Γάτα και δίαιτα

η δικια μου ζυγίζει 4,100 και ειναι κοντα ενος χρονου.μηπως ειναι λιγο??:hmm:ξερει κανεις?
η μικρη μου ειναι κοντα 3,5 μηνων και ζυγιζει 1,900!!!παρολο που λυσαει στο παιχνιδι(με ο,τι βρει), σε 5 μερες πηρε 100 γραμαρια.δεν ειναι ρατσας,ειναι γλυκά κεραμιδογατούνια!!!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βρε παιδιά μονταζ είναι οι φωτο, κι εγώ μπορώ να σας κάνω;)!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα κάνει τη γάτα μου μια φορά να φαίνεται πιο τεράστια από μένα, photoshop rulezz, ότι θες κάνει αυτό το πρόγραμμα (μόνο σε φωτογραφίες)

Παναγιά μου... τι είναι αυτό το τέρας?
Βρήκα και αυτό...
fat-cat.jpg

Πως τα αφήνουν να γίνουν έτσι????:confused:
Πω, πω!!! Τι πράμα είναι τούτο! Τι υπέροχος γάταρος! να τον χαίρεσαι και να τον προσέχεις!Τσιντσιλά είναι?

τυχαίες φωτογραφίες που βρήκαμε στο internet είναι αυτές έχω πολλές στο pc μου πχ.

αλλά πλάκα θαχε να φτιάχναμε κάτι με φωτογραφίες από τις δικές μας γάτες:D

Βασικά, δε νομίζω ότι το "λιοντάρι" που εικονίζεται πιο πάνω είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας. Αποτέλεσμα της κυρίας που το κρατάει είναι:down:

ο Μπεκεράκος από δω και πέρα θα έχει κάθε πρωί στο πιατάκι του 50gr κροκέτες για στειρωμένους γατούλιδες και θα κάνει το κουμάντο του, δεν θα έχει τίποτα επιπλέον στην διαθεσή του κατά τη διάρκεια της μέρας πέρα από νερό και τα χορταράκια του. Το πολύ καμία λιχουδιά 1/βδομάδα αν είναι καλό γατάκι:happy:

Έτσι μας είπε η γιατρός και έτσι θα κάνουμε, επίσης μας είπε πως ένα μικρό γατάκι (μηνών), χάθηκε από τον μάταιο τούτο κόσμο προχθές γιατί το αφεντικό του δεν άκουγε τις συμβουλές της και το τάιζε ποιο πολύ απότι έπρεπε με την δικαιολογία ότι ήταν φαγάνας:/:

Αυτά προς γνώση και συμόρφωση:|

καλησπέρα σε όλους... η καλυψούλα τον τελευταίο καιρό έχει πολλή όρεξη και σα να μου φένεται πως έχει πάρει μερικά κιλάκια...είναι γενικά πιό βαριά όταν τη σηκώνω...μήπως έχετε καμιά καλή ιδέα πως να της κάνω δίαιτα? προσπαθώ να της μειώσω την τροφή αλλά την τρώει όλη με αποτέλεσμα το βράδυ να νιαουρίζει δυνατά και να με ενοχλεί...τι να κάνω?
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αντε εχεισ κι εσυ καλυψουλα για γατα??? χμμμ υπαρχουν πολλες λυσεις αλλα σε ολες θα χρειαστει να κανεισ υπομονη εσυ και να ανεχτεις τις αλλαγες συμπεριφορας γιατι ακομα κι εμεις οταν κανουμε διαιτα γοινομαστε νευρικοι. Εγω θα προτεινα να την παιζεις περισσοτερο και να μειώσεις ελαχιστα μονο το φαγητο της . Οι γατες δεν μεταβολιζουν καλα το λιπος και κανουν μπακιτσα οποτε δεν θελει καθολου αποτομες αλλαγες ειναι καλυτερα να χασει πιο αργα και να κανει μυς απο το παιχνιδι αλλιως θα κρεμεται η κοιλιτσα και θα ναι και νευριασμενη. Μπορεις εξισου να δοκιμασεις μια πολύ πλουσια τροφη ( θα ειναι κατι νεο οποτε θα δεχτει και την αλλαγη στη ποσοστητα μαζι α δεν εχει προβλημα σε αλλαγη τροφων) η μια λαιτ τροφη σην ιδια ποσοτητα με τωρα μαζι με ασκηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπέρα...ναι έχει κάνει μπακίτσα κ την βλέπω τρέχει πάνω κάτω όλη την ώρα...άσε σήμερα είχα ένα σοβαρό ατύχημα και είμαι χάλια...βέβαια παρατήρησα πως σήμερα δεν είχε αγκίξει η μικρή το φαγητό της...έχει φάει μία ποσότητα που με ικανοποίησε οπότε μένω ήσυχη...ποιές είναι οι τροφές οι λάιτ?

Υπάρχουν εταιρίες που βγάζουν ξηρά τροφή Light,αν ρωτήσεις στο πετ σοπ ή στον κτηνίατρο θα σε κατατοπίσουν.
Ελπίζω να είσαι καλύτερα και να μην ήταν πολυ σοβαρό το ατυχημα...;)

με παρέσυρε ένα μηχανάκι το πρωί και ήμουν στο νοσοκομείο με κάταγμα στο γόνατο και τη φτέρνα...ασε δράμα η σημερινή μέρα...ευχαριστώ για τη συμβουλή...

Ελπιζω να ειστε καλα κα οι δυο... μην ανυσυχεις τοσο για το αν θα φαει παντως αστην λιγο και να πεινασει δεν πειραζει. Οι μπακιτσες στις γατες διορθωνονονται μονο με πλαστικη απο οσο ξερω αλλα εμενα προσωπικα μ αρεσουν οταν τρεχει η δικη μου η καλυψουλα και κουνιεται η μπακιτσα της μ αρεσει και το βρισκω τρυφερο.. συμβολιζει οτι τα καταφερε να ζησει απο την ασθενεια της εστω και με ελατωματα. Δοκιμασε τις λαι αλλα καλυτερα κανε και πολλα παιχνιδια απο αυτα που πηδαει στον αερα ψηλα η κυνηγαει ποντικαια ελεφαντακια οτιδηποτε, ξερεις αυτα με το καλαμι ψαρεματος που στην ακρη εχει κατι. Τις βοηθουν πολύ. Εξισου σκεψου το ενδεχομενο ενος δευτερου γατακιου για να διατηρουν καλη φορμα και τα δυο με τα τρεξιματα.

Πωπω τωρα το διαβασα περαστικα

με παρέσυρε ένα μηχανάκι το πρωί και ήμουν στο νοσοκομείο με κάταγμα στο γόνατο και τη φτέρνα...ασε δράμα η σημερινή μέρα...ευχαριστώ για τη συμβουλή...
Δύσκολο κάταγμα...Περαστικά να είναι...;)

ευχαριστώ πολύ...είναι δύσκολο ναι γιατί είμαι σε πλήρη ακινησία και με πολλούς πόνους κατά διαστήματα...μένω και μόνη μου...άσε...παντως η μπουμπού δεν έχει φύγει λεπτό από κοντά μου...πολύ τρυφερό...χιχι...πάντως εάν της βράζω λίγο στήθος κοτόπουλου κατά καιρούς κάνει αντί για κονσέρβα έστω και για λιχουδιά?

ευχαριστώ πολύ...είναι δύσκολο ναι γιατί είμαι σε πλήρη ακινησία και με πολλούς πόνους κατά διαστήματα...μένω και μόνη μου...άσε...παντως η μπουμπού δεν έχει φύγει λεπτό από κοντά μου...πολύ τρυφερό...χιχι...πάντως εάν της βράζω λίγο στήθος κοτόπουλου κατά καιρούς κάνει αντί για κονσέρβα έστω και για λιχουδιά?
Ναι κάνει δε νομίζω να πειράζει αν δεν είναι σε ποσότητα!Και οι τροφές Light βγαίνουν και σε κονσερβα αν δεν κάνω λάθος,οπότε μπορείς να της δίνεις που και που αν θες.
Ωχ,πίκρα αν είσαι και μοναχούλα βρε,υπομονή.Ελπίζω να περάσει πολύ πολύ γρήγορα και σύντομα να χοροπηδάς στα παιχνίδια με τη μπέμπα σου!:)

Ωχ βρε, περαστικά!:(
Εγώ πάντως στον Ραουλ που τρώει κροκέτες όταν χρειάστηκε να κάνει λιγο δίαιτα, έβαζα την ποσότητά του στον δοσομετρητή και κάθε φορά που μου κλαψούριζε του έβαζα κι απο λίγο, δεν του είχα συνέχεια το πιάτο γεμάτο.
Ευτυχώς αυτός κινείται και παίζει πολύ χωρίς ιδιαίτερη ενθάρρυνση, οποτε σε συνδυασμο με την γυμανστική είχαμε αποτελεσματα.

περαστικά και απο μένα..ελπίζω να αναρρώσεις γρήγορα...Ξέρεις τι είναι λαίτ, οικονομικό και εξαιρετικά νόστιμο..Τα κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας...Εγώ προσωπικά που δεν τρώω το ψάρι θεωρώ οτι είναι το μόνο μη βρωμερό ψάρι...Δεν έχει κόκκαλα και τσίτες και στοιχίζει τα 5 μεγάλα φιλέτα 3-5 ευρώ...Εμείς αυτο τρώμε όταν κάνουμε εμετό απο το γλύψε γλυψε της γούνας μας....

ΥΣ: τσίτες στα κρητικά είναι τα μικρά κόκκαλα,(τα αγκάθια;)

Η Elisa θελει διαιτα...

Καλημερα σε ολους!!!:hello:
Θα ηθελα τις συμβουλες σας σχετικα με τη γατουλα των γονιων μου,την Elisa..Η Elisa ειναι 1 1/2 χρονων και απο 7 μηνων στειρωμενη.Τους τελευταιους μηνες εχει παχυνει πολυ,παρα πολυ:P,πρεπει να της κανουν διαιτα,αλλα δεν ξερουμε ποια τροφη πρεπει να της παρουμε.Εχετε να μου προτεινετε κατι καλο και δραστικο και...νοστιμο,γιατι ειναι λιχουδα;;:DΑ!Και κατι αλλο:επειδη οι δικοι μου εχουν 4 γατες συνολικα και τις ταιζουν ολες μαζι,πως θα ταιζουμε την Elisa χωριστα απο την Μπουλουκα,την Χαζουλα και τον Bobby;;;:hmm:Αν εχει καποιος αναλογη εμπειρια θα με βοηθουσε πολυ να μου πει καποιες συμβουλες.Thx!!

Αφού είναι στειρωμένη, το καλύτερο γι' αυτήν είναι να τρώει μια τροφή ειδικά για στειρωμένες γατούλες. Αυτές οι τροφές έχουν έτσι κι αλλιώς χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, οπότε βοηθάνε και στον έλεγχο του βάρους. Τροφές για στειρωμένες γάτες έχουν οι περισσότερες εταιρείες (Royal Canin, Hill's, Purina) και τις βρίσκεις είτε στα πετ σοπ, είτε στα κτηνιατρεία. Δες π.χ. αυτήν εδώ. Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω βολευτεί πολύ με την Sterilized της Royal Canin, που τους αρέσει πάρα πολύ.

Το να καταφέρεις να ταΐσεις περισσότερες από μία γάτες με διαφορετική τροφή την κάθε μία δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, σίγουρα! Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις μάθεις να τρώνε σε συγκεκριμένη ώρα, έτσι ώστε να τελειώνουν το φαγητό τους αμέσως και να μην αφήνουν περισσεύματα που μπορεί να τα τσιμπολογήσουν οι άλλες γάτες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back