Βιβλιο-προτάσεις!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Βιβλια που προτεινω να διαβασεται:
1)Το συμπλεγμα του κάιν-Αγκαθα Κριστι
2)Λυκοφως
3)Νέα σελήνη
4)Εκλειψη
και απο σεπτεμβρη θα κυκλοφορησει η συνεχεια του επους:
5)Χαραυγη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τι λέτε για τους Αθλίους; Θα διαβάζω μέχρι τα Χριστούγεννα :lol::lol:
Κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά σε ένα μήνα είχα ξεμπερδέψει ;)
Αφού θέλεις να πιάσεις κλασική λογοτεχνία, δεν κάνεις μια προσπάθεια με τους Αδελφούς Καραμαζόφ του Ντοστογιέφσκι; (εκεί να δεις... το άλλο Πάσχα και με το ζόρι :lol:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τους Αθλίους; Θα διαβάζω μέχρι τα Χριστούγεννα :lol::lol:

Εχω να το διαβάσω βέβαια από το Γυμνάσιο, αλλά έχει δίκιο η Ολγα.;)
Νομίζω ότι διαβάζεται πολύ εύκολα, εξαρτάται και από την μετάφραση βέβαια.:hmm:
Το καλοκαίρι είδα στην τηλεόραση την ομώνυμη ταινία(με Λιαμ Νίσον, Ούμα Θέρμαν κ.α) και το θυμήθηκα :)

Υ.Γ Αν θες κλασική λογοτεχνία και για χόρταση διάβασε το "Πόλεμος και Ειρήνη"
του Λ.Τολστοί.;)
Εγώ, αν θυμάμαι καλά ...δεν το τελείωσα ποτέ. :redface:

Βιβλια που προτεινω να διαβασεται:
2)Λυκοφως
3)Νέα σελήνη
4)Εκλειψη
και απο σεπτεμβρη θα κυκλοφορησει η συνεχεια του επους:
5)Χαραυγη
Αχ, αυτά διάβασα κι εγώ και ανυπομονώ για το τέταρτο(βγαίνει 21/09:up:)
Επίσης, στην σελίδα της meyer μπορείς να κατεβάσεις για να διαβάσεις ένα κομμάτι ενός βιβλίου που είχε ξεκινήσει να γράφει και το έδωσε σε 5 φίλους και το ανέβασαν στο ιντερνετ:down:. είναι το λυκόφως, απ'την μεριά του Εdward όμως. Πολύ καλό(στα αγγλικά βέβαια και σταματάει στην μέση):up:

Η Όλγα, Νίκη μου, έχει ΠΑΝΤΑ δίκιο :P:lol:
Αυτό που με κούρασε εμένα στους Άθλιους δεν ήταν η μετάφραση, ήταν η δομή που επέλεξε ο Ουγκό. Είναι σαν δύο διαφορετικά έργα, ένα ιστορικό και ένα μυθιστόρημα που δεν μπλέκονται μεταξύ τους, αλλά έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση σε ξεχωριστά κεφάλαια. Θα μπορούσε να εντάξει τις ιστορικές λεπτομέρειες μέσα στην πλοκή του μυθιστορήματος και να γίνει πιο ενδιαφέρον.
Υπογραφή,
Όλγα, αμείλικτη κριτικός του Ουγκό (τι να μας πει κι αυτός)

του Λ.Τολστοί.;)
Ούτε κι εγώ. Άσε που μου θυμίζει τη Ντενίση θέμουσχώραμε και με πιάνει μια αναφυλαξία.

ειναι ευκολο να διαβαζεις λογοτεχνια χωρις μεταφραση ?.Θα ειναι σιγουρα πολυ πιο ωραια η γλωσσα το υφο του συγγραφεα αλλα φοβαμαι οτι θα το παρω και δεν θα καταλαβανω λεξη.Ξερατε καποι ευκολο ξενο βιβλιο να μου προτινεται?

Νομίζω ότι διαβάζεται πολύ εύκολα, εξαρτάται και από την μετάφραση βέβαια.:hmm:
Το καλοκαίρι είδα στην τηλεόραση την ομώνυμη ταινία(με Λιαμ Νίσον, Ούμα Θέρμαν κ.α) και το θυμήθηκα :)

του Λ.Τολστοί.;)

Πωπωωωω, μεγάλη κουβέντα άνοιξες τώρα...
επειδή ήθελα να διαβάσω το Πόλεμος και Ειρήνη στα ρώσικα, ξεκίνησα κι εγώ να μαθαίνω ρώσικα, μια μέρα... μετά από τρία χρόνια ένα φίλος μου το έκανε και δώρο (εις άπταιστον ρωσικήν παρακαλώ), μόνο που βούτηξα κατ'ευθείαν σε βαθιά νερά η κακομοίρα (είναι και δύσκολη γλώσσα) και μου'μεινε το βιβλίο :lol:
Στιγμιότυπο: Μου φέρνει ο φίλος μου το δώρο, το ξετυλίγω και είναι μέσα τα δυο βιβλία. Κάνω εγώ χαρές, που επιτέλους θα πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Μου λένε όλοι "άνοιξέ το και διάβασέ μας λιγάκι, να δούμε πως τα πάς, αν έμαθες τίποτα βρε παιδί μου", ανοίγω το βιβλίο, πρώτο κεφάλαιο κι αρχίζω να διαβάζω στα γαλλικά!!! :lol: Επειδή η γλώσσα των ευγενών ήταν η γαλλική, ο Τολστόι έχει γράψει όλους τους διαλόγους στα γαλλικά, οπότε η πρώτη ατάκα είναι στα γαλλικά!!! Εκεί τα πήγα μια χαρά. Όταν άρχισαν τα ρώσικα, τα έχασα τελείως :blink::lol::lol:

μαρη τρελοκαμπερω και εσυ, αμ και ρωσικα που ειναι αγγουρια, αμ και πολεμος κ ειρηνη? αφου δεν ξερεις καλα παρε κανενα παιδικο βιβλιο στα ρωσικα να διαβασεις που εχουν απλη γραφη. και μετα πιανεις κ τα βαρια :D:D

μαρη τρελοκαμπερω και εσυ, αμ και ρωσικα που ειναι αγγουρια, αμ και πολεμος κ ειρηνη? αφου δεν ξερεις καλα παρε κανενα παιδικο βιβλιο στα ρωσικα να διαβασεις που εχουν απλη γραφη. και μετα πιανεις κ τα βαρια :D:D

Είχα καλομάθει με τα αγγλικά, και νόμιζα ότι σε 1-2 χρόνια με εντατικά μαθήματα θα ήταν παιχνιδάκι... πού να φανταστώ βρε Ιωάννα ότι θα ήταν αγγούρια; Δε μου το είπε κανείς :lol: Μετά από τρία χρόνια εντατικών μαθημάτων, ούτε παιδικό βιβλιαράκι μπορούσα να διαβάσω :blink: κι ήθελα και Τολστόι τρομάρα μου :lol:
Πάντως, μια οικογενειακή φίλη μου χάρισε κάτι εξαιρετικές παλιές εκδόσεις από τη βιβλιοθήκη του πατέρα της... άπαντα του Πούσκιν, Μαγιακόφσκι... προσπαθώ να διαβάσω μερικές φορές και τρελαίνομαι απ'την μελωδικότητα της γλώσσας... :rolleyes:

Ασχετο, τους αγόρασα τους Αθλίους χτες :D μένει τώρα να ξεκινήσω να διαβάζω :rolleyes:

Είχα καλομάθει με τα αγγλικά, και νόμιζα ότι σε 1-2 χρόνια με εντατικά μαθήματα θα ήταν παιχνιδάκι... πού να φανταστώ βρε Ιωάννα ότι θα ήταν αγγούρια; Δε μου το είπε κανείς :lol: Μετά από τρία χρόνια εντατικών μαθημάτων, ούτε παιδικό βιβλιαράκι μπορούσα να διαβάσω :blink: κι ήθελα και Τολστόι τρομάρα μου :lol:
Πάντως, μια οικογενειακή φίλη μου χάρισε κάτι εξαιρετικές παλιές εκδόσεις από τη βιβλιοθήκη του πατέρα της... άπαντα του Πούσκιν, Μαγιακόφσκι... προσπαθώ να διαβάσω μερικές φορές και τρελαίνομαι απ'την μελωδικότητα της γλώσσας... :rolleyes:

Ασχετο, τους αγόρασα τους Αθλίους χτες :D μένει τώρα να ξεκινήσω να διαβάζω :rolleyes:

Μελίνα ελληνική έκδοση αγόρασες(ποιά?) ή θα τα διαβάσεις από το προτότυπο, μιά που γνωρίζεις γαλλικά?:)

Μελίνα ελληνική έκδοση αγόρασες(ποιά?) ή θα τα διαβάσεις από το προτότυπο, μιά που γνωρίζεις γαλλικά?:)

Στα γαλλικά το πήρα, μια απλή έκδοση τσέπης, τι τσέπης δηλαδή... δυο τούβλα ΝΑ σχεδόν 1000 σελίδες το καθένα:blink: Θέλω τα τελειώσω γρήγορα γρήγορα το άλλο που διαβάζω τώρα και να ξεκινήσω :D

By the way το "To kill a Mockingbird" εξελίσσεται σε πολύ ωραία ιστορία :up: Νομίζω ότι εκδόθηκε πρόσφατα στα ελληνικά με τον τίτλο "Πώς να σκοτώσετε ένα Κοτσύφι" αλλά δεν είμαι και σίγουρη... το συνιστώ :)

By the way το "To kill a Mockingbird" εξελίσσεται σε πολύ ωραία ιστορία :up: Νομίζω ότι εκδόθηκε πρόσφατα στα ελληνικά με τον τίτλο "Πώς να σκοτώσετε ένα Κοτσύφι" αλλά δεν είμαι και σίγουρη... το συνιστώ :)

Βλακείες έλεγα:redface:.... ο τίτλος της μετάφρασης στα ελληνικά είναι "Ακάνθινο Στεφάνι"
Το βιβλίο είναι καταπληκτικό :up: εκπληκτική ατμόσφαιρα, υπέροχοι χαρακτήρες. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

Το πέτυχα εντλώς τυχαία στο facebook, και δεν κατάλαβα ακριβώς τί είναι...μάλλον στην κατηγορία χιουμοριστικών ανήκει...:hmm:
https://www.gatalexiko.gr/bookDetails.asp?id=44
:)

Νίκη, το είχα δει και εγώ πριν από 20 μέρες περίπου στις βιβλιο-προτάσεις του Έθνους της Κυριακής.
Είχα κρατήσει το απόκομμα το οποίο έγραφε τα εξής :
'Ο γνωστός συγγραφέας και λεξικογράφος Νίκος Δ.Πλατής εκδίδει το Γατικό Λεξικό, έργο που έχει ήδη προαναγγείλει μέσα από το σαιτ www.gatalexiko.gr.
Ο συγγραφέας περιεργάζεται με παιγνιώδη, σκωπτική διάθεση τη γατική ράτσα και τις απρόβλεπτες διασταυρώσεις της με το ανθρώπινο είδος.
Παρουσιάζει πρωτότυπα γατολήμματα, έχοντας συγκεντώσει στοιχεία μεταξύ άλλων, από την λογοτεχνία, την ιστορία, τη λαογραφία, τη βιολογία, τη γενετική, διανθισμένα με χρήσιμες πληροφορίες, απολαυστικά σχόλια και φωτογραφίες. Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ'

Δε μένει παρά να το ξεφυλλίσουμε κάπου και να δούμε αν αξίζει τον κόπο για να το αγοράσουμε:)

Δε μένει παρά να το ξεφυλλίσουμε κάπου και να δούμε αν αξίζει τον κόπο για να το αγοράσουμε:)

To έχω :up: και εχει πολύ ενδιαφέρον. Είναι κανονικό λεξικό και κοστίζει περι τα 35 euros:up: αλλά αξίζει διοτι μαθαίνεις πολλά

Για τον συγκεκριμένο κύριο που γράφει διάφορα λεξικά στις ελεύθερες του ώρες υπάρχει το θέμα:
"Για να μην γράφει ο καθένας ό,τι θέλει... "
κ μπορείτε να βρείτε κ κρητική εδώ https://gatos-mavros.blogspot.com/2009/10/blog-post_72.html

Aπό το στόμα μου το πήρες Έλενα. :)

:hmm:διάβασα το blog του μαύρου γάτου για την συνέντευξη του Πλατή και συμφωνώ μαζί σας, αλλά το λεξικό δεν μπορώ να πώ ότι θα κάτσω να το διαβάσω απο το Α ως το Ω, ωστε να είμαι απόλυτα σίγουρη για όλα όσα λέει. Πάντως δώρο μου το έκαναν.:redface:

θα μιλήσω κι εγώ για 2 αγαπημένα επί 10ετία βιβλία

το μπαρ κάτω από τη θάλασσα του στέφανο μπένι
[σύντομες ιστορίες ]

και το

ο καθρέφτης μέσα στον καθρέφτη του μίκαελ έντε
[σύντομες σουρεαλιστικές ιστορίες]

μαλλον έχω μια τάση στις σύντομες ιστορίες, είναι σα να διαβάζεις μικρά πολλά βιβλία.... αξίζει τον κόπο να τα αναζητήσετε!
αν έχουν αναφερθεί απλά μια ακόμα επανάληψη, σας έχω συνηθίσει σε τέτοια:lol:

Αντιγράφω από το site του συγραφέα όπως ο ίδιος παρουσιάζει το βιβλίο του

Το Γατικό Λεξικάκι είναι, συν τοις άλλοις, βιβλίο γατοβιογραφικό (αφού περιέχει… τα μύρια όσα πορτρέτα επιφανών, ράτσας και κεραμιδογάτων, αιλουροειδών), μα και ένα αρκούντως… ντεντεκτιβικό λεξικό, αφού και πραγματικά ρεπορτάζ και έρευνες σε βάθος χρειάστηκε να κάνω προκειμένου να συγγράψω κάμποσα από τα λήμματά του (όπως τα: συστατικά γατοκονσερβών, πρωτεϊνη ρυζιού, δειγματοληψία παραγομένων γατοτροφών, traffiching γατών, γατομεσίτες, γούνα της γάτας, κ.ά.). Μα το βιβλίο τούτο είναι, πάνω απ’ όλα, ένα γατοφιλικό λεξικό, γι’ αυτό, άλλωστε, και περιέχει δεκάδες λήμματα, άτινα υπερασπίζονται τα στοιχειώδη (και όποια άλλα) δικαιώματα των γατών (στον οίστρο και στην εγκυμοσύνη, επί παραδείγματι) και… ευελπιστούν (μέσω του συγγραφέως, βεβαίως κι εμού προσωπικώς) να ξεκαθαρίσουν το… τοπίο στην αιθαλώδη ομίχλη, που έχουν επιβάλλει, με τον… τρόπο τους, οι πολυεθνικές των γατοσκυλοπροϊόντων, η σχετική διαφήμιση, ο κάθε…επιστημονήζων κτηνίατρος – ντίλερ, τα περισσότερα γατοsite, οι -φερόμενες ως- φιλοζωικές οργανώσεις (τύπου «Φίλοι της γάτας» ) και οι όποιες γατούδες ( … ακτιβίστριες ή ουχί) σ’ Ανατολή και Δύση (έτσι που η στείρωση, λόγου χάρη, να μοιάζει ως το… καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στην γάτα μας).

Κάποια πράγματα μου εκάναν 'εντύπωση" και για αυτό ρώτησα αν το έχει πάρει κανείς και τι γνώμη σχημάτισε....:hmm::hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back