Βιβλιο-προτάσεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ε δεν ειναι κι όλα τέλεια...Έχει βγάλει και κάτι πατάτες ξεγυρισμένες...Απο ταινιες δεν παει καθολου καλα γενικοτερα ο τομεας,εγω προτιμω παλιες κλασσικες του ειδους όπως π.χ. την Προφητεια,παλα τις βλακειες που βγαζουν σημερα με το κετσαπ.:down:

Να διορθώσω.:redface:..τα έχω όλα μέχρι και πριν καμιά 10ετία;) μετά σταμάτησα να τα διαβάζω...:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Moukelis απο Μαρκες εχω διαβασει τα "Εκατο χρονια μοναξιας",καταπληκτικο δικαιως πηρε νομπελ, και το"Ερωτα στα χρονια της χολερας" μαλλον μετριο θα το χαρακτηριζα.Εσυ τι διαβαζεις του Μαρκες ?:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

προσπαθώ να τελειώσω το καταραμένο "Χιόνι" του Παμούκ(απο το Πασχα με παιδευει).
Πώς είναι, Δώρα, το "Χιόνι"; Ο Παμούκ μου αρέσει πάρα πολύ (Το "Μαύρο Βιβλίο" και το "Με λένε Κόκκινο" που έχω διαβάσει ήταν καταπληκτικά και τα δύο).

Θα σας πρότεινα να διαβάσετε "το τοτέμ του λύκου" του Ζιανγκ Ρονγκ, βιβλίο που πραγματεύεται τη σχέση ενός κινέζου φοιτητή, που πηγαίνει για αναμόρφωση στις στέπες της Μογγολίας στα τέλη της δεκαετίας του '60, με ένα λυκόπουλο. Το βιβλίο έχει πάνω από 650 σελίδες και περιγράφει πολύ γλαφυρά τι μπορεί να πάθει ένας οικολογικός παράδεισος από την "άστοχη" ανθρώπινη επέμβαση. Και συγνώμη που θα αλλάζω θέμα αλλά είμαι στη δουλειά και ακούω έναν συνάδελφο που λέει οτι δεν πρέπει να έχουμε στο σπίτι ζώα γιατί μπορεί να μας επιρρεάσουν το DNA και θέλω πολύ να χειροδικήσω.

Επίσης θα σας πρότεινα να διαβάσετε τη σειρά της Margaret Doody με κεντρικό ήρωα τον Αριστοτέλη, το γνωστό φιλόσοφο και τα βιβλία του Haruki Murakami, Ιάπωνα συγγραφέα που ακολουθεί τη σχολή του μαγικού ρεαλισμού (όπως Μαρκές) και σε κάθε βιβλίο του έχει μια γάτα (μεγάλος γατόφιλος). Μου αρέσει πολύ η σειρά αστυνομικών ιστοριών του Robert Van Gulik, με ήρωα τον Κινέζο δικαστή Τι.

Πολύ ενδιαφέρον τοπικ ανοίξατε. :)
Βιβλιοφάγος και εγώ, απλά τον τελευταίο καιρό δεν ευκαιρώ και το έχω αμελήσει δυστυχώς.
Τα δικά μου favorites όσον αφορά ξένη λογοτεχνία είναι όλα (μα όλα) του Γιάλομ καθώς και του Κοέλιο. Του Κοέλιο όχι όλα...έβγαλε και κάποιες φάβες που με απογοήτευσαν πολύ.
Επίσης μου αρέσει πολύ και εμένα ο Έσσε, "Ο λύκος της στέπας" είναι κορυφαίο.

Τα αγαπημένα μου στη ξένη λογοτεχνία ->
"H Bερονικα αποφασίζει να πεθάνει" - Κοέλιο
"Ο διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ" - Κοέλιο
"Ζαχίρ" - Κοέλιο

"Όταν έκλαψε ο Νίτσε" - Γιάλομ
"Η μάνα και το νόημα της ζωής" - Γιάλομ
"Ο δήμιος του έρωτα" - Γιάλομ

"Στην ακτή" - Μακγιουαν Ιαν
"Το νησί" - Victoria Hislop

Ελληνική Λογοτεχνία -->
"Διότιμα" - Ομηρόλη
"Σεισάχθεια" - Ομηρόλη
"Μοιράιδα" - Ομηρόλη

"Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα" - Αλκυόνη Παπαδάκη
"Μπόρα" - Αλκυόνη Παπαδάκη
"Το ταξίδι που λέγαμε" - Αλκυόνη Παπαδάκη

"Θεανώ, η λύκαινα της πόλης" - Λένα Μαντά
"Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" - Λένα Μαντά

Σίγουρα αδικώ πολλά, αλλά είμαι στο γραφείο και δεν τα θυμάμαι. Όταν πάω σπίτι - αν δω κάτι άλλο - θα το συμπληρώσω.

Κι εγώ τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με την γάτα μου, που την έχω 10 μήνες και την έχω βασίλισσα. Διαβάζω μόνο όταν μπορώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο από τη δουλειά, το σπίτι και τη γάτα. Αλλά έχω διαβάσει πολλά βιβλία από ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, διότι στα νιάτα μου πέρασα από τρείς σχολές και πήρα δύο πτυχεία μέχρι να "αράξω" στο ελληνικό δημόσιο.:hmm:
Συνεχίζω με Lawrens Durrell, Άγγλο συγγραφέα που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Νότια Γαλλία. Τα βιβλία του είναι υπέροχα ειδικά το Αλεξανδρινό Κουαρτέτο. Επίσης πολύ καλός είναι ο Ισπανός Arturo Perez-Reverte. Είναι από τους αγαπήμένους μου συγγραφείς, μαζί με τον Murakami.:greycat: Μάλιστα το Βήμα την Κυριακή έδινε σε DVD μια ταινία, την "Ένατη πύλη", που βασίζεται σε βιβλίο του αλλά η ταινία είναι πολύ χάλια, κατά τη γνώμη μου.
Γενικά μου αρέσει πολύ η λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής, μάλιστα θυμάμαι ένα βιβλίο ενός συγγραφέα του Miguel Ángel Asturias (Νομπελ Λογοτεχνίας 1967), το "Άνθρωποι από καλαμπόκι", που περιγράφει μια τελετή μύησης.:happy: Επίσης διαβάζω πολύ Κινέζους και Ιάπωνες συγγραφείς, Μισίμα, Καβαμπάτα κ.α..

off topic αλλα διαβαζοντας τους τιτλους θυμηθηκα ποσα δανεικα και αγυριστα βιβλια μου ειναι εδω και εκει τα πηρα παλι.... :mad:

Μάλιστα το Βήμα την Κυριακή έδινε σε DVD μια ταινία, την "Ένατη πύλη", που βασίζεται σε βιβλίο του αλλά η ταινία είναι πολύ χάλια, κατά τη γνώμη μου.

Την εχω δει την ταινια και οντος μου φανηκε πολη μετρια,στην αρχη καλα ξεκινησε αλλα στο τελος χαλια.Κριμα γιατι μου αρεσει ο Τζονυ Ντεπ.:hmm:

[/quote=NiaR;200111]off topic αλλα διαβαζοντας τους τιτλους θυμηθηκα ποσα δανεικα και αγυριστα βιβλια μου ειναι εδω και εκει τα πηρα παλι.... :mad:[/quote]

Νιαρ σημειωνεις σε ποιον δανεισες το βιβλιο σου, και οταν αργει να σου το επιστρψει και κανει την παλαβη ,πας σπιτι του και πολυ ευγενικα αλλα με επιμονη του το περνεις πισω:up:.Και αμα θελει ας παρεξηγηθει:blink:;)

Σαν τον Harry Potter τιποτα!!!!!:lol::lol::lol:

Νιαρ σημειωνεις σε ποιον δανεισες το βιβλιο σου, και οταν αργει να σου το επιστρψει και κανει την παλαβη ,πας σπιτι του και πολυ ευγενικα αλλα με επιμονη του το περνεις πισω:up:.Και αμα θελει ας παρεξηγηθει:blink:;)

Προσφατα το παθα και της λεω βρε καλη μου , βρε χρυση μου 2 χρονια το χεις ειμαι σιγουρη....σε παρακαλω ψαξε κλπ....αλλα στο βροντο πηγαν
δεν ξαναδανιζω τιποτα κ σε κανεναν Νικη μου γιατι... :mad::mad::mad:

Moukelis απο Μαρκες εχω διαβασει τα "Εκατο χρονια μοναξιας",καταπληκτικο δικαιως πηρε νομπελ, και το"Ερωτα στα χρονια της χολερας" μαλλον μετριο θα το χαρακτηριζα.Εσυ τι διαβαζεις του Μαρκες ?:D
Έχω στο πρόγραμμα Εκατο χρονια μοναξιας,Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας,και Οι θλιμμενες πουτανες τις ζωης μου.Μου τα πηρε δωρο ο κολλητος μου για να τα διαβασω στην Καλυμνο λεει,να ανησυχω;;;:lol:Το τριτο άρχισα,καλο μου φαινεται ως εδω,αν και διαβασα λιγο μονο στο πλοιο.

Πώς είναι, Δώρα, το "Χιόνι"; Ο Παμούκ μου αρέσει πάρα πολύ (Το "Μαύρο Βιβλίο" και το "Με λένε Κόκκινο" που έχω διαβάσει ήταν καταπληκτικά και τα δύο).
Εγω το βρισκω επιεικως αποτροπαιο.Τρομερα βαρετο,συνηθως τελειωνω βιβλια αρκετα γρηγορα γιατι απορροφουμαι.Δε μου αρεσει καθολου ο τροπος γραφης του,κριμα γιατι φαινοταν πολυ ελπιδοφορος τιτλος.
Αντιθετως,φετος διαβασα πρωτη φορά Ρουσντί και ξετρελάθηκα!Μετά τον Μαρκές μάλλον θα ψάξω να βρω το Satanic Verses.

Ένα ακόμα φανταστικό βιβλίο που διάβασα::up:
Αθηνά - ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη !!!!
Περίληψη εδώ;)

Ένα ακόμα φανταστικό βιβλίο που διάβασα::up:
Αθηνά - ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη !!!!
Περίληψη εδώ;)

Εγώ, λοιπόν, αυτό το βιβλίο το τελείωσα με το ζόρι... βαρέθηκα τόσο πολύ! Είδες, τελικά, τα γούστα είναι διαφορετικά στα πάντα!:)

https://thebookstore.gr/product_info.php/products_id/75172?osCsid=f0a041e1ed750c3da1a619e2aa05b9ee
Στο πιο πάνω είναι το λινκ που μπορείς να βρεις το βιβλίο σου κ μάλιστα σχεδών τσάμπα:up:

Δεν νομίζω να σο το πουν γιατί το έβαλα στο καλάθι της απαραγγελίες κ μου έβγαλε τιμή κανονικά άρα είναι σε διαθεσιμότητα. Με έβαλες κ μένα στη πρίζα να το παραγγείλω:up:

Σλιθ την παρηγγειλα την "Επαφη" του Σαγκαν και πριν απο λιγο μπυ την εφερε το κουριερ.:up:Τελικα μαζι με τα μεταφορικα και την χρεωση της αντικαταβολης βγηκε 13 Ευρω απο 6.75 Ευρω(το βιβλιο).
Χρεωνουν και 2,5 ευρω αν πληρωνεις με αντικαταβολη και οχι με πιστωτικη καρτα.Την Παρασκευη θα παω στην Eurobank να ρωτησω για την προπληρωμενη καρτα, ορους και συνδρομη.Την σκεφτομαι για της αγορες απο internet που εχω στο μυαλο μου(φωλια tipi και ονυχοδρομιο)
Σλιθ αλλη μια φορα σε ευχαριστω που μου βρηκες το σαιτ.:kiss::D:D

χτες πηρα το - τα ζωα σε μεταφραση-Δεν το εχω διαβασει και με βλεπω να αργω αλλα το θεμα του μου φανηκε ενδιαφερον.Χρησιμοποιεί τα μυστηρια του αυτισμου για να αποκωδικοποιησει την συμπεριφορά των ζωων.Η συγγραφεας αντιλαμβανεται τον αυτισμο σαν ενα ειδοσ μακρινης στασης στη διαδρομη που χωριζει τους ανθρωπους απο τα ζωα, τοποθετωντας μάυτο τον τροπο τους αυτιστικους στην πλεον καταλληλη θεση για να μεταφρασουν την γλωσσα των ζωων.Εξερευνα πονο αγαπη επιθετικοτιτα επικοινωνια μαθηση φιλια και ευφια πονο δυστυχια σκεψη
αντιληψη κοσμου κτλ:)
https://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=5342134

Αμαλία , πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο που αναφέρεις:up:.....μου κίνησε το ενδιαφέρον μιας και αναφέρεται και στον αυτισμό;).........σίγουρα θα πάω να το αγοράσω....:cool:

Υ.Γ. το παρήγγειλα:up:

χτες πηρα το - τα ζωα σε μεταφραση-Δεν το εχω διαβασει και με βλεπω να αργω αλλα το θεμα του μου φανηκε ενδιαφερον.Χρησιμοποιεί τα μυστηρια του αυτισμου για να αποκωδικοποιησει την συμπεριφορά των ζωων.Η συγγραφεας αντιλαμβανεται τον αυτισμο σαν ενα ειδοσ μακρινης στασης στη διαδρομη που χωριζει τους ανθρωπους απο τα ζωα, τοποθετωντας μάυτο τον τροπο τους αυτιστικους στην πλεον καταλληλη θεση για να μεταφρασουν την γλωσσα των ζωων.Εξερευνα πονο αγαπη επιθετικοτιτα επικοινωνια μαθηση φιλια και ευφια πονο δυστυχια σκεψη
αντιληψη κοσμου κτλ:)
https://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=5342134
Αχ έχω έναν φίλο βιβλιοπώλη και το είχα δει κι εγώ αυτό το βιβλιο..Αναφέρεται στην αντίληψη των αυτιστικών επειδή λένε ότι αυτοί οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τα ζώα καλύτερα...Ήθελα να το πάρω αλλά ΠΟΥ λεφτα????:down::redface::lol:Αμαλία, αν το τελειώσεις θα μπορούσες να μου το δανείσεις???Κι εγώ μια μέρα που θα χρειάζεσαι θα έρθω να σου προσέχω τα παιδιά σου ε???:hmm::D

Αμαλία , πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο που αναφέρεις:up:.....μου κίνησε το ενδιαφέρον μιας και αναφέρεται και στον αυτισμό;).........σίγουρα θα πάω να το αγοράσω....:cool:
Υ.Γ. το παρήγγειλα:up:

Ax μπραβο:up:κι επειδη σε βλεπω πιο γρηγορη απο μενα πλς πες μου μετα να το ξεκινησω?:lol: γιατι το βλεπω λιγο χοτρουλι:redface:

Καερινακι σιγουρα :up:αλλα μαλον μονο σε διακοπες θα προλαβω να το διαβασω:redface: Εκτως αν εισε πιο γρηγορη και το αρχισεις εσυ και μου το δινεις μετα :lol: με μια μικρη επιβαρυνση του Μυρτου βεβαιως βεβαιως:lol:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back