Γάτα και μπάνιο

Εμένα η Άρτεμις έχει κατάλευκο κορμό και το τρίχωμά της πάντα είναι πεντακάθαρο και λαμπερό, παρόλο που δεν την κάνω μπάνιο. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολυ ομορφη η αρτεμις να τη χαιρεσαι γιωργο!παντως θα ηθελα να ερευνησω καλυτερα τη σχεση του γατουλη μου με το νερο κ να πραξω αναλογως!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμένα η Άρτεμις έχει κατάλευκο κορμό και το τρίχωμά της πάντα είναι πεντακάθαρο και λαμπερό, παρόλο που δεν την κάνω μπάνιο. :)

:O
γιατι δε τη κανεις μπανιο;;

Συγνωμη αγαπητη φρι με το ωραιο ονομα αλλα δεν εγινες κατανοητη...μαλλον η νοημοσυνη μου δεν ειναι επαρκης..

Τα γατάκια είναι αρκετά προικισμένα από τη φύση όσον αφορά την υγιεινή τους! Μπορούν και πλένονται μόνα τους, και δεν μυρίζουν ούτε έχουν βρώμικο τρίχωμα!
Βέβαια , εάν θέλει ο ιδιοκτήτης τους να τα κάνει μπάνιο δεν έχει παρά να τα εξοικειώσει με το νερό κάτι που μπορεί να πάρει καιρό => ΥΠΟΜΟΝΗ!!

Οι γιατροί απ'όσο ξέρω προτείνουν να κάνουμε μπάνιο τα ζουζούνια μας σε περιπτώσεις συγκεκριμένες όπως εάν έχει πέσει πάνω τους κάποιο περίεργο υγρό και δηλητηριώδες.
Για παράδειγμα εγώ ακόμη δεν είχα πάρει το δικό μου και της έπεσε ασετόν. Αναγκαστικά εκεί την έπλυνα την δύσμοιρη την Ηρα. Ωστόσο από τότε δεν μπήκα στη διαδίκασια να την ξαναπλύνω... Αρκούμαι στα μαντηλάκια μόνο όταν θέλω να της καθαρίσω τα πατουσάκια όταν βγαίνει από την αμμολεκάνη και θέλει να έρθει στα κρεβάτια μας!
Και μία άλλη περίπτωση είναι όταν είναι αρκετά παχουλές και δεν μπορούν να πλυθούν μόνες τους...

Συγνωμη αγαπητη φρι με το ωραιο ονομα αλλα δεν εγινες κατανοητη...μαλλον η νοημοσυνη μου δεν ειναι επαρκης..
?
Τα γατάκια είναι αρκετά προικισμένα από τη φύση όσον αφορά την υγιεινή τους! Μπορούν και πλένονται μόνα τους, και δεν μυρίζουν ούτε έχουν βρώμικο τρίχωμα!
Βέβαια , εάν θέλει ο ιδιοκτήτης τους να τα κάνει μπάνιο δεν έχει παρά να τα εξοικειώσει με το νερό κάτι που μπορεί να πάρει καιρό => ΥΠΟΜΟΝΗ!!

Οι γιατροί απ'όσο ξέρω προτείνουν να κάνουμε μπάνιο τα ζουζούνια μας σε περιπτώσεις συγκεκριμένες όπως εάν έχει πέσει πάνω τους κάποιο περίεργο υγρό και δηλητηριώδες.
Για παράδειγμα εγώ ακόμη δεν είχα πάρει το δικό μου και της έπεσε ασετόν. Αναγκαστικά εκεί την έπλυνα την δύσμοιρη την Ηρα. Ωστόσο από τότε δεν μπήκα στη διαδίκασια να την ξαναπλύνω... Αρκούμαι στα μαντηλάκια μόνο όταν θέλω να της καθαρίσω τα πατουσάκια όταν βγαίνει από την αμμολεκάνη και θέλει να έρθει στα κρεβάτια μας!
Και μία άλλη περίπτωση είναι όταν είναι αρκετά παχουλές και δεν μπορούν να πλυθούν μόνες τους...

οκ,καταλαβα!

Γεια σου lizsa!!κ γω με μαντηλακια καθαριζω τα πατουσακια του κ ο,τι αλλο προκυψει(π.χ. Εχθες εχωσε ολοκληρη τη μουρη του σ ενα κυπελακι παγωτο!).παντως συγκριτικα με την περιοδο που τον πρωτοπηρα τα πηγαινει πολυ καλυτερα με το νερο!εννοειταιπως ολοι εσεις οι εμπειροι γατογονεις με πεισατε οτι δεν τιθεται θεμα υγιεινης αρα δεν υπαρχει λογος για μπανιο χωρις τη θεληση του φυσικα.

τις δικες μου τις κάνω μπανακι συχνά και δεν εχουν κανενα πρόβλημα ... ο γιατρος τους μου είπε οτι αν δεν εχω πρόβλημα μπορώ και ανα δυο εβδομάδες. ετσι δεν μου αφήνουν και τρίχες μεσα στο σπιτι.:P

Nαι και γω αυτο νομιζω:πως ο,τι κι αν λεμε εμεις εξαρταται απο τη διαθεση της γατας!

Εγώ θα έλεγα για την συχνότητα ειδικά, αλλά και το σαμπουάν, όπως και για τις συνθήκες θερμοκρασίας νερού και χώρου να συμβουλευτείς έναν πολύ καλό κτηνίατρο και να το συζητήσεις πολύ διεξοδικά. Να είσαι βέβαιη ότι το γλυκούλι σου θα είναι ασφαλές.
Για παράδειγμα εμένα για τον σκυλάκο μου, μου έχει πει μπάνιο με σαμπουάν μία φορά τον μήνα και σε καμία περίπτωση σε λιγότερο από είκοσι μέρες.

προσωπικα δε θελω να πλυνω το γατακι μου,ο φιλος μου θα ηθελε ομως για λογους υγιεινης οπως προανεφερα.η αληθεια ειναι πως εμπιστευομαι κ εκτιμω πολυ το γιατρο του ζιπουν κ τις αποψεις του...το ειχα σκοπο να τον συμβουλευτω σε μερικες μερες που θα παμε για εμβολιο.αν και οσο μπορω να ξερω νομιζω πως δεν θα συμφωνησει οποτε το θεμα θα ληξει εκει!ευχαριστω chat noir!

Αν έχεις κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι τότε μια χαρά. Θα σου λύσει αυτός όλες σου τις απορίες και θα πάρετε την απόφαση σας. Όντως φαντάζομαι θα εξαρτηθεί πολύ και από την σχέση του με το νερό. Αν τον βλέπετε να τρυπώνει σε νιπτήρα και μπανιέρα...τότε βουρ!!!!!!!:P

Παντως δε θα τον ελεγα και υδροφιλο!!!εχω επισκευτει 4 κτηνιατρους ως τωρα.εμπιστευομαι αυτον γιατι δεν θελει να κοβει τα φυσικα τους οπλα,τα νυχια τους.γιατι δεν μου ειπε οτι πρεπει να τον στειρωσω(κ φυσικα ουτε να τον ζευγαρωνω κ να αναπαραγω το ειδος!) αλλα συμφωνησε με τις ενστασεις μου.γιατι γνωριζε τις ασθενειουλες που κυκλοφορουν στην περιοχη κ τον εφοδιασε με αντισωματα!!!

καλησπερα φιλοι μου ! ειμαι μες την απογοητευση....:( ! επιχειρησα πριν λιγο για πρωτη φορα να κανω την amanda μου μπανιο...! ειχα ετοιμασει τα παντα , πολυ λιγο χλιαρο νερακι μεσα στο νυπτηρα , σαμπουαν, πετσετουλα και καθαρο χλιαρο νερακι σε μια λεκανιτσα για το ξεβγαλμα ! με το που την ακουμπισα μεσα στο νυπτηρα και ηρθαν τα ποδαρακια της σε επαφη με το νερο, τεντωσε τα δαχτυλακια, εβγαλε νυχακια, τραβιξε πισω και αυτακια και.... εξαφανιζολ....:( ! (...δε σας κρυβω οτι ψιλοφοβηθηκα κιολας... :eek:) ! μαλλον δεν θα το ξαναεπιχειρησω ! και κατι αλλο (μη γελασετε), λετε να μου το κραταει αμανατι ???

Γεια σου Ρούλα.:)Εφόσον δεν έχει λερωθεί με κάτι "βαρύ",και δεν το θέλει το νερό,καλύτερα να μην την κάνεις.Και μην φοβασαι,δεν προκειται να σου κρατήσει κακία,τα ζωα δεν κρατάνε κακίες,αυτά είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
ΥΓ.Παρεπιπτόντως είναι πανέμορφη η γατούλα σου,να την χαίρεσαι.:)

Γεια σου Ρούλα.:)Εφόσον δεν έχει λερωθεί με κάτι "βαρύ",και δεν το θέλει το νερό,καλύτερα να μην την κάνεις.Και μην φοβασαι,δεν προκειται να σου κρατήσει κακία,τα ζωα δεν κρατάνε κακίες,αυτά είναι ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
ΥΓ.Παρεπιπτόντως είναι πανέμορφη η γατούλα σου,να την χαίρεσαι.:)

αχ , σ ευχαριστω πολυ εφη μου !!! δεν ξερεις τι αγχος ειχα μηπως και δε μ εμπιστευεται πια...:( ! τι μ επιασε κι εμενα να την κανω μπανιο...? αφου δεν βγαινει καθολου εξω !!! ηθελα λεει να την εξοικειωσω με το νερο τωρα που ειναι ακομη μικρουλα μη τυχον και χρειαστει καποια στιγμη να την πλυνω..! τρομαρα μου:P ! μια χαρα ειναι και το μπανιο με τη γλωσιτσα της !!
τωρα να κανω και μια αλλη ερωτηση , αν και δεν ειναι του παροντος θεματος αλλα για να μην ανοιγω νεο θεμα. οταν παιζουμε με την amanda και τρεχει απο τον ενα καναπε στον αλλο με κοιταει με γουρλομενα ματια και περνει και μια σταση με το σωμα της που λες ''τωρα θα μου ορμιξει'' ! και με τρομαζει λιγο ... ! το ερωτημα ειναι : τι σκεφτεται εκεινη την ωρα το μυαλουδακι της ?? παιζει ? η...??? τις υπολοιπες ωρες ειναι ομως πολυ τρυφερη και χαδιαρα !

αχ , σ ευχαριστω πολυ εφη μου !!! δεν ξερεις τι αγχος ειχα μηπως και δε μ εμπιστευεται πια...:( ! τι μ επιασε κι εμενα να την κανω μπανιο...? αφου δεν βγαινει καθολου εξω !!! ηθελα λεει να την εξοικειωσω με το νερο τωρα που ειναι ακομη μικρουλα μη τυχον και χρειαστει καποια στιγμη να την πλυνω..! τρομαρα μου:P ! μια χαρα ειναι και το μπανιο με τη γλωσιτσα της !!
τωρα να κανω και μια αλλη ερωτηση , αν και δεν ειναι του παροντος θεματος αλλα για να μην ανοιγω νεο θεμα. οταν παιζουμε με την amanda και τρεχει απο τον ενα καναπε στον αλλο με κοιταει με γουρλομενα ματια και περνει και μια σταση με το σωμα της που λες ''τωρα θα μου ορμιξει'' ! και με τρομαζει λιγο ... ! το ερωτημα ειναι : τι σκεφτεται εκεινη την ωρα το μυαλουδακι της ?? παιζει ? η...??? τις υπολοιπες ωρες ειναι ομως πολυ τρυφερη και χαδιαρα !
Χαχαχα! Μην φοβασαι! Για εμας αυτη ειναι η καλυτερη στιγμη της μερας! Λατρευω τα γουρλωμενα ματακια του εκεινη την ωρα! Με προκαλει να παιξουμε κυνηγητο και κρυφτο! Ειναι καθημερινη μας συνηθεια! Να το χαιρεσαι το κοριτσακι σου!

χαχα, γελας λινα μου , ε? :D τι να κανω η γυναικα.., νεα γατομαμα ειμαι , που θα παει θα τα μαθω τα κολπα !!!

χαχαχαχαχαχα,βρε συ,αυτο που κανει ειναι απλα,προσποιηση επιθεσης!!:hehe: Και καλα σου επιτιθεται δηλαδη,αλλα ειναι καθαρα παιχνιδι!:DΟλα το κανουν αυτο!

ωχ.., καταλαβα, νουμερο εγινα...:hehe::hehe::hehe::hehe: ! αλλα δεν πειραζει, γι αυτο υπαρχουν οι παλιοι για να μαθαινουν οι καινουργιοι !! οπλιστειτε λοιπον με υπομονη για τυχον νεες αποριες ! ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back