Raisa
Περιβόητο μέλος
....και γω να μην έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο
....ποιος? εγώ ο "βιβλιοφάγος"
.....πέρασα αμέτρητες φορές από βιβλιοπωλείο αλλά ποιο βιβλίο να διαλέξεις...αφού τα θέλεις ΟΛΑ
....και δε μου πρότειναν τελευταία κανένα...έτσι, για να είναι ευκολότερη η επιλογή!Σκέφτηκα λοιπόν να ανοίξω αυτό το θέμα ώστε ο καθένας να προτείνει βιβλία η να συμβουλεύεται όταν θέλει να πάρει ένα βιβλίο!

Ξεκινώ λοιπόν με ένα βιβλίο, το οποίο δεν το διάβασα αλλά το βρήκα σε μια Βιβλιο -παρουσίαση στον Ριζοσπάστη.
Το βιβλίο έχει τον τίτλο " Κοινωνία και Ζώα: αναζητώντας το δαχτυλίδι του Σολομώντα" , που κυκλοφορεί από το βιβλιοπωλείο της "ΕΣΤΙΑΣ".
<< Οι συγγραφείς αυτού του τόμου, επιστήμονες με μεγάλες ευαισθησίες, αλλά και με προσωπική γνώση των θεμάτων τους, αποδεικνύουν ότι η επικοινωνία με τα ζώα είναι απαραίτητη, τόσο για να έχουμε ποιότητα ζωής όσο και για να προλάβουμε-όσο υπάρχει χρόνος- την ορατή δια γυμνού οφθαλμού οικολογική καταστροφή που καραδοκεί να μας αφανίσει.
Η Πόπη Αλεβιζάκη - διδάκτορας Ιατρικής του Παν. Αθηνών και ο Βασίλης Μαντούβαλος νευρολόγος- ψυχίατρος, αναπληρωτής καθηγητής στο Παν. Αθηνών, χαρίζουν στον αναγνώστη τις απέραντες γνώσεις τους για τις σχέσεις ανθρώπων - Ζώων. Για τις μεταβαλλόμενες αντιλήψεις, για τα ζώα στα αρχαία έπη, τους Έλληνες φιλοσόφους, τους ορθολογιστές, αλλά και για τα σύγχρονα οικολογικά κινήματα. Κυρίως όμως, οι συγγραφείς της πολύτιμης αυτής μελέτης θυμίζουν στους επιλήσμονες το θρύλο του βιβλικού Σολομώντα και το δαχτυλίδι που φορούσε για να του επιτραπεί η συνομιλία με όλα τα ζωντανά της Γης, και τους προτρέπουν να το φορέσουν και εκείνοι, νοερά φυσικά, για να κατανοήσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν με όλα τα τετράποδα.>>
Η περιγραφή μου άρεσε πάρα πολύ....
Αν το έχει διαβάσει κανείς ας μας πει τις εντυπώσεις του!

Υ.Γ. Απ΄ό,τι ξέρω το βιβλιοπωλείο "ΕΣΤΙΑ" υπάρχει μόνο στην Αθήνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος

1. Αδερφοί Καραμάζοφ, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου)
2. Ο λύκος της στέπας (χωρίς σχόλια παρακαλώ από μερικές, ξέρουν αυτές, ευχαριστώ), του Έρμαν Έσσε
3. Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, του Όσκαρ Ουάιλντ
4. Η εξαδέλφη Μπέττη, του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
5. Τάδε έφη Ζαρατούστρα, του Φρίντριχ Νίτσε
6. Ο Ηλίθιος, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
7. Νεκρές ψυχές, του Νικολάι Γκόγκολ
8. Η Ανάσταση, του Λέον Τολστόι
9. Η Δίκη, του Φραντς Κάφκα
10. Πολιτεία, του Πλάτωνα
Raisa
Περιβόητο μέλος
1) "Ο Κόσμος της Σοφίας" του Jostein Gaarder.....Μυθιστόρημα για την ιστορία της Φιλοσοφίας...πολύ καλό

2) "Το Θεώρημα του παπαγάλου" του ΝΤΕΝΙ ΓΚΕΤΖ.....για όσους μισούν τα Μαθηματικά, θα τα λατρέψετε

πάααρα πολύ καλό!!!!και τέλος κάτι πολιτικό

"Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" του TΖΟΝ ΡΙΝΤ, ζωντανό χρονικό της πιο κοσμογονικής κοινωνικής επανάστασης όλων των εποχών: της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης

Καλή ανάγνωση!

Desdemona
Διάσημο μέλος
Πουλάκι μου εσύ!"Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο" του TΖΟΝ ΡΙΝΤ, ζωντανό χρονικό της πιο κοσμογονικής κοινωνικής επανάστασης όλων των εποχών: της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης![]()

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

.. το τερπνον μετα του ωφελιμου
.. κανει και καλο η επιμονη σκεψη για το αλζχαιμερ.. αντε με ενα βοιβλιο κανετε 3 πραματα τι αλλο θελετε
Raisa
Περιβόητο μέλος
mickey mouse
Διάσημο μέλος
-Μέσα στο my cat βρήκα και το "η αγάπη διδάσκεται" του Μπουντούρη που το έγραψε με την κόρη του και αφορά μια ταινια μικρού μήκους που παρουσίασαν στο ιντερνετικό φεστιβάλ bigbang και όπως λέει πήρε πρώτο βραβείο. Μάλλον παιδικό, δεν μου είπε και πολλά ως φιλόζωη.
-Επειδή με ενδιαφέρουν τα παιδαγωγικά προβλήματα πήρα το "Άλκη δεν είσαι μόνος" που είναι ένα μυθιστόρημα για τις μαθησιακές δυσκολίες. ΔΕΝ μου άρεσεκαθόλου , μου φάνηκε αρπαχτή και αφελές. Γραμμένο απο την προϊσταμένη του ΚΔΑΥ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να είναι πιο σοβαρή προσπάθεια.
-Το "Νεοέλληνες" του Τατσόπουλου μου φάνηκε κι αυτό αρπαχτή. Τώρα τί μπορεί να μου λέει ένα βιβλίο που αναδημοσιεύει συνεντεύξεις που μπήκαν σε περιοδικά απο το 1986 ως το 2004 και αφορούν τόσο εκ διαμέτρου αντίθετα πρόσωπα απο τον Ταχτσή μέχρι την Χειλουδάκη και απο την Λαμπέτη ως τον Τσαλίκη!!!! Ήμαρτον!!!
- Για τους λάτρεις της ψυχολογίας απλά προτείνω όλα τα βιβλία του Γιάλομ απο τις εκδόσεις 'Αγρα και απο τις ίδιες εκδόσεις τα βιβλία της ψυχιάτρου Κατερίνας Μάτσα για την τοξικομανία και την απεξάρτηση.
- Και τέλος ένα βιβλίο για γυναίκες της Λένας Διβάνη, το "Οι γυναίκες της ζωής της". Εξαιρετικό!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Υπαρχει κι ενα καινουργιο το Μαντεψτε τι λενε τα ζωα με βαση την παθολογια του αυτισμου θα σας πω πιο πολλα μετα
Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αναμένουμε νεότερα
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
και εχω σχεδον ολη την σειρα της Αγκαθα Κριστυ, yasmin αν βεβαια τα εχεις ολα,θα μπορουσα να δανειστω κανα δυο που μου λοιπουν για να τα διαβασω? Και για να επεκτεινω το θεμα που ανοιξε η Ραισα,μια και σε πολλες μας αρεσει το διαβασμα, θα προτινα να κανουμε ενα ειδοςbookcrossing(η μαλλον bookring για να επιστρεφονται τα βιβλια στον κατοχο) μεταξυ μας για οσες-οσους ειναι απο την ιδια περιοχη.
Για να μεινω στα αστυνομικα και να το συνδυασω με τα μαθηματικα που αναφερε πιο πανω η Ραισα θα προτινα το αγαπημενο μου, του Τευκρου Μιχαηλιδη τα "Πυθαγορεια εκληματα".
Και εγω ντρεπομαι να ομολογησω οτι ολο το καλοκαιρι διαβασα μονο το
"Δεκα" του Καραγατση γιατι μου αρεσε πολυ η μεταφορα του στην μικρη οθονη.Ειχα παρει μαζι μου να διαβασω επιτελους "Τον τελευταιο πειρασμο" του Ν.Καζαντζακη.Ειδα το Πασχα το DVD με την ταινια του Σκορτσεζε και τρελαθηκα στην κυριολεξια.Λογικα το βιβλιο πρεπει να ειναι ακομη καλυτερο.Τωρα ομως θα επανορθωσω.

Raisa
Περιβόητο μέλος
-Το Κοινωνία και Ζώα το διάβασα στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι πολύ ενδιαφέρον γραμμένο περισσότερο σαν πραγματεία και αποτέλεσμα έρευνας. Είναι μικρό και διαβάζεται μονορούφι. Το βρήκα στον Ελευθερουδάκη και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
-Επειδή με ενδιαφέρουν τα παιδαγωγικά προβλήματα .....
Ευχαριστούμε για την κριτική....αν είναι τώρα που θα έρθω Αθήνα θα το πάρω και γω!!!

Αν σε ενδιαφέρουν εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά με ειδικές ανάγκες έχω να σου προτείνω πολλά ...αλλά είναι όλα πανεπιστημιακά

Raisa
Περιβόητο μέλος
μια και σε πολλες μας αρεσει το διαβασμα, θα προτινα να κανουμε ενα ειδος
bookcrossing(η μαλλον bookring για να επιστρεφονται τα βιβλια στον κατοχο) μεταξυ μας για οσες-οσους ειναι απο την ιδια περιοχη.
πολλή καλή ιδέα!!!!!!

Νίκη ...κάνουμε την αρχή?

mickey mouse
Διάσημο μέλος
Αν σε ενδιαφέρουν εκπαιδευτικά βιβλία για παιδιά με ειδικές ανάγκες έχω να σου προτείνω πολλά ...αλλά είναι όλα πανεπιστημιακά![]()
Raisa με ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα γιατί είμαι εκπαιδευτικός.
Τώρα όσο αφορά στα Πανεπιστημιακά
ξέρεις πως άλλα διαβάζονται και άλλα ... σε π(ρ)ήζουν. Αν έχεις να προτείνεις "διαβαζούμενα" ( βλέπε "readable"

) καλοδεχούμεναΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Ή αλλιώς, διαβάσιμαΑν έχεις να προτείνεις "διαβαζούμενα" ( βλέπε "readable")

Raisa
Περιβόητο μέλος
Raisa με ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα γιατί είμαι εκπαιδευτικός.
Τώρα όσο αφορά στα Πανεπιστημιακάξέρεις πως άλλα διαβάζονται και άλλα ... σε π(ρ)ήζουν.
Αν έχεις να προτείνεις "διαβαζούμενα" ( βλέπε "readable") καλοδεχούμενα

Οκ...λοιπόν....πολύ καλό είναι το βιβλίο του Ιωάννη Αγαλιώτη, "Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά" εκδόσεις Ελληνικά γράμματα,(τον έχω και καθηγητή και είναι ΤΕΛΕΙΟΣ, αγαπάει αυτό που κάνει)

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο της Σουζάνα Παντελιάδου "Μαθησιακές Δυσκολίες και Εκπ. Πράξη".....πολύ καλά βιβλία με αρκετά παραδείγματα και πολλές προτάσεις για τον εκπαιδευτικό.

Πάω να βρω και τα άλλα και επανέρχομαι

elvenstar
Επιφανές μέλος
Εγω εχω να προτεινω ολη τη συλλογη της Αγκαθα Κριστι και Κοναν Ντουλ με Σερλοκ Χολμς, Μις Μαρπλ, Ηρακλη Πουαρο και δε συμμαζευεται.. χαλαρωτικο για την πλαζ η ελευθερη ωρα και ιδιως ο Πουαρω-Μαρπλ ειναι καταπληκτική εξασκηση για να προπονειστε για να βρειτε ποιος εχει κινητρο να πεταει φολες..... το τερπνον μετα του ωφελιμου
.. κανει και καλο η επιμονη σκεψη για το αλζχαιμερ.. αντε με ενα βοιβλιο κανετε 3 πραματα τι αλλο θελετε
![]()

Πάντως για όσους αγαπουν τα αστυνομικά οι εκδόσεις Θεμέλιο έχουν μια σειρά βιβλίων που περιγράφουν εγκλήματα σε Αρχαίους Πολιτισμούς, π.χ. Αίγυπτο, κλπ Όπου και έχεις τη χαρά της εξάσκησης αλλά και μαθαίνεις και ιστορικά γεγονότα για τις χώρες αυτές (όπως καθημερινή ζωή, ασχολίες κλπ), μια που η περιγραφή των κοινωνιών αυτων βασίστηκες σε ιστορικές πηγές. Επίσης θα προτείνω το αγαπημένο μου έργο από τον
- Isaac Asimov την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία
- Ο Τελευταίος Κάτωνας
- Ισημερία
- Η Διαθήκη
- Η Ατελείωτη Ιστορία (το βιβλίο έχει βγεί κ στο Σινεμα, χωρισμένο σε 2 σικουελ)
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Πάω να βρω και τα άλλα και επανέρχομαι![]()
Εν τω μεταξύ εγώ βρήκα στη βιβλιοθήκη μου το "Μαθησιακές Δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς" της Ελένης Λιβανίου ,εκδ. ΚΕΔΡΟΣ που μου φάνηκε πολύ χρήσιμο με την αντιμετώπιση προβλημάτων 2-3 μαθητών μου.Raisa ασχολείσαι κι εσύ στην εκπαίδευση?
Raisa
Περιβόητο μέλος
Raisa ασχολείσαι κι εσύ στην εκπαίδευση?
Σπουδάζω ειδική αγωγή στο Παν. Μακεδονίας
φέτος κάνω την πρακτική μου και τελειώνω
.....εσύ???Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Η Ατελείωτη Ιστορία (το βιβλίο έχει βγεί κ στο Σινεμα, χωρισμένο σε 2 σικουελ)
Λες για το βιβλίο του Μίχαελ Έντε, εκδ. Ψυχογιός.
Είναι απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

Το συνιστώ για παιδιά και μεγάλους.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool