Γάτα και δίαιτα

• Thread starter Thread starter julia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πάντως, υπογράφει την καταδίκη του.....
Η ανακοπή καρδιάς είναι πολύ πιθανή... :(
γιατί δεν εκτυπώνεις κανένα άρθρο για την παχυσαρκία, και την λογική ποσότητα τροφής... Μήπως και σωθεί το γατάκι???:hmm::(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πάντως δεν είναι και εύκολο πράγμα απότι στιγμή που το ζώο έχει συνιθίσει έτσι...., σήμερα εκεί που έίμασταν στο τραπέζι δίνει η Άρια ένα σάλτο από κάτω και βρίσκεται πάνω στην αγκαλιά του Νίκου με την μούρη μες το πιάτο του...:redface:

και πριν ξεκινήσω να φτιάχνω φαγητό για εμάς έδωσα σε αυτές να φάνε..., έτσι και την αφήσω να φάει όσο θέλει θα σκάσει:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά όλα ΟΚ με τον γατο τα κανόνισα έχουν ελλάτώσει αρκετά την ποσότητα τροφής και ο γάτος δεν διαμαρτύρεται! Έχει χάσει σε 5 μέρες 500γρ.

Mariannioum, 500 γραμμάρια σε 5 μέρες είναι πάρα, μα πάρα πολλά. Ελπίζω (για το καλό του γάτου!) να τα μετρήσατε λάθος. Ή τα αφεντικά του να είπαν... υπερβολές.
Έχε υπ' όψη ότι δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία του γάτου να βρεθεί ξαφνικά ξενηστικωμένος, από κει που έτρωγε... ίσα με έναν άνθρωπο. Καλύτερα είναι, αντί να το συζητάμε εμείς στο φόρουμ, που δεν μπορούμε και να επέμβουμε, να τους πεις να πάρουν ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρό τους για να τους δώσει τις σωστές οδηγίες και να τελειώνει αυτή η πικρή (για τον γατούλη) ιστορία.
Άντε, πες τους το εσύ και ελπίζω σύντομα να έχουμε καλά νέα! :)

Ναι είναι αρκετά,καλύτερα ας ρωτήσουν τον κτηνίατρο,δεν κάνει τόσο αποτομη αλλαγή!Περιμένουμε νέα του!

Ναι είναι αρκετά,καλύτερα ας ρωτήσουν τον κτηνίατρο,δεν κάνει τόσο αποτομη αλλαγή!Περιμένουμε νέα του!
Όχι "αρκετά"... Είναι αδύνατον ένα γατί να χάσει τόσο πολύ βάρος σε τόσο λίγο διάστημα, εκτός αν-χτύπα ξύλο!- κι ίσως ούτε και τότε! Μάλλον το "υπολόγισαν" με βάση το πόσο βάρος χάνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε 5 μέρες... ;)

Όχι "αρκετά"... Είναι αδύνατον ένα γατί να χάσει τόσο πολύ βάρος σε τόσο λίγο διάστημα, εκτός αν-χτύπα ξύλο!- κι ίσως ούτε και τότε! Μάλλον το "υπολόγισαν" με βάση το πόσο βάρος χάνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε 5 μέρες... ;)

Τι να πω τον πήγαν σε κτηνίατρο και τους είπε ότι είναι όλα καλά... Τί να πω ίσως εγώ κάνω λάθος:redface:sorry

Τι να πω τον πήγαν σε κτηνίατρο και τους είπε ότι είναι όλα καλά... Τί να πω ίσως εγώ κάνω λάθος:redface:sorry
Τότε εντάξει. Αφού πήραν οδηγίες από τον γιατρό τους, δεν χρειάζεται πια να στενοχωριόμαστε για τον γατούλη, έτσι δεν είναι; :)
Ίσως να έκανε λάθος όποιος σου είπε για τα 500 γραμμάρια ή ίσως να έτυχε να ακούσεις εσύ κάτι άλλο. Δεν πειράζει, σε όλους συμβαίνουν αυτά! :)

Τί να πω ίσως εγώ κάνω λάθος:redface:sorry

Μικρούλα μου εγώ έχω να σου πώ ενα μεγάλο μπράβο που είσαι τόσο ευαίσθητη με τα ζωάκια αλλά και δεκτική στις γνώμες των άλλων.

Πρόσεχε τη Λουλού σου στα μπαλκόνια και.... ποιός ξέρει μαθαίνοντας απο τώρα τόσα πολλά για τα ζωάκια ..... :happy:μπορεί να αποφασίσεις να γίνεις κτηνίατρος στο μέλλον και να φροντίζεις και τις δικές μας γάτες:)

Μικρούλα μου εγώ έχω να σου πώ ενα μεγάλο μπράβο που είσαι τόσο ευαίσθητη με τα ζωάκια αλλά και δεκτική στις γνώμες των άλλων.​

Πρόσεχε τη Λουλού σου στα μπαλκόνια και.... ποιός ξέρει μαθαίνοντας απο τώρα τόσα πολλά για τα ζωάκια ..... :happy:μπορεί να αποφασίσεις να γίνεις κτηνίατρος στο μέλλον και να φροντίζεις και τις δικές μας γάτες:)

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Αχ πολύ χάρηκα που σε άκουσαν οι άνθρωποι και έχει μια ευκαιρία ακόμα το γατούνι!!!!:)

Η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει από ανακοπή καρδιας. Θα έχει και προβλήματα κίνησης και γενικότερα υγείας.
Ένα επιθυμειτό βάρος είναι γύρω στα 4,500-5,000 κιλά.

Εύχομαι η φίλη σου να καταλάβει ποιο είναι το σωστό. Στην αρχή θα είναι δύσκολο γιατί θα πεινάνε αλλά μετα από μερικές μέρες θα δει την διαφορά και το γατί θα συνηθίσει!

Είναι για το καλό του!

Το δικό μου ειναι αρσενικό γατί. επειδή ποτέ δεν αγοράσω απο έξω τροφή πάντοτε τρώει ότι μαγειρεύει η μητέρα μου, μέχρι φακές έχει φάει. Σχετικά με τη δίαιτα εάν τρώει φρούτα δώστου ότι της αρέσει περισσότερο, εμένα προτιμάει τα μήλα αφου καμιά φορά του πετάω ένα και αυτό παίζει όλη μέρα το κυλάει πέρα δώθε και κάνει πλάκα. η μεγάλη πλάκα είναι οτι και μπανάνα ξεφλουδισμένη του έχω δώσει και την έχει φάει. δεν ξέρω πάντοτε είχε περίεργες προτιμήσεις στο φαγητό του. και τι δεν του έχω δώσει τις περισσότερες φορές το χλαπακιάζει λαίμαργα δίχως να το μυρίσει καν! χαχα μάλλον μου έχει εμπιστοσύνη.

Δίαιτα!=Ρ

Γεια σας..ονομαζομαι Στελλινα και εχω μια πολυ πολυ πολυ πολυ χοντρουλα γατουλα που ομως την αγαπω πολυ!Το κακο ειναι οτι το εχει παρακανει με το φαι και νομιζω πως της χρειαζεται διαιτα..Αλλα οπως καταλαβατε δεν εχω ιδεα τι και πως να εφαρμοσω την διαιτα αυτη..γιαυτο χρειαζομαι τις συμβουλες σας.Καταρχας τι πρεπει να της δινω?Σε ποση ποσοτητα?Και πολλες αλλες ερωτησεις που φανταζομαι μπορειτε να υποψιαστειτε μονη σας αφου εχετε να κανετε μια μια αρχαρια σε αυτο το θεμα για γατουλες!:PΑν θελετε απαντηστε μου!Θα χαρω πολυ παλι!!:)
Δειτε την
DSC00552.jpg
:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ηρθες Στελλίνα:D
Το πώς θα κάνεις δίαιτα στην γατούλα σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.:hmm:
Πόσο(ηλικία) είναι τώρα η γατούλα σου , φυσικά αν είναι στειρωμένη και ποιό είναι το τωρινό της βάρος καθώς και τι ράτσα είναι και τέλος αν δεν συνυπάρχει και κάποιο πρόβλημα υγείας.:hmm:

Σε γενικές γραμμές δίνουμε τροφή με μειωμένα λιπαρά σε πολύ αυστηρά καθορισμένη ημερήσια ποσότητα.Αυτό βέβαια ισχύει κυρίως για ενήλικες γάτες στειρωμένες που ζουν σε σπίτι.
Ο ποιό κατάληλος να σου λύσει τις απορίες σου είναι ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το ζώο και αυτός είναι ο πιό κατάληλος τελικά,να της καθορίσει το διαιτολόγιο της.:)
Πάντος χρειάζεται υπομονή και επιμονή από μέρος σου, για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.:)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στελλίνα, αύριο κιόλας πήγαινέ την στον γιατρό που θα την εξετάσει και θα σου πει τι τροφή θα της δίνεις και πόσο. Πρέπει οπωσδήποτε να χάσει βάρος για να μην έχει προβλήματα αργότερα.
Επίσης, μην της δίνετε "μεζεδάκια" όποτε ζητάει. Κομμένα τα τσιμπολογήματα και τα κεράσματα.

=)

Καλώς ηρθες Στελλίνα:D
Το πώς θα κάνεις δίαιτα στην γατούλα σου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.:hmm:
Πόσο(ηλικία) είναι τώρα η γατούλα σου , φυσικά αν είναι στειρωμένη και ποιό είναι το τωρινό της βάρος καθώς και τι ράτσα είναι και τέλος αν δεν συνυπάρχει και κάποιο πρόβλημα υγείας.:hmm:

Σε γενικές γραμμές δίνουμε τροφή με μειωμένα λιπαρά σε πολύ αυστηρά καθορισμένη ημερήσια ποσότητα.Αυτό βέβαια ισχύει κυρίως για ενήλικες γάτες στειρωμένες που ζουν σε σπίτι.
Ο ποιό κατάληλος να σου λύσει τις απορίες σου είναι ο κτηνίατρος που παρακολουθεί το ζώο και αυτός είναι ο πιό κατάληλος τελικά,να της καθορίσει το διαιτολόγιο της.:)
Πάντος χρειάζεται υπομονή και επιμονή από μέρος σου, για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα.:)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ:D

Σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες!Λοιπον,η γατουλα μου ειναι 7 χρονων,στειρωμενη και δεν 8υμαμαι το βαρος της αλλα δεν ειναι λεπτη.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο!:PΡατσα βασικα ειναι Αττικης και δεν εχει υπαρξει καποιο προβλημα υγειας τα χρονια που την εχω!Καθε φορα νομιζω οτι δοκιμαζουμε αλλη τροφη και της περνουμε(καθε 3 εβδομαδες αλλαζουμε),δεν ξερω γιατι αλλα το κανουμε.Και παντως ειναι υπερκινητικη και της αρεσουν πολυ τα παιχνιδια!(αφου εχουμε και 50 σκορπισμενα για κα8ε κατοικιδιο μας στα δωματια):PΟσο για τον κτηνιατρο δεν εχουμε καποιον που την πηγαινουμε γιατι ηταν αλητογατα και φοβαται πολυ τα υπολοιπα μερη που ειναι και μακρια.Μονο στο σπιτι μας δεν φοβαται:).Ευχαριστω που ανταποκρι8ηκες!:D

Οσο για τον κτηνιατρο δεν εχουμε καποιον που την πηγαινουμε γιατι ηταν αλητογατα και φοβαται πολυ τα υπολοιπα μερη που ειναι και μακρια.
Τότε βρε Στελλίνα γιατί βάζεις μήνυμα εδώ και ζητάς συμβουλές; Κουβέντα να γίνεται; Αν ενδιαφέρεσαι για την υγεία της γάτας, πες στους γονείς σου να την πάτε σε έναν κτηνίατρο και να κάνετε ό,τι σας πει. Οι αλλαγές των τροφών και οι ανούσιες κουβέντες στο ίντερνετ δεν κάνουν καλό στη γάτα.
Επίσης, είναι 12.30 τα μεσάνυχτα κι εσύ θα έπρεπε ήδη να κοιμάσαι εδώ και 2 ώρες. Καληνύχτα, λοιπόν, και (αφού ρώτησες κιόλας) φρόντισε να κάνεις αυτό που πρέπει για τη γάτα σου.

Στελλίνα, αύριο κιόλας πήγαινέ την στον γιατρό που θα την εξετάσει και θα σου πει τι τροφή θα της δίνεις και πόσο. Πρέπει οπωσδήποτε να χάσει βάρος για να μην έχει προβλήματα αργότερα.
Επίσης, μην της δίνετε "μεζεδάκια" όποτε ζητάει. Κομμένα τα τσιμπολογήματα και τα κεράσματα.

Γεια!Ευχαριστω για την ανταποκριση (οπως λεω σε ολους)..Την εχει δει μια φορα ο γιατρος και μας ειπε πως ειναι υγιεστατη αλλα λιγο τα κιλακια.Αν και εχει υποψιες οτι κρεμεται κοιλιτσα λογο της στειρωσης η κατι αλλο(ενχειρηνση)!Μια φορα την πηγαμε στον γιατρο γιατι εκλαιγε παρα πολυ επειδη ειναι πολυ μακρια ο γιατρος και την ειχαμε βαλει σε ενα μαλακο σπιτακι στο αυτοκινητο και τα εκανε κυριολεκτικα πανω της η καιμενουλα μου!Και απο τοτε δεν την πηγαμε γιατι φοβομαστε μην μας φυγει μιας και ηταν αλητογατα!Και αν δεν της δινουμε μεζεδακια που λες αρχιζει και γκρινιαζει να βγει στο μπαλκονι να φαει!μαμ κακα και νανι ειναι αυτη η γατουλα:P!

Τότε βρε Στελλίνα γιατί βάζεις μήνυμα εδώ και ζητάς συμβουλές; Κουβέντα να γίνεται; Αν ενδιαφέρεσαι για την υγεία της γάτας, πες στους γονείς σου να την πάτε σε έναν κτηνίατρο και να κάνετε ό,τι σας πει. Οι αλλαγές των τροφών και οι ανούσιες κουβέντες στο ίντερνετ δεν κάνουν καλό στη γάτα.
Επίσης, είναι 12.30 τα μεσάνυχτα κι εσύ θα έπρεπε ήδη να κοιμάσαι εδώ και 2 ώρες. Καληνύχτα, λοιπόν, και (αφού ρώτησες κιόλας) φρόντισε να κάνεις αυτό που πρέπει για τη γάτα σου.

Ηρεμησε λιγο καλε!Και δεν κανω ετσι για την πλακα συζητηση για την γατα μου..την νοιαζομαι!Και δεν χρειαζοταν και τοσο πια να απαντησεις αν δεν ηθελες!Οσο για την ωρα που κοιμαμαι πιστευω ειναι εντελως εκτος θεματος αλλα και λιγο αγενες!Ξερω το καλο για την γατουλα μου.:|Λιγες συμβουλες ρωτησα για το καλο της και μονο.Δεν ξερω αν το προσεξες αλλα ανεφερα οτι ειναι αλητογατα και δεν μπορω να την πηγαινω βολτα οπου να ναι!Δεν θελω να φυγει επειδη την καταπιεζω.Συγνωμη που σου χαλασα τον χρονο σου.:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back