Ασβέστης!!!!

RedCat

Διάσημο μέλος

Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
SOS αδεσποτο γατί με ασβέστη;;

Καλησπέρα παιδιά,

όπως έχω αναφέρει και άλλη φορά φροντίζω κάποια γατιά κάτω από το σπίτι. Μέσα σ'αυτό το πλήθος υπάρχει και ένα φουντωτούλι ασπρόμαυρο, φοβισμένο και μικρούλι σχετικά (περίπου 7-8 μηνών το υπολογίζω), με ένα ματάκι το οποίο ή το έχει χάσει ή έχει μολυνθεί (το δεύτερο το θεωρώ πιθανότερο καθώς το έχει μόνιμα κλειστό και κατά διαστήματα βλέπω εκκρισεις). Το χειρότερο είναι όμως ότι σήμερα που το είδα πρέπει να έχει ακουμπήσει ή σε ασβέστη ή σε μπογια λευκή καθώς το κάτω μέρος του (ποδαρακια και κοιλίτσα) φαίνονται σαν βαμμένα και είναι τουφες τουφες. Εχετε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση? Τι μπορώ να κάνω? να σημειώσω ότι το γατί δεν πιάνεται (φοβάται δηλαδή). Αν τελικά καταφέρω όμως να το πιασω (εκτός από κτηνίατρο γιατί αυτή την εποχή είμαι άνεργη) μπορω να κάνω κάτι εγω? αν ξέρετε κάτι σχετικά σας παρακαλώ πείτε μου γιατί εχω στεναχωρηθεί πολύ απο το πρωι:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νοτα, ο αραπης της γιαγιας μου, ειχε πεσει απειρες φορες στον ασβεστη. Γυρω απο το σπιτι μου, σε τακτα χρονικα διαστηματα χτιζονταν πολυκατοικιες και αφηναν τον ασβεστη ακαλυπτο.
Ο αραπης ηταν φουντωτος και καταλαβαινεις πως γινοταν.
Καθε φορα τρεχαμε με την γιαγια με ψαλιδια και ξυραφια και του κοβαμε τις τουφες που ηταν γεματες ασβεστη. Πρεπει να γινεται το συντομοτερο γιατι διαφορετικα θα του καψει το δερμα.
Αν μπορεις δως του λιγο φαι και πιαστο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι , εχω ζησει τετιο περιστατικο.
Ο γατος που ειχαμε ο Αζα οταν ημουν μικροτερη στο πατρικο μου, ειχε πεσει ολοκληρος στον ασβεστη. Δεν γινοταν να τον πιασουμε με τιποτα, πηγε και κρυφτηκε στην αυλη και δεν τον βρισκαμε για ενα μηνα!
Καπιοα στιγμη εμφανιστηκε, οι πληγες ειχαν κλεισει, τον τριχωμα αρχισε να επανερχεται. Οταν τον προτοειδαμε εκλαιγε παρα πολυ, δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα πρεπει να ποναει σαν να επεσε πανω σου καυτο λαδι.:(
Τα γατια ομως ειναι δυνατα και τελικα επιβιωσε.
Αν καταφερεις να τον πιασεις πρεπει να παει αμεσως στο γιατρο. Το θεμα ειναι να τον πιασεις, εκει ειναι το ζορι.... Πιθανοτατα θα κρυφτει.

θα το προσπαθήσω,σαρδελίτσα, αν και απ'οτι είπα δεν πιανεται. Ισως με το φαγητό ,τι να πω? με νεράκι ή κάτι δεν φεύγει??

αν ελεγεσ και τιποτα στο σται να σε βοηθησουν εστω να το πιασεις.

δεν δείχνει ιδιαιτερα σημαδια πονου, και απ'οσο μπορεσα να δω πληγες δεν φαίνονται..θα προσπαθήσω να το πιασω αν και τώρα που ίσως να πονάει δεν νομίζω ότι θα μπορέσω.σκέφτηκα να κατεβασω την γατοφορο του γάτου μου κάτω και να του βαλω φαγητο μέσα. αλλά μετά τι κάνω? σιγά μην καθίσει να του κόψω τις τριχες ή έστω να τον πλυνω λίγο...;)

Με νερο και το γατι θα τρομαξει και δεν θα καταφερεις τιποτα!Θελει πολυ υπομονη και δεν νομιζω ο γατος να την εχει!
Για μας, η πιο αμεση και δραστικη λυση ηταν να του κοψουμε τις τουφες που ηταν γεματες ασβεστη. Αν του κοντυνεις το τριχωμα, θα μπορεσεις με ενα βρεγμενο πανακι να καθαρισεις το δερμα, αλλα διαφορετικα θα ειναι δυσκολο.
Προσπαθισε να κερδισεις την εμπιστοσυνη του(με φαι, χαδια κτλ), και μετα να το κανεις. :)

θα το προσπαθήσω παιδιά και θα σας ενημερώσω. με στο stray δεν ξέρω πως να το χειριστώ, αντε και το βρήκαμε και το πιασαμε,μετά??

Αν το πιάσεις μέσα στο κλουβάκι, μπορείς να τον πας στον κτηνίατρο, να του δώσει ηρεμιστικό να κοιμηθεί ώστε να μπορέσετε να του κόψετε τις τρίχες...

Επειδή και εγώ έτυχε πριν κανα δυο χρόνια να χρειαστεί να φροντίσω ένα γατάκι που παραλίγο να χάσει το μάτι του (απο τραυματισμό όμως) , ακου ..

Βράζεις χαμομήλι, βουτάς βαμβάκια και του κάνεις καθαρισμό με αυτό. Νερό ή οτιδήποτε άλλο δεν θα πιάσει. Φρόντισε το βαμβάκι να είναι πολύ καλά στραγγισμένο κ το χαμομήλι να μην είναι καυτό.

Αφού του καθαρίσεις τις εκκρίσεις, όσο το δυνατό περισσότερο, ρίξε λίγο κολλύριο (από ότι ξέρω αυτα που χρησιμοποιουμε εμεις δεν θα το βλάψουν κ δεν ξερω αν υπαρχει τπτ σε pet shop). Προσπάθησε να κρατάς απομακρυσμένο το σταγονόμετρο γιατί θα τινάζεται.

Θα πρέπει να ακινητοποιήσεις το γατί. Αν καταφέρεις να το πιάσεις, κλείστο σε ένα χώρο όπου και να σου ξεφύγει δε θα πάει πολύ μακριά. Ξέρω είναι επώδυνο για αυτό αλλά θα γίνει και για σένα, να είσαι προετοιμασμένη. Αν δεν ξέρεις να ακινητοποιείς γάτα, θα πρέπει να φωνάξεις κάπιοον που να ξέρει. Να είστε καθισμένοι στο πάτωμα γιατί απο οπουδήποτε αλλού θα σου ξεφύγει πολύ πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση να φοράς μακριά μανίκια, και να πλυθείς με πολύ οινόπνευμα μετά γιατί είναι πάρα πολύ πιθανο να σε γραντζουνίσει.

Αυτή την διαδικασία θα πρέπει να την ακολουθείς σχεδόν καθημερινά για να αρχίσει κ πάλι να ανοίγει το μάτι του. Αν έχεις ένα χώρο κλειστό, που να μη μπορεί να εχει πρόσβαση έξω, κράτησέ την εκει μέσα για όσο χρειαστεί.

Σας ακούγεται μπακάλικο, αλλά της γάτας που τα εφάρμοσα όλα αυτά, της έσωσα το ματάκι κυριολεκτικά..(δεν υπήρχε δυνατότητα κτηνιάτρου).

και στον αδερφό μου ειχε τυχει ιδιο περιστατικό με γατακι αλλά ηταν γεματο πληγες αυτό! Και καθόταν να το πιασει. Το πηγε σε κτηνιατρο, εκοψαν το τριχωμα και καθαρισαν τις πληγες. Το κακο στη δικη σου περιπτωση ειναι πως δεν καθεται να το πιασεις. Αν ομως τα καταφερνες μόνο σε κτηνιατρο με ηρεμιστικό θα μπορουσες να κανεις κάτι, αλλιως δεν θα σε αφησει. Το οτι δεν εχει πληγες ειναι καλό βεβαια! Αν ομως δεις επιδεινωση ή πληγες μιλα και θα δουμε τι μπορει να γινει.....

μπορεις να δανειστεις παγιδα απο το stray για να το πιασεις να το καθαρισεις,και μετα το ξαναφηνεις.

τώρα μόλις κατέβασα λίγο φαγητό και ήρθε. (την όρεξή του δεν την έχει χάσει πάντως).Εκατσα και λίγο μαζί του όσο έτρωγε για να με συνηθίσει (αν και συνεχιζει να αποτραβιεται όταν πλησιάζω). Απ'οτι είδα όμως είναι τελειως επιφανειακό (στις άκρες απο τις τριχες) ότι κι αν είναι αυτό. Για πληγες δεν είδα. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. Το πιθανότερο είναι να παω να ρωτήσω κάποιον κοντινό κτηνιατρο (αν γίνεται τι ποσό θα χρειαστεί κλπ). Unicorn σε ευχαριστώ για τη συμβουλή για το ματάκι. Αν τελικά δεν με βγάζουν τα χρήματα έχω χώρο (ενα δωμάτιο) να κάνω κάτι τέτοιο. Ελπίζω να είναι σε κατάσταση να σωθεί το ματάκι του...το μόνο που έχω να κάνω τώρα ειναι να βρω τρόπο να το παγιδεύσω..

Έχω ακούσει ότι ο ασβέστης που έχει έρθει σε επαφή με το δέρμα (όχι τα μάτια), καθαρίζεται με απλό λάδι.

Σε μας εδω μερικες φορες ο κτηνιατρος βλεπει δωρεαν για τον Αργο καποιες επειγουσες περιπτωσεις δες μηπως γινετα και στο στρει επικοινωνησε με τη μαριαννα κ τον κωστα που ειναι εδω στο ματακι η κτηνιατρος μου λεει να βαλεις τομπρεξ και κατι ακομα ακομα κι αν κανεις ειναι ανεργος παντα μπορει να τηλεφωνησει στο γιατρο του και να παρει οδηγιες τηλεφωνικα κι αν χρειαστει μερικοι α εισαι καλη πελατισσα δεχονται να τουσ χρωστας μια φορα οι ανθρωποι δεν τρωνε καντε μια ερωτηση και δειτε τι απαντηση θα παρετε.
Το τομπρεξ μπορεις να το αρχισεις παντως δεν θα του κανει κακο ετσι λεει η κτηνιατρος μου και αν χρειαστει κατι πιο δυνατο θα το δωσει γιατρος.

Για να το παγιδευσεις βαλε νοστιμη κονσερβουλα σε γατοφορο του οποιου τη πορτα κρατας με σκοινακι απο μακρυα και οταν μπει κλειστην

δυστυχώς σήμερα, ενώ γύρισα όλη τη γειτονιά 2 φορές, έβαλα φαγητό στο γνωστό μας σημείο...μήπως και έρθει. τίποτα...το φαγητό εδω και 2 ώρες παραμένει άθικτο.. τι να πω... αρχικά ήθελα να δω πως είναι και δευτερον μηπως κατάφερνα και το έπιανα με το κόλπο που μου είπε η Γιασμίν....αλλά..ελπίζω μέχρι το βράδυ να φανεί...

καλησπερα nota,αν δεν μπορεσεις να πιασεις το γατακι ετσι οπως ειπαν τα κοριτσια,ρωτα ενα κτηνιατρο.εχουν κατι χαπακια που τα βαζεις στο φαι και το ζωο χαλαρωνει και ναρκωνεται,ισως ετσι καταφερεις να το πιασεις.ομως βεβαιωσου οτι το ζωο θα ναρκωθει αρκετα και δεν θα αρχιζει να τρεχει ζαβλακομενο μεσα στο δρομο σε περιπτωση που προσπαθησεις να το πιασεις,γιατι τοτε θα κυνδινευει απο αμαξια!

εξαφανίστηκε...

δυστυχώς ακόμη να φανεί το γατί που σας έλεγα. Η αλήθεια είναι ότι έχω ανησυχησει καθώς "σύχναζε" εδω ή στην τριγύρω περιοχή..γυρίζω σαν την τρελή στη γειτονιά μου μήπως το πετύχω αλλά τίποτα. Βέβαια και ένας άλλος γάτος μου τα έκανε αυτά και πάνω στη βδομάδα εμφανιζόταν. Απλά ανησυχώ για τον ασβέστη που σας είπα και για το ένα του ματάκι που δεν λειτουργεί...τι να πω ελπίζω να το δω σύντομα, ουτως ώστε να το περιποιηθώ. Οσον αφορά στο stray έστειλα mail στην κλειαννα Μαλαματίνα,την ίδια μέρα και μέχρι τώρα δεν είχα καμμια απάντηση. Παρόλαυτα εγω έχω κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον κτηνιατρό μου και περιμένει να του πάω το γατί μόλις το πιάσω...ελπίζω μόνο να έρθει..:(

ευχομαι να το βρεις γρηγορα το γατακι..αχ, στεναχωρηθηκα τωρα.. :(

τελικά κέλλυ μου, το βρήκα μόλις τώρα! Ηρθε για φαγητό, φυσικά όσο κι αν δοκίμασα...αδύνατο να το πιασω..κατέβασα την γατοφόρο έβαλα μέσα μυρωδάτη κονσερβα, αλλά φοβάται πάρα πολύ...θα το καταφέρω ελπίζω..πάντως έδειχνε λίγο καλύτερα..αυτό το πράγμα επάνω του (μπογιά ή ασβεστης ) έχει αρχισει να φεύγει και δεν είδα πουθενα πληγές..για το ματάκι του ανησυχώ καθώς μόνη μου δύσκολο να το περιποιηθώ...ή φαίνεται πολύ το τριτο βλεφαρο ή έχει πυον...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back