kelly
Εκκολαπτόμενο μέλος
ολα καλα δηλαδη...μπραβο το γατουλινι!!!και σε σενα φυσικα! περαστικα και να 'ναι αυτα μονο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
!!!και μπραβο φυσικα και σ'εσενα
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουλανε στα πετ σοπ εγω εκει ειχα παρει για να βαζω στο μεταφορικο του ντινου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Εχτές αργά το βράδυ , αφού ηρεμήσαμε λίγο , είπα στον άντρα μου να τον έχει λίγο το νου του , για να καταφέρω να κάνω ένα μπάνιο και γω επιτέλους.Ο Δημήτρης βέβαια βλέπωντας τηλεόραση δεν τον κοίταξε καθόλου
και τελειώνοντας εγώ , πηγαίνω στο δωμάτιο και βρίσκω τον κύρο πάνω στο κρεββάτι.Είχε στρογγυλοκαθήσει στην ζεστή κουβέρτα και με κοίταζε.Ε, αυτό ήταν δεν μπορούσα να τον αφήσω το βράδυ μαζί μας , γιατί θα ξυπνάγαμε το πρωί αγκαλιά!
Σήμερα ξύπνησα και αφου τον έβγαλα και τον μετέφερα στην κουζίνα,του άλλαξα τα χαρτιά στο χαλάκι , τον τάισα και του έχω βάλει σόμπα.Με ανυσηχεί όμως ότι τον ακούω "μπουκωμένο" , αναπνέει και ακούγεται πολύ έντονα,και ρουφάει την μυτούλα του.Τώρα κρύωμα είναι αυτό , ή λέτε να τον γλυτώσαμε από τα χειρότερα και να έχει καμμία γρίππη?
υ.γ.Τώρα κοντεύει να κολλήσει πάνω στην σόμπα.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
μακια τουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Με ανυσηχεί όμως ότι τον ακούω "μπουκωμένο" , αναπνέει και ακούγεται πολύ έντονα,και ρουφάει την μυτούλα του.
Αν η επέμβαση έγινε με τοποθέτηση τραχειοσωλήνα, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται στον τραυματισμό που προκάλεσε η είσοδός του στην τραχεία και θα περάσουν σύντομα χωρίς κάποια θεραπεία. Μπορεί να είναι όμως και κάτι σοβαρότερο, όπως εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Σ' αυτήν την περίπτωση πιθανότατα θα εμφανιστούν και σοβαρότερα συμπτώματα όπως ανορεξία, πυρετός, δύσπνοια κλπ.
Φυσικά κάνω υποθέσεις, μην πανικοβάλλεσαι. Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο σου, το συντομότερο για να εξετάσει το γάτο.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.Θα φροντίσω να επικοινωνήσω με τον γιατρό , αν και πέρα από το βήχα και κανένα φτάρνισμα δεν έχει άλλα συμπτώματα.Αν η επέμβαση έγινε με τοποθέτηση τραχειοσωλήνα, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται στον τραυματισμό που προκάλεσε η είσοδός του στην τραχεία και θα περάσουν σύντομα χωρίς κάποια θεραπεία. Μπορεί να είναι όμως και κάτι σοβαρότερο, όπως εισρόφηση γαστρικού περιεχομένου κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Σ' αυτήν την περίπτωση πιθανότατα θα εμφανιστούν και σοβαρότερα συμπτώματα όπως ανορεξία, πυρετός, δύσπνοια κλπ.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Καταρχήν έχει μετακομίσει στην μητέρα μου στο Γαλάτσι , γιατί φοβήθηκα πρώτον ότι θα μου κρυώσει γιατι δεν έχω θέρμανση σπίτι , και δεύτερον επειδή λείπω πολλές ώρες δεν θα του προσφέρω όσα χρειάζεται.(πρέπει να φτιάξω ανδριάντα σ'αυτή την γυναίκα)
Όπως είχα πει, παρουσίασε βήχα και πήρα τηλέφωνο τον γιατρό που τον εγχείρησε και μου είπε να τον πάω από το ιατρείο ,γιατί δεν δικαιολογείτε.Του είπα ότι το γατί έχει μετακομίσει και θα δω τι θα κάνω.Βέβαια μου είχε πει ότι όλα πήγαν καλά και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα (με το σύστημα ούρησης κτλ).Κρατήστε το αυτό.
Εχτές λοιπόν τον πήρα αγκαλιά και τον πήγα σε κτηνίατρο στο Γαλάτσι.Τον ακροάστηκε και είπε ότι δεν έχει τίποτα , παρά μια χαλάρωση.Εκείνο που τον ανυσηχεί όμως είναι όλα τα υπόλοιπα , που έχει αφήσει το τράκο, εκτός το σπάσιμο.Στην τελική μου λέει το σπάσιμο θα έδενε μόνο του και το πολύ-πολύ να του άφηνε κουσούρι.Πήρε ένα λεκανάκι και ζουλώντας την ουροδ.κύστη το γατί ούρησε.Δεν μπορεί μόνο του , και αυτά που βλέπω στο κρεββάτι του είναι αυτά που του φεύγουν.
Εν ολίγης πάνω που αναθαρρήσαμε που πήγε μόνος του τουαλέτα για κακούδια , ο γιατρός λέει ότι μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα με το όλο σύστημα και θα δείξει τι θα γίνει εντός προσεχών ημερών.
Θέλω να ρωτήσω τους ειδικούς του site:
1.Ο Α γιατρός που τον εγχείρησε λέει ότι όλα καλά.
2.Ο Β γιατρός που τον εξέτασε λέει ότι μάλλον υπάρχει πρόβλημα και ίσως να μην μπορεί να αυτοεξυπηρετείται και να μην αναπτερώνω που σφιξαν λίγο τα κακούδια του , γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να ευχόμαστε να είχε διάρροια.

Paladin1
Νεοφερμένο μέλος
Δοκιμασε το.
Κατα τ΄αλλα, περαστικα στον γατο, κουραγιο και μπραβο σε εσενα και τη μαμα σου την γατοσιτερ

mel1
Μπορούν οι γιατροί του site να μου πουν αν γνωρίζουν, περίπου σε πόσο καιρό θα δείξει αν θα επανέλθει η ουρά και το βασικότερο αν θα μπορεί να ουρήσει το γατί?Μπορεί να έχουν "πιαστεί"τα νεύρα και να είναι κάτι προσωρινό?
Είναι αδύνατον να σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου αφού δεν μπορώ να εξετάσω το γάτο. Από αυτά που έχεις γράψει υποθέτω ότι ο γάτος παρουσιάζει σύνδρομο ιππουρίδας λόγω τραυματισμό κάποιων νεύρων του νωτιαίου μυελού. Απ' ότι κατάλαβα (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) παρουσιάζει κατακράτηση ούρου και στη συνέχεια "ακράτεια" λόγω κατακράτησης.
Η εξέλιξη εξαρτάται από τη σοβαρότητα και την έκταση του τραυματισμού των νεύρων. Σε ελαφρά τραύματα η κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη, ενώ σε σοβαρότερα η βλάβη είναι μόνιμη. Ακόμα και όταν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη ο χρόνος που θα χρειαστεί δεν είναι σταθερός.
Υπάρχουν πάντως κάποια φάρμακα (μπορείς να το συζητήσεις με τον κτηνίατρό σου) που μπορούν να χορηγηθούν σε περιστατικά συνδρόμου της ιππουρίδας για να ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό η δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης.
1.Σε περίπτωση βλάβης όπως λέτε,δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το έντερο και όχι η ουροδ.κύστη.Ότι είναι διαφορετικά το ξέρω απλά μου κάνει εντύπωση.
2.Ο γιατρός που τον εγχείρησε δεν θα έβλεπε την βλάβη αν υπήρχε?
mel1
Δεν ουρεί συνηδειτά , παρά μόνο στο κρεββάτι του και υποθέτω ότι φεύγουν μόνα τους.
Άρα παρουσιάζει, όπως είχα καταλάβει, κατακράτηση του ούρου στην ουροδόχο κύστη και στη συνέχεια ακράτεια λόγω κατακράτησης, δηλαδή αρχίζουν να φεύγουν τα ούρα σε σταγόνες λόγω υπερπλήρωσης της ουροδόχου κύστης.
1.Σε περίπτωση βλάβης όπως λέτε,δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει το έντερο και όχι η ουροδ.κύστη.Ότι είναι διαφορετικά το ξέρω απλά μου κάνει εντύπωση.
Νευρώνονται από διαφορετικά νευρά.
2.Ο γιατρός που τον εγχείρησε δεν θα έβλεπε την βλάβη αν υπήρχε?
Θα μπορούσε να φαίνεται κάτι στις ακτινογραφίες (δεν ξέρω αν βγάλατε) που θα μπορούσε να βοηθήσει να εντοπιστεί το σημείο της βλάβης. Το ότι υπάρχει πάντως βλάβη είναι σίγουρο, αφού ο γάτος παρουσιάζει συμπτώματα.
Ειλικρινά αν ήσασταν κοντά θα σας τον έφερνα να τον βλέπατε.

Εκείνο που με άφησε έκπληκτη είναι η ουρά του , η οποία μοιάζει με ένα σχοινί γεμάτο τρίχες!
Που πήγε η ουρίτσα του η φουντωτή?Χάλια ,μάλλον έχει ατροφήσει τελείως.Η μητέρα μου λέει ότι του έχει κοπεί η όρεξη και τρώει ελάχιστα.Επίσης το πρήξιμο της εγχείρησης έχει υποχωρήσει τελείως, αλλά είναι πολύ πρησμένος στην βάση της ουράς.Εκεί βρίσκονται τα νεφρά?Αν ναι, ίσως έχει σχέση με το ότι δεν ουρεί?
ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
Ελπίζω να τον προλάβω μέχρι αύριο που έχω σκοπό να τον πάω στον γιατρό.Είναι αμαρτία να φύγει έτσι...

aspasiapef
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool