ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι, εννοείται, δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να έρχεται... αν ήθελε η κοπέλα καλώς... αν όχι καλύτερα να τα πας στο σπίτι της. Πάντως πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο αν μπορέσεις να στείλεις κάποιο γατάκι στην θεία σου. Ξέρω, θα σου λείψει αν δώσεις ένα γατάκι, αλλά θα είναι καλύτερα και γι' αυτό και για εσένα![]()
ετσι οπως τα λες ειναι,ολα τ αγαπω,αλλα μετα απ αυτο που παθαμε με τον πατσινο,και απ τη φιλη τη μαρω που βλεπω τι τραβαει,(η κοπελα που θα τα κρατησει κι εχει και 5 δικα της) χωρις κτηνιατρο ειναι απιστευτα δυσκολο,κατι να τυχει,κατι να συμβει,ειμαστε ξεκρεμαστοι,κι εμεις και τα ζωακια μας.οποτε οσο κι αν θα μου λειψει παρακαλαω να μου πει το ναι και να παρει την μπουρδιτσα μας,θα ναι καλλυτερα εκει το ξερω,παρολο που οταν το σκεφτομαι ποναω που θα την αποχωριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
Χρειάζομαι την βοήθεια σας.... Τα Χριστούγεννα θα πάω στους γονείς μου για πρωτοχρονιά μέχρι τα Φώτα (9 μέρες) στην Βόρεια Ελλάδα. Γενικά δεν θέλουν οι δικοί μου να την πάω επάνω (άσε που θα πάω με αυτοκίνητο και είναι ταξίδι 7-8 ωρών) και σκέφτηκα να της πάρω μια ποτίστρα και να τις βάλω μπόλικο φαγάκι και την αφήσω σπίτι. Έχω κανονίσει να έρθει ένα φίλος κάθε 2-3 μέρες να την βλέπει και να παίζει λίγο μαζί της. Θα έχει πρόβλημα λέτε;;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
ποσο μικρο ειναι το γατακι?
ειναι αυτο στην φωτογραφια?
μπορει να φαει μονο του?
ειναι υγιη?
αν σ ολα τα παραπανω ειναι οκ,θα τα καταφερει 9 μερες με ποτιστρα κι εναν φιλο να ερχεται καθε μερα,για καλο και για κακο.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Και εγω τα αφηνω μονα τους.Το ανωτερα βεβαια 8 μερες,αλλα δεν τα επισκεπτεται κανενας.Εφοσον θα εχεις και ανθρωπο να τα επισκεφτει,δεν ειναι πολυ μικρο..και ειναι καλα στην υγεια του..δεν θα εχει προβλημα.Εκτος απο την μεγαλη ποτιστρα..βαλε και κανα δυο μπωλακια με νερο,για παν ενδεχομενο..και πολυ ξηρα τροφη .Εγω βασικα αφηνω μια ολοκληρη σακουλα τροφη.Επισης,κρυψε οτι αντικειμενο σπαει..και βγαλε και τα καλωβδια απο τις πριζες.Καλησπέρα,
Χρειάζομαι την βοήθεια σας.... Τα Χριστούγεννα θα πάω στους γονείς μου για πρωτοχρονιά μέχρι τα Φώτα (9 μέρες) στην Βόρεια Ελλάδα. Γενικά δεν θέλουν οι δικοί μου να την πάω επάνω (άσε που θα πάω με αυτοκίνητο και είναι ταξίδι 7-8 ωρών) και σκέφτηκα να της πάρω μια ποτίστρα και να τις βάλω μπόλικο φαγάκι και την αφήσω σπίτι. Έχω κανονίσει να έρθει ένα φίλος κάθε 2-3 μέρες να την βλέπει και να παίζει λίγο μαζί της. Θα έχει πρόβλημα λέτε;;;;

Υγ.Επισημαναι στο ατομο που θα το επισκεφτει,να ειναιν πολυ προσεχτικο στο ανοιγμα και κλεισιμο της πορτας.Μην ξεφυγει δηλαδη και το ψαχνετε.
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
Myst
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Απλα..απομακρυνε καθε τι επικινδυνο.

ΥΓ..Ναι οντως..και εγω εχω τεραστιο αγχος οταν τα αφηνω μονα τους,αλλα τι να κανουμε;
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Αν μείνει μόνη της πρέπει να αγκαρέψω φίλους να πηγαίνουν να την βλέπουν. Αχ βρε παιδιά τι κάνω;;;;;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Επισης δεν θα ειχα καμια εμπιστοσυνη μην φυγει απο καμια πορτα ή παραθυρο.Μα καμια ομως..
Εκτος βεβαια του οτι ,οντως οι γατες δεν αρεσκονται καθολου να αλλαζουν περιβαλλον.
Εγω στη θεση σου μαλλον το δευτερο θα εκανα..σιγουρα το δευτερο δηλαδη..αλλα και παλι θα ειχα δωσει αυστηροτατες οδηγιες.Παντως την πρωτη επιλογη..δεν θα την εκανα.Τωρα η αποφαση..δικη σου βεβαια.

δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Myst
Νεοφερμένο μέλος
..... και της το έβγαλα. Είναι καλύτερο να μείνει μόνο του δηλαδή;;
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχα τη βλακώδη ιδέα να προσκαλέσω τη ξαδέρφη μου με το φίλο της να μείνουν στο χώρο μας (μιας και δεν είχαν προσωπικό χώρο) και να κάνουν παρέα με τη μικρή...
Επικοινωνούσα σχεδόν κάθε μέρα..Η Αλέκα δεν τους πλησίαζε παρα μόνο για το φαγητό και περνούσε όοοολη την ημέρα στο παραθυράκι (της είχαμε φτιάξει φωλίτσα εκεί πριν φύγουμε με δικά μας ρούχα μέσα για να έχει τη μυρωδιά μας).
Όταν γυρίσαμε, μας κοίταζε κατάματα, έκλαιγε πολύ περίεργα σαν να μας κατηγορούσε που την αφήσαμε και γενικά ήταν σαν αγρίμι..Ότι κόπους είχαμε κάνει για να μας εμπιστευτεί είχαν πάει χαμένοι..Ούτε να την χαιδέψουμε δε μας άφηνε..
Ευτυχώς συνήλθε γρήγορα..Όποτε βλέπει την ξαδέρφη μου από τότε κυριολεκτικά πανικοβάλλεται......Τι να πω? Ποτέ δεν ξέρεις τι μεθόδους κάποιος χρησιμοποιεί ακόμα και εάν είναι οικογένειά σου..
Εγώ στη θέση σου θα την άφηνα ΜΟΝΗ ΤΗΣ στο ΧΩΡΟ ΤΗΣ και θα έλεγα σε έμπιστο και ΥΠΕΥΘΥΝΟ (κατά προτίμηση φιλόζωο) ανθρωπο να πηγαίνει να τη βλέπει κάθε 2 μέρες..Εάν αισθάνεσαι άσχημα, μπορείς να του προτίνεις μια πληρωμή.Σα να έκανε baby sitting
.Μην ανησυχείς εάν δε παίξει για λίγες μέρες δε θα γίνει και τίποτα..Πάντως σίγουρα θα νιώθει καλύτερα στο χώρο της, (Σχεδόν) στο υπογράφω!

Απορία... Όταν έλειψα τα Χριστούγεννα, είχα τη νταντά και τη γειτόνισσα να περνάνε κάθε μέρα για τη Μπριάμ. Δυστυχώς, όμως, έκλαιγε μέρα-νύχτα κι ενόχλησε και τους γείτονες.
Προσπαθώ να αποφασίσω για το μέλλον. Εσείς τι θα κάνατε;
- Να επιμείνω άλλη μία φορά με τη νταντά μόνο, μήπως και συνηθίσει. Σκ μπορεί να μένει μόνη της. Η επόμενη απουσία μου θα'ναι μόνο 9 μέρες κι όχι 14.
- Να αλληλοβοηθιόμαστε με μία γνωστή που έχει το ίδιο πρόβλημα. Είναι πιο φτηνή λύση, απλά το πρόβλημα είναι αν λείψουμε ταυτόχρονα (πχ Χριστούγεννα).
Σε αυτήν την υποπερίπτωση, θα μπορούσα να την πάω σε πανσιόν, μιας και θα έχω γλυτώσει ενδιάμεσα τα λεφτά της νταντάς... απλά δεν ξέρω, θα αντέξει κι άλλη αλλαγή περιβάλλοντος;
Σπίτι μου, σπίτι της κοπέλας, πανσιόν, κι ενίοτε στο πατρικό μου (μένω εξωτερικό)...
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Κατα κανονα οι γατες αντεχουν να μενουν μονες τους καποιες μερες (δε σημαινει οτι το πολυγουσταρουν βεβαια).
Εξαρταται παντα κι απο το χαρακτηρα της γατας και για εμενα παρα πολυ σημαντικο απο το αν εχουν παρεα-δηλαδη αλλες γατες.
Εγω θα το ξαναπροσπαθουσα, διοτι θεωρω πολυ πιθανο να το συνηθισει. Το ιδιο παρατηρησα και στις δικες μου, την πρωτη φορα που φυγαμε και εμειναν μονες ενοχληθηκαν αρκετα, αλλα καθε φορα ολο και λιγοτερο (παντα για λιγες μερες). Το καλοκαιρι που χρειαστηκε να τις αφησω ενα μηνα, τις πηγα στη μητερα μου, 2-3 μερες ηταν αποσυντονισμενες και φοβισμενες και μετα περασαν ιδιαιτερα καλα μπορω να πω.
Οποτε μπορεις να κανεις μια ακομα δοκιμη, και εαν παλι δειξει οτι δεν μπορει μονη της και κλαιει την επομενη φορα να την πας σε πανσιον ή στη φιλη σου.
Αν μπορεσεις καποια στιγμη το καλυτερο θα ηταν να της παρεις αλλη μια γατα για παρεουλα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μήπως να έπαιρνες 2η γατούλα να κρατάει η μια συντροφιά στην άλλη; Θα χρειάζεσαι μόνο κάποιον να καθαρίζει την άμμο και να τις ταΐζει.
Ναι, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και μόλις περάσει αυτή η μεταβατική φάση, θα κοιτάξω μήπως υιοθετήσω άλλη μία... Δε θα'ναι σύντομα, αλλά έστω...!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool