catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
) δεν είναι τελείως τυφλός απ΄οτι έχω καταλάβει, αλλά μήπως μπορείς να μου δώσεις κάποιες συμβουλές? Τι παιχνιδάκια να της πάρω ή να της φτιάξω γιατί τα χάνει η καημενούλα? Επίσης τώρα λέμε να της αλλάξουμε δωμάτιο, αλλά φοβάμαι πως θα μου κατουρήσει παντού. Το χώμα της το έχω μόλις βγαίνει από το καλαθάκι της να μπαίνει μέσα. Εσύ είχες τέτοιο θέμα? Επίσης έχω ένα άγχος μην χτυπήσει την Ζιζέλ στα μάτια μεγαλώνοντας.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Ούτε η Ζιζέλ είναι χαζή αλλά κι αυτό θα προσαρμοστεί και θα αναπτύξει άλλες ικανότητες. Έτσι δεν συμβάινει και με τους τυφλούς ανθρώπους? Όσο για τα κακάκια της μεγαλώνοντας σίγουρα θα μάθει που πρέπει να πάει. Εγώ τον δικό μου τον έμαθα αφού όταν μου τα έκανε απέξω τα μάζευα με χαρτί και το πέταγα στην άμμο του για να τα μυρίζει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαριάννα&ξανις!!
Νεοφερμένο μέλος
αλλα μεγαλόνωντας θα συνηθήσει
γι'αυτό να είσαι σίγουρη!άντε και εγώ περιμένω φωτό απο το μικρουλίτσικο!!!

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΕΣ??
Havana
Διάσημο μέλος
Εχθές πήγα την Ματίλντα στην κα Σκούντζου που είναι οφθαλμίατρος και τα νέα είναι άσχημα. Η ζουζούνα μας θα είναι τυφλή για την υπόλοιπη ζωούλα της. Μας είπε πως δεν έπρεπε να της βάλουμε garamat που είναι κορτιζονούχο γιατί αν είχε μια ελπίδα την καταστρέψαμε και στεναχωρήθηκα πολύ για το λάθος αυτό του γιατρού. Τώρα αρχίσαμε augmentin για τις φλεγμονές στα ματάκια της και κολλύρια για να κλείσουν οι πληγές. Παρά τον πόνο της είναι κεφάτη, ορεξάτη και άρχισε τα παιχνίδια. Πήρε άλλα 50 γρ μέσα σε λίγες μέρες.
η κυριασκουντζου ειναι πολυ καλη οφθαλμιατρος πραγματικά, εχει βοηθησει πολλά γατακια, αλήθεια ποιςο γαιτρός την κούραρε προηγουμένος??/
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, ο Πορδίτσος μας (δεν θέλω σχόλιαaretha ο Πορδολέων (το ξεφτίλισες το γατί βρε!) δεν είναι τελείως τυφλός απ΄οτι έχω καταλάβει, αλλά μήπως μπορείς να μου δώσεις κάποιες συμβουλές? Τι παιχνιδάκια να της πάρω ή να της φτιάξω γιατί τα χάνει η καημενούλα? Επίσης τώρα λέμε να της αλλάξουμε δωμάτιο, αλλά φοβάμαι πως θα μου κατουρήσει παντού. Το χώμα της το έχω μόλις βγαίνει από το καλαθάκι της να μπαίνει μέσα. Εσύ είχες τέτοιο θέμα? Επίσης έχω ένα άγχος μην χτυπήσει την Ζιζέλ στα μάτια μεγαλώνοντας.
) στάθηκε πιο τυχερός και βλέπει λίγο, κυρίως από το αριστερό του ματάκι. Μέσα στο σπίτι όμως κινείται φυσιολογικότατα και χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως, μόνο όταν βρεθεί σε άγνωστο χώρο καταλαβαίνεις πως δεν βλέπει καλά.Κάποιες συμβουλές για τυφλές γατούλες μπορείς να δεις εδώ. Παιχνιδάκια με ήχο (κουδουνάκια, τσαλακωμένα χαρτιά κ.λπ.) θα τα παίζει μια χαρά η μικρή σας. Ε, κι αν τα χάνει πότε πότε, θα φροντίζει να της τα ξαναβρίσκει το υπηρετικό της προσωπικό, τι σας έχει, για να κάθεστε;

Κατά τ' άλλα, αν έχεις την άμμο της σε κάποιο σταθερό σημείο δεν νομίζω πως θα έχει πρόβλημα να τη βρίσκει, με τη μυρωδιά κυρίως. Και θα χρειαστεί σίγουρα πολλή προσοχή σε παράθυρα και μπαλκόνια. Κίνδυνος τραυματισμού με την άλλη γατούλα δεν νομίζω να υπάρχει, μόνο κατά τη διάρκεια της γνωριμίας τους έχε τις από κοντά, όπως θα έκανες και για οποιοδήποτε καινούργιο γατάκι.

mickey mouse
Διάσημο μέλος
Γιατί εγώ τίποτα απ' αυτά δεν ήξερα και πώς άλλωστε! Δηλαδή τελικά μόνο ο Πάνος πρέπει να φροντίζει όλα τα γατιά αυτού του κόσμου?
Υποτίθεται οτι ο Μαραφέλιας ελιναι απο τους καλύτερους και συστηνόμενους στο σαιτ. Δε λεω πως είναι κακός αλλά γιατί δεν έκανε αυτά που κάνανε για τη ματίλντα? Γιατί δεν θυμόταν σήμερα για ποιό γατάκι του μιλούσα ενώ είχαμε ξαναμιλήσει μόλις χτες!!
Γμτ!!!!!!!!
julia
Διακεκριμένο μέλος
ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΕΣ??
Αν λές για τις Αλμπίνο... έχουν κόκκινα μάτια και είναι κουφές.

https://www.mypetz.gr/showpost.php?p=792623&postcount=7
Εχτές, πέτυχα μια ΘΕΑ με άσπρα μάτια που ακούει σίγουρα!!!

Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
και μάλιστα ενώ υπήρχε ελπίδα..πραγματικά στην Αθήνα μόνο η Ευγενία Σκούντζου είναι ειδική στο μάτι και στη Θεσσαλονίκη η Νατάσα η Κομνηνού, και αυτό δεν είναι διαφήμιση, αλλά απλά καλά ειναι να γνωριζει ο ιδιοκτήτης ότι υπάρχει ειδικός σε κάθε αντικείμενο ώστε να μην παιδεύεται αυτός αλλά κυρίως το ζώο του...και είναι υποχρέωση του κτηνιάτρου να παραπέμπτει τον πελάτη του στον ειδικό..
να ξέρεις ότι τα τυφλά ζώα (γάτες και σκυλιά) προσαρμόζονται τέλεια στο περιβάλλον που ζουν αρκεί να τους μαθαίνουμε σιγά σιγά το χώρο και να μην κάνουμε αλλαγές...φυσικά όλα αυτά θα στα είπε αναλυτικά η κα. Σκουντζου..

Μαριάννα&ξανις!!
Νεοφερμένο μέλος
myrtos
Δραστήριο μέλος
. Ούτε του κεφαλιού σου έκανες ούτε το άφησες έτσι. Το πηγές στον κτηνίατρο τι πιο ώριμο και σωστό Ευτυχώς το γατάκι έχει εσάς και το θετικό είναι ότι και η άλλη σας γατούλα το δέχτηκε. Θέλουμε foto από τις κούκλες
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Αλικάκι μου, διαβάζοντας αυτό το θέμα σκέφτομαι πως αν ο γιατρός μου μου είχε πεί να δίνω στο Ρούμπυ μου γάλα σε σκόνη και αν του έκανε ορό περισσότερες απο μια φορά που ασχολήθηκε και δεν μου είπε τίποτα και αν ειχαμε πάρει κι εμεις θερμοκρασίες κλπ κλπ ίσως ο μωρουδένιος μου πρίγκιπας σήμερα ζούσε!
Γιατί εγώ τίποτα απ' αυτά δεν ήξερα και πώς άλλωστε! Δηλαδή τελικά μόνο ο Πάνος πρέπει να φροντίζει όλα τα γατιά αυτού του κόσμου?
Υποτίθεται οτι ο Μαραφέλιας ελιναι απο τους καλύτερους και συστηνόμενους στο σαιτ. Δε λεω πως είναι κακός αλλά γιατί δεν έκανε αυτά που κάνανε για τη ματίλντα? Γιατί δεν θυμόταν σήμερα για ποιό γατάκι του μιλούσα ενώ είχαμε ξαναμιλήσει μόλις χτες!!
Γμτ!!!!!!!!
Μικάκι μου δυστυχώς αναλαμβάνουν περισσότερες περιπτώσεις από ότι αντέχουν δεν δίνουν την ιδιαίτερη σημασία και αυτό έχει σαν συνέπεια να υπάρχει αμέλεια σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά εδώ μιλάμε για τις ζωούλες των αγαπημένων μας φίλων και πρέπει να είναι πιο προσέκτικοι και υπεύθυνοι σε κάποια πράγματα. Και σου μιλάω εγώ που ξέρεις τι έχω περάσει με κτηνιάτρους και τι μου έχει κοστίσει αυτό και ψυχικά και οικονομικά

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η κα Σκούντζου είναι η μόνη ειδικευμένη στα μάτια και τώρα ευτυχώς δείχνει να μην πονάει πια η Ματιλντίτσα, αφού δέχεται τα κολλύρια, αντίθετα με το garamat που δεν καθόταν με τίποτα. Οι γιατροί πρέπει να παραπέμπουν στους ειδικούς όταν δεν είναι κάτι στην ειδικότητά τους και να μην δίνουν εσφαλμένη αγωγή που μπορεί να κάνει ζημιά αντί για καλό.
Από εχθές έχουμε τρελά παιχνίδια με τα κορίτσια, άρχισαν τις αγγαλιές και τα κυλίσματα. Στην αρχή φοβηθήκαμε πως θα την λιώσει η Ζιζέλ, είναι τεράστια μπροστά της, αλλά είναι πολύ προσεκτική και το διασκεδάζουν. Το βράδυ πήδαγε η Ζιζέλ πάνω από το κρεβάτι μας και όρμαγε στην μικρή. Τελικά τις κλείσαμε έξω μπας και κοιμηθούμε.
Την βάλαμε σε μεγαλύτερο δωμάτιο και πήγε η Ζιζέλ και έκανε κακά στο χώμα της μικρής! Την έπιασε ο Αριστείδης στα πράσα και την έδειρε και την πήγε στο χώμα της. Γιατί το έκανε αυτό? Από ζήλια?
myrtos
Δραστήριο μέλος
.Η για δειξει οτι αυτο ειναι το σπιτι μου ή ειδε καθαρη αμμο και τα εκανε.Και ο Φοιβος της μαμας μου ερχεται και μας αφηνει δωρα
στην αμμο του Μυρτου.Ασε που αργοτερα μια αμμο θα εχεις.
αμα δουλευετε πολλες ωρες ειναι τελειο οτι ειναι 2 γατακια
prince
Διάσημο μέλος
Υποθέτω ο ένας δήλωνε ότι εδώ είναι το σπίτι μου έχω δικαιώματα και η άλλη απλά διεκδικούσε λίγο από το χώρο του σπιτιού...
drusilia
Διάσημο μέλος
Εύχομαι περαστικά και ένα μεγάλο μπράβο σε εσένα που φροντίζεις την μικρή.
aretha
Περιβόητο μέλος
Πόσες φορές το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό!! Αλλά δυστυχώς νομίζω πως είναι σπανιότατοι οι γιατροί που θα παραδεχτούν ότι κάποιος άλλος μπορεί και να ξέρει καλύτερα.Οι γιατροί πρέπει να παραπέμπουν στους ειδικούς
Ειδικά όταν πλασάρονται ως ειδήμονες.Νομίζω πως το να "ανταλλάσσουν δωράκια" το ένα στην άμμο του άλλου είναι αναγνωριστικό και μέσα στο παιχνίδι της γνωριμίας. Είναι καλό σημάδι πιστεύω, γνωρίζουν έτσι το ένα τη μυρωδιά του άλλου. Σίγουρα βέβαια έχει να κάνει και μ' αυτό που λέει η Σταυρούλα, την οριοθέτηση του χώρου δηλαδή, αλλά δεν είναι απαραίτητα ανταγωνιστικό. Μάλλον είναι στη φάση των διαπραγματεύσεων τώρα μεταξύ τους, "μέχρι εδώ εγώ, από κει και πέρα εσύ, αν θες έλα και λίγο πιο κοντά", τέτοια...Την βάλαμε σε μεγαλύτερο δωμάτιο και πήγε η Ζιζέλ και έκανε κακά στο χώμα της μικρής! Την έπιασε ο Αριστείδης στα πράσα και την έδειρε και την πήγε στο χώμα της. Γιατί το έκανε αυτό? Από ζήλια?

catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
catlover
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι λυσασμένες είχαν γεμίσει δωράκια και τα 2 χώματα και δεν ξέραμε ποια έκανε τι!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
myrtos
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool