bunny
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος

elvenstar
Επιφανές μέλος
Δεν νομίζω να είναι κ τόσο μικρά ειδικά το τελευταίο επειδή το έχω διαβάσει ήταν αρκετά μεγάλο (για τα άλλα δεν ξέρω πόσες σελίδες είναι)Ακομα Βολο εισαι;Του Χαρι Ποτερ τα εχεις διαβασει ολα;Εχω τα τρια τελευταια στα αγγλικα αν σε ενδιαφερει.
Δεν ειναι δυσκολο,απλα το χιουμορ του ειναι λιγο δυσκολο να το καταλαβεις,οταν κανει λογοπαιγνια κτλ,κατα τα αλλα δεν ειναι καθολου δυσκολο βιβλιο,ειναι και μικρο σε εκταση.
bunny
Περιβόητο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Τωρα έχω ξεκινήσει το Οχτώ της Catherine Nevile αλλα είμαι ακόμα στις πρώτες 100 σελίδες.Οταν το τελειώσω θα σας πω![]()
Συμπεθερούλα το έχω διαβάσει κάποια χρόνια πριν.Δεν την θυμάμαι πιά καλά την υπόθεση(αυτό με το σκάκι του Καρλομάγνου δεν είναι?), απλά θυμάμαι ότι δεν με πολυενθουσίασε, μάλλον παρατραβηγμένο το βρήκα.

Τώρα διαβάζω πάλι από την σειρά με τα ιστορικά μυθηστορήματα που έδινε πέρισυ το ΒΗΜΑ, το " Ο κυριός μου ο Αλκιβιάδης" του Αγγελου Βλάχου..Εχω διαβάσει περίπου, προς το παρόν τις πρώτες 100 σελίδες, αλλά φαίνεται να μην έχει ιστορικές ανακρίβιες.

bunny
Περιβόητο μέλος
Α,ναι.Χρειαζόμουν και κάτι πιο ανάλαφρο τώρα,γιατί με το Μπρίσινγκρ και τα 2 βιβλία του Μάγου,έχω ''παραβαρύνει''...Μικρο εννοουσα οτι ειναι το βιβλιο του Πρατσετ,που με ρωτησε η Αλινα πιο πανω.
Τώρα ξαναδιαβάζω το ''Ημερολόγιο ενός παλιόπαιδου'',κι ένα περίεργο πράγμα:όποτε του διαβάζω αυτό το βιβλίο χαλαρώνω.
Voula
Διάσημο μέλος
Τίτλος 'Περί ανέμων και γάτων', συγγραφέας Πασχάλης Πράντζιος, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ.
Μεταξύ όλων των ηρώων του βιβλίου, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και μια λευκή γάτα

ELENIP
Διάσημο μέλος
Συμπεθερούλα το έχω διαβάσει κάποια χρόνια πριν.Δεν την θυμάμαι πιά καλά την υπόθεση(αυτό με το σκάκι του Καρλομάγνου δεν είναι?), απλά θυμάμαι ότι δεν με πολυενθουσίασε, μάλλον παρατραβηγμένο το βρήκα.
Τώρα διαβάζω πάλι από την σειρά με τα ιστορικά μυθηστορήματα που έδινε πέρισυ το ΒΗΜΑ, το " Ο κυριός μου ο Αλκιβιάδης" του Αγγελου Βλάχου..Εχω διαβάσει περίπου, προς το παρόν τις πρώτες 100 σελίδες, αλλά φαίνεται να μην έχει ιστορικές ανακρίβιες.![]()
Χθες το τελειωσα.Ούτε εμενα μ'άρεσε.Με κούρασε πολύ(ηταν και 760 σελίδες, ουφ). Και περιμενα καλύτερο τέλος! Ναι, με το σκάκι είναι

Τωρα ξεκίνησα ΤΟ ΙΧΝΟΣ απο τον δημιουργό του Λαβύρινθου του Πάνα.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
- "η άλλη όψη του νομίσματος" της Μαντα (αυτή που έχει γράψει "το σπίτι στο ποτάμι" το οποίο είναι καταπληκτικό!!) αρκετά καλό
- "έρωτας σαν βροχή" πάλι της Μαντα, μου άρεσε περισσότερο αν και ήταν πιο παραμυθάκι
- "θεανώ η λύκαινα της Πόλης" πάλι της Μαντά (μου αρέσει όπως γράφει και τα πήρα σερί!), μου άρεσε πάρα πολύ
- "αν ήταν όλα αλλιώς" της Αλκυόνη Παπαδάκη, αν και μου αρέσει πολύ η συγγραφέας, δεν θα έλεγα ότι τρελάθηκα
- "της ζωής και της αγάπης" και "ο χορός των μυστικών" της Τσαμαδού τα οποία μου άρεσαν και τα δύο πάρα πολύ!
- επίσης διάβασα και 2 της Αγκάθα Κρίστυ. Κλασική Αγκάθα. Εμένα μου αρέσει αρκετά!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ φέτος που αποφάσισα να κάνω πολύ χαλαρές διακοπές διάβασα τα παρακάτω βιβλία που επί το πλήστον μου άρεσαν:
- "η άλλη όψη του νομίσματος" της Μαντα (αυτή που έχει γράψει "το σπίτι στο ποτάμι" το οποίο είναι καταπληκτικό!!) αρκετά καλό
- "έρωτας σαν βροχή" πάλι της Μαντα, μου άρεσε περισσότερο αν και ήταν πιο παραμυθάκι
- "θεανώ η λύκαινα της Πόλης" πάλι της Μαντά (μου αρέσει όπως γράφει και τα πήρα σερί!), μου άρεσε πάρα πολύ
- "αν ήταν όλα αλλιώς" της Αλκυόνη Παπαδάκη, αν και μου αρέσει πολύ η συγγραφέας, δεν θα έλεγα ότι τρελάθηκα
- "της ζωής και της αγάπης" και "ο χορός των μυστικών" της Τσαμαδού τα οποία μου άρεσαν και τα δύο πάρα πολύ!
- επίσης διάβασα και 2 της Αγκάθα Κρίστυ. Κλασική Αγκάθα. Εμένα μου αρέσει αρκετά![/quote]
Ποιά διάβασες της θείας Αγκάθας?
Πριν αρκετά χρόνια ήμουν πολύ φαν.Είχα μαζέψει από τότε σχεδόν όλα(από το Λυχνάρι) ,καναδυό μου λείπουν.
Για διακοπές είναι ότι πρέπει.![]()
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Τα πέντε μικρά γουρουνάκια και το ποιός δολοφόνησε τον Ακροϋντ! το τελευταίο ήταν από το βήμα!!
Εχει χρόνια που τα διάβασα.Αν θυμάμαι καλά τα πέντε μικρά γουρουνάκια μου άρεσε
.Το ποιός δολοφόνησε τον Ακρουντ ήταν αυτό με τον γιατρό?

Voula
Διάσημο μέλος
tsitsini1, μάλλον έχουμε τα ίδια γούσταΕγώ φέτος που αποφάσισα να κάνω πολύ χαλαρές διακοπές διάβασα τα παρακάτω βιβλία που επί το πλήστον μου άρεσαν:
- "της ζωής και της αγάπης" και "ο χορός των μυστικών" της Τσαμαδού τα οποία μου άρεσαν και τα δύο πάρα
στους συγγραφείς.Διάβασα την 'άλλη όψη του νομίσματος' και το 'ερωτας σαν βροχή' της Μαντά και μου άρεσαν. Την 'Θεανώ..' την είχα διαβάσει πέρσι και δεν τρελλάθηκα.
Διάβασα και το 'αν ήταν όλα αλλιώς' της Παπαδάκη. Είναι από τις πολύ αγαπημένες μου συγγραφείς και για κάποιο λόγο το γραψιμό της με συγκινεί ιδιαίτερα.
Ελένη Τσαμαδού δεν έχει τύχει να διαβάσω. Πάντως αφού σ'αρέσει η Μαντά, διάβασε και Μαρίνα Πετροπούλου. Πριν δυο μέρες τελείωσα το βιβλίο της 'Η τελευταία λέξη' και το βρήκα πολύ καλό.
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος

tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Νικη αν ρωτούσες εμένα εχω διαβάσει τα πάντα από Άγκαθα, ακόμα κ αυτά που δεν θα ήθελα όπως για παράδειγμα σ αυτό που πεθαίνει ο ΠουαρόΠοιά διάβασες της θείας Αγκάθας?
Πριν αρκετά χρόνια ήμουν πολύ φαν.Είχα μαζέψει από τότε σχεδόν όλα(από το Λυχνάρι) ,καναδυό μου λείπουν.
Για διακοπές είναι ότι πρέπει.![]()

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Νικη αν ρωτούσες εμένα εχω διαβάσει τα πάντα από Άγκαθα, ακόμα κ αυτά που δεν θα ήθελα όπως για παράδειγμα σ αυτό που πεθαίνει ο Πουαρό![]()
Α λες την "Αυλαία", αν σκεφτείς το έγραψε το 1974 και το πρώτο της ,που υποτίθεται ο Πουαρώ ήδη είναι συνταξιούχος(της βελγικής αστυνομίας) είναι το"Μυστηριώδης υπόθεση Σταιλς"(ή Κουκουβάγια σε καπνοδοχείο κατά το Λυχνάρι) το έγραψε το 1920!Οπότε φαντάσου πόσο χρονών (πολύ πάνω από εκατό) είχε φτάσει ο Πουαρώ!

Το είπε, νομίζω και η ίδια σε μιά συνέντευξή της , φημιζόταν εξάλλου για το χιούμορ της.

Εγώ δεν έχω διαβάσει το "θάνατος στα σύννεφα (ή στους αιθέρες)" με τον Πουαρώ, δεν θυμάμαι τώρα το Λυχνάρι με τι τίτλο το έχει.Και ένα ακόμη με διηγήματα.Εχώ μπεί και στο επίσημο σαιτ της Α.Κρίστυ για να ελέξω τα βιβλία της που έχω(τα περισσότερα από το Λυχνάρι) αλλά με τα διηγήματα γίνεται μπάχαλο δεν μπορώ να καταλάβω ποιά είναι ποιά, με τους ηλίθιους τίτλους που τους έβαζε το Λυχνάρι τότε το'60-'70.

Πάντος σίγουρα μου λείπει αυτό με τον Πουαρώ και καθε τόσο μπαίνω στο σαιτ του Λυχναριού, αλλά το έχουν εξαντλημένο.

Τώρα τελευταία η Καθημερινή κάθε κυριακή δίνει ένα DVD του BBC με περιπέτειες της Μις Μαρπλ.Και είναι καλή μεταφορά, εμένα μου αρέσουν.

elvenstar
Επιφανές μέλος

Νομίζω ότι καταλάβαινε ότι πλησίαζε κ ο δικός της θάνατος γι αυτό κ τον σκότωσες άλλωστε είχε κ κάτι διηγήματα γράψει εκείνο το διάστημα που όλα πιστεύω μαρτυρούσαν ότι έφτανε το τέλος. Και εμένα μου λείπουν δύο από τα βιβλία ""σφήκα σε ψάθινο καπέλο" κ "τα 12 ρολόγια" σύμφωνα με τις μεταφράσεις από το Λυχνάρι πάντα. Από τα διηγήματα (δεν ξέρω αν λες τις μικρές αυτοτελείς ιστροριούλες) έχω αρκετά (αυτά που είχε βγάλει το Λυχνάρι) αλλά είναι απογοητευτικά τα περισσότερα. την έβλεπα όταν ήμουν μικρή αυτή τη σειρά του ΒΒC 
και φυσικά την συλλέγω κ τώρα αν κ να σου πω η μις Μαρπλ δεν ήταν η αγαπημένη μου ούτε καν στα βιβλίαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool