Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Για τις τσίμπλες όμως και γενικά για το πρόσωπο, η κτηνίατρός μας συνιστά με μια γαζούλα, είτε φυσιολογικό ορό, είτε χαμομήλι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GiannisKL
Νεοφερμένο μέλος
Παιδες ερωτηση, το σκασμενο πηγε και τριφτηκε στο ποδηλατο και τωρα τα μουτρα του εχουν μια μαυρη γραμμη, το επλυνα λιγο τοπικα αλλα τιποτα, αν το αφησω θα βγει ή πρεπει να κανω κατι ???
![]()
Σωτήρη τα ίδια κάνει και ο δικός μου... Με ειδικά μωρομάντιλα για ζώα δε φεύγει (το προσπάθησα επισταμένα) και το άφησα και εγώ με τον καιρό να εξαφανιστεί..... Το ελαιόλαδα πάντως δουλεύει στους ανθρώπους για τέτοιες μουτζούρες, γιατί όχι και στα ζώα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Marios 24
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας,
Επειδή οι απόψεις διαφέρουν θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κάνουμε μπανάκι τις γάτες και αν ναι από ποιά ηλικία και με τη συχνότητα και προιόν
Σας επισημαίνω ότι οι γάτες που θα αποκτήσω θα μένουν στο μαγαζί μου όπου τα γραφεία είναι πολύ καθαρά αλλά στον χώρο παραγωγής όπου και θα πηγαίνουν, υπάρχει πολύ σκόνη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
rouli726
Δραστήριο μέλος
δεν έχω κάνει ποτέ μπάνιο τη γάτα μου κι ούτε νομίζω θα της άρεσε. σε κάθε επαφή της με νερό τρέχει πανικόβλητη.
σήμερα όμως είχε ένα ατύχημα και δεν ξέρω τί να κάνω. συγκεκριμένα βούτηξε το πόδι της σε ένα ποτήρι με λάδι που είχα σε μια γωνιά στον πάγκο της κουζίνας πριν προλάβω να την κατεβάσω έγκαιρα. προσπάθησα να την καθαρίσω με ένα νωπό πανί, παρότι την εκνευρίζει και μου γρύλιζε, αλλά νομίζω την περισσότερη λαδίλα την έβγαλα.
υπάρχει κάτι άλλο να κάνω, δεδομένου πως δεν έχω κάποιο ειδικό σαμπουάν αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω να της άρεσε έτσι κι αλλιώς να την κάνω μπάνιο?!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος

Νομίζω κ εγώ πως αρκεί το χαρτί και τα υπόλοιπα θα τα κάνει μόνη της.Είμαι σίγουρη πως δεν εκτιμά όσο εμείς τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στο δέρμα της!
rouli726
Δραστήριο μέλος
όντως είναι πολύ καλύτερα από χθες το τρίχωμά της, γιατί κι από το πολύ γλείψιμο το είχε κάνει σα κατσιασμένο
και δε βλέπω λαδίλα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ivi158
Νεοφερμένο μέλος
Το Ηβουνι εχτες κυλιστηκε στο χωμα και απο πορτοκαλια εγινε...καφε!
Θελω να την κανω μπανιο(μπορω;
), για να μπορω μα την βαλω στο σπιτι τωρα το καλοκαιρι αμα ανεβει η θερμοκρασια πολυ, μιας και οι γατες δεν αντεχουν την ζεστη, και για να....επανελθει στο κανονικο της χρωμα!
Μπορω να χρησιμοποιησω σαμπουαν για κουταβακια, γιατι δεν μπορω να βρω για γατες στο σουπερ μαρκετ, και δεν νομιζω η μαμα να με παει στο πετ σοπ για ενα σαμπουαν;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άμα είναι για μια φορά και επείγει κάντο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ivi158
Νεοφερμένο μέλος

katja2010
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλημέρα φίλη katja επειδή τα γατάκια είναι μικρά ακόμα, δεν θα ήταν καλό να τα κάνατε μπάνιο κανονικό. Υπάρχει ο κίνδυνος να κρυώσουν και να αρρωστήσουν άσχημα...Γεια σας, θελω να σας πω την ιστορια μου. Βρηκα πριν απο καποιες μερες 2 γατακια και αφου η διαχειριστρια πηγε να τα πεταξει δεν αντεξα και τα μετεφερα στην βεραντα της πολυκατοικιας μου. ειναι βρωμικα και επειδη ειναι μικρα δεν τα βλεπω να καθαριζονται απο μονα τους. πως μπορω να τα καθαρισω?
Το καλύτερο θα ήταν να τα καθαρίζατε με ένα πανάκι που θα έχετε βουτήξει σε χλιαρό νεράκι. Πιστεύω πως όταν συνέλθουν και μεγαλώνοντας κιόλας, θα αρχίσουν να καθαρίζονται και μόνα τους.

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω εχω εναν γατουλη σχεδον 3 μηνων το πηρα απο πολυ μικρο και δεν το εχω κανει μπανιο κανονικο ακομα... την πρωτη φορα που επιχειρησα μου γρατσουνισε ολο το χερι... γενικα καθαριζεται μονο του και τωρα που ειναι καλοκαιρι τον βλεπω που τον ενοχλει η ζεστη και παιρνω μια πετσετα την βρεχω με χλυαρο νερο και τον σκουπιζω και του αρεσει αρκετα αλλα δεν εχω ξαναπροσπαθησει σε νερο κανονικα πιστευω οτι δεν θα συμβιβαστει ποτε του...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εαν αποφάσισες να εχεις ενα γατί να διαβάσεις γιαυτό να μαθεις πως πρέπει να το φροντίζεις.
Τα γατιά πλένονται!!!!!!! Ναι ξερω οτι σας σοκαρα αλλα τα γατια κάνει να τα πλένουμε!!
Αρχίστε να τα πλένετε απο μικρή ηλικία.
Τελεία....... και Παυλα ------------
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φίλη Antzela σε γενικές γραμμές οι γάτες δεν συμπαθούν το μπάνιο. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις όπως και ράτσες γατών στις οποίες ίσως και να είναι απαραίτητο λόγω τριχώματος. Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα μια και δεν είχα ποτέ μου τέτοια γάτα, πάντως από την μακρυά εμπειρία μου με γάτες μπορώ να σου πω το εξής. Τώρα που είναι μικρούλι μπορεί να τύχει να λερωθεί με τέτοιο τρόπο που να αναγκαστείς να το πλύνεις κανά - δυό φορές, όταν όμως μεγαλώσει δεν πιστεύω πως θα χρειαστεί να το ξανακάνεις.Γεια σας και απο μεναεγω εχω εναν γατουλη σχεδον 3 μηνων το πηρα απο πολυ μικρο και δεν το εχω κανει μπανιο κανονικο ακομα... την πρωτη φορα που επιχειρησα μου γρατσουνισε ολο το χερι... γενικα καθαριζεται μονο του και τωρα που ειναι καλοκαιρι τον βλεπω που τον ενοχλει η ζεστη και παιρνω μια πετσετα την βρεχω με χλυαρο νερο και τον σκουπιζω και του αρεσει αρκετα αλλα δεν εχω ξαναπροσπαθησει σε νερο κανονικα πιστευω οτι δεν θα συμβιβαστει ποτε του...
Γενικά στα 20 χρόνια και κάτι που έχω γάτες μόνο 3 φορές χρειάστηκε να κάνω κάποιο μπάνιο κι αυτό γιατί είχαν λερωθεί άσχημα και ήταν ακόμα μικρούλια. Οι γάτες είναι από τα πιο καθαρά ζώα και συνήθως φροντίζουν με μεγάλη επιμέλεια το τρίχωμά τους, μάλιστα αυτό είναι και κάτι το οποίο θα μας κάνει να καταλάβουμε αν τυχόν είναι άρρωστες γιατί μια άρρωστη γάτα αμελεί την καθαριότητά της.

AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
η φύση έχει δώσει στη γάτα όλα τα απαραίτητα εφόδια κουβαλώντας τα "καθαριστικά της" στη γλώσσα της
και μάλιστα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.
Με εξαίρεση τις περιπτώσεις , όπως πολύ σωστά ανέφερε η φίλη Βάσω πιο πριν, που το λέρωμα είναι από υλικό που δεν μπορεί να καθαρίσει μόνη της και οι μακρύτριχες γάτες.
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
ναι γενικα ειναι καθαρα ζωακια γιατι και την αναγκη τους την καλυπτουν κτλ σε αντιθεση με τον σκυλο που αμα δεν εκπαιδευτει τα αφηνει κ παντου...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool