Από πού αγοράζετε την τροφή της γάτας σας;

marikaity

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαρικαιτη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Εγώ προσωπικά και σύμφωνα πάντα με τις συμβουλές 2 κτηνιάτρων, ψωνίζω ΜΟΝΟ απο pet shop και ποτέ απο super market.
Καλύτερα να αποφεύγονται οι φτηνές κονσέρβες και οι φτηνές ξηρές τροφές για τις γάτες που έχουμε σπίτι μας...
Εγώ επίσης αποφευγω τα Friskies..τα Whiskas... Μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης τα παίρνω. Ούτε και τις χύμα ξηρές τροφές.
Προτιμώ τις παρακάτω: hills, royal canin.. και ο,τι καλό και ακριβό υπάρχει σε ένα pet shop.

:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και πολύ καλά κάνεις. Κι εγώ όποτε αγοράζω απο super market αν δεν γίνεται (πχ λόγω ώρας) να πάω σε pet shop, προσπαθώ να παίρνω καλές μάρκες. Ενίοτε παίρνω και friskies κλπ για να γράψω review... Είμαι και φοιτήτρια οπότε δεν έχω και τα χρήματα να παίρνω συνέχεια απο pet shop :/: Ε μια φορά στο τόσο δεν νομίζω να το βλάψει!
btw κοίταζα σήμερα απο περιέργεια το κουτί μιας τροφής μάρκας του σούπερ μάρκετ και έφριξα!! Μάκρια παιδιά, δεν αξίζει να γλιτώσεις μερικά εύρω και να πάρεις στο γατάκι τέτοια σκουπίδια!!!

ΥΓ: marikaity έχε υπόψιν οτι τα greeklish απαγορευονται. Σου έχω στείλει και pm για αυτό αλλά στο λέω και εδώ σε περίπτωση που δεν δεις το pm.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγς παιδια μιας κ ειναι πολυ αγοραζω τροφη απο οπου βρω αλλα προτημω να τους φτιαχνω συνταγες που τουσ αρεσουν στο σπιτι να τρωνε κ αυτα μαζι μασ

Από pet shops, από τον χασάπη και την... κατσαρόλα. Η Μάργκο τρώει και ωμό φαγητό, και μαγειρευτό. Ο Βαλτάσαρ τρώει μαγειρευτό (ψητό, για την ακρίβεια) αλλά του δίνουμε και κονσέρβες για να τον κάνουμε να φάει. Έχουμε και τέτοια προβλήματα...:(

Εμείς πάντα ψωνίζαμε από σούπερ μάρκετ, και εξακολουθούμε. Συνήθως προτιμούσαμε τις whiskas, friskies, gourmet, ενώ κρακεράκια (ξηρά τροφή) παίρναμε friskies. Ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα, ούτε με την υγεία τους, ούτε με οτιδήποτε. Ειδικά οι δυο θηλυκές σιαμ που έχουμε τώρα, αλλά και η Σούζυ, η μαύρη, σφύζουν από υγεία και το τρίχωμά τους είναι πάρα πολύ απαλό και γυαλιστερό.

απ οτι ξερω δεν ειναι υγιες να τρωνε ωμα κρεατα...
οι τροφες που απευθυνονται σε ζωα ειναι ειδικα επεξεργασμενες και αυτες πρεπει να τρωνε...δεν εχουν το ιδιο πεπτικο συστημα με εμας.

...εγω αγοραζω γατοτροφες απο το Dia η το Lidl...ειναι φθηνες και καλες...και μπορω και αγοραζω περισσοτερες...ετσι ταιζω και τις γατες της γειτονιας μαζι με την Μανταλενα ....την γατα μου :)

Όταν λες οτι είναι καλές τι εννοείς; Αυτό που αρέσει περισσότερο στις γάτες δεν είναι πάντα το καλύτερο για αυτές, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους ;)

Αρχική Δημοσίευση από marikaity:
απ οτι ξερω δεν ειναι υγιες να τρωνε ωμα κρεατα...
οι τροφες που απευθυνονται σε ζωα ειναι ειδικα επεξεργασμενες και αυτες πρεπει να τρωνε...δεν εχουν το ιδιο πεπτικο συστημα με εμας.
Υγιέστατο είναι. Όπως έχω ξαναπεί, οι γάτες είναι σαρκοβόρα από τη φύση τους. Αυτά περί μη υγιεινού είναι σύγχρονοι μύθοι. Εκείνο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι η επιλογή κρέατος, διότι κινδυνεύουν, όπως κι εμείς, από σαλμονέλα.

Λόγω της αμφιβόλου ποιότητας κρεάτων που βγαίνουν πλέον στην αγορά, αρκετοί κτηνίατροι συνιστούν να μην τις ταϊζουμε με ωμό φαγητό. Επιπλέον, μιλούν για διαταραχές του στομάχου, και τα σχετικά. Διαταραχές δημιουργούνται όταν αλλάζεις την τροφή της γάτας, από κονσέρβες που την είχες 3-4 χρόνια, και την γυρνάς στο ωμό. Αν, όμως, τη συνηθίσεις από μικρή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ξέρεις πόσους γνωρίζω (εκτός Ελλάδας) που ταϊζουν τις γάτες τους ωμό φαγητό και φτάνουν την ηλικία των 19 και 20 με ελάχιστα προβλήματα υγείας;

πρεπει να ειναι καλα μαγειρεμενο το φαγητο γιατι υπαρχει ο φοβος για τοξοπλασμα!!!!Ο πισσας μου τρελλαινετε για τα ψαρια που του φτιαχνει η μαμα μου.ο ζηλητο παλι λατρευει την βραστη γαλοπουλα,ο γκρινιαρης τρωει πολυ το τυρι κ ειδικα το ακσερι κ ο λαμπης τα τρωει ολα ακομη κ το δακτυλο μου

κ ο λαμπης τα τρωει ολα ακομη κ το δακτυλο μου

Αμα σου πω ότι από την ώρα που το διάβασα έχω λυθεί στα γέλια;;;;; :D :up::lol:

Αρχική Δημοσίευση από Unicorn:
Αμα σου πω ότι από την ώρα που το διάβασα έχω λυθεί στα γέλια;;;;; :D :up::lol:
ενα κακο εχει αυτο το γατι οταν κοιματε τηελει να πιπιλαει κατι παντα

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Όταν λες οτι είναι καλές τι εννοείς; Αυτό που αρέσει περισσότερο στις γάτες δεν είναι πάντα το καλύτερο για αυτές, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους ;)

....ακριβως....καλες ενοοω οτι αρεσουν στην γατα μου ...και ειναι σε λογικη τιμη...για μενα κανενα φαγητο δεν ειναι κακο...ειτε ειναι για μενα ειτε για την γατα μου....κακο ειναι μονο η υπερβολη :)

Λοιπόν, παιδιά, το κασέρι δεν είναι καλό για γάτες, όπως δεν είναι τα λουκάνικα, τα μπέικον, και όλα τα συναφή.

Τώρα, όταν ακούω ότι "καλή τροφή είναι αυτή που αρέσει στη γάτα μου", και "για μένα κανένα φαγητό δεν είναι κακό", τι να πω; Καταλαβαίνετε ότι όσο περισσότερο άχρηστες τροφές τρώει μια γάτα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αρρωστήσει από νωρίς και να μειωθεί το διάστημα ζωής της; Μπορείτε επιτέλους να σοβαρευτείτε και να γίνετε υπεύθυνοι γατογονείς; Θέλετε να πεθάνουν στα 10 τους, ή να τις χαρείτε μέχρι τα 18-20 τους;

Και, καλά, αγνοείστε με όταν μιλάω για μαγειρευτό ή ωμό φαγητό. Αλλά, τουλάχιστον, αγοράστε τους καλές, εμπορικές τροφές από μια όσο το δυνατόν πιο φερέγγυα εταιρία.

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Λοιπόν, παιδιά, το κασέρι δεν είναι καλό για γάτες, όπως δεν είναι τα λουκάνικα, τα μπέικον, και όλα τα συναφή.

Τώρα, όταν ακούω ότι "καλή τροφή είναι αυτή που αρέσει στη γάτα μου", και "για μένα κανένα φαγητό δεν είναι κακό", τι να πω; Καταλαβαίνετε ότι όσο περισσότερο άχρηστες τροφές τρώει μια γάτα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αρρωστήσει από νωρίς και να μειωθεί το διάστημα ζωής της; Μπορείτε επιτέλους να σοβαρευτείτε και να γίνετε υπεύθυνοι γατογονείς; Θέλετε να πεθάνουν στα 10 τους, ή να τις χαρείτε μέχρι τα 18-20 τους;

Και, καλά, αγνοείστε με όταν μιλάω για μαγειρευτό ή ωμό φαγητό. Αλλά, τουλάχιστον, αγοράστε τους καλές, εμπορικές τροφές από μια όσο το δυνατόν πιο φερέγγυα εταιρία.
με 4 γατους που τρωνε συνεχεια κ με 500 ευρωποθλα μισθο το μηνα πεσ μου πως να αγορασω ακριβη τροφη κ να πληρωνω κ τα δικα μου εξοδα?????

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
με 4 γατους που τρωνε συνεχεια κ με 500 ευρωποθλα μισθο το μηνα πεσ μου πως να αγορασω ακριβη τροφη κ να πληρωνω κ τα δικα μου εξοδα?????
Κι εγώ θα ήθελα να την ακούσω την απάντηση σε αυτό γιατί παρόμοιο πρόβλημα έχω κι εγώ... :/:

...Bhall ....οι δικες μου οι γατες -οσες δεν τις πατησε αυτοκινητο- ζησανε παρα πολλα χρονια ....πολυ περισσοτερα απο 15....και εκτος αυτου...οπως ειπα και πριν...προτιμω να ταιζω ολες τις γατες τις γειτονιας με φθηνες τροφες και οχι μονο την γατα μου με πανακριβη τροφη "φερέγγυας" εταιρειας....

.....αγαπαω ολες τις γατες και οχι μονο την δικη μου......

Αρχική Δημοσίευση από Garfield:
.....αγαπαω ολες τις γατες και οχι μονο την δικη μου......

Ειλικρινά το πιο όμορφο πράγμα που έχω ακούσει τελευταία.. Δε ξέρω γιατί, με άγγιξε πολύ αυτό που είπες...

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:

Θέλεις μια απάντηση, όπως και η Michelle. Η απάντηση είναι ότι δεν υιοθετούμε περισσότερα ζώα απ' όσα αντέχει η τσέπη μας. Προϋπολογισμούς δεν κάνουμε; Παίρνω μια γάτα. Η γάτα χρειάζεται άμμο, φαγητό, κτηνίατρο. Πόσο θέλει για άμμο; Τόσο. Πόσο για φαγητό; Άλλο τόσο. Αν της τύχει κάτι, πόσο θα στοιχίσει κατά μέσο όρο ο κτηνίατρος; Περίπου τόσο. Ποιο είναι το άθροισμα; Αυτό. Έτσι πορευόμαστε.

Επειδή ο Βαλτάσαρ είναι ο γάτος της ζωής μου, πιστεύετε ότι δεν λατρεύω τις γάτες; Βλέπω γάτα στο δρόμο και η πρώτη μου ενστικτώδης σκέψη είναι να την πάρω. Αλλά, να την πάρω να την πάω πού; Πώς θα την φροντίσω εφ' όσον το εισόδημά μας δεν μας επιτρέπει να της προσφέρουμε την φροντίδα που έχω εγώ κατά νου;

@Michelle:
Ξέρω ότι είσαι φοιτήτρια, και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να έχει κανείς ένα ζωάκι σπίτι, ειδικά κάποιος που μένει μόνος. Δεν ήρθα από άλλον πλανήτη. Εκείνο που λέω είναι ότι πρέπει να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα. Ειδικά στο φαγητό, διότι από εκεί ξεκινούν πολλά προβλήματα υγείας. Δεν είναι καλύτερη η πρόληψη από την θεραπεία; -- που θα σου στοιχίσει κι ένα σκασμό λεφτά;

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Θέλεις μια απάντηση, όπως και η Michelle. Η απάντηση είναι ότι δεν υιοθετούμε περισσότερα ζώα απ' όσα αντέχει η τσέπη μας. Προϋπολογισμούς δεν κάνουμε; Παίρνω μια γάτα. Η γάτα χρειάζεται άμμο, φαγητό, κτηνίατρο. Πόσο θέλει για άμμο; Τόσο. Πόσο για φαγητό; Άλλο τόσο. Αν της τύχει κάτι, πόσο θα στοιχίσει κατά μέσο όρο ο κτηνίατρος; Περίπου τόσο. Ποιο είναι το άθροισμα; Αυτό. Έτσι πορευόμαστε.

Επειδή ο Βαλτάσαρ είναι ο γάτος της ζωής μου, πιστεύετε ότι δεν λατρεύω τις γάτες; Βλέπω γάτα στο δρόμο και η πρώτη μου ενστικτώδης σκέψη είναι να την πάρω. Αλλά, να την πάρω να την πάω πού; Πώς θα την φροντίσω εφ' όσον το εισόδημά μας δεν μας επιτρέπει να της προσφέρουμε την φροντίδα που έχω εγώ κατά νου;

@Michelle:
Ξέρω ότι είσαι φοιτήτρια, και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να έχει κανείς ένα ζωάκι σπίτι, ειδικά κάποιος που μένει μόνος. Δεν ήρθα από άλλον πλανήτη. Εκείνο που λέω είναι ότι πρέπει να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη φροντίδα. Ειδικά στο φαγητό, διότι από εκεί ξεκινούν πολλά προβλήματα υγείας. Δεν είναι καλύτερη η πρόληψη από την θεραπεία; -- που θα σου στοιχίσει κι ένα σκασμό λεφτά;
τπτε δεν θα επρπε να τα σωσω αλλα να τα αφησω να τα παρει ο σκουπιδιαρης μιας κ καποιος ανευτηινος τα πεταξε μεσα σε μια μαυρη σακουλα στα σκουπιδια κ να μην δωσω σημασια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back