vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
καποιος που να ξέρει??καλημέρα,
εχω κάποιες ερωτήσεις μιας κ δεν έχω μεγαλώσει ποτέ μικρό γατάκι.
1. πόσα ml πρέπει να πίνει καθημερινά ένα γατάκι?υπολογίζεται κ το νερό στην ποσότητα του γαλατος?
2.πόσων ημερων ειναι ενα γατάκι που έχει ανοιξει τα ματια του κ μπορεί κ δαγκώνει?
3.πάει στην άμμο,την πειράζει,γκρινιάζει αλλά δεν κάνει τίποτα.Πως μπορω να το βοηθήσω να ενεργηθει
4.απο χθες το βραδυ μεχρι σήμερα έχει φάει 3 δόσεις των 20ml(10ml σκονη +10ml νερό)είναι πολυ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Τα ματάκια τους τα ανοίγουν περίπου στη βδομάδα, άρα θα 'ναι πάνω από 7 ημερών.
Για να ενεργηθεί, το βάζεις ανάσκελα αφού έχει φάει και μ' ένα βρεγμένο μπαμπάκι ή χαρτομάντηλο του κάνεις μασάζ στην κοιλιά και τον πωπό, μιμούμενη το γλύψιμο που θα έκανε η μαμά του.
Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CoffeeBlack
Εκκολαπτόμενο μέλος
1. πόσα ml πρέπει να πίνει καθημερινά ένα γατάκι?υπολογίζεται κ το νερό στην ποσότητα του γαλατος?
4.απο χθες το βραδυ μεχρι σήμερα έχει φάει 3 δόσεις των 20ml(10ml σκονη +10ml νερό)είναι πολυ?
Όταν λέμε ποσότητα γάλατος, εννοούμε τα ml του τελικού γάλατος, αφότου δηλαδή διαλύσεις την σκόνη στο νερό. Ένα γατάκι ανάλογα με την ηλικία του μπορεί να πίνει από 3-10 ml ανα 2-3 ώρες.
Δεν ξέρω πόσο μικρό είναι το γατάκι, αλλά θα ήταν καλύτερα να το ταίζεις πιο πολλές φορές μέσα στην μέρα, και μπορεί να πίνει όσο θέλει.
marleb
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα,
2.πόσων ημερων ειναι ενα γατάκι που έχει ανοιξει τα ματια του κ μπορεί κ δαγκώνει?
3.πάει στην άμμο,την πειράζει,γκρινιάζει αλλά δεν κάνει τίποτα.Πως μπορω να το βοηθήσω να ενεργηθει
καταρχάς, μπράβο που το μεγαλώνεις.
1. η ποσοτητα εξαρταται απο την ηλικία. Μονο ο γιατρος μπορει να σου πει πόσο( εστω και στο περιπου) ειναι.
2. 20-30 ημερών, εχει ανοιξει ματια, αν ειναι και μεγαλυτερο σιγουρο θα εχουν δυναμωσει και τα δοντακια του.
3. Επειδη δεν εχει εκπαιδευθει απο τη μαμα του, πρεπει να το κανεις εσύ. Αρχικά, δες ποτε περιπου ενεργειται. Σε εκεινο το χρονικο διαστημα βαλτο στην άμμο, παρε το ποδαρακι του και μαθε του να σκάβει και για να τα κανει αλλα και για να τα καλυψει μετα.
4. Προειπα, πως η ποσοτητα εξαρταται απο την ηλικία του. Εαν ακομα δεν γνωριζεις ισως ειναι καλυτερα να δινεις λιγοτερο αλλα σε περισσοτερες δόσεις. Προσεξε να μη γεμιζει- στρογγυλευει, το στομαχακι του. Δηλ. οταν αρχιζει να στρογγυλευει σταματα να το ταιζεις για να μη "σκάσει".
Ευχομαι το καλυτερο.
efaki89
Νεοφερμένο μέλος
καλημέρα,
Γεια σου...
1.Για το ποσα ml θα πιει ένα γατάκι κατάλαβα με το δικό μου οτι θα το καθορίσει εκείνο.Εαν πινάει πολύ θα φάει πολύ και αν όχι λίγο.Είχα ρωτήσει και τον κτηνίατρο γιατί απο την αρχή επινε πολυ και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό και οτι απλά έχει πολύ όρεξη.Όσο για νερό εγώ δεν του έδωσα έξτρα.Ότι υπήρχε μέσα στο γάλα που είχα διαλύσει δηλαδή την σκόνη.
2.Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη πρέπει να είναι λογικα 15-20 ημερών.Το δικό μου τώρα έχει τελείως ανοιχτά μάτια και όταν το χαιδεύω παίζει δαγκώνοντας με και θέλω να πάω παλι στον κτηνίατρο να σιγουρευτώ πόσο είναι για να δω και πότε πρέπει να απογαλακτιστεί.
3.Δεν έχω φτασει σ αυτό το στάδιο.Όταν του κάνεις μασαζ στην κοιλίτσα και μετα του πλενεις το πωπουδάκι με βαμβάκι υγρό τα κάνει?
4.Το νερό που αναφέρεις είναι έξτρα?Το ταίζεις με μπιμπερό και το γάλα και το νερό?Αν κρίνω απο το δικό μου δεν είναι πολύ.Και μένα τοσο τρώει περίπου.Αντε απο τις τρεις φορές που θα του δώσω να πιει 15 αντι για 20 επειδη νιωθει χορτατο απο τα προηγουμενα 20 ml που έχει πιει.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν δεν κάνει σύντομα μπορεί να έχει δυσκοίλια και να θέλει τρίψιμο στην περιοχή...
efaki89
Νεοφερμένο μέλος
νόν να εχει δυσκοιλιοτητα και να τα βγαλει σκληρα.Αμα συνεχισει να μην σου κανει δοκιμασε να του κανεις κλισμα.Πηγαινε στο φαρμακειο και ζητα ''zarbis'' ειναι κλισμα για μωρα παιδια αλλα επειδη ειχε και εμενα προβλημα καποια στιγμη και δεν εκανε και ειχε πριστει η κοιλιτσα του ρωτησα τον κτηνιατρο και μου εδωσε αυτα.Θέλει ομως λιγο οχι όλο το κλισμα περιπου το μισο και μετα τριψε την κοιλιτσα του και αρχισε να του πλενεις το πωπουδακι του με βαμβακι με ζεστο νερο πιστευω θα το βοηθησει.
efaki89
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
efaki89
Νεοφερμένο μέλος
Lykaki
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
efaki89
Νεοφερμένο μέλος
Συνημμένα
Lykaki
Νεοφερμένο μέλος

Είμαστε όλοι μια υπέροχη οικογένεια, και έτσι.
Είσαι πολύ τυχερή. Φαίνονται πολύ γλυκά μαζί.
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Γεια σας,μεγαλωνω δυο γατακια 7 ημερων που η μαμα τους τα εγκατελειψε(Θηλασανε τισ πρωτες τρεις μερες).Το ενα εχει πρησμενη κοιλιτσα απο χθες(υπεθεσα πως ισως το παραταιζω) και ειναι πιο γκρινιαρικο.Για τα τσισα τους κανω το μασαζ οπως εχετε γραψει και σε αλλο αρθρο ομως σημερα μου εκαναν και τα δυο κακακια αρκετα σχηματισμενα,και αυτο που εχει την πρησμενη κοιλιτσα εκλαιγε εκλαιγε ενω το χα ταισει μεχρι που ειδα οτι εκανε κακα(γι αυτο μαλλον η γκρινια)ΣΕ αυτη την περιπτωση πως τα βοηθαω να ενεργηθουν πιο ευκολα γιατι βλεπω οτι ζοριζονται.Η κοιλιτσα οφειλοταν σε αυτο?Δεν ηξερα οτι κανουν σχηματισμενα κακακια σε αυτη την ηληκια.
αφου και κακα κανουν και σχηματισμενα ειναι ολα καλα ειναι. ναι συνηθισμενο ειναι να γκρινιαζουν ειδικα αν ειναι δυσκοιλια πχ λογω αλλαγης γαλακτος. κανεις απαλο μασαζ στην κοιλιτσα και μετα τα τσισα κανεις και λιγο στη βαση της ουρας και στα κωλαρακια. λιγο λαδακι στον πωπο βοηθαει. αν εχουν να ενεργηθουν πολλες μερες duphalac 0,1 ml.
η κοιλιτσα μπορει να σημαινει ενδοπαρασιτα ή απλα οτι τρωνε καλα και να μην ειναι και τιποτα. απ τη στιγμη που ενεργουνται κανονικα για αυτο μην ανησυχεις. ενδοπαρασιτωση δε γινεται σε αυτη την ηλικια μονο αν ειναι μεγαλη αναγκη μπορεις να ρωτησεις κτηνιατρο γιαυτο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
efaki89
Νεοφερμένο μέλος
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
....Μηπως ειμαι υπερβολικη;Σαν μανα νιωθω
.....Κακακια καθε ποτε ειναι φυσιολογικο να κανουν;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
μονο καθαρισμα με βρεγμενο πανι/πετσετα/χαρτι μπορει να γινει σε αυτην την ηλικια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool