

Το οποιοδηποτε προβλημα υγειας εξαρταται απο πολλους παραγοντες και σιγουρα ενας απο αυτους ειναι η διατροφη αλλα σιγουρα οχι μονο αυτη...ειναι λογικο μια γατα η οποια τρωει οχι αυτα που πρεπει να τρωει με βαση την φυσιολογια της και την δομη του πεπτικου της συστηματος αλλα με βαση αυτα που της δινουμε εμεις με βαση τις δικες μας αναγκες(ή τις αναγκες του σκυλου) να εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να εμφανισει διαταραχες σε ορισμενα οργανα με πρωτο και καλυτερο τον νεφρο και το ηπαρ...αν με ρωτησει καποιος πιο ειναι το ιδανικο φαγητο για γατες θα ελεγα το ωμο κρεας..ναι καλα ακουσατε...μην ξεχναμε οτι οι γατες ειναι αποκλειστικα σαρκοφαγα και οι αναγκες τους σε πρωτεινες και λιπη ειναι αυξημενες ενω σε υδατανθρακες και ινες πολυ περιορισμενες..ειναι φυσιολογικα κυνηγοι και τρωνε το κρεας τους ωμο...επειδη ομως συμβιωνουν μαζι μας και τιθεται θεμα δημοσιας υγειας (λεγε με τοξοπλασμωση και εχινοκκοκος-->κυριως ο echinococcus multilocularis που παρασιτει στα τρωκτικα) το κρεας πρεπει να ειναι μαγειρευτο...αυτο ομως γινεται καθαρα για δικους μας λογους μαις και η γατα τρωει απο την φυση της το κρεας ωμο....επαναλαμβανω οτι οι αναγκες της σε πρωτεινες και λιπος ειναι αυξημενες αφου μεσω πρωτεινων και λιπαρων οξεων οι γατες δημιουργουν γλυκοζη και δεν την λαμβανουν αμεσα με την τροφη οπως ο ανθρωπος ή ακομα και ο σκυλος(πιο παμφαγο συγκριτικα με την γατα)
Σε οτι αφορα το ανθρωπινο φαγητο που δινουμε στις γατες σιγουρα δεν ειναι καταστροφη για τις γατες αλλα μπορει να δημιουργησει προβληματα...εδω τα φαγητα μας δημιουργουν προβληματα σε εμας που ειμαστε προορισμενοι να τα τρωμε ,ποσο μαλλον σε ενα αλλο τοσο ευαισθητο και εκλεκτικο σε θεματα φαγητου ζωικο ειδος οπως η γατα...γνωριζω γατες που περασαν ολη την ζωη τους με μαγειρευτο φαγητο χωρις προβλημα ,τουλαχιστο κλινικα εμφανες...αλλα ποιος μου λεει εμενα οτι μια γατα μετα απο λιγο καιρο δεν εμφανισει προβλημα με το παχυ εντερο της...οτι δεν εμφανισει τροφικη δυσανεξια λογω των πολλων πρωτεινων του κοκκινου κρεατος...οτιδεν θα εμφανισει προβληματα απο ανεπαρκεια ταυρινης και καρνιτινης...οτι με την παροχη συνεχεια ψαριων εμφανισει διαταραχες στην ομοιοστασια ασβεστιου-φωσφορου και υπερβιταμινωσης Ε=νοσος κιτρινου λιπους...οτι μπορει να εμφανισει χρονια κολιτιδα απο τις σαλτσες και τα μπαχαρικα, οτι μπορει να εμφανισει ουρολιθους και κυστιτιδα....ή κατι πιο απλο να γινει υπερβαρη και παχυσαρκη με οτι αυτο συνεπαγεται...ειναι σαν να τρωει ενας ανθρωπος καθε μερα κρεας...μια χαρα ζεις ...μπορει να πεθανεις υγιης σε βαθια γεραματα...μπορει ομως σε ποσοστο παραπανω απο το φυσιολογικο να αρχισεις να παιρνεις στατινες και αντιυπερτασικα φαρμακα απο τα 40 και τα 50 σου...οπως ειπα δεν ειναι μονο η διατροφη αλλα παιζει και αυτη τον ρολο της ..ιδιαιτερα σε θεματα και προβληματα ουροποιητικου και πεπτικου η διατροφη παιζει πρωταρχικο ρολο...ας μην παιζουμε λοιπον με τις πιθανοτητες..και στο κατω κατω...γιατι να ρισκαρω εστω και μια γατα δινοντας της μια τροφη για την οποια δεν ειναι προορισμενη να τρωει,εμφανιζοντας προβληματα στο μελλον..
Οσον αφορα τις τροφες που αγοραζεις απο την κτηνιατρο αυτος σου λεει τις επιλογες και εσυ με βαση τα οικονομικα σου επιλεγεις...ξερω οτι καποιοι δεν το κανουν αυτο και προσπαθουν να σου πλασσαρουν τροφη απο την οποια εχουν κερδος ή εχουν κανει καλη συμφωνια με την προμηθευτρια εταιρεια...αυτο που λεμε οτι παντα παιρνεις αυτο που πληρωνεις φαινεται να ισχυει και εδω....οι φτηνες κροκετες χυμα εχουν πολλες κυτταρινες και εχουν λιγα λιπη και πρωτεινες απο οτι φυσιολογικα πρεπει να τρωνε οι γατες...χωρια που μπορει να ενοχοπιηθουν για προβληματα δημιουργιας ουρολιθων..αλλα και παλι σου λεω οτι πολλες γατες ζουν χωρις προβληματα με αυτη την τροφη...αλλα δεν σημαινει οτι αυτο ειναι το ιδανικο..απο το μενουν νηστικες ομως και να ψαχνουν στα σκουπιδια ειναι 100 φορες καλυτερο(στην εξοχη μπορει να κυνηγουν..τι γινεται ομως στις πολεις??)..προσεξε..δεν μιλαω για τις κλινικες διαιτες οι οποιες ειναι μερος της θεραπειας και πρεπει να της φαει η γατα ετσι και αλλιως αλλα για απλες τροφες...το προβλημα ειναι με τις απλες τροφες συντηρησης...εκει παρατηρουνται εκπωσεις απο την ποιοτητα των συστατικων της τροφης...τα υπολλειματα σφαγειων που αναφερεις δεν ειναι σαπια κρεατα αλλα ειναι οτι δεν μπορει να αξιοποιηθει απο τον ανθρωπο ειτε ως αμεση καταλωση ειτε στην βιομηχανια αλλαντικων...μην πας πολυ μακρια..δες τα καλλυντικα και τις κρεμες..συστατικο τους ειναι τα υπολλειματα=παραπροιντα των σφαγειων..σιγουρα ομως η περιεκτικοτητα σε πρωτεινες μιας καλης τροφης ειναι μεγαλυτερη και απο καλυτερο τμημα του σφάγιου του ζωου απο το να βαλεις πχ χονδρο ή συνδετικο ιστο απο το σφάγιο ως πηγη πρωτεινων ή ιχθυαλευρα(τα κρεατελευρα ειναι απαγορευμενα απο την ΕΕ λογω νοσου τρελων αγελαδων αν και ο Ευαγγελατος απεκαλυψε καποιους ασυνειδητους που τα χρησιμοπουσαν παρανομως),δηλαδη απο υπολειματα σφαγείων..ειναι και θεμα ποιοτητας της πηγης πρωτεινης και οχι θεμα υγειινης ..αν ειχαν σαπια κρεατα και μουχλιασμενα ψαρια τοτε θα ειχαμε πολλα συμπτωματα και προβληματα στα ζωα που τα ετρωγαν...επισης ειναι δυνατον να μην καλυπτονται οι αναγκες των γατων σε ιχνοστοιχεια και βιταμινες με φτηνες τροφες...οποτε να χρειαζεται συμπληρωμα...δεν ειναι απατη αυτο που λεω ουτε φαντασια...ειδικα σε φτηνες τροφες και σε μαγειρευτο φαγητο ειναι πολυ χρησιμο να συμπληρωνεται η διατροφη με αυτες....ναι..οι ακριβες τροφες ειναι πληρεις και καλυτερα μελετημενες..το προβλημα ειναι στο αν το ζωο την ανεχεται καλα στο εντερο του,αν την τρωει,ποσα ειναι ετοιμος να δωσεις και αν εχει καποια αλλα προβληματα με την υγεια του τα οποια δεν του αφηνουν περιθωριο να τρωει αλλη τροφη...εχω δει μεγαλες αλλαγες προς το καλυτερο σε ζωα(κυριως σκυλους) που αλλαξαν διατροφη σε μια πιο επωνυμη μεσα σε 2-3 μηνες...πηραν βαρος,γυαλιζε το τριχωμα τους βελτιωθηκε η αποδοση τους...ειναι λογικο..οσο καλυτερες οι πρωτες υλες της τροφης τοσο πιο εμφανη τα αποτελεσματα στο σωμα του ζωου...εχω διαβασει αναφορες για χρηση πτωματων σε ζωωτροφες στην Αμερικη(διαβαζω ακομα και το Nexus,σε ενα παλιο του αρθρο του 97-98) αλλα δεν εχω αλλα στοιχεια να υποστηριξω αυτην την αποψη ιδιαιτερα για τις επωνυμες τροφες...και μην ανυσηχεις..υπαρχουν ομαδες ακτιβιστων οι οποιες θα τα αποκαλυπταν ολα αυτα αμεσως...δες την σελιδα που εχει στειλει η Ladycat για την Iam's Eukanuba η οποια κακομεταχειριζοταν τα ζωα ,φτιαγμενη απο ακτιβιστες που υπερασπιζονται τα δικαιωματα των ζωων....αν υπηρχαν ενδειξεις για κατι αντισοιχο σε αλλες μεγαλες εταιρειες οπως η Waltham-Royal Canine και η Hill's σιγουρα θα το ξεραμε ,οχι βεββαια απο τους ιδιους(χαζοι ειναι?) αλλα απο ανθρωπους σαν εμας που ανυσηχουμε για τα ζωα και μαχομαστε για αυτα και την υγεια τους..
Γιατι οι βιταμινες που κυκλοφορουν σε σκευασματα ετοιμα για ανθρωπινη χρηση δεν αποροφουνται καλυτερα απο τις προβιταμινες και βιταμινες που βρισκονται στους φυτικους και ζωικους οργανισμους με τους οποιους τρεφομαστε εμεις ?γιατι θα πρεπει οι βιταμινες να παιρνονται αποκλειστικα απο τις τροφες απο την στιγμη που αυτες οι τροφες δεν ειναι πληρεις σε αυτες ή αν εχουμε αποκλειστικη διατροφη με ενα μονο ειδος τροφης ...και ειδικα για τις γατες γιατι θα πρεπει να αποκλεισουμε την ενισχυση με βιταμινες με τον φοβο οτι δεν ειναι φυσικο και οτι δεν θα απορροφηθουν απο το εντερο τους απο την στιγμη που εχουν φτιαχθει για τον σκοπο αυτο?αν ηταν μονες τους στη φυση τρωγωντας ωμο κρεας οπως οι αγριογατες τοτε να το δεχθω..αλλα απο την στιγμη που δεν γινεται αυτο με κατι πρεπει να καλυψουμε το κενο αυτο...οι γατες και τα αιλουροειδη τρωγωντας το εντερο των θυματων τους παιρνουν εκει τις βιταμινες(που παραγονται απο την μικροβιακη χλωριδα των αλλων ζωων και κυριως φυτοφαγων και μυρηκαστικων) που χρειαζονται...αν τρωει μακαρονια με κιμα και γεμιστα υπαρχει μια ανισσοροπια...ισως για αυτο να υπαρχουν τα τελευταια 50 χρονια εξαρση των αλλεργιων στα κατοικιδια ζωα....διατροφικες διαταραχες ενοχοποιουνται για αυτο δηλαδη ανεπαρκεια θρεπτικων συστατικων(καθως και αποπαρασιτωσεις και χρηση αντιβιοτικων)....
Η επιλογη σε τελικη αναλυση ειναι δικη σου μιας και ο καθενας ειναι υπευθυνος για τι κατοικιδιο τουκαι τι μπορει να προσφερει σε αυτο..εγω σκεφτομαι παντα με γνωμωνα τι ειναι καλυτερο για το ζωο και μετα τι ειναι καλυτερο σε σχεση με αυτα που μπορει να του παρεχει ο ιδοκτητης(αν και στην Ελλαδα δυστυχως συνηθως επικρατει η δυνατοτητα παροχης φροντιδας του ιδιοκτητη και οχι το καλυτερο για το ζωο λογω περιορισμενων οικονομικων δυνατοτητων που ειναι απολυτα κατανοητο και δεκτο απο μενα)..εγω οφειλα να σου αναφερω καποια πραγματα ..ελπιζω οι αποψεις μου να αποτελεσουν εδαφος για προβληματισμο και γονιμο διαλογο
Νικος Crestfallen

Γατομαχίες βλέπω και δεν μου αρέσει!:( Η /Ο καθεμία/ ένας μας κάνει ότι μπορεί για να τα βοηθήσει σε αυτή τη ζωή αυτά τα υπέροχα ζώα. Εγώ ταΐζω από μωρό τη Μαρίκα μου proplan και τη Γάτα και το Φοίβο τα ταΐζω χύμα τροφή από το pet shop. Όταν τα Μαρικάκι μου έφαγε τροφή για στειρωμένες γάτες που δίνω στη Γάτα έκανε δυάρια. Θα συνεχίσω με proplan όσο αντέχει η τσέπη μου, αλλιώς υπάρχει και proplan one και στα super market όχι τόσο καλή όσο του pet shop.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back