Βοήθεια - Φροντίδα νεογέννητου

καλημέρα,
εχω κάποιες ερωτήσεις μιας κ δεν έχω μεγαλώσει ποτέ μικρό γατάκι.
1. πόσα ml πρέπει να πίνει καθημερινά ένα γατάκι?υπολογίζεται κ το νερό στην ποσότητα του γαλατος?
2.πόσων ημερων ειναι ενα γατάκι που έχει ανοιξει τα ματια του κ μπορεί κ δαγκώνει?
3.πάει στην άμμο,την πειράζει,γκρινιάζει αλλά δεν κάνει τίποτα.Πως μπορω να το βοηθήσω να ενεργηθει
4.απο χθες το βραδυ μεχρι σήμερα έχει φάει 3 δόσεις των 20ml(10ml σκονη +10ml νερό)είναι πολυ?
καποιος που να ξέρει??:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η ποσότητα που πρέπει να τρώει έχει να κάνει με την ηλικία του. Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι, αλλά η συσκευασία του γάλακτος την γράφει σίγουρα επάνω. Στη δοσολογία θα γράφει και αν αναφέρεται σε ποσότητα αδιάλυτης σκόνης ή διαλυμένου γάλακτος. (Λογικά, αν το δίνει σε ml θα εννοεί το διαλυμένο γάλα, μια που τα ml είναι μονάδα μέτρησης υγρών).
Τα ματάκια τους τα ανοίγουν περίπου στη βδομάδα, άρα θα 'ναι πάνω από 7 ημερών.
Για να ενεργηθεί, το βάζεις ανάσκελα αφού έχει φάει και μ' ένα βρεγμένο μπαμπάκι ή χαρτομάντηλο του κάνεις μασάζ στην κοιλιά και τον πωπό, μιμούμενη το γλύψιμο που θα έκανε η μαμά του.
Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1. πόσα ml πρέπει να πίνει καθημερινά ένα γατάκι?υπολογίζεται κ το νερό στην ποσότητα του γαλατος?
4.απο χθες το βραδυ μεχρι σήμερα έχει φάει 3 δόσεις των 20ml(10ml σκονη +10ml νερό)είναι πολυ?

Όταν λέμε ποσότητα γάλατος, εννοούμε τα ml του τελικού γάλατος, αφότου δηλαδή διαλύσεις την σκόνη στο νερό. Ένα γατάκι ανάλογα με την ηλικία του μπορεί να πίνει από 3-10 ml ανα 2-3 ώρες.
Δεν ξέρω πόσο μικρό είναι το γατάκι, αλλά θα ήταν καλύτερα να το ταίζεις πιο πολλές φορές μέσα στην μέρα, και μπορεί να πίνει όσο θέλει.

καλημέρα,
2.πόσων ημερων ειναι ενα γατάκι που έχει ανοιξει τα ματια του κ μπορεί κ δαγκώνει?
3.πάει στην άμμο,την πειράζει,γκρινιάζει αλλά δεν κάνει τίποτα.Πως μπορω να το βοηθήσω να ενεργηθει

καταρχάς, μπράβο που το μεγαλώνεις.

1. η ποσοτητα εξαρταται απο την ηλικία. Μονο ο γιατρος μπορει να σου πει πόσο( εστω και στο περιπου) ειναι.
2. 20-30 ημερών, εχει ανοιξει ματια, αν ειναι και μεγαλυτερο σιγουρο θα εχουν δυναμωσει και τα δοντακια του.
3. Επειδη δεν εχει εκπαιδευθει απο τη μαμα του, πρεπει να το κανεις εσύ. Αρχικά, δες ποτε περιπου ενεργειται. Σε εκεινο το χρονικο διαστημα βαλτο στην άμμο, παρε το ποδαρακι του και μαθε του να σκάβει και για να τα κανει αλλα και για να τα καλυψει μετα.
4. Προειπα, πως η ποσοτητα εξαρταται απο την ηλικία του. Εαν ακομα δεν γνωριζεις ισως ειναι καλυτερα να δινεις λιγοτερο αλλα σε περισσοτερες δόσεις. Προσεξε να μη γεμιζει- στρογγυλευει, το στομαχακι του. Δηλ. οταν αρχιζει να στρογγυλευει σταματα να το ταιζεις για να μη "σκάσει".

Ευχομαι το καλυτερο.

καλημέρα,

Γεια σου...
1.Για το ποσα ml θα πιει ένα γατάκι κατάλαβα με το δικό μου οτι θα το καθορίσει εκείνο.Εαν πινάει πολύ θα φάει πολύ και αν όχι λίγο.Είχα ρωτήσει και τον κτηνίατρο γιατί απο την αρχή επινε πολυ και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό και οτι απλά έχει πολύ όρεξη.Όσο για νερό εγώ δεν του έδωσα έξτρα.Ότι υπήρχε μέσα στο γάλα που είχα διαλύσει δηλαδή την σκόνη.
2.Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη πρέπει να είναι λογικα 15-20 ημερών.Το δικό μου τώρα έχει τελείως ανοιχτά μάτια και όταν το χαιδεύω παίζει δαγκώνοντας με και θέλω να πάω παλι στον κτηνίατρο να σιγουρευτώ πόσο είναι για να δω και πότε πρέπει να απογαλακτιστεί.
3.Δεν έχω φτασει σ αυτό το στάδιο.Όταν του κάνεις μασαζ στην κοιλίτσα και μετα του πλενεις το πωπουδάκι με βαμβάκι υγρό τα κάνει?
4.Το νερό που αναφέρεις είναι έξτρα?Το ταίζεις με μπιμπερό και το γάλα και το νερό?Αν κρίνω απο το δικό μου δεν είναι πολύ.Και μένα τοσο τρώει περίπου.Αντε απο τις τρεις φορές που θα του δώσω να πιει 15 αντι για 20 επειδη νιωθει χορτατο απο τα προηγουμενα 20 ml που έχει πιει.

Μέχρι στιγμής έχουμε ακολουθήσει όλα τα απαραίτητα βήματα για το τάισμα κ την αφόδευση.Τρώει λιγότερη ποσότητα αλλά πιο συχνά γεύματα,πήγε 2 φορές στην άμμο αλλά έκανε μόνο τσίσα και γενικότερα είναι αρκετά ζωηρό.Νερό εκτως αυτού που ανακατεύω με τη σκόνη δε του έχω δώσει ακόμη.Σταδιακά θα αρχίσει να τρωει κροκετούλες μουλιασμένες μιας κ φαίνεται να έχει βγάλει 2 δοντάκια.Την πρώτη φορά που θα κάνει κακάκια θα είναι σχηματισμένα?τι χρώμα πρέπει να έχουν?

Λογικά θα είναι διάρροια... και μάλλον έχει και παράσιτα.
Αν δεν κάνει σύντομα μπορεί να έχει δυσκοίλια και να θέλει τρίψιμο στην περιοχή...

Γενικα σαν μωρο τι κακα σου εκανε?Εμένα ήταν σχηματισμενα και πιστευω οτι λογω του οτι εχει τοσο καιρο να κανει πολύ πιθα
νόν να εχει δυσκοιλιοτητα και να τα βγαλει σκληρα.Αμα συνεχισει να μην σου κανει δοκιμασε να του κανεις κλισμα.Πηγαινε στο φαρμακειο και ζητα ''zarbis'' ειναι κλισμα για μωρα παιδια αλλα επειδη ειχε και εμενα προβλημα καποια στιγμη και δεν εκανε και ειχε πριστει η κοιλιτσα του ρωτησα τον κτηνιατρο και μου εδωσε αυτα.Θέλει ομως λιγο οχι όλο το κλισμα περιπου το μισο και μετα τριψε την κοιλιτσα του και αρχισε να του πλενεις το πωπουδακι του με βαμβακι με ζεστο νερο πιστευω θα το βοηθησει.

Περασε καιρός που έχω να γράψω αλλά επιτέλους βρήκα το χρόνο να ποστάρω καποιες φωτογραφίες απο την μικρή μου για να δειτε που μεγαλωσε και το όνομα αυτης Lucky(τυχερουλα)

Συνημμένα

• 02052010158.jpg
    02052010158.jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 147
  • 02052010160.jpg
    02052010160.jpg
    616,1 KB · Εμφανίσεις: 334
  • 02052010161.jpg
    02052010161.jpg
    550,5 KB · Εμφανίσεις: 180
ενα κουκλακι!!!!!!!! ποσο μεγαλωσε!!!!! να το χαιρεσαι!!!!!!

Να σαι καλα ευχαριστω πολυ..Είναι πράγματι απίστευτο το πόσο γρήγορα μεγάλωσε.

Να το χαίρεσαι, είναι φατσόνι. Έχει ένα υφάκι αθώο και χαμένο πολύ γλυκό. Χαίρομαι πολύ που τα πάει καλά με τον σκύλο, μου δίνει ελπίδες για τα δικά μου με τους δικούς μου σκύλους. Μπράβο σου που το κράτησες.

Πω πω ειναι πραγματικα μια κουκλα!Να τη χαιρεσαι!

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το κρατήσω εφόσον είδα οτι το σκυλι την έγλυφε απο όταν ήταν μωρο παρότι ζήλευε είπα οτι θα μείνει.Και οι δικοί μου δεν είχαν πρόβλημα.Είχαμε γατα πριν το σκύλο η οποία έζησε ένα χρόνο μαζί με το σκύλο όταν τον βρήκα(αδεσποτακι και η γάτα και ο σκύλος).Αλλα η γάτα ειχε φτάσει πλέον 17 χρονών και απεβίωσε και έμεινε ο σκύλος.Η μαύρη μπαλίτσα δεξιά στην πρώτη φωτο είναι η μικρή.Στην δεύτερη φαινεται πιο καθαρά.

Συνημμένα

• DSC00010.JPG
    DSC00010.JPG
    615,7 KB · Εμφανίσεις: 112
  • P080510_14.07.jpg
    P080510_14.07.jpg
    1,4 MB · Εμφανίσεις: 112
Υπέροχη σκηνή. Καρδιοζεσταστική, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. :)
Είμαστε όλοι μια υπέροχη οικογένεια, και έτσι.
Είσαι πολύ τυχερή. Φαίνονται πολύ γλυκά μαζί.

Γεια σας,μεγαλωνω δυο γατακια 7 ημερων που η μαμα τους τα εγκατελειψε(Θηλασανε τισ πρωτες τρεις μερες).Το ενα εχει πρησμενη κοιλιτσα απο χθες(υπεθεσα πως ισως το παραταιζω) και ειναι πιο γκρινιαρικο.Για τα τσισα τους κανω το μασαζ οπως εχετε γραψει και σε αλλο αρθρο ομως σημερα μου εκαναν και τα δυο κακακια αρκετα σχηματισμενα,και αυτο που εχει την πρησμενη κοιλιτσα εκλαιγε εκλαιγε ενω το χα ταισει μεχρι που ειδα οτι εκανε κακα(γι αυτο μαλλον η γκρινια)ΣΕ αυτη την περιπτωση πως τα βοηθαω να ενεργηθουν πιο ευκολα γιατι βλεπω οτι ζοριζονται.Η κοιλιτσα οφειλοταν σε αυτο?Δεν ηξερα οτι κανουν σχηματισμενα κακακια σε αυτη την ηληκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας,μεγαλωνω δυο γατακια 7 ημερων που η μαμα τους τα εγκατελειψε(Θηλασανε τισ πρωτες τρεις μερες).Το ενα εχει πρησμενη κοιλιτσα απο χθες(υπεθεσα πως ισως το παραταιζω) και ειναι πιο γκρινιαρικο.Για τα τσισα τους κανω το μασαζ οπως εχετε γραψει και σε αλλο αρθρο ομως σημερα μου εκαναν και τα δυο κακακια αρκετα σχηματισμενα,και αυτο που εχει την πρησμενη κοιλιτσα εκλαιγε εκλαιγε ενω το χα ταισει μεχρι που ειδα οτι εκανε κακα(γι αυτο μαλλον η γκρινια)ΣΕ αυτη την περιπτωση πως τα βοηθαω να ενεργηθουν πιο ευκολα γιατι βλεπω οτι ζοριζονται.Η κοιλιτσα οφειλοταν σε αυτο?Δεν ηξερα οτι κανουν σχηματισμενα κακακια σε αυτη την ηληκια.

αφου και κακα κανουν και σχηματισμενα ειναι ολα καλα ειναι. ναι συνηθισμενο ειναι να γκρινιαζουν ειδικα αν ειναι δυσκοιλια πχ λογω αλλαγης γαλακτος. κανεις απαλο μασαζ στην κοιλιτσα και μετα τα τσισα κανεις και λιγο στη βαση της ουρας και στα κωλαρακια. λιγο λαδακι στον πωπο βοηθαει. αν εχουν να ενεργηθουν πολλες μερες duphalac 0,1 ml.

η κοιλιτσα μπορει να σημαινει ενδοπαρασιτα ή απλα οτι τρωνε καλα και να μην ειναι και τιποτα. απ τη στιγμη που ενεργουνται κανονικα για αυτο μην ανησυχεις. ενδοπαρασιτωση δε γινεται σε αυτη την ηλικια μονο αν ειναι μεγαλη αναγκη μπορεις να ρωτησεις κτηνιατρο γιαυτο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οπως είπε και η Αννα η κοιλιά μπορει να οφείλεται στο οτι τρώνε καλά αλλά αμα γκρινιάζει θεωρώ οτι είναι κυρίως θέμα του οτι δεν έχει ενεργηθεί.Να κοιτάς κάθε μέρα να κάνουν κακάκια και τσίσα.Εμένα όταν καποτε μου είχε πάθει δυσκοιλιοτητα και δν μπορουσε με τιποτα να κανει της ειχα βαλει απο τα μωρουδιακα κλισματα που λέγονται Zarbis..Μια με δυο σταγονιτσες ειναι αρκετη για να το βοηθησει να ενεργηθει και να ανακουφιστει...Μετα θα ειναι μια χαρα παλι...μια φορα μου χρειαστηκε μόνο.

Βρε παιδια το μαυρουλι μου παραγκρινιαζει..Συν το οτι ενω μετα το ταισμα με το μασαζ κατουρανε,οταν παωνα τα ξαναταισω(μετα απο 3 ωρες) ειναι λερωμενα!βρεγμενα απο τα τσισα μαλλον,και τωρα τα βρηκα και ψιλοπασαλειμενα με κακακια(ανεπαισθητα βεβαια)Πως να τα καθαρισω;;;Βρεγμενο πανι με σκετο νερακι φτανει;Φοβαμαι καθε ωρα που περναει μην γινει κατι και πεθανουν τελικα:'(....Μηπως ειμαι υπερβολικη;Σαν μανα νιωθω:(.....Κακακια καθε ποτε ειναι φυσιολογικο να κανουν;

φυσιολογικο ειναι να τα βρισκεις βρεγμενα- γιαυτο καλο ειναι να εχεις υποσεντονο απο κατω. κατουρανε και μονα τους λιγο. κακα το ιδανικο καθε μερα αλλα μεχρι και 3 μερες να μην κανουν ειδικα στην αρχη λογω αλλαγης γαλακτος ειναι οκ. κανε ο,τι καλυτερο μπορεις ως προς τη φροντιδα τους, απο εκει και περα δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο. δυστυχως χωρις τη μαμα τους δεν επιβιωνουν ολα.

μονο καθαρισμα με βρεγμενο πανι/πετσετα/χαρτι μπορει να γινει σε αυτην την ηλικια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back