Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ελένα νομίζω ότι το έχω διπλό.Ναι για την Αυλαία μιλούσαΝομίζω ότι καταλάβαινε ότι πλησίαζε κ ο δικός της θάνατος γι αυτό κ τον σκότωσες άλλωστε είχε κ κάτι διηγήματα γράψει εκείνο το διάστημα που όλα πιστεύω μαρτυρούσαν ότι έφτανε το τέλος. Και εμένα μου λείπουν δύο από τα βιβλία ""σφήκα σε ψάθινο καπέλο" κ "τα 12 ρολόγια" σύμφωνα με τις μεταφράσεις από το Λυχνάρι πάντα. Από τα διηγήματα (δεν ξέρω αν λες τις μικρές αυτοτελείς ιστροριούλες) έχω αρκετά (αυτά που είχε βγάλει το Λυχνάρι) αλλά είναι απογοητευτικά τα περισσότερα. την έβλεπα όταν ήμουν μικρή αυτή τη σειρά του ΒΒC
και φυσικά την συλλέγω κ τώρα αν κ να σου πω η μις Μαρπλ δεν ήταν η αγαπημένη μου ούτε καν στα βιβλία
Σίγουρα το έχω σαν "Κίνδυνος στο Περλ Χαουζ" ,κάποια εφημερίδα πριν από χρόνια έδινε με κουπόνια 5 ή 6 βιβλία της Α.Κρίστυ με αυτό μέσα και τα είχα πάρει.Ταυτόχρονα πρέπει να το έχω από το Λυχνάρι(σαν Σφήκα σε ψάθινο καπέλο), μεταχειρισμένο από περίπτερο που πουλούσε μεταχειρισμένα βιβλία τσέπης(υπήρχαν κάποτε
).Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη, θα το τσεκάρω την κυριακή που θα γυρίσω σπίτι, από το χωριό που είμαι τώρα.Αν έχω δίκιο σου στέλνω π.μ να μου στείλεις διευθυνση και στο στέλνω με το ταχυδρομείο(αυτό από το Λυχνάρι)
Πάντος αυτό είανι με τον Πουαρό.Εγώ συμπαθούσα πολύ και το ζευγαράκι Τουπενς και Τόμι.

Με την Μις Μαρπλ μου αρέσει που περιγράφει πολύ παραστατικά την αγγλική ύπαιθρο λίγο πρίν και λίγο μετά τον Β Παγκ.Πόλεμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Ναι έκανε πολλες περιγραφές για τις συνήθειες κ τους χαρακτήρες των ανθρώπων κ όχι μόνο στην μις Μαρπλ σε όλα της τα βιβλία γιατί ανήκε κ σε μια γενιά όπου οι Αγγλοί από την μια δεν είχαν συνηδητοποιησει ακόμα ότι δεν ήταν οι παλιοί αποικιοκράτες που ήταν κάποτε κ από την άλλη είχαν κ την καταστροφή από τον πόλεμο με αποτέλεσμα να γεννηθούν απίστευτη χαρακτήρες για τα βιβλία της. Πάντως εγώ προτιμώ τον Χερκιουλ Πουαρό
είναι μακράν ο καλύτερος ντετέκτιβ 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Τρείς φορές τσέκαρα τα βιβλία της Α.Κρίστυ που έχω από το Λυχνάρι, αλλά δυστυχώς δεν το έχω.
Πώς είχα την εντύπωση ότι το είχα.

Το βρηκα όμως στο σαιτ του Λυχναριού.Δυστυχώς όχι πιά σαν βιβλίο τσέπης,με 5 ευρώ
, αλλά σαν κανονική έκδοση(τώρα έτσι τα βγάζουν πιά) με 15 ευρώ.
https://www.lyhnari.gr/booklist.cfm?AuthorID=1&DispRowID=81
Εγώ ψάχνω το "Κλειδί του μυστηρίου" αλλά δεν το έχουν.

Να ρωτήσω ποιό είναι το αγαπημένο σου, δικό της βιβλίο?

moukelis
Επιφανές μέλος
Αν τα θελει καποια ας μου πει να της τα στειλω να τα διαβασει και να τα κρατησει ή να τα απελευθερωσει.
Ειναι απο τις εκδοσεις Λυχναρι το "Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες" και απο τις εκδοσεις Καλοκαθη το "Κινδυνος στο Εντ Χαουζ" και το "Εγκλημα στη Μεσοποταμια".Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Κοριτσια εχω μερικα της Κριστι για απελευθερωση.Αν μου το λεγατε απο νωρις θα ειχα περισσοτερα,τωρα μου εμειναν τρια μονο,τα απελευθερωσα τα υπολοιπα.Αν τα θελει καποια ας μου πει να της τα στειλω να τα διαβασει και να τα κρατησει ή να τα απελευθερωσει.
Ειναι απο τις εκδοσεις Λυχναρι το "Εγκλημα στο Οριεντ Εξπρες" και απο τις εκδοσεις Καλοκαθη το "Κινδυνος στο Εντ Χαουζ" και το "Εγκλημα στη Μεσοποταμια".
Δώρα!!!! Το "Κίνδυνος στο Εντ Χάουζ" μην το απελευθερώσεις!!!

Στείλτο στην Ελενα είναι αυτό που ψάχνει!!!

moukelis
Επιφανές μέλος

elvenstar
Επιφανές μέλος

Melini
Διάσημο μέλος
Να πω ότι μου άρεσε... ψέμματα θα σας πω. Μου άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα με τα παθήματα και της διηγήσεις της Καλλιόπης που δεν ήξερε αν ήταν αγόρι ή κορίτσι. Εξαιρετική η περιγραφή της ζωής των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική και το τρόπος που διατηρούσαν τα έθιμα της πατρίδας τους.
Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις μονορούφι και γρήγορα, καθώς κάνει πολλά μπρος-πίσω από τους παππούδες και τη μικρασιατική καταστροφή, στους γονείς τη δεκαετία του 50 και στον ήρωα και την καθημερινότητά του ενώ διηγείται. Όλα αυτά με ένα λόγο χειμαρρώδη και μερικές φορές λιμνάζοντα... ο Ευγενίδης μου θύμισε τον εαυτό μου... μιλάει πολύ βρε παιδί μου

Συνεχίζω το ταξίδι μου στην αμερικάνικη λογοτεχνία με κάτι πιο κλασικό: To Kill a Mockingbird της Harper Lee. Η ζωή στο μεσοπολεμικό Νότο (Αλαμπάμα). Μέχρι στιγμής έχει πολύ χρώμα και αμεσότητα, και ο πατέρας είναι εκπληκτικός άνθρωπος

aretha
Περιβόητο μέλος
Στη β' δόση των διακοπών διάβασα το "Άρωμα Ονείρου" του Ρόμπινς (το βιβλίο πρέπει να ήταν καλό, αλλά ήταν τόσο τρισάθλια η μετάφρασή του στα ελληνικά που με ξενέρωσε απίστευτα -σκυλομετάνιωσα που δεν το πήρα στα αγγλικά
). Διάβασα και τη "Βίλα Κομπρέ", του Αλέξη Σταμάτη. Αν και είναι κάπως εξεζητημένη η γραφή του (είναι και ποιητής ο Σταμάτης και φαίνεται ότι το χούι κόβεται δύσκολα
), ωστόσο μου άρεσε πολύ, είχε καταιγιστική πλοκή και κάποια πολύ έξυπνα "κολπάκια" στο στήσιμο της ιστορίας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Νομιζω οτι ο Ρομπινς δε βγαζει καν νοημα αν τον μεταφρασεις σε ορισμενα σημεια.
aretha
Περιβόητο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Melini
Διάσημο μέλος
Αυτό το βιβλίο του Ρόμπινς, τι τίτλο έχει στην αγγλική; Γενικά αποφεύγω τις μεταφράσεις, γιατί με πιάνει η επαγγελματική μου διαστροφή και αντί να διαβάσω το ανάγνωσμα, διορθώνω τα λάθη ή ψάχνω να βρω γιατί έγιναν... προτιμώ το πρωτότυπο.
Με την άφιξη του φθινοπώρου, έχω όρεξη για κάτι ρομαντικό, λίγη κλασική λογοτεχνία... τώρα που εξαντλούνται τα αδιάβαστα βιβλία στα ράφια μου (γιατί αγοράζω καμιά 10ριά τη φορά και δεν ξαναψωνίζω πριν τα διαβάσω) σκέφτομαι να βουτήξω στα γαλλικά και στα βαθιά... τι λέτε για τους Αθλίους; Θα διαβάζω μέχρι τα Χριστούγεννα

ιβανα
Επιφανές μέλος

αλικη, αμα σ'αρεσει ο σταματης να διαβασεις το "μπαρ φλωμπερ"
εχει πολυ ωραια ατμοσφαιρα

γενικα ελληνικα δε διαβαζω, αλλα αυτος μ'αρεσει

aretha
Περιβόητο μέλος
Εννοείται καλέ, κολοκυθόπιτες και τα λοιπάΤι να σου πω βρε Αλίκη μου... γούστα είναι αυτά. Δε το θεωρώ χάλια το βιβλίο, σίγουρα είναι ενδιαφέρον, απλά εμένα με κούρασε.

Jitterbug Perfume. Και τα άλλα που ανέφερα πιο πριν είναι τα Still Life with Woodpecker και Even Cowgirls Get the Blues.Αυτό το βιβλίο του Ρόμπινς, τι τίτλο έχει στην αγγλική;

Είναι σίγουρα στα υπ'όψιν!αλικη, αμα σ'αρεσει ο σταματης να διαβασεις το "μπαρ φλωμπερ"
εχει πολυ ωραια ατμοσφαιρα![]()
konstans
Περιβόητο μέλος
Γιατί μωρέ;Το αρωμα το ονειρου ειναι ωραιο,εγω διαβαζω το χορο των εφτα πεπλων του Ρομπινς κι εχω ξενερωσει πολυ...
Το έχω διαβάσει και μου άρεσε αρκετά

moukelis
Επιφανές μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool