Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ναι το γνωριζω αυτο μια φορα τον μηνα θα την κανω μονο....οχι κοντοτριχη ειναι....ειναι μεσα στο σπιτι και ειναι καθαρα συνεχεια αλλα λατρεβω το τριχωμα της μετα το μπανιο και αφου τωρα δεν την ενοχλει why no?την ενοχλουσε μαλλον το νερο που ηταν δροσερο και το οτι την εκανα ψηλα στον νυπτηρα....
ναι...αγαπημενε μου νικο...αλλα το θεμα δεν ειναι το τι λατρευεις εσυ...αλλα το τι ειναι καλυτερο για τη γατουλα σου....αν το θελει το μπανιο...καλως...αν ομως δεις οτι την επομενη φορα βασανιζεται...μην το κανεις μονο και μονο επειδη σου αρεσει εσενα....κοιταμε παντα οτι ειναι καλυτερο για το ζωακι...και οχι οτι μας αρεσει εμας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pelen9
Νεοφερμένο μέλος
Εγω τον Dylan τον κανω καθε εβδομαδα μπανιο παρολο που ειναι κοντοτριχος. Απο 1,5 μηνων που τον πηρα πριν προλαβει να μπει στο σπιτι, μπηκε για μπανιο. Ηταν φανερο οτι δεν το απολαυσε ιδιαιτερα, αλλα προσπαθησα να του κανω το βασανιστηριο οσο το δυνατον πιο ανεκτο... Πλεον ουτε καν που νιαουριζει, απλα περιμενει υπομονετικα να τελειωσω.
Αρχικα φοβοταν παρα πολυ την βρυση οταν το νερο ετρεχε με δυναμη, οπωτε χρησιμοποιώ το τηλεφωνο του ντους.
Του βαζω ζεστο νερακι και σαμπουαν μαλλιων Johnsons baby για μωρα που δεν κανει πολυ αφρο και ξεβγαζεται ευκολα.
Τον περναω 2 χερια καθε φορα.
Τον τοποθετω να κοιταει εμενα και βαζω το χερι μου κατω απο σωματακι του και τον κραταω σταθερο απο την κοιλιτσα καθολη την διαρκεια της πλυσης.
Του μιλαω γλυκα και κανουμε μυτουλες καθε τοσο για να αισθανεται ασφαλης.
Μολις τον πλυνω, τον κραταω στον αερα και τον στιβω (τα ποδια και την ουρα) για να φυγουν τα πολλα νερα.
Αμεσως μετα τον τυλιγω με μια πετσετα και αρχιζω να τον στεγνωνω. Του αρεσει και γουργουριζει πολυ. Το καλοκαιρι μετα απο καλο στεγνωμα τον αφηνα να ολοκληρωσει ο ιδιος την διαδικασια, αλλα τωρα που χειμωνιασε χρησιμοποιω πιστολακι. Την πρωτη φορα πανικοβληθηκε με τον θορυβο αλλα μετα συνηθησε...
Μολις τελειωσουμε του δινω και μια καλη λιχουδια για να χαρει!
Εχει πολυ πλακα που ειναι καθαρουλης, μοσχομυριστουλης και αφρατουλης μετα απο το μπανιο!!! Ασε που τον πιανουν οι γλυκες και γινεται πιο χαδιαρης...
Απλα προσεχω να μην κρυωσει απο ανοιχτα παραθυρα, κλεινω την πορτα του μπανιου μη τυχον και μου ξεφυγει καμια φορα και παντα προσπαθω να κανω απαλες κινησεις και να μην τον ποναω καθολου.
Αυτα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Εγω τον Dylan τον κανω καθε εβδομαδα μπανιο παρολο που ειναι κοντοτριχος. Απο 1,5 μηνων που τον πηρα πριν προλαβει να μπει στο σπιτι, μπηκε για μπανιο. Ηταν φανερο οτι δεν το απολαυσε ιδιαιτερα, αλλα προσπαθησα να του κανω το βασανιστηριο οσο το δυνατον πιο ανεκτο... Πλεον ουτε καν που νιαουριζει, απλα περιμενει υπομονετικα να τελειωσω.
Αρχικα φοβοταν παρα πολυ την βρυση οταν το νερο ετρεχε με δυναμη, οπωτε χρησιμοποιώ το τηλεφωνο του ντους.
Του βαζω ζεστο νερακι και σαμπουαν μαλλιων Johnsons baby για μωρα που δεν κανει πολυ αφρο και ξεβγαζεται ευκολα.
Τον περναω 2 χερια καθε φορα.
Τον τοποθετω να κοιταει εμενα και βαζω το χερι μου κατω απο σωματακι του και τον κραταω σταθερο απο την κοιλιτσα καθολη την διαρκεια της πλυσης.
Μολις τον πλυνω, τον κραταω στον αερα και τον στιβω (τα ποδια και την ουρα) για να φυγουν τα πολλα νερα.
Αμεσως μετα τον τυλιγω με μια πετσετα και αρχιζω να τον στεγνωνω. Του αρεσει και γουργουριζει πολυ. Το καλοκαιρι μετα απο καλο στεγνωμα τον αφηνα να ολοκληρωσει ο ιδιος την διαδικασια, αλλα τωρα που χειμωνιασε χρησιμοποιω πιστολακι. Την πρωτη φορα πανικοβληθηκε με τον θορυβο αλλα μετα συνηθησε...
Μολις τελειωσουμε του δινω και μια καλη λιχουδια για να χαρει!
Εχει πολυ πλακα που ειναι καθαρουλης, μοσχομυριστουλης και αφρατουλης μετα απο το μπανιο!!! Ασε που τον πιανουν οι γλυκες και γινεται πιο χαδιαρης...
Απλα προσεχω να μην κρυωσει απο ανοιχτα παραθυρα, κλεινω την πορτα του μπανιου μη τυχον και μου ξεφυγει καμια φορα και παντα προσπαθω να κανω απαλες κινησεις και να μην τον ποναω καθολου.
Αυτα...

γιατι καλε καθε βδομαδα?? δεν πρεπει νομιζω τοσο συχνα!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pelen9
Νεοφερμένο μέλος
Εχω ρωτησει τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι αφου δεν τον ενοχλει και δεν του βγαζει προβληματα τοτε δεν πειραζει.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αυτα...
απο αυτα που περιγραφεις δεν μου φαινεται οτι λατρευει το μπανιο
Τον δικο μου οταν τον κανω μπανιο του αρεσει πραγματικα. Δεν τον κραταω σταθερο και περιορισμενο. Κανει βολτες στην μπανιερα, παιζει με το νερο, σηκωνεται στα πισω ποδια και τον τριβω καλυτερα και ποτε δεν χρειαστηκε να τον κρατησω σταθερο. Παρολα αυτα ομως το θεωρω υπερβολικο να κανεις μπανιο την γατα σου για καθαρα αισθητικους λογους. Δεν ειναι κουκλες να τα κανουμε οτι θελουμε. Εγω επειδη εχω (ειχα?) αλλεργια στις γατες τον εκανα καθε βδομαδα στις αρχες και οταν συνηθιζα τα αλλεργιογονα τον εκανα καθε μηνα, καθε διμηνο κοκ. Τωρα που εχω πανω απο μηνα να εμφανισω συμπτωματα δεν τον εχω κανει μπανιο. Ουτε προκειται να τον χωσω στην μπανιερα χωρις λογο. Να σκεφτομαστε και το καλο τους. Νομιζεις θελουν να μυριζουν ωραια; Ο δικος μου οταν μυριζει το φρεσκοπλυμμενο του τριχωμα αρχιζει και γλειφεται με τις ωρες να ξεφορτωθει την μυρωδια. Αλλωστε δεν βρωμανε οταν ειναι 'απλυτα', μια χαρα μυριζουν!
angela
Δραστήριο μέλος
Τα τακτικά μπάνια, είναι επικίνδυνα για την υγεία του δέρματος του ζώου. Χώρια η ταλαιπωρία τους...
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ πιστεύω είναι αναλόγως το ζώο μακρύτριχο-κοντότριχο και το περιβάλλον που ζεί. Άμα το έχεις στο διαμέρισμα τότε σίγουρα θα θέλει πλυσιμο 1 φορα τον χρόνο καθαρά τυπικά.
Άμα όμως ζεί σε μονοκατοικία με κήπο τότε θελει πολύ πιο συχνά πλύσιμο.
Παλιά ένα ζώο που είχα το έπλενα 1 φορά το μήνα και ποτέ δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Τώρα έχω ένα ημιμακρύτριχο που όλο τρίβεται κάτω. Πρέπει να την πλένω αλλά δυστηχώς δεν γίνεται συχνά γιατί δεν της αρέσει καθόλου. Όμως το χρειάζεται γιατί γίνεται γκρίζα.(ειναι και βρωμούλα το χαζό!!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα εμένα παλιά μια μεγάλη γάτα που είχα και έβγαζε αλλεργία στο πηγουνι μου είχαν πει να την πλένω με ειδικό σαπούνι?(μου το είχε γραψει ο γιατρός)
Και οι turkish van που κολυμπούν?

Γενικά πάντως είναι γνωστό ότι τα ζώα δεν πρέπει να πλένονται συχνά γιατί το λάδι στο τρίχωμα είναι η προστασία τους.

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μετά από 3 βδομάδες ο πίσινός του(σόρρυ κιόλας)αρχίζει και μυρίζει...Αν και δεν βγαίνει από το σπίτι καθόλου ένα μπάνιο το χρειάζεται...Είναι όμως πολύ καλός...Κάθεται ήρεμα ήρεμα στη μπανιέρα και ούτε κουνιέται...Αφού τον σκουπήσω με 2 πετσέτες τον τυλίγω σε μια φλις κουβερτούλα,χουρχουρίζει και μετά τον παίρνει ο ύπνος για καμιά ώρα στην αγκαλιά μου!
yuuki21
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλά λογικό ακούγεται.
Μα εμένα παλιά μια μεγάλη γάτα που είχα και έβγαζε αλλεργία στο πηγουνι μου είχαν πει να την πλένω με ειδικό σαπούνι?(μου το είχε γραψει ο γιατρός)
Και οι turkish van που κολυμπούν?
Γενικά πάντως είναι γνωστό ότι τα ζώα δεν πρέπει να πλένονται συχνά γιατί το λάδι στο τρίχωμα είναι η προστασία τους.![]()
αν εννοεις κατι μαυρακια που εμφανιζονται στο πηγουνι οφειλονται στα πλαστικα μπολακια. Αποφευγεται η χρηση πλαστικων γι' αυτο το λογο. Τα καλυτερα ειναι τα ανοξειδωτα μεταλλικα και τα κεραμικα.
Οι turkish van, main coon, και οσες αλλες ρατσες λατρευουν το νερο εχουν αδιαβροχο τριχωμα. Μουσκευεται μονο η εξωτερικη πλευρα του τριχωματος και το δερμα τους μενει στεγνο. Επισης καλο ειναι το μπανιο να γινεται με σκετο νερακι.
moukelis
Επιφανές μέλος
pelen9
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως δεν θα έλεγα οτι είναι ιδιαίτερα επιμελής με την προσωπική του καθαριότητα. Λίγο κανένα ποδαράκι να γλύψει και μέχρι εκεί. Εξυπακούεται οτι τον χτενίζω καθημερινά...
Αφού διάβασα τις απαντήσεις σας ρώτησα ξανά τον κτηνίατρο μου προχθες και μου είπε οτι αφού δεν τον πειράζει το μπάνιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Τον εξέτασε και για μυκητιάσεις, ξηροδερμίες κτλ και τον βρήκε μια χαρά.
Ίσως τώρα τον χειμώνα να τον κάνω μπανάκι κάθε 2 εβδομάδες μην μου πουντιάσει...
moukelis
Επιφανές μέλος

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι αυτά τα μαυράκια λέω. Αυτή η γάτα μου που τα είχε ήταν μεγάλη σε ηλικία. Αφού της είχαμε κάνει όλες τις εξετάσεις ( ήδη χρησιμοποιούσα κεραμικό μπωλ) ο γιατρός αποφάνθηκε ότι μάλλον έφταιγαν τα συντηρητικά από τις τροφες*(ήταν αλεργική).Δεν έφευγαν με τίποτα ότι και να ειχα κάνει . Μιλάμε για θεραπεία 8 μηνών. Μετά από ένα χρονικό διάστημα είχα κουραστεί να προσπαθώ και το καημένο το είχα πρήξει με τις κρέμες και τις ενέσεις και αποφάσισα ότι αρκετά το τυράνησα (του έτρεχαν τα σάλια γιατί του έβαζα στο πηγούνι κρέμα) και το άφησα . Έιπα ότι και να γίνει εγώ θα το αγαπώ όποια εμφάνιση και να έχει.αν εννοεις κατι μαυρακια που εμφανιζονται στο πηγουνι οφειλονται στα πλαστικα μπολακια. Αποφευγεται η χρηση πλαστικων γι' αυτο το λογο. Τα καλυτερα ειναι τα ανοξειδωτα μεταλλικα και τα κεραμικα.
Οι turkish van, main coon, και οσες αλλες ρατσες λατρευουν το νερο εχουν αδιαβροχο τριχωμα. Μουσκευεται μονο η εξωτερικη πλευρα του τριχωματος και το δερμα τους μενει στεγνο. Επισης καλο ειναι το μπανιο να γινεται με σκετο νερακι.
heaven
Νεοφερμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
να ρωτησω κατι??εγω ξερω οτι οι γατες δε χρειαζονται μπανιο ...μηπως μπορειτε να με ενημερωσετε?
ναι, το μπανιο γινεται σε σπανιες περιπτωσεις και αραια και που! εκτος και αν ειναι καποιας ρατσας που πρεπει να εχει τριχωμα αφρατο κτλ.
εγω την γατα μου δεν την κανω μπανιο, παλια ομως που ειχα περσακι ασπρο το εκανα μια φορα καθε 2 μηνες μπανιο γιατι ετσι μας ειχε πει ο εκτροφεας...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool