RedCat
Διάσημο μέλος
Καλησπέρα παιδιά,
όπως έχω αναφέρει και άλλη φορά φροντίζω κάποια γατιά κάτω από το σπίτι. Μέσα σ'αυτό το πλήθος υπάρχει και ένα φουντωτούλι ασπρόμαυρο, φοβισμένο και μικρούλι σχετικά (περίπου 7-8 μηνών το υπολογίζω), με ένα ματάκι το οποίο ή το έχει χάσει ή έχει μολυνθεί (το δεύτερο το θεωρώ πιθανότερο καθώς το έχει μόνιμα κλειστό και κατά διαστήματα βλέπω εκκρισεις). Το χειρότερο είναι όμως ότι σήμερα που το είδα πρέπει να έχει ακουμπήσει ή σε ασβέστη ή σε μπογια λευκή καθώς το κάτω μέρος του (ποδαρακια και κοιλίτσα) φαίνονται σαν βαμμένα και είναι τουφες τουφες. Εχετε αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση? Τι μπορώ να κάνω? να σημειώσω ότι το γατί δεν πιάνεται (φοβάται δηλαδή). Αν τελικά καταφέρω όμως να το πιασω (εκτός από κτηνίατρο γιατί αυτή την εποχή είμαι άνεργη) μπορω να κάνω κάτι εγω? αν ξέρετε κάτι σχετικά σας παρακαλώ πείτε μου γιατί εχω στεναχωρηθεί πολύ απο το πρωι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο αραπης ηταν φουντωτος και καταλαβαινεις πως γινοταν.
Καθε φορα τρεχαμε με την γιαγια με ψαλιδια και ξυραφια και του κοβαμε τις τουφες που ηταν γεματες ασβεστη. Πρεπει να γινεται το συντομοτερο γιατι διαφορετικα θα του καψει το δερμα.
Αν μπορεις δως του λιγο φαι και πιαστο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aiorasky
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο γατος που ειχαμε ο Αζα οταν ημουν μικροτερη στο πατρικο μου, ειχε πεσει ολοκληρος στον ασβεστη. Δεν γινοταν να τον πιασουμε με τιποτα, πηγε και κρυφτηκε στην αυλη και δεν τον βρισκαμε για ενα μηνα!
Καπιοα στιγμη εμφανιστηκε, οι πληγες ειχαν κλεισει, τον τριχωμα αρχισε να επανερχεται. Οταν τον προτοειδαμε εκλαιγε παρα πολυ, δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα πρεπει να ποναει σαν να επεσε πανω σου καυτο λαδι.
Τα γατια ομως ειναι δυνατα και τελικα επιβιωσε.
Αν καταφερεις να τον πιασεις πρεπει να παει αμεσως στο γιατρο. Το θεμα ειναι να τον πιασεις, εκει ειναι το ζορι.... Πιθανοτατα θα κρυφτει.
RedCat
Διάσημο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος

Για μας, η πιο αμεση και δραστικη λυση ηταν να του κοψουμε τις τουφες που ηταν γεματες ασβεστη. Αν του κοντυνεις το τριχωμα, θα μπορεσεις με ενα βρεγμενο πανακι να καθαρισεις το δερμα, αλλα διαφορετικα θα ειναι δυσκολο.
Προσπαθισε να κερδισεις την εμπιστοσυνη του(με φαι, χαδια κτλ), και μετα να το κανεις.

RedCat
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Unicorn
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βράζεις χαμομήλι, βουτάς βαμβάκια και του κάνεις καθαρισμό με αυτό. Νερό ή οτιδήποτε άλλο δεν θα πιάσει. Φρόντισε το βαμβάκι να είναι πολύ καλά στραγγισμένο κ το χαμομήλι να μην είναι καυτό.
Αφού του καθαρίσεις τις εκκρίσεις, όσο το δυνατό περισσότερο, ρίξε λίγο κολλύριο (από ότι ξέρω αυτα που χρησιμοποιουμε εμεις δεν θα το βλάψουν κ δεν ξερω αν υπαρχει τπτ σε pet shop). Προσπάθησε να κρατάς απομακρυσμένο το σταγονόμετρο γιατί θα τινάζεται.
Θα πρέπει να ακινητοποιήσεις το γατί. Αν καταφέρεις να το πιάσεις, κλείστο σε ένα χώρο όπου και να σου ξεφύγει δε θα πάει πολύ μακριά. Ξέρω είναι επώδυνο για αυτό αλλά θα γίνει και για σένα, να είσαι προετοιμασμένη. Αν δεν ξέρεις να ακινητοποιείς γάτα, θα πρέπει να φωνάξεις κάπιοον που να ξέρει. Να είστε καθισμένοι στο πάτωμα γιατί απο οπουδήποτε αλλού θα σου ξεφύγει πολύ πιο εύκολα. Σε κάθε περίπτωση να φοράς μακριά μανίκια, και να πλυθείς με πολύ οινόπνευμα μετά γιατί είναι πάρα πολύ πιθανο να σε γραντζουνίσει.
Αυτή την διαδικασία θα πρέπει να την ακολουθείς σχεδόν καθημερινά για να αρχίσει κ πάλι να ανοίγει το μάτι του. Αν έχεις ένα χώρο κλειστό, που να μη μπορεί να εχει πρόσβαση έξω, κράτησέ την εκει μέσα για όσο χρειαστεί.
Σας ακούγεται μπακάλικο, αλλά της γάτας που τα εφάρμοσα όλα αυτά, της έσωσα το ματάκι κυριολεκτικά..(δεν υπήρχε δυνατότητα κτηνιάτρου).
χριστινα
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Το τομπρεξ μπορεις να το αρχισεις παντως δεν θα του κανει κακο ετσι λεει η κτηνιατρος μου και αν χρειαστει κατι πιο δυνατο θα το δωσει γιατρος.
Για να το παγιδευσεις βαλε νοστιμη κονσερβουλα σε γατοφορο του οποιου τη πορτα κρατας με σκοινακι απο μακρυα και οταν μπει κλειστην
RedCat
Διάσημο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
δυστυχώς ακόμη να φανεί το γατί που σας έλεγα. Η αλήθεια είναι ότι έχω ανησυχησει καθώς "σύχναζε" εδω ή στην τριγύρω περιοχή..γυρίζω σαν την τρελή στη γειτονιά μου μήπως το πετύχω αλλά τίποτα. Βέβαια και ένας άλλος γάτος μου τα έκανε αυτά και πάνω στη βδομάδα εμφανιζόταν. Απλά ανησυχώ για τον ασβέστη που σας είπα και για το ένα του ματάκι που δεν λειτουργεί...τι να πω ελπίζω να το δω σύντομα, ουτως ώστε να το περιποιηθώ. Οσον αφορά στο stray έστειλα mail στην κλειαννα Μαλαματίνα,την ίδια μέρα και μέχρι τώρα δεν είχα καμμια απάντηση. Παρόλαυτα εγω έχω κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον κτηνιατρό μου και περιμένει να του πάω το γατί μόλις το πιάσω...ελπίζω μόνο να έρθει..

kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος

RedCat
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool