chrisidor
Δραστήριο μέλος
και τι να του δινουμε για να ειμαστε σιγουροι?συνεχεια μαγειρεμενο
?
Αυτό εξαρτάται και από τα οικονομικά και από το χρόνο του καθενός. Οι κονσέρβες είναι μια εύκολη λύση γιατί ούτε μαγείρεμα χρειάζονται ούτε μαγειρικά σκεύη λερώνονται ώστε να χρειάζονται πλύσιμο.
Πιστεύω πως καλό είναι να βράζεις κρέας ή ψάρι όσο πιο συχνά μπορείς. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω και οι γάτοι μου το προτιμούν. Βέβαια έχουν σε καθημερινή βάση και την ξηρά τροφή και τις κονσέρβες τους, αλλά με καθησυχάζει κάπως το γεγονός ότι τρώνε και κάτι που ξέρω ότι είναι καλό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Πιστεύω πως καλό είναι να βράζεις κρέας ή ψάρι όσο πιο συχνά μπορείς. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω και οι γάτοι μου το προτιμούν. Βέβαια έχουν σε καθημερινή βάση και την ξηρά τροφή και τις κονσέρβες τους, αλλά με καθησυχάζει κάπως το γεγονός ότι τρώνε και κάτι που ξέρω ότι είναι καλό!
Κι εγω το ιδιο κάνω. Παρατηρώ δε ότι προτιμουν περισσότερο τα μαγειρευτά φαγητά από τις κονσέρβες. Αρα κάτι ξέρουν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rotonda
Δραστήριο μέλος
Κι εγω το ιδιο κάνω. Παρατηρώ δε ότι προτιμουν περισσότερο τα μαγειρευτά φαγητά από τις κονσέρβες. Αρα κάτι ξέρουν...![]()
Δε νομίζω ότι τα δικά μας, τα σπιτικά γατιά, ξέρουν τι είναι καλό γι' αυτά. Ίσως στη φύση να ήξεραν... Σίγουρα βέβαια έχουν τα γούστα και τις προτιμήσεις τους, αλλά από ένα σημείο και ύστερα προτιμούν ό,τι έχουν συνηθίσει. Στα δικά μου δίνω κονσέρβες και κροκέτες. Ο αρσενικός προτιμάει τις κονσέρβες (καλύτερα γι' αυτόν, αφού είναι στειρωμένος) και η θηλυκιά τις κροκέτες. Διαλέγω καλή ποιότητα και αλλάζω συχνά μάρκες επίτηδες, ώστε να υπάρχει ποικιλία συστατικών. Όποτε έχω δοκιμάσει να τους δώσω μαγειρεμένο κρέας ή ψάρι (πολύ σπάνια), ούτε να το μυρίσουν δεν θέλουν. Αντίθετα, η θηλυκιά μου τρελαίνεται για ποπ κορν και... σόγια με κάρρυ (που βέβαια είναι εντελώς ακατάλληλες τροφές γι' αυτήν).
Ismini
Διάσημο μέλος
Το ιδιο βλέπω να κάνει και ο Βαλεντίνο.
Απο την άλλη μεριά υπάρχει και η γάτα του μπαμπά μου π.χ. που τρώει μονο κροκέτες παρόλο που της έδιναν και κονσέρβα και μαγειρευτά.
Τι να σκεφτώ? Οτι υπάρχουν γάτες που προτιμούν το "junk food" και άλλες που έχουν τάση προς την πιο υγιεινή διατροφή?
Μεταξύ αστείου και σοβαρού νομίζω ότι κάτι τέτοιο ισχύει.
rotonda
Δραστήριο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Α! Και να μην ξεχάσω την αδυναμία του σαρδέλες και τόνο κονσέρβα, τα οποία δεν του ταδίνω παρά μόνο λίγο και αν είναι "καλό παιδί"

Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
και ως κλασικό αρσένικο, τιμά και τις κροκετούλες δεόντος....!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Αντε να βρω γάτα με τέτοια προσόντα....
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Μια θηλυκιά που θα έτρωγε ΜΟΝΟ κροκέτες θα ήταν το ιδανικό ζευγάρι για το Σίβα. Δυστυχώς όμως πρέπει να είναι σε μικρή ηλικία για να τη δεχτεί ο συγκεκριμένος γάτος.
Αντε να βρω γάτα με τέτοια προσόντα....
ένα μωρό απο την Μπουμπού??

Ismini
Διάσημο μέλος
Nαι αλλα θα τρωει μονο κροκέτες ή δεν θα τρώει? Ιδου η απορία...ένα μωρό απο την Μπουμπού??![]()
Ποσο μου λειπει ο Καισαρας που ηταν τοσο καλοβολος και δεκτικος με τα νεα γατια...
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Nαι αλλα θα τρωει μονο κροκέτες ή δεν θα τρώει? Ιδου η απορία...![]()
![]()
Ποσο μου λειπει ο Καισαρας που ηταν τοσο καλοβολος και δεκτικος με τα νεα γατια...
σαν τον Ρουπάκο μου, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει γατί στο σπίτι μας και να μην το κανακέψει....απίστευτος!!!!! τα γλύφει, παίζει μαζί τους, τα αντέχει ότι και να του κάνουν!!!! τι καλόβολο γατί!!!!!
και μοιάζει πολύ στο Καίσαρα!!! ε?
Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Nαι αλλα θα τρωει μονο κροκέτες ή δεν θα τρώει? Ιδου η απορία...![]()
![]()
αυτό θα φανεί, έτσι και αλλιώς πρίν τις 8 εβδομάδες δεν πρόκειται να τα χωρίσω απο την μανούλα τους!!!!! βλέποντας και κάνοντας!!!
Ismini
Διάσημο μέλος
Μοιάζει και στη φάτσα και στον χαρακτήρα! Όμως μη νομίζεις, δεν είναι όλα τα Σιαμ καλόβολα...σαν τον Ρουπάκο μου, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει γατί στο σπίτι μας και να μην το κανακέψει....απίστευτος!!!!! τα γλύφει, παίζει μαζί τους, τα αντέχει ότι και να του κάνουν!!!! τι καλόβολο γατί!!!!!
και μοιάζει πολύ στο Καίσαρα!!! ε?

Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμείς πάντα ψωνίζαμε από σούπερ μάρκετ, και εξακολουθούμε. [ ... ] Ειδικά οι δυο θηλυκές σιαμ που έχουμε τώρα, αλλά και η Σούζυ, η μαύρη, σφύζουν από υγεία και το τρίχωμά τους είναι πάρα πολύ απαλό και γυαλιστερό.
Και εγώ το ίδιο κάνω!!! Και σφύζει από υγειά η Mici. Δεν νομίζω να υπάρχει και τόσο μεγάλη διάφορα είτε από σούπερ μαρκετ είτε από petshop στις κονσέρβες και τις ξηρές τροφές. Ίσως στις τιμές να υπάρχει κάποια μικρή διάφορα. Πάντως στα σούπερ μαρκετ βρίσκω τις κονσέρβες με 50 λεπτά έως και 1 εύρο φτηνότερα. Βέβαια μπορεί να βρεθεί και ένα petshop που να πουλάει τις κονσέρβες σε τιμές σούπερ μαρκετ!
Επίσης, δυο κτηνίατροι μου το είπαν. Πως δεν έχει σημασία από που τις παίρνεις, αρκεί να είναι από τις καλές μάρκες.

Vana Balafa
Δραστήριο μέλος
Μοιάζει και στη φάτσα και στον χαρακτήρα! Όμως μη νομίζεις, δεν είναι όλα τα Σιαμ καλόβολα...![]()
ναι το ξέρω, τρανή απόδειξη ειναι η Μπουμπού, παιδί του Ρούπι,
καμιά σχέση με τον πατέρα της!!! ειναι ακατάδεκτη, όχι τοσο εκφράστική, δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της!!!!!
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την τροφη της γατας εγω την μαγειρευω ο ιδιος !!!
:greycat:
Και εμένα η δικιά μου, από μικρή έχει μάθει να τρωει μαγειρευτά φαγητά που τρωμε και εμείς. Συνέχεια τα ζητάει και τα προτιμάει από τις κονσέρβες. Είναι η αδυναμία της. Δεν της έκανε πότε κακό! Και θεωρώ το μαγειρεμένο φαγητό πιο υγιεινό από ότι οι κονσέρβες. Αν έχω κάτι μαγειρευτό που μπορεί να το φαει, της δίνω ένα μπολάκι, αλλιώς κονσέρβα.

Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε συνδυασμό με το ότι το μαγειρευτό φαγητό δεν έχει την έντονη μυρουδιά ή τη γεύση της κονσέρβας, επόμενο είναι κάποιες γάτες να προτιμούν την κονσέρβα αν έχουν μάθει έτσι από την αρχή.
Αν βάλουμε δυο κοτόπουλα ψητά, το ένα σπιτικό και το άλλο από βιομηχανία, και τα μυρίσει η γάτα, πιστεύω θα επιλέξει το σπιτικό. Αν βάλουμε σπιτικό κοτόπουλο και κονσέρβα, μπορεί να επιλέξει την κονσέρβα γιατί ποιος ξέρει τι έχουν βάλει μέσα για να είναι μυρωδάτη, όσο σκάρτο κι αν είναι το προϊόν. Αρα αν βάλουμε κοτόπουλο από βιομηχανία και κονσέρβα, επόμενο είναι να επιλέξει την κονσέρβα αφού το κοτόπουλο μοιάζει σαν να είναι πολτοποιημένο πηγμένο νάιλον.
kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
συν τα συμπληρωματα και τις βιταμινες και τις ειδικες σοκολατες...μια χαρα τρωνε τα μωρα μου..εμενα γιατι δε μου ετοιμαζει κανεις φαγητο?????:cry:

mimikaki
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool