Βιβλιο-προτάσεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ax μπραβο:up:κι επειδη σε βλεπω πιο γρηγορη απο μενα πλς πες μου μετα να το ξεκινησω?:lol: γιατι το βλεπω λιγο χοτρουλι:redface:

Καερινακι σιγουρα :up:αλλα μαλον μονο σε διακοπες θα προλαβω να το διαβασω:redface: Εκτως αν εισε πιο γρηγορη και το αρχισεις εσυ και μου το δινεις μετα :lol: με μια μικρη επιβαρυνση του Μυρτου βεβαιως βεβαιως:lol:
Καλέ τι λες?????:lol::lol::lol::lol:Εγώ δεν διβάζω γενικά βιβλία γιατί έχω διάβασμα στο ΤΕΙ και Ισπανικά..Οπότε όταν με το καλό το τελειώσεις μου λες..Δεν θα το ξεχάσω και 3 χρόνια να περασουν!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχει αυτην την στιγμη στον Αλφα τα "Ματωμενα χωματα " πανω στο ομωνυμο βιβλιο της Διδως Σωτηριου.Σε οσους αρεσε το βιβλιο και οχι μονο ,παρακολουθειστε το.Αναφεραται φυσικα στην μικρασιατικη καταστροφη.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτο βλεπω κι εγω...:)

εγω δεν το ειδα αλλα εχω διαβασει το βιβλιο.Τι λεει η τηλεοπτικη μεταφορα?

Δυσυτως εγω δεν εχω διαβασει το βιβλιο.Τωρα σκεφτομαι να το διαβασω.Οποτε δεν μπορω να πω τιποτα ακομη για την μεταφορα.
Το πρωτο επισοδειο παντος δεν με πολυενθουσιασε.:hmm:Ισως επειδη ειναι το πρωτο και ξεδιπλωνει ακομη την ιστορια.Για μενα που δεν εχω διαβασει το βιβλιο, καποιες στιγμες μπερδευομουνα.Και μου φανηκε λιγο "προχειρη" η αναπαρασταση της εποχης.Λιγο μιζερη παραγωγη, την περιμενα πιο πολυ δουλεμενη και πλουσια για ενα τετοιο βιβλιο και αναπαρασταση αυτης της εποχης.:hmm:
Υ.Γ Δωρακι εσενα πως σου φανηκε?:)

Κι εμενα μου φανηκε καπως υποτονικο...Βεβαια το βιβλιο το εχω διαβασει πολυ μικρη,και το θυμαμαι ελαχιστα,πρεπει να το ξαναδιαβασω.Δεν μπορω να πω οτι ξετρελαθηκα κιολας...

Τα "Ματωμένα χώματα" τα είχαμε διαβάσει στην πρώτη γυμνασίου και μου προκαλεί ακόμα ανατριχίλα (για τους λάθος λόγους). Ξεκινά με τη φράση "Μέχρι τα δεκαέξι παπούτσι δε φόρεσα" and it gets worse after that.
Στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής περιγράφει το απίστευτο ξύλο που έτρωγε απ' τον πατέρα του (αναφέρει ότι "όποτε τον έβλεπα, άνοιγα τα καλαμοπόδαρά μου και κατουριόμουνα", αλλά το "κατουριόμουνα" ήταν λογοκριμμένο στο σχολικό ανθολόγιο):P καθώς και σφαγές, βιασμούς ανήλικων κοριτσιών, κάτι τούρκους που κόβανε τις θηλές των γυναικών για να φτιάξουν κομπολόγια και άλλα τέτοια ωραία πράγματα, εκπαιδευτικά.:down:

Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς για το βιβλίο, εμένα μου άφησε ένα ανάμικτο συναίσθημα φρίκης και βαρεμάρας (είναι αρκετά μονότονο). Αλλά σίγουρα δεν το κάνεις υποχρεωτικό ανάγνωσμα για παιδιά 11-12 ετών.:down:

δανείστηκα απο τη βιβλιοθήκη το " παρατηρώντας της γάτες" του Desmond Morris , είναι ένα μικρό βιβλίο τσέπης (πολλύ παλιό ) απο της εκδόσεις Ωρόρα. Είναι ένας βασικός οδηγός για τη συμπεριφορά της γάτας. Παράδειγμα:Γιατί οι γάτες κουβαλούν αμέσως τη λεία τους στο αφεντικό τους;
Το κάνουν αυτό επειδή θεωρούν τα αφεντικά τους απελπιστικούς κυνηγούς.......

Απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως: Γιατί η γάτα σας κτυπά τα δόντια της μόλις δει ένα πουλί μέσα απο το παράθυρο;
Πως μαθαίνουν τα γατάκια να σκοτώνουν;
Γιατί το γατόχορτο επιδρα τόσο έντονα στις γάτες;
Γιατί οι γάτες σας τρίβονται στα πόδια σας για να σας χαιρετήσουν;

δίνει εξηγήσεις σε απλές ερωτήσεις ,μέσα απο τη πείρα του στα χρόνια παρατηρώντας τις γάτες και σαν ζωολόγος.

δανείστηκα απο τη βιβλιοθήκη το " παρατηρώντας της γάτες" του Desmond Morris , είναι ένα μικρό βιβλίο τσέπης (πολλύ παλιό ) απο της εκδόσεις Ωρόρα.
Είναι από τα καλύτερα βιβλία για γάτες που έχω διαβάσει, παρά το ότι δεν σου "γεμίζει το μάτι" ως εμφάνιση! Ακόμα το έχω κι ακόμα χαίρομαι να το ξεφυλλίζω πού και πού, για να μην ξεχνιόμαστε. Ξεπερνά κατά πολύ κάτι άλλες, πολύ πιο πρόσφατες, υπερπολυτελείς μπαρουφοκυκλοφορίες...

δανείστηκα απο τη βιβλιοθήκη το " παρατηρώντας της γάτες" του Desmond Morris , είναι ένα μικρό βιβλίο τσέπης (πολλύ παλιό ) απο της εκδόσεις Ωρόρα. Είναι ένας βασικός οδηγός για τη συμπεριφορά της γάτας.

Ναι ειναι καταπληκτικο βιβλιο.Ετσι την συμπεριφορα της γατας , ακομη και αυτα που θεωρουμε αυτονοητα!:D
Αλλα αν μου λεγες οτι το ψαχνεις θα στο δανειζα εγω!;)
Παρεπιπτωντος αρχισα να διαβαζω το "Φελιντε" που μου δανισες.
Πολυ ωραιο ειναι.Μολις το τελειωσω θα "γραψω κριτικη":D

2 βιβλία που με άγγιξαν είναι Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι της Λένας Μαντά και Ο χορός των μυστικών της Ελένης Τσαμαδού. Καταπληκτικά, είναι από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπου ισχύει το εξής φοβερό. Έχουν την εγγύηση ικανοποίησης αναγνώστη, δηλαδή αν πάρετε κάποιο βιβλίο και δεν σας αρέσει το επιστρέφετε και παίρνετε κάποιο ίδιας τιμής. Αυτό έκανα με το Τοτέμ του λύκου, που με έπιασε ψυχοπλάκωμα διαβάζοντάς το.

2 βιβλία που με άγγιξαν είναι Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι της Λένας Μαντά και Ο χορός των μυστικών της Ελένης Τσαμαδού. Καταπληκτικά, είναι από τις εκδόσεις Ψυχογιός, όπου ισχύει το εξής φοβερό. Έχουν την εγγύηση ικανοποίησης αναγνώστη, δηλαδή αν πάρετε κάποιο βιβλίο και δεν σας αρέσει το επιστρέφετε και παίρνετε κάποιο ίδιας τιμής. Αυτό έκανα με το Τοτέμ του λύκου, που με έπιασε ψυχοπλάκωμα διαβάζοντάς το.
ποτε δεν φανταζομουν οτι υπαρχει τετοια δυνατοτητα!!!!φοβερη ιδεα!!!!ετσι αφηνουν και τον αναγνωστη ικανοποιημενο και ελεγχουν κατα ποσο αρεσε το βιβλιο!!!;)

εμενα μου αρεσε πολυ το "Ο Διαβολος και η δεσποινιδα Πριμ" του Παολο Κοελο!αν σας αρεσει η φιλοσοφια μεσα σε ενα μυθιστορημα ειναι ιδανικο!:)

Μωρε εγω σταματησα να διαβαζω Κοελο γιατι απο ενα σημειο και μετα μου φαινοταν ολα τα βιβλια του ιδια...

Μωρε εγω σταματησα να διαβαζω Κοελο γιατι απο ενα σημειο και μετα μου φαινοταν ολα τα βιβλια του ιδια...
δε νομιζω πως ειναι ιδια,απλως εχει ενα πολυ συγκεκριμενο στιλ.Δηλαδη μια παραγραφο να διαβασεις καταλαβαινεις οτι ειναι του Κοελο.

Η φιλοσοφια που περνα μεσα απο τα βιβλια του μου φαινεται ιδια...Δλδ μετα τον αλχημιστη ολα ακολουθουν την ιδια "γραμμη" και με κουραζουν,νιωθω σαν να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια...

Η φιλοσοφια που περνα μεσα απο τα βιβλια του μου φαινεται ιδια...Δλδ μετα τον αλχημιστη ολα ακολουθουν την ιδια "γραμμη" και με κουραζουν,νιωθω σαν να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια...
ενταξει,γουστα ειναι αυτα!αλοιμονο αν ειχαμε ολοι τα ιδια!!!Εγω-εκτος απο το ημερολογιο ενος Μαγου- δε νομιζω οτι τα υπολοιπα μοιαζουν..

Ε ναι,φυσικα και ειναι γουστα βρε,απλα συζηταμε!:)

Έχουν την εγγύηση ικανοποίησης αναγνώστη, δηλαδή αν πάρετε κάποιο βιβλίο και δεν σας αρέσει το επιστρέφετε και παίρνετε κάποιο ίδιας τιμής.

Καταπληκτικό!:lol::lol:
Δεν σας άρεσε ο αποχυμωτής που πήρατε; Αλλάξτε τον μ' ένα μίξερ!

Όπως είπε κι ένας φίλος μου, προφανώς ο Ψυχογιός πιστεύει ότι οι συγγραφείς του είναι interchangeable... κάτι θα ξέρει.:P (κακίες...)

Καταπληκτικό!:lol::lol:
Δεν σας άρεσε ο αποχυμωτής που πήρατε; Αλλάξτε τον μ' ένα μίξερ!

Όπως είπε κι ένας φίλος μου, προφανώς ο Ψυχογιός πιστεύει ότι οι συγγραφείς του είναι interchangeable... κάτι θα ξέρει.:P (κακίες...)
Καλα Ρουλα σημερα ζωγραφιζεις!:lol:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back