Γάτα και διακοπές

ναι, εννοείται, δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να έρχεται... αν ήθελε η κοπέλα καλώς... αν όχι καλύτερα να τα πας στο σπίτι της. Πάντως πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο αν μπορέσεις να στείλεις κάποιο γατάκι στην θεία σου. Ξέρω, θα σου λείψει αν δώσεις ένα γατάκι, αλλά θα είναι καλύτερα και γι' αυτό και για εσένα :D

ετσι οπως τα λες ειναι,ολα τ αγαπω,αλλα μετα απ αυτο που παθαμε με τον πατσινο,και απ τη φιλη τη μαρω που βλεπω τι τραβαει,(η κοπελα που θα τα κρατησει κι εχει και 5 δικα της) χωρις κτηνιατρο ειναι απιστευτα δυσκολο,κατι να τυχει,κατι να συμβει,ειμαστε ξεκρεμαστοι,κι εμεις και τα ζωακια μας.οποτε οσο κι αν θα μου λειψει παρακαλαω να μου πει το ναι και να παρει την μπουρδιτσα μας,θα ναι καλλυτερα εκει το ξερω,παρολο που οταν το σκεφτομαι ποναω που θα την αποχωριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γατάκι μόνο του...

Καλησπέρα,
Χρειάζομαι την βοήθεια σας.... Τα Χριστούγεννα θα πάω στους γονείς μου για πρωτοχρονιά μέχρι τα Φώτα (9 μέρες) στην Βόρεια Ελλάδα. Γενικά δεν θέλουν οι δικοί μου να την πάω επάνω (άσε που θα πάω με αυτοκίνητο και είναι ταξίδι 7-8 ωρών) και σκέφτηκα να της πάρω μια ποτίστρα και να τις βάλω μπόλικο φαγάκι και την αφήσω σπίτι. Έχω κανονίσει να έρθει ένα φίλος κάθε 2-3 μέρες να την βλέπει και να παίζει λίγο μαζί της. Θα έχει πρόβλημα λέτε;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατάκι μόνο του...

ποσο μικρο ειναι το γατακι?
ειναι αυτο στην φωτογραφια?
μπορει να φαει μονο του?
ειναι υγιη?
αν σ ολα τα παραπανω ειναι οκ,θα τα καταφερει 9 μερες με ποτιστρα κι εναν φιλο να ερχεται καθε μερα,για καλο και για κακο.

σου απαντησα και στο αλλο ποστ που ανοιξες,αν μπορει το γατακι να φαει μονο του,αν ειναι υγιη,αν δεν ειναι πολυ μικρο να θελει δλδ καθε 3 ωρες τροφη,θα τα καταφερει,τρωει ξηρα τροφουλα?ειναι πολλα που σε ρωτησα.

Καλησπέρα,
Χρειάζομαι την βοήθεια σας.... Τα Χριστούγεννα θα πάω στους γονείς μου για πρωτοχρονιά μέχρι τα Φώτα (9 μέρες) στην Βόρεια Ελλάδα. Γενικά δεν θέλουν οι δικοί μου να την πάω επάνω (άσε που θα πάω με αυτοκίνητο και είναι ταξίδι 7-8 ωρών) και σκέφτηκα να της πάρω μια ποτίστρα και να τις βάλω μπόλικο φαγάκι και την αφήσω σπίτι. Έχω κανονίσει να έρθει ένα φίλος κάθε 2-3 μέρες να την βλέπει και να παίζει λίγο μαζί της. Θα έχει πρόβλημα λέτε;;;;
Και εγω τα αφηνω μονα τους.Το ανωτερα βεβαια 8 μερες,αλλα δεν τα επισκεπτεται κανενας.Εφοσον θα εχεις και ανθρωπο να τα επισκεφτει,δεν ειναι πολυ μικρο..και ειναι καλα στην υγεια του..δεν θα εχει προβλημα.Εκτος απο την μεγαλη ποτιστρα..βαλε και κανα δυο μπωλακια με νερο,για παν ενδεχομενο..και πολυ ξηρα τροφη .Εγω βασικα αφηνω μια ολοκληρη σακουλα τροφη.Επισης,κρυψε οτι αντικειμενο σπαει..και βγαλε και τα καλωβδια απο τις πριζες.:)
Υγ.Επισημαναι στο ατομο που θα το επισκεφτει,να ειναιν πολυ προσεχτικο στο ανοιγμα και κλεισιμο της πορτας.Μην ξεφυγει δηλαδη και το ψαχνετε.

Τώρα είναι 2 μηνών περίπου. Οπότε την Πρωτοχρονιά θα είναι 3. Τρώει ξηρά τροφή και χρησιμοποιεί την άμμο του κανονικά. Είμαστε υγιέστατες και θα κάνουμε τον πρώτο εμβόλιο αυτήν την εβδομάδα. Δυστυχώς κάθε μέρα δεν μπορεί κάποιος να έρχεται.... Για αυτό ανησυχώ....

Κοιτα..επειδη εγω δεν εχω ανθρωπο εμπιστοσυνης να μου τα επισκεπτεται,τα αφηνω μονα τους,αλλα το ανωτερο 8 μερες.Αν ερθει εστω κια μια-δυο φορες,καλα ειναι.Απλα πρεπει να αλλαξει το νερο..γιατι ακομα και στην ποτιστρα βρωμιζει.:/:

συμφωνω με οσα σου ειπε η εφη πιο πανω,αν τα κανεις ολα αυτα δε νομιζω να εχεις προβλημα,εγω θα προσθεσω να το εχεις και σ ενα δωματιο,πιο περιορισμενο,μην παει δλδ σε κανεναν καναπε,να τον τρυπησει πχ και να μπει μεσα,και να μην το βρησκει ο φιλος σου οταν παει,εμενα μου το εχουν κανει γιαυτο το λεω,ενα χωρο δλδ να μην εχεις ευθραυστα αντικειμενα,και γωνιες να κρυφτει η να χτυπησει,μπολικο νερακι και ξηρα τροφη,αμμο καθαρη και ολα θα πανε καλα.

Σας ευχαριστώ πολύ. Θα είναι δύσκολη εκείνη η εβδομάδα.....:(

Δεν συμφωνω με το ενα δωματιο.Θα λολαθει μωρε το καημενο.Πρεπει να αλλαζει και παραστασεις.:/:
Απλα..απομακρυνε καθε τι επικινδυνο.:)
ΥΓ..Ναι οντως..και εγω εχω τεραστιο αγχος οταν τα αφηνω μονα τους,αλλα τι να κανουμε;

Όσο πλησιάζει η μέρα που θα φύγω αγχώνομαι όλο και περισσότερο. Πριν 2 μέρες προσφέρθηκε μια φίλη σου να φιλοξενήσεις την Μέλι. Αρχικά χάρηκα πάρα πολύ γιατί θα είμαι ήσυχη ότι θα είναι καλά και θα την προσέχουν. Μετά όμως με ζώσανε τα φίδια!!!! Η φίλη μου δεν είχε πότε ζώο....(αλλά ο άντρας της είχε γάτες όταν ήταν μικρός). Επίσης έχει 2 παιδάκια (2,5 και 6 χρονών). Από την αλλά διάβασα ότι οι γάτες δεν θέλουν αν τις μετακινούν από το σπίτι της.
Αν μείνει μόνη της πρέπει να αγκαρέψω φίλους να πηγαίνουν να την βλέπουν. Αχ βρε παιδιά τι κάνω;;;;;

χμ..η παραμετρος παιδια..δεν μου αρεσει.Σαφως και δεν ειναι ολα τα παιδια ιδια,ομως εφοσον δεν ειχαν ποτε τους ζωα σαν οικογενεια..ειναι σιγουρο οτι τα παιδια θα το μουρλανουν το γατι..:(
Επισης δεν θα ειχα καμια εμπιστοσυνη μην φυγει απο καμια πορτα ή παραθυρο.Μα καμια ομως..
Εκτος βεβαια του οτι ,οντως οι γατες δεν αρεσκονται καθολου να αλλαζουν περιβαλλον.
Εγω στη θεση σου μαλλον το δευτερο θα εκανα..σιγουρα το δευτερο δηλαδη..αλλα και παλι θα ειχα δωσει αυστηροτατες οδηγιες.Παντως την πρωτη επιλογη..δεν θα την εκανα.Τωρα η αποφαση..δικη σου βεβαια.:)

οταν ειχα φυγει αθηνα πριν απο 2 μηνες... ειχα τον ιδιο αγχος με σενα... τελικα ομως ερχοταν το αγορι μου και τον εβλεπε και επαιζε μαζι του και καθοταν και οσο ηθελε... το χειροτερο απο ολα ειναι να το μετακινησεις κι να το βγαλεις απο το χωρο του!!! απλα πες καποιον εμπιστο που να μπορει να φροντισει το γατακι να ερχεται σπιτι να το βλεπει το γατακι σου!!!!

Το δεύτερο ε;;; και εγώ το σκέφτηκα για τις πόρτες για αυτό της πήρα περιλαίμιο με ταυτότητα αλλά δεν της αρέσει καθόλου:(..... και της το έβγαλα. Είναι καλύτερο να μείνει μόνο του δηλαδή;;:confused:

Κι εγώ συμφωνώ με την Έφη. Καλύτερα μοναχούλικο στο σπίτι με πολύ τροφή κι αρκετό νερό και με την προϋπόθεση να τον επισκέπτεται κάποιος κάθε 2 μέρες. Καλύτερα έτσι (κατά την άποψη μου) παρά σε άλλο σπίτι με παιδιά που ακόμα κι αν το αγαπήσουν οι φωνές τους και τα συνεχή χάδια τους θα το στρεσάρουν. Τον προηγούμενο γάτο μου όταν πήγα στη Σύμη τον άφησα μόνο του για μια εβδομάδα και τον επισκεπτόταν η κουμπάρα μου για τον καθαρισμό της λεκάνης του και να του αλλάζει το νερό. Όταν επέστρεψα δεν βρήκα ούτε ένα σεμεδάκι πειραγμένο

Προσωπικά όταν φύγαμε πριν 1 χρόνο για Σουηδία για 3 εβδομάδες, δεν ήξερα τι να κάνω με την Αλέκα, που να την αφήσω. Είναι πολύ εξαρτημένο γατάκι και θα της στοίχιζε πολύ η απουσία μας..
Είχα τη βλακώδη ιδέα να προσκαλέσω τη ξαδέρφη μου με το φίλο της να μείνουν στο χώρο μας (μιας και δεν είχαν προσωπικό χώρο) και να κάνουν παρέα με τη μικρή...
Επικοινωνούσα σχεδόν κάθε μέρα..Η Αλέκα δεν τους πλησίαζε παρα μόνο για το φαγητό και περνούσε όοοολη την ημέρα στο παραθυράκι (της είχαμε φτιάξει φωλίτσα εκεί πριν φύγουμε με δικά μας ρούχα μέσα για να έχει τη μυρωδιά μας).
Όταν γυρίσαμε, μας κοίταζε κατάματα, έκλαιγε πολύ περίεργα σαν να μας κατηγορούσε που την αφήσαμε και γενικά ήταν σαν αγρίμι..Ότι κόπους είχαμε κάνει για να μας εμπιστευτεί είχαν πάει χαμένοι..Ούτε να την χαιδέψουμε δε μας άφηνε..
Ευτυχώς συνήλθε γρήγορα..Όποτε βλέπει την ξαδέρφη μου από τότε κυριολεκτικά πανικοβάλλεται......Τι να πω? Ποτέ δεν ξέρεις τι μεθόδους κάποιος χρησιμοποιεί ακόμα και εάν είναι οικογένειά σου..

Εγώ στη θέση σου θα την άφηνα ΜΟΝΗ ΤΗΣ στο ΧΩΡΟ ΤΗΣ και θα έλεγα σε έμπιστο και ΥΠΕΥΘΥΝΟ (κατά προτίμηση φιλόζωο) ανθρωπο να πηγαίνει να τη βλέπει κάθε 2 μέρες..Εάν αισθάνεσαι άσχημα, μπορείς να του προτίνεις μια πληρωμή.Σα να έκανε baby sitting;).
Μην ανησυχείς εάν δε παίξει για λίγες μέρες δε θα γίνει και τίποτα..Πάντως σίγουρα θα νιώθει καλύτερα στο χώρο της, (Σχεδόν) στο υπογράφω!:)

Γεια σας!
Απορία... Όταν έλειψα τα Χριστούγεννα, είχα τη νταντά και τη γειτόνισσα να περνάνε κάθε μέρα για τη Μπριάμ. Δυστυχώς, όμως, έκλαιγε μέρα-νύχτα κι ενόχλησε και τους γείτονες.

Προσπαθώ να αποφασίσω για το μέλλον. Εσείς τι θα κάνατε;

1. Να επιμείνω άλλη μία φορά με τη νταντά μόνο, μήπως και συνηθίσει. Σκ μπορεί να μένει μόνη της. Η επόμενη απουσία μου θα'ναι μόνο 9 μέρες κι όχι 14.
  2. Να αλληλοβοηθιόμαστε με μία γνωστή που έχει το ίδιο πρόβλημα. Είναι πιο φτηνή λύση, απλά το πρόβλημα είναι αν λείψουμε ταυτόχρονα (πχ Χριστούγεννα).

Σε αυτήν την υποπερίπτωση, θα μπορούσα να την πάω σε πανσιόν, μιας και θα έχω γλυτώσει ενδιάμεσα τα λεφτά της νταντάς... απλά δεν ξέρω, θα αντέξει κι άλλη αλλαγή περιβάλλοντος;
    Σπίτι μου, σπίτι της κοπέλας, πανσιόν, κι ενίοτε στο πατρικό μου (μένω εξωτερικό)...

Απάντηση: Διακοπές αφήνοντας τη γάτα πίσω...

Κατα κανονα οι γατες αντεχουν να μενουν μονες τους καποιες μερες (δε σημαινει οτι το πολυγουσταρουν βεβαια).
Εξαρταται παντα κι απο το χαρακτηρα της γατας και για εμενα παρα πολυ σημαντικο απο το αν εχουν παρεα-δηλαδη αλλες γατες.
Εγω θα το ξαναπροσπαθουσα, διοτι θεωρω πολυ πιθανο να το συνηθισει. Το ιδιο παρατηρησα και στις δικες μου, την πρωτη φορα που φυγαμε και εμειναν μονες ενοχληθηκαν αρκετα, αλλα καθε φορα ολο και λιγοτερο (παντα για λιγες μερες). Το καλοκαιρι που χρειαστηκε να τις αφησω ενα μηνα, τις πηγα στη μητερα μου, 2-3 μερες ηταν αποσυντονισμενες και φοβισμενες και μετα περασαν ιδιαιτερα καλα μπορω να πω.
Οποτε μπορεις να κανεις μια ακομα δοκιμη, και εαν παλι δειξει οτι δεν μπορει μονη της και κλαιει την επομενη φορα να την πας σε πανσιον ή στη φιλη σου.
Αν μπορεσεις καποια στιγμη το καλυτερο θα ηταν να της παρεις αλλη μια γατα για παρεουλα:)

Μήπως να έπαιρνες 2η γατούλα να κρατάει η μια συντροφιά στην άλλη; Θα χρειάζεσαι μόνο κάποιον να καθαρίζει την άμμο και να τις ταΐζει.

Ναι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και μόλις περάσει αυτή η μεταβατική φάση, θα κοιτάξω μήπως υιοθετήσω άλλη μία... Δε θα'ναι σύντομα, αλλά έστω...!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back