Βοήθεια!! Βρήκα γατάκι 15 ημερών..

Miam, θα σε παρακαλέσω να σκεφτείς: τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, να βοηθήσουμε την κοπέλα που βρήκε το γατάκι και το ίδιο το γατάκι ή να πάρουμε καλό βαθμό στις γνώσεις περί γατίσιας αφόδευσης;
Αυτό που λες για το αγελαδίσιο γάλα δεν ισχύει. Όταν άρχισα εγώ να ταϊζω νεογέννητα με μπιμπερό (δηλαδή πριν γεννηθείς εσύ) δεν υπήρχε άλλη επιλογή γάλακτος παρά μόνο το αγελαδινό με 1,5% λιπαρά. Και, πίστεψέ με, ξέρω καλά τα... αποτελέσματα που φέρνει.
Το γατάκι πάντως καθόλου δεν θα το πείραζε αν το σύστημα που περιέγραψα πιο πάνω έφερνε αποτελέσματα. Εμάς γιατί να μας πειράζει τόσο;
Όχι βρε, δεν κάνω διαγωνισμό γνώσης! Εννοείται ότι θέλω το καλό του γατιού. Και πιο παλιά έχουμε πει όμως ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να δίνεις συνέχεια γάλα αγελαδινό. Το γατάκι έτσι κι αλλιώς είναι σε τέτοια ηλικία που αν θα κάνει την ανάγκη του θα κάνει διάρροια,απ' όσο γνωρίζω στην αρχή δεν τα κάνουν. Δεν θα έβλαπτε όμως να ρωτήσει τον κτηνίατρο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανουν κακα και απο γαλα( και εγω παθον ειμαι).Το δικο μου το βρηκα σχεδον 5 ημερων και τα εκανε κανονικοτατα (τουλαχιστον στην αρχη). Οπωσδηποτε στο γιατρο να το πας στις δυο μερες που δεν εχει κανει (η παρτον τηλεφωνο αν κανει να του κανεις μικροκλυσμα εσυ)γιατι στο δικο μου στην τριτη μερα παρουσιασε ουρολοιμωξη λογω του οτι το εντερο βρισκεται πολυ κοντα στην ουροδοχο κυστη και απο το τεντωμα του εντερου ακουμπουσε επανω στην κυστη και επαθε μολυνση και τωρα το εχω με φαρμακα το οποιο ειναι επικυνδυνο γιατι ειναι πολυ μικρο.
Αληθεια.. τι γαλα του δινεις?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι βρε, δεν κάνω διαγωνισμό γνώσης! Εννοείται ότι θέλω το καλό του γατιού. Και πιο παλιά έχουμε πει όμως ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να δίνεις συνέχεια γάλα αγελαδινό. Το γατάκι έτσι κι αλλιώς είναι σε τέτοια ηλικία που αν θα κάνει την ανάγκη του θα κάνει διάρροια,απ' όσο γνωρίζω στην αρχή δεν τα κάνουν. Δεν θα έβλαπτε όμως να ρωτήσει τον κτηνίατρο
Σε καμία περίπτωση δεν σύστησα να δώσει αγελαδινό γάλα, αφού υπάρχει πλέον το ειδικό γάλα που είναι ό,τι καλύτερο. Εγώ απλώς σύστησα να προσπαθήσει να το βάλει να κάνει κακά, ασχέτως είδους γάλακτος.
Επίσης, όσο πίνουν μόνο γάλα, τα κακά τους είναι συνήθως νερουλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν διάρροια. Το ίδιο συμβαίνει, νομίζω, και με τα ανθρώπινα μωρά.

Τα κακακια τους παρολο που πινουν γαλα μπορουν να βγουν και σφιχτα και φυσιολογικο χρωμα θεωρειται απο ανοιχτο καφε μεχρι σκουρο καφε.Λογω του δικου μου νεογεννητου τον τελευταιο μηνα εχω μπει σε πολλα sites και εχω κανει πολλες συζητησεις με διαφορους γιατρους για το συγκεκριμενο θεμα:/:. Το καλυτερο θεμα που θα σου λυσει πολλες αποριες για το πως να μεγαλωσεις νεογεννητο και το εχω βρει σε πολλα sites ειναι αυτο που εχει και εδω, νομιζω οτι μια κοπελα στην αρχη στο εχει βαλει να το διαβασεις.:)

Ρε παιδιά μη μαλώνετε...ο καθένας βάση την εμπειρία του μιλάει!:redface:
Και εγώ είπα ότι μέχρι 1 μηνών περίπου δεν κάνουν κακά....τουλάχιστον όχι όπως τα ξέρουμε...και μεγάλωσα 3 γέννες από την Ραίσα. Αυτή ήταν η εμπειρία μου....:hmm:
Ίσως να υπάρχουν και εξαιρέσεις ...δεν ξέρω....ο γιατρός θα ξέρει καλύτερα!!!:)

Όταν τα μωρά γατάκια μένουν με τη μαμά τους, η μαμά τους τα καθαρίζει και ίσως δεν γίνεται τόσο αντιληπτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι τουλάχιστον η joy και εγώ αποκαταστήσαμε τη... βρωμερή αλήθεια! :lol:

Δεν μαλωνουμε βρε!! Αλλα το ζω τον τελευταιο μηνα πολυ εντονα το συγκεκριμενο περιστατικο και πρεπει να πω αυτα που εμαθα!!:lol:
Παντως κακακια κανουν και οταν πινουν μητρικο γαλα απλα οι μαμαδες οταν τα καθαριζουν τα τρωνε :sick: και σπανια τα βλεπεις (το εχω δει live απο την δικια μου και πηγα να ξερασω)!!!

Όταν τα μωρά γατάκια μένουν με τη μαμά τους, η μαμά τους τα καθαρίζει και ίσως δεν γίνεται τόσο αντιληπτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, νομίζω ότι τουλάχιστον η joy και εγώ αποκαταστήσαμε τη... βρωμερή αλήθεια! :lol:
αστα να πανε...κανονικα βρωμερη αληθεια:lol::lol::lol:

Ευχαριστω για τις απαντησεις αν κ μπερδευτικα ολιγον...:lol:
Λοιπον το γαλα που του δινω λεγεται ormilak. δεν ξερω αν ειναι καλο. Εγω σημερα που το πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε να το τριβω με ενα μπαμπακακι με ζεστο νερακι τα γεννητικα οργανα.Η να του τριβω την κοιλιτσα απο πανω προς τα κατω.. Εγω το κανω αλλα τσισα κανει τιποτα αλλο ( κ πολυ τσισακια ομως.....) Επισης μου ειπε οτι αν θα κανει κακα θα ειναι σαν νερακι σαν δυαρια;)..Μην φανταστεις μου λεει οτι θα κανει κακακια αφου δεν τρωει στερεα τροφη..
Αλλα μια φιλη της μητερας μου που εχει 3 περσικες γατουλες μου ειπε πως τα δικα της κανανε κακακιαα πο μωρα ...
Τι να πω .. δεν ξερω... Φοβαμαι ομως κ παντα το τριβω για καλο κ για κακο ...

όταν είχε γεννήσει ηκεραμιδόγατά μου όταν ήμουν μικρή την παρατηρούσα που έγλυφε κάτι περίεργα που βγαίνανε από τον πωπούλι των μωρών της... κράταγε πολύ καθαρή τη φωλιά της. (γενικά όσο τα είχε στο άδειο διαμέρισμα) πάντα έτρωγε η μαμά γάτα τις ακαθαρσίες των μικρών της. χμ κάτι πρέπει λοιπόν να αρχίσει να κάνει σιγά σιγά

Ευχαριστω για τις απαντησεις αν κ μπερδευτικα ολιγον...:lol:
Λοιπον το γαλα που του δινω λεγεται ormilak. δεν ξερω αν ειναι καλο. Εγω σημερα που το πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε να το τριβω με ενα μπαμπακακι με ζεστο νερακι τα γεννητικα οργανα.Η να του τριβω την κοιλιτσα απο πανω προς τα κατω.. Εγω το κανω αλλα τσισα κανει τιποτα αλλο ( κ πολυ τσισακια ομως.....) Επισης μου ειπε οτι αν θα κανει κακα θα ειναι σαν νερακι σαν δυαρια;)..Μην φανταστεις μου λεει οτι θα κανει κακακια αφου δεν τρωει στερεα τροφη..
Αλλα μια φιλη της μητερας μου που εχει 3 περσικες γατουλες μου ειπε πως τα δικα της κανανε κακακιαα πο μωρα ...
Τι να πω .. δεν ξερω... Φοβαμαι ομως κ παντα το τριβω για καλο κ για κακο ...
To περιμενα οτι ειναι το ormilac!! Λοιπον, αλλαξε το τωρα που ειναι νωρις γιατι και στο δικο μου του εφερε δυσκοιλιοτητα το συγκεκριμενο γαλα(με πολλα παρατραγουδα) αλλα οταν το αλλαξα ηταν αργα για τον οργανισμο του και η αλλαγη στα μωρα στο γαλα τους φερνει μολυνση στο στομαχι την οποια την καταλαβα με το χρωμα απο τα κακα που ηταν πρασινα και αναγκαστικα επρεπε να του δωσω παλι το ormilac παρολο που του εφερνε δυσκοιλιοτητα. Τα κακα φυσιολογικα βγαινουν σκληρα (οχι και πετρα!!αν και με το ormilac οταν θα ενεργηθει ειναι σαν μασιφ πλαστελινη) αλλα σε καμμια περιπτωση σαν δυαρια παρα μονο στην αλλαγη ισως απο γαλα σε γαλα. Η δυαρια δεν ειναι καλο πραγμα στα γατακια!! Αν θες διαβασε το θεμα που εχω στα χαριζεται "sos νεογεννητο γατακι"(δεν ξερω πως να το βαλω εδω για να το δεις). Εγω πηρα τηλεφωνο 2 γιατρους και το πηγα και σε εναν αλλο και ακρη βρηκα μονο οταν το πηγα στον ΑΙΛΟΥΡΟ (να ειναι καλα ο ανθρωπος!!και η "georgia" που μου ειχε πει τοτε να τον παρω αμεσως!!). Σοβαρα ακουσε τι σου λεω, το δικο μου τωρα ειναι ενος μηνος και τραβηξα και τραβαω ακομα πολλα για να το σωσω απο τη δυσκοιλιοτητα. Τα γατακια πρεπει να κανουν κακα δυο φορες τη μερα και με ενα βαμβακι με χλιαρο νερο που πρωτα εχει βρασει(οχι μωρομαντηλα, οχι χαμομηλι) να τα καθαριζεις απαλα οχι βιαια γιατι το εκανα και αυτο μπας και ενεργηθει και το ειχα ερεθισει με αποτελεσμα να μην μπορει να κατουρησει και σωστα!:/:
Δοντια εχει καθολου?

Εμένα ο Βούλης εκανε κακακια η τελος πάντον κατι που έμοιαζε με κακακια στην αρχη....
είχε σαφώς διαφορετικό χρώμα απο τα τσίσα..
εγω του κανα μασαζ με πανάκι βρεγμένο σε χλιαρό νερό,απο την βάση της ουρίτσας, και λίγο κοιλίτσα κυκλικά, κάθε που τον τάιζα

Τωρα του βγαινουν τα δοντακια. Καποιο αλλο γαλα να μου προτεινεις?
Εδω κ 3 μερες δεν εχει κανει κακακια.... Αν δεν κανει κ αυριο θα το ξαναπαω στον γιατρο...

Σου εχω στειλει προσωπικο μυνημα.

Οι μαλαξεις στην κοιλια βοηθανε πολυ!!

Καλή τύχη στο μικρούλη που προβλέπεται να γίνει πανέμορφο γατί. Joy μας υποσχέθηκες ότι αν πήγαιναν καλά τα πράγματα θα μας έβαζες φώτο:D

Καλή τύχη στο μικρούλη που προβλέπεται να γίνει πανέμορφο γατί. Joy μας υποσχέθηκες ότι αν πήγαιναν καλά τα πράγματα θα μας έβαζες φώτο:D
Ω ναι, ναι.. θα βαλω και ειναι ενας κουκλος ασπρος με γαλαζια ματια:inlove:!!! Ηθελα να βαλω απο την κυριακη αλλα εχω κανει ανακαινιση στο σπιτι και εχω χασει το καλωδιο!! Και οχι μονο αυτο!! εχω χασει τον μπουσουλα εδω μεσα αφου ειπα στην κοπελα να με παρει τηλ. να της πω καποια πραγματα και συνηδητοποιησα οτι το τηλ. εχει κλεισει και δεν ξερω που ειναι ο φορτιστης(το βρηκα κατω απο κατι μαξιλαρια). :blink::redface: Ελπιζω αυριο να βαλω!

Σχετικα με το μωρακι, δωστου τωρα νερο αρκετο γυρω στα 10ml και οταν προσπαθησεις για κακακια αν βλεπεις οτι παει να τα κανει βοηθα το με λιγο βαζελινη στο ποπουδακι γιατι με το ormilac δεν ειναι καθολου λιπαρα τα κακακια και δεν γλυστρανε και ποναει:/:. Παντως το κλισμα δεν θα του κανει κακο, ολοι οι γιατροι μου το ειχαν προτεινει και στις δυο μερες οχι στις 3 που εχει φτασει το μικρουλι σου.Αν θες παρε να σου πω πως.

Καποιο αλλο γαλα να μου προτεινεις?
Να πω και μια άλλη ιδέα που ίσως σε γλιτώσει από την αλλαγή γάλακτος: ενδεχομένως θα μπορούσες να διαλύεις το γάλα που έχεις με περισσότερο νερό. Εγώ όμως το Ormilac δεν το έχω "δουλέψει" καθόλου. Μάλλον είναι καλύτερα να ακούσεις τη joy.

Joy, σε λίγο θα μας στέψουν βασίλισσες του σκατίσιου γατού! :lol::lol::lol::lol:

βασίλισσες του σκατίσιου γατού ευχαριστω για τις συμβουλες σας.:lol::D:up:. Αν δεν ενεργηθει κ αυριο θα το παω στο γιατρο αμεσωςςςςςςςςςςςς το αγαπησα το καημενουλακι μου....:inlove::cat:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back