Βιβλιο-προτάσεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Καλη επιτυχια και απο μενα.:DΠοια σχολη τελειωνεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν ακούστε ένα κουφό που άκουσα σήμερα σην τηλεόραση. Έχει βγεί ηλεκτρονικό βιβλίο, σαν ηλεκτρονική ατζέντα, για τους λάτρεις του βιβλίου, όπου εκεί μέσα μπορούν να περαστούν για ανάγνωση μέχρι 160 βιβλία. Αυτό σημαίνει ότι έτσι καταργούνται οι παραδοσιακές βιβλιοθήκες και αντικαθιστούνται απο μια ηλεκτρονική ατζέντα σε σχήμα και μέγεθος βιβλίου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλη επιτυχια και απο μενα.:DΠοια σχολη τελειωνεις?

Eυχαριστω, ευχαριστω! Αυριο ειναι η κρισιμη μερα! Τεχνολογια Γραφικων Τεχνων τελειωνω

Λοιπόν ακούστε ένα κουφό που άκουσα σήμερα σην τηλεόραση. Έχει βγεί ηλεκτρονικό βιβλίο, σαν ηλεκτρονική ατζέντα, για τους λάτρεις του βιβλίου, όπου εκεί μέσα μπορούν να περαστούν για ανάγνωση μέχρι 160 βιβλία. Αυτό σημαίνει ότι έτσι καταργούνται οι παραδοσιακές βιβλιοθήκες και αντικαθιστούνται απο μια ηλεκτρονική ατζέντα σε σχήμα και μέγεθος βιβλίου.:)

Χμμμ, μαλλον απεχουμε πολυ απο αυτη τη μερα.
Τα ιδια λεγανε απο την αρχη της δεκαετιας του 90, μαλιστα με τη διαδοση των υπολογιστων και των οπτικων δισκων κορυφαιες εγκυκλοπαιδειες σταματησαν να τυπωνονται και εβγαιναν μονο σε ψηφιακη μορφη, μονο για να επιστρεψουν στην εντυπη λιγα χρονια αργοτερα, μιας και το κοινο την αποζητουσε.

Το ιδιο και με τις εφημεριδες, μπορει ολοι να εχουμε προσβαση σε pc αλλα η ευκολια και η αμεσοτητα του χαρτιου ειναι αλλη. Να προσθεσω και τα βιβλια, οπου περα απο το ρομαντισμο της υποθεσης("θελω να το ξεφυλλιζω, να το μυριζω, να το βλεπω κλπ") ειναι ακομα πιο βολικα απο τα e-books των οποιων η αναγνωση κουραζει πολυ περισσοτερο τα ματια, εχουν ευκολοτερη προσβαση (απλα ανοιξε στο σελιδοδεικτη αντι να ανοιξεις τον υπολογιστη, να βρεις το αρχειο κλπ) και φυσικα πιο πρακτικα(αν θες να διαβασεις λιγο πριν τον υπνο η στο τραινο η στην παραλια, ενα laptop δεν ειναι η καλυτερη ιδεα).

Μεχρι λοιπον η τεχνολογια να εξαλειψει ολα αυτα τα προβληματα, τα εντυπα θα υπαρχουν.
Και μην υποτιμαμε την αισθητικη αξια του εντυπου, το εξωφυλλο, την καλλιτεχνικη βιβλιοδεσια, τις σπανιες τεχνικες εκτυπωσης που πολλες φορες το καθιστουν εργο τεχνης περαν του σημασιολογικου περιεχομενου του.

Τα εντυπα θα υπαρχουν, ισως για πολυ περισσοτερο απο τις προβλεψεις των φιλων της τεχνολογιας. :)

ΥΓ: Θελω πτυχιο τωρα!:baby:

Για οσους αγαπουν το ιστορικο μυθιστορημα, μια πολυ αξιολογη σειρα ειναι αυτη που κυκλοφορει το Βημα καθε παρασκευη στην προσιτη τιμη 5.5 ευρω.Προκειται για μυθιστορηματα που αναφερονται σε καποια περιοδο της ελληνικης ιστοριας.Στην πλειονοτητα τους ειναι ελληνων συγραφεων οποτε δεν τιθεται θεμα κακης μεταφρασης.Την περνω την συλλογη(εχω μεταξυ αλλων και το μικροβιο του συλλεκτη:redface:) και ξεκιναει απο την περιοδο παρακμης μετα τον Χρυσο Αιωνα του Περικλη, με το "Ο κυριος μου ο Αλκιβιαδης" του ακαδημαικου Αγγελου Βλαχου και θα τελειωσει με τον εμφυλιο πολεμο(δεν θυμαμαι το βιβλιο).Φυσικα ντεπομαι πολυ να ομολογησω οτι μεχρι στιγμης εχω διαβασει μονο το πρωτο βιβλιο της σειρας.:redface::redface::redface:
Υ.Γ Σε καμια περιπτωση δεν θελω να θεωρηθει οτι κανω διαφημηση.Αυτη ειναι η αντικειμενικη μου γνωμη.:)

Υ.Γ Σε καμια περιπτωση δεν θελω να θεωρηθει οτι κανω διαφημηση.Αυτη ειναι η αντικειμενικη μου γνωμη.:)
Έλα βρε Νικούλα, κι εγώ που νόμιζα ότι παίρνεις ποσοστά...:P

Έλα βρε Νικούλα, κι εγώ που νόμιζα ότι παίρνεις ποσοστά...:P

Εγω(πριν γραψω το ποστ) το προτινα στον Λαμπρακη αλλα δεν μασησε:down::blink::lol::lol::lol:

Εγω(πριν γραψω το ποστ) το προτινα στον Λαμπρακη αλλα δεν μασησε:down::blink::lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::lol::lol:

ΥΓ: Θελω πτυχιο τωρα!:baby:
Να το πάρεις λοιπόν ΤΩΡΑ! :up::up::up:

Χρόνια και ζαμάνια είχες να εμφανιστείς! :blink: Πώς πάει με τον γατούλη τον Ρωμαίο; Όλα καλά; :)

Και μια και το θέμα είναι περί βιβλίων, αποκαλύπτω την αδυναμία μου:
Raymond Chandler. Αστυνομικά-νουάρ. Εκτός από το ότι ήταν άσσος στο είδος του, ο συγκεκριμένος συγγραφέας ήταν και πωρωμένος γατόφιλος.

Είμαι λάτρης των βιβλίων αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διαβάζω μόνο τα καλοκαίρια γιατί το χειμώνα μετά από τόσες ώρες δουλειάς, έχω πρόβλημα συγκέντρωσης..

Λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι (ξανα)διάβασα τα Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου γιατί θα παίζεται τον χειμώνα στην τηλεόραση και ήθελα να το θυμηθώ. Όποιος το έχει διαβάσει ξέρει, δεν υπάρχουν σχόλια.

Επίσης διάβασα το Σουέλ, της Ι.Καρυστιάνη. Δεν με ενθουσιάσε ιδιαίτερα, πάντως σκεφτηκα για άλλη μια φορά ότι αυτή η γυναίκα έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την θάλασσα.
Προσπαθώ να διαβάζω και νέους λογοτέχνες, έτσι πήρα το Φτερά από μετάξι, συγγραφέας Πασχαλιά Τραυλού, με άφησε παντελώς αδιάφορη, το Επικίνδυνες Λέξεις της Φιλομήλα Λαπατά, έτσι κι έτσι (προτείνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο "Οι κόρες του νερού" της Λαπατά) και το "Μεγάλο Αλγέρι" της Κατερίνας Καριζόνη, επίσης έτσι κι έτσι.

Έχω πολύ καιρό πάντως να διαβάσω βιβλίο που να νοιώσω ότι με συγκλονίζει σαν περιεχόμενο.

Raisa να είσαι καλά για το βιβλίο που μας σύστησες. Θα φροντίσω να ο πάρω σύντομα.

Μουκελάκο, εξήγησε μου τι είναι ακριβώς το bookcrossing, γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά.

Μουκελάκο, εξήγησε μου τι είναι ακριβώς το bookcrossing, γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει καλά.
Στις διαταγες σας!:)
Δες πρώτα εδώ κι εδώ,κι αν ακομα εχεις απορίες,εδω ειμαστε!:happy:

Είμαι λάτρης των βιβλίων αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διαβάζω μόνο τα καλοκαίρια γιατί το χειμώνα μετά από τόσες ώρες δουλειάς, έχω πρόβλημα συγκέντρωσης..

Λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι (ξανα)διάβασα τα Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου γιατί θα παίζεται τον χειμώνα στην τηλεόραση και ήθελα να το θυμηθώ. Όποιος το έχει διαβάσει ξέρει, δεν υπάρχουν σχόλια.

Απο καιρο ηθελα να διαβασω τα"Ματωμενα χωματα".Τωρα τον χειμωνα, που θα παρακολουθησω και την σειρα του Αlpha, θα το διαβασω οπωσδηποτε. Ετσι εκανα και περυσι με το "ΔΕΚΑ" του Καραγατση.:D

Αυτην την απορια ειχαμε καποτε πολλοι απο μας,δες εδω :D https://www.mypetz.gr/threads/Αφήσατε-ποτέ-ένα-βιβλίο-σας-να-ταξιδέψει.222412/

"Το 'Ονομα του Ρόδου" και το "Μπαουντολίνο" του Ουμπέρτο Εκο τα προτείνω και γω ανεπιφύλακτα :up:

Επίσης πολύ καλό είναι και το βιβλίο του Γκορ Βιντάλ "Ιουλιανός"...είναι φοβερό!!!:up:

Για όσους ενδιαφέρονται για θέματα Παιδείας προτείνω το βιβλίο
"Η Εκπαίδευση της Αμάθειας", εκδ. Gutenberg!!!:up:

Για θέματα Ειδικής Αγωγής:
"Το Υπερκινητικό Παιδί" του Ε. Κάκουρος, εκδ. ελληνικά γράμματα
"Αυτισμός" , εκδ. Gutenberg Ψυχολογία

Για όσους ενδιαφέρονται για θέματα Παιδείας προτείνω το βιβλίο
"Η Εκπαίδευση της Αμάθειας", εκδ. Gutenberg!!!:up:
Ο τίτλος του φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, φανταζομαι ότι θα περιγράφει τη σημερινή εποχή με τους νεοαναλφάβητους, ή όχι;

Ο τίτλος του φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, φανταζομαι ότι θα περιγράφει τη σημερινή εποχή με τους νεοαναλφάβητους, ή όχι;

Το βιβλίο είναι υπέροχο Σλιθ...:up:
παραθέτω την περίληψη που έχει στο πίσω μέρος.

" Εύκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ΄τι βρισκόμαστε μπροστά σ΄ένα παράδοξο: οι μαθητές μας <<οικοδομούν>> τη γνώση τους στο τρίγωνο <<σχολείο - φροντιστήριο - ιδιαίτερα>>, ροκανίζουν την εφηβεία τους με <<γερμανικά ωράρια>> ασκήσεων και εξετάσεων, μπαζώνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με υπέρογκα φροντιστηριακά έξοδα, κι όμως δεν μαθαίνουν. Γραπτά μαθητών που απαντούν με επιτυχία στα περισσότερα ερωτήματα των εξετάσεων, σκοντάφτουν σε ερωτήσεις που απαιτούν κρίση, εκφράζουν με δυσκολία τις σκέψεις τους και εμφανίζουν τερατώδη λάθη. Εμφανίζονται, δηλαδή, γραπτά που παραπέμπουν σε υποψηφίους που είναι <<καλά προετοιμασμένοι>> και ταυτόχρονα έχουν έλλειψη ικανότητας να αρθρώνουν συνεχή λόγο, να ελέγχουν και να λογικοποιούν τις σκέψεις τους χωρίς χάσματα και αντιφάσεις, να κάνουν λογικές αφαιρέσεις ή να κατανοούν γραπτά κείμενα εκτός από τα υποτυπώδη. Ενα είδος <<προσοντούχων αγραμμάτων>>. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς κινδυνεύει η δυνατότητα μιας κοινωνίας να αναστοχάζεται τις προϋποθέσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής. Στη γενίκευση του φαινομένου μπορούμε να μιλήσουμε για την εφιαλτική προοπτική μιας τεχνολογικώς υπερ-αναπτυγμένης και παράλληλα πειθαρχημένης κοινωνίας <<κατακερματισμένων ανθρώπων>> - υπηκόων, ένα είδος <<διαδικαστικών ηλιθίων>> και πάνω απ΄όλα καταναλωτών, διατεθειμένων να συνεργαστούν με κάθε τρόπο για τη γοητευτική βασιλεία του εμπορεύματος. Ποιοι είναι οι εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί όροι που βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του προβλήματος;":hmm:

Το βιβλίο είναι υπέροχο Σλιθ...
clip_image001.gif

" Εύκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ΄τι βρισκόμαστε μπροστά σ΄ένα παράδοξο: οι μαθητές μας <<οικοδομούν>> τη γνώση τους στο τρίγωνο <<σχολείο - φροντιστήριο - ιδιαίτερα>>, ροκανίζουν την εφηβεία τους με <<γερμανικά ωράρια>> ασκήσεων και εξετάσεων, μπαζώνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με υπέρογκα φροντιστηριακά έξοδα, κι όμως δεν μαθαίνουν. Γραπτά μαθητών που απαντούν με επιτυχία στα περισσότερα ερωτήματα των εξετάσεων, σκοντάφτουν σε ερωτήσεις που απαιτούν κρίση, εκφράζουν με δυσκολία τις σκέψεις τους και εμφανίζουν τερατώδη λάθη. Εμφανίζονται, δηλαδή, γραπτά που παραπέμπουν σε υποψηφίους που είναι <<καλά προετοιμασμένοι>> και ταυτόχρονα έχουν έλλειψη ικανότητας να αρθρώνουν συνεχή λόγο, να ελέγχουν και να λογικοποιούν τις σκέψεις τους χωρίς χάσματα και αντιφάσεις, να κάνουν λογικές αφαιρέσεις ή να κατανοούν γραπτά κείμενα εκτός από τα υποτυπώδη. Ενα είδος <<προσοντούχων αγραμμάτων>>. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς κινδυνεύει η δυνατότητα μιας κοινωνίας να αναστοχάζεται τις προϋποθέσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής. Στη γενίκευση του φαινομένου μπορούμε να μιλήσουμε για την εφιαλτική προοπτική μιας τεχνολογικώς υπερ-αναπτυγμένης και παράλληλα πειθαρχημένης κοινωνίας <<κατακερματισμένων ανθρώπων>> - υπηκόων, ένα είδος <<διαδικαστικών ηλιθίων>> και πάνω απ΄όλα καταναλωτών, διατεθειμένων να συνεργαστούν με κάθε τρόπο για τη γοητευτική βασιλεία του εμπορεύματος. Ποιοι είναι οι εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί όροι που βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του προβλήματος;"
clip_image002.gif

Μάλλον είναι αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση. Τελευταία κ μετά απ΄όλο το σάλο που έγινε με το συνομωσιολογικό (εννοώ για τον Χριστιανισμό γενικότερα) έψαξα ορισμένα πράγματα κ κατέληξα ότι για κάποιο λόγο θέλουν να βγάζουν μορφωμένους αμόρφωτους. όπως κ για κάποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η διαστρέβλωση των πολιτισμών κ σιγά σιγά η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πολιτισμού, μιας παγκόσμιας θρησκείας, κλπ, καθώς επίσης κ ανθρώπων με τεχνικές γνώσεις αλλά χωρίς κρητικό πνεύμα, κ ξαφνικά βλέπω μπροστά κ αυτό το βιβλίο
clip_image001.gif
Θα το πάρω σίγουρα θέλω να δω κ ένας υγιής ακαδημαϊκός τι λέει κ τι προτείνει

Το βιβλίο είναι υπέροχο Σλιθ...:up:

" Εύκολα θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ΄τι βρισκόμαστε μπροστά σ΄ένα παράδοξο: οι μαθητές μας <<οικοδομούν>> τη γνώση τους στο τρίγωνο <<σχολείο - φροντιστήριο - ιδιαίτερα>>, ροκανίζουν την εφηβεία τους με <<γερμανικά ωράρια>> ασκήσεων και εξετάσεων, μπαζώνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με υπέρογκα φροντιστηριακά έξοδα, κι όμως δεν μαθαίνουν. Γραπτά μαθητών που απαντούν με επιτυχία στα περισσότερα ερωτήματα των εξετάσεων, σκοντάφτουν σε ερωτήσεις που απαιτούν κρίση, εκφράζουν με δυσκολία τις σκέψεις τους και εμφανίζουν τερατώδη λάθη. Εμφανίζονται, δηλαδή, γραπτά που παραπέμπουν σε υποψηφίους που είναι <<καλά προετοιμασμένοι>> και ταυτόχρονα έχουν έλλειψη ικανότητας να αρθρώνουν συνεχή λόγο, να ελέγχουν και να λογικοποιούν τις σκέψεις τους χωρίς χάσματα και αντιφάσεις, να κάνουν λογικές αφαιρέσεις ή να κατανοούν γραπτά κείμενα εκτός από τα υποτυπώδη. Ενα είδος <<προσοντούχων αγραμμάτων>>. Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, καθώς κινδυνεύει η δυνατότητα μιας κοινωνίας να αναστοχάζεται τις προϋποθέσεις της κοινωνικής αναπαραγωγής. Στη γενίκευση του φαινομένου μπορούμε να μιλήσουμε για την εφιαλτική προοπτική μιας τεχνολογικώς υπερ-αναπτυγμένης και παράλληλα πειθαρχημένης κοινωνίας <<κατακερματισμένων ανθρώπων>> - υπηκόων, ένα είδος <<διαδικαστικών ηλιθίων>> και πάνω απ΄όλα καταναλωτών, διατεθειμένων να συνεργαστούν με κάθε τρόπο για τη γοητευτική βασιλεία του εμπορεύματος. Ποιοι είναι οι εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί όροι που βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του προβλήματος;":hmm:

Πραγματικα φαινεται πολυ ενδιαφερον.Ειναι υπεροχο να διαπιστωνεις οτι υπαρχουν ακομη ανθρωποι που ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ και προβληματιζονται.
Και να προσθεσω και μια δικη μου διαπιστωση.Οδευουμε με μαθηματικη ακριβεια σε μια κοινωνια υπαλληλων- καταναλωτων,αλλα φοβαμαι οτι θα παω αλλου την συζητηση και χαλασω το πολυ ωραιο θεμα που ανοιξες Ραισα.:D

Διαβάζει κανεις άλλος λογοτεχνία τρόμου;Εξαιρετικά βρίσκω τα βιβλια του Κινγκ(αν και μερικά τα έχει κάνει σούπα για να πουλήσουν).Αγαπημένο όλων των εποχών "Το Αυτό"(φρικτη η μεταφορά του στη μεγαλη οθονη,μην το δειτε),η Λάμψη(εξαιρετική ταινια του Κιούμπρικ,την έχει γυρισει κι ο Κινγκ με...αποτροπαιες συνεπειες για τον κινηματογραφο) και Σάλεμ'ς Λοτ(για τους λατρεις των βρικολάκων) .
Απο μυθιστορήματα,καθως με αρεσει η γραφή του Γκάρντνερ (βλ."Ο κόσμος της Σοφιας") απήλαυσα ιδιαιτερως την "Κορη του Διευθυντή του τσίρκου".Οχι πολυ βαρυ,οχι πολυ ελαφρυ,ταξιδιάρικο και ευκολοδιάβαστο,δεν κατάλαβα για ποτε τελειωσε.Τωρα διαβάζω Μαρκές,και παράλληλα προσπαθώ να τελειώσω το καταραμένο "Χιόνι" του Παμούκ(απο το Πασχα με παιδευει).

Εγώ διάβαζα λογοτεχνία τρόμου:)....κάαααποτε;)...στην ηλικία σου και πιο μικρή....:D
έχω όλα τα βιβλία του Κινκ...Τέλεια όλα τους:up:....όχι όμως και οι ταινίες :down:...

Εγώ διάβαζα λογοτεχνία τρόμου:)....κάαααποτε;)...στην ηλικία σου και πιο μικρή....:D
έχω όλα τα βιβλία του Κινκ...Τέλεια όλα τους:up:....όχι όμως και οι ταινίες :down:...
Ε δεν ειναι κι όλα τέλεια...Έχει βγάλει και κάτι πατάτες ξεγυρισμένες...Απο ταινιες δεν παει καθολου καλα γενικοτερα ο τομεας,εγω προτιμω παλιες κλασσικες του ειδους όπως π.χ. την Προφητεια,παλα τις βλακειες που βγαζουν σημερα με το κετσαπ.:down:

Ε δεν ειναι κι όλα τέλεια...Έχει βγάλει και κάτι πατάτες ξεγυρισμένες...Απο ταινιες δεν παει καθολου καλα γενικοτερα ο τομεας,εγω προτιμω παλιες κλασσικες του ειδους όπως π.χ. την Προφητεια,παλα τις βλακειες που βγαζουν σημερα με το κετσαπ.:down:
Παλιότερα έριχναν κέτσαπ στη δεκαετία του 90αρχές 2000 χρώμα με προφυλακτικό:blink: κ σήμερα τα περισσότερα FX είναι 3D Animation

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back