Ας αφιερώσουμε μια μέρα το μήνα

Εγω τελικα δεν καταλαβα τι χρειαζεστε,ποιος τα χρειαζεται,και εν τελει αν ειναι πιο σημαντικη η βοηθεια ή η γραφειοκρατεια.Δεν αμφιβαλλω για τη δραση των ομαδων,αλλα αν π.χ. εγω μπορω να προσφερω οποτε μπορω κουβαρτακια,καμια γατοφορο κτλ,σε τι ακριβως θα συμφωνησω υπογραφοντας την καρτα του εθελοντη;Εχω μπερδευτει πολυ,θα μπορουσε καποιος να μας πει καθαρα τι αντικειμενα χρειαζονται και σε ποιον μπορουμε να απευθυνθουμε και τη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησουμε.

:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πέρασα αυτό το θέμα διαγώνια οπότε συγγνώμη αν εχω χάσει επεισόδια.
Αφου μιλάμε για εθελοντισμό εγώ ε΄χω τα εξη΄ς θέματα να θέσω:
1. το έχω πει και αλλού, σε ξεχωριστό θέμα, το λέω και εδώ.
Στην στέγη Κερατέας φιλοξενούνται περίπου 40 γάτες με τις αναμενόμενες μηνιαίες ανάγκες σε τροφές, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κουβερτάκια και άμμους.
Τα έξοδα αυτά τα επωμίζεται φυσικά η ίδια, εκτός από το ιατρικφαρμακευτικό που επί το πλείστον το καλύπτω εγώ.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ ας επικοινωνήσει μαζί μου με πμ ή στο vkatif@gmail.com
Η κυρία Ράνια εκτός απο τις γάτες έχει στην στέγη και πολλά αδέσποτα σκυλιά, και παρόλο που είναι ιδιώτης και βασίζεται καθαραά στην βοήθεια εθελοντών είναι ολα σε άψογη κατάσταση, όσο ειναι δυνατον.

2. χρειάζονται εθελοντές για μεταφορές κυρίως για τις στειρώσεις. Γατοπαγίδες έχουμε.
Και φυσικά χρήματα για στειρώσεις. Με 30-40 ευρώ στειρώνεται ένα γατάκι. Δεν νομίζω οτι ειναι ένα τοσο τρομερό ποσό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι που θα το πω, ούτε εμένα θα μ'ενδιέφερε να είμαι εγγεγραμμένο μέλος καμιάς ομάδας, έχω δει αλλού τι μπάχαλα δημιουργούνται και θέλω να κρατάω τις αποστάσεις μου:/: Ωστόσο, εάν η αποχή μου από τα πρωτόκολλα με καθιστά "ανίκανη" να βοηθήσω όποτε και όπως μπορώ, όποιον εγώ επιλέξω την εκάστοτε φορά, όπως ανέφερε και η Δώρα, εντάξει, δεν πειράζει, όπως τόσα χρόνια ασχολιόμουν ιδιωτικά, έτσι θα συνεχίσω.

Βίκυ, διάβασα μόνο την τελευταία σελίδα και θέλω να πω, ότι σε 2-3 μήνες που φεύγω θα μπορώ να σας δώσω κουβέρτες και πατάκια-διαδρόμους και ένα χαλάκι 120χ170 ( μπορεί να κοπεί και να χρησιμοποιηθεί σαν πατάκια).
Το χαλί είναι διαθέσιμο και τώρα και νομίζω και κάποιες κουβέρτες. Να κοιτάξω λίγο και θα σας πω.
( Μόνο που δεν έχω μεταφορικό μέσο για να τα φέρω).Αλλά επειδή δεν διάβασα και όλο το ποστ, δεν ξέρω και που...:redface:

ζοο, χαλια και κουβέρτες ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ πραγματα για τις στέγες που βοηθάμε.
Σε παρακαλω μην τα πετάξεις και θα κανονίσω να τα πάρουμε

Ότι μαζευτεί κανονίζουμε drou να τα μεταφέρουμε σα/κο στη στέγη θα βοηθήσω εγώ με το αυτοκίνητο αν θέλεις:):)

Ωραια τοτε,προτιμω να τα δωσω σε σας Βιβη που τα χρειαζεστε.Μεσα στην εβδομαδα θα προσπαθησω να δω τι εχω και να σε ειδοποιησω για να σας στειλω ενα πακετακι.Θα σας βολευε καλυτερα να τα φερω μαζι μου στην Εκθεση σε ενα τακτοποιημενο κουτακι;Εκτος απο κουβερτακια,χαλακια κτλ υπαρχει κατι αλλο που μπορουμε να στειλουμε;

ρε παιδια εχει γινει μπαχαλο το θεμα.
καθηστε να τα βρειτε, κ απλα ενημερωστε μας τι θα δινουμε κ σε ποιον.
τι εννοω?
η βιβη θελει τα πραγματα της ζοο, η ασημινα κ η μαρια τα θεωρουν λιγοτερο απαραιτητα. καντε μια λιστα η μια, κ μια η αλλη, να ξερουμε και μεις να δωσουμε αυτο που σας ειναι απαριτητο. κ σε ποιον. ειναι λογικο η καθε ομαδα να εχει διαφορετικες αναγκες. ενημερωστε μας σωστα. please. θελουμε αυτο κ εκεινο κ το τριτο . κ θα τα δωσετε εκει. ειναι τοσο απλο.

ταπεινη μου γνωμη...:redface::redface:
Μιληστε στο τηλ. καλυτερα (παρα σε pm) και αφου αποφασισετε, πεστε μας! :)

ταπεινη μου γνωμη...:redface::redface:
Μιληστε στο τηλ. καλυτερα (παρα σε pm) και αφου αποφασισετε, πεστε μας! :)

α μπραβο. ολα τα υπολοιπα ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ρε κοριτσια. ετσι πιστευω...:(

βιβη εκτος απο αυτα που αναφερεις, χρηματα, χαλακια, μεταφορες κλπ, τι αλλο σας ειναι απαραιτητο ? αναλυτικα αν ειναι ευκολο.με μια λιστα. κ για ολα αυτα με σενα θα μιλαμε ? και σε ποιο τηλ ? περιμενουμε.

Ρε κορίτσια μήπως πρέπει να ανοιχτεί ένα νέο θέμα όπου οποιαδήποτε οργάνωση-σωματείο-ομάδα έχει κάποιες ανάγκες από εθελοντές να γράφονται στο θέμα;;;δηλαδή ένα θέμα που θα γράφονται μόνο οι ανάγκες και τίποτα άλλο.
Και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να βοηθάει...

σκεφτηκα λοιπον οτι αφου αυτος ο τροπος ενοχλει τη γατοομαδα κ ευχαριστουμε που μας το κανατε σαφες, μπορειτε να μην δεχτειτε οποια προσφορα προκυψει απο εδω κ περα αφου δεν εχει εγκριθει απο το καταστατικο της γατοομαδας.

παρακαλω ομως να συνεχισει το θεμα να υπαρχει και να γυρισει στην ουσια του που ειναι η βοηθεια.

απο οτι βλεπω ομως υπαρχουν κ αλλου αναγκες
τωρα λοιπον μιλαω εκ μερους μου κ λεω
εμεις που δεν ανηκουμε σε σωματεια κ δεν εχουμε τροπο να προσφερουμε, μπορουμε να δωσουμε καποια πραγματα σε στεγες σε διαφορες οργανωσεις, αδεσποτολογια η οπως αλλιως τα λενε κ να βοηθησουμε απο αυτη την πλευρα
οπως γραφει παραπανω η drusilia χρειαζονται πραγματα κ ανθρωπους γιατι να μη μαζεψουμε οτι μπορουμε να τα δωσουμε στα αδεσποτα κ σ αυτους που ασχολουνται

οποτε σας παρακαλω ας ξεχασουμε αυτη την παρενθεση κ ας ξαναγυρισουμε στη ουσια του θεματος
λοιπον ας δουμε τι μπορουμε ο καθε ενας να μαζεψουμε για τα αδεσποτα.
ξερω οτι κλονιστηκε το θεμα λιγο αλλα εχω εμπιστοσυνη οτι θα ξανασυγκροτηθουμε.
αν εχει καποιος μια ιδεα... παντως η drusilia λεει οτι υπαρχουν αναγκες ας κανουμε κατι κ εμεις

Ωραια,καντε μια λιστα με πραγματα που χρειαζονται και ποιος τα χρειαζεται,για να ξερουμε τι δινεται και που.

Παιδιά να πω κι εγώ την γνώμη μου. Εκτιμώ και θαυμάζω όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων που ασχολούνται με τα ζωάκια:). Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να ανήκω σε καμμιά ομάδα. Αυτό που θα ήθελα είναι σφήνα κι αν μπορώ να προσφέρω όταν έχω οικονομικά ή σε κάποιες περιπτώσεις μεταφέροντας κάποιο ζωάκι χωρίς να δεσμεύομαι σε τίποτα. Οπότε το ξαναλέω όταν χρειαστεί κάπου ανάγκη όπως έκανα κι εγώ μέχρι τώρα καλό θα ήταν να αναφέρεται και όποιος είναι ελεύθερος διαθέσιμος και μπορεί συνεισφέρει. ΄Αλλωστε και ιδιωτικά κάνουμε ότι μπορούμε και ο καθένας. Στο σπίτι μου αυτή την στιγμή πχ φιλοξενώ με μεγάλο κόπο γιατί δεν έχω χώρο ένα αγριμάκι για να το ηρεμήσω και να το δώσω σε μια κοπέλα που το θέλει. Και νομίζω ότι τα καταφέρνω με την βοήθεια του Λίλου μου αρκετά καλά για 2 μέρες που την έχω. Στο κάτω κάτω ας βοηθάμε τα άτομα που είναι γραμμένα στις ομάδες. Δεν είναι κακό νομίζω:)

παιδια ειναι απλο. η drusilia αναφερει αναγκες μπορει να μας πει τι χρειαζεται κ να τα μαζεψουμε.
χρειαζεσαι τροφες? τι αλλο? προτεινω να μας κανεις μια λιστα με οτι εχεις στο μυαλο σου κ απο εκει ο καθενας να στελνει οτι μπορει.
κ αν σκεφτουμαι κ κατι αλλο το προτεινουμε τι λες?
εγω ας πουμε θα δωσω αμμο την χρειαζεστε?

Ρε κορίτσια μήπως πρέπει να ανοιχτεί ένα νέο θέμα όπου οποιαδήποτε οργάνωση-σωματείο-ομάδα έχει κάποιες ανάγκες από εθελοντές να γράφονται στο θέμα;;;δηλαδή ένα θέμα που θα γράφονται μόνο οι ανάγκες και τίποτα άλλο.
Και από εκεί και πέρα όποιος θέλει να βοηθάει...

συμφωνω. ας φτιαχτει ενα θεμα ξεχωριστο. εκει θα μπαινει αυτος που εχει καποια εκτακτη αναγκη (μαρια απο γατοομαδα, η βιβη απο αλλες στεγες ) κ θα μας λεει τι θελει, κ οποιος μπορει θα τα προσφερει οπου θελει.

Εδώ είναι μια παλιά αγγελία της Κατερίνας για πράγματα που χρειάζονται σε στέγες. Η καταχώρηση είναι παλιά, αλλά προφανώς οι ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ.
Εκτός απ' αυτά που αναφέρει, χρήσιμα πράγματα είναι οι παλιές εφημερίδες, άμμοι, ενδεχομένως και καθαριστικά (πέφτει πολύ σφουγγάρισμα!),:P καθώς και κάποια φάρμακα, όπως χάπια αποπαρασίτωσης, αντιβιοτικά, κολάρα σκάλιμπορ για σκυλάκια, frontline κ.λπ.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ με την Ουρανία, είναι προτιμότερο να κάνει ο καθένας από κάτι, έστω και μια φορά στις τόσες, παρά να τρέχουν πέντε άνθρωποι να γεμίσουν όλες τις τρύπες.

συμφωνω. ας φτιαχτει ενα θεμα ξεχωριστο. εκει θα μπαινει αυτος που εχει καποια εκτακτη αναγκη (μαρια απο γατοομαδα, η βιβη απο αλλες στεγες ) κ θα μας λεει τι θελει, κ οποιος μπορει θα τα προσφερει οπου θελει.

Οι ανάγκες για τις στέγες είναι μόνιμες, τα πράγματα που ανέφερα χρειάζονται συνέχεια. Π.χ. οι αποπαραιστώσεις πρέπει να γίνονται κάθε μήνα, τα σκυλιά χρειάζονται ένα καινούργιο σκάλιμπορ το χρόνο για να προστατευθούν απ' το καλαζάρ (πολλαπλασιάστε χ 200+ σκυλιά και κατλαβαίνετε τι γίνεται...):/:

Τώρα για τα έκτακτα, π.χ. επείγουσες φιλοξενίες, μεταφορές, καμπάνιες κ.λπ. συνήθως μπαίνουν αγγελίες και εδώ, αλλά το αδεσποτολόγιο τουλάχιστον έχει mailing list, ώστε να ενημερώνονται όσοι ενδιαφέρονται.:)

Σύντομη λίστα:
1. σκυλοτροφες
2. γατοτροφες
3. άμμοι
4. παλια χαλια, κουβερτες
5. σκυλοσπιτα
6. αμπουλες αποπαρασιτωσης
7. σπρευ αποπαρασιτωσης
8. εμβολια
9. χρήματα για στειρώσεις
10. μεταφορές
11. άνθρωποι που να ειναι ικανοι σε κατασκευες γιατι κυριως στην στέγη κερατεας υπα΄ρχει αναγκη να γινουν νεοι περιφραγμένοι χώροι
12. άνθρωποι που θα αναλαβουν να πιάνουν γατούλες για στείρωση
13. προσωρινες φιλοξενιες, κυριως για μικρά γατάκια.

τα πάντα κοινώς χρειάζονται. το τηλ μου ειναι 6972315140, vkatif@gmail.com. το μαιλ το βλεπω πολυ συχνα.

ευχαριστουμε βιβη, ησουν σαφης :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back