Γάτα και μπάνιο

Η δική μου όταν ήταν μωρό και λέρωνε το ποπαραρίνι της και τα πατίδια της με κακάκια, τη σκούπιζα επί καθημερινής βάσης με μωρομάντηλα (όχι τα ειδικά για γάτες,αλλά τα κοινά, για τα ανθρώπινα μωρά ) και δεν είδα να της είχαν φέρει το παραμικρό πρόβλημα.
Για τις τσίμπλες όμως και γενικά για το πρόσωπο, η κτηνίατρός μας συνιστά με μια γαζούλα, είτε φυσιολογικό ορό, είτε χαμομήλι :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδες ερωτηση, το σκασμενο πηγε και τριφτηκε στο ποδηλατο και τωρα τα μουτρα του εχουν μια μαυρη γραμμη, το επλυνα λιγο τοπικα αλλα τιποτα, αν το αφησω θα βγει ή πρεπει να κανω κατι ???

:mad::mad::mad::mad::mad:

Σωτήρη τα ίδια κάνει και ο δικός μου... Με ειδικά μωρομάντιλα για ζώα δε φεύγει (το προσπάθησα επισταμένα) και το άφησα και εγώ με τον καιρό να εξαφανιστεί..... Το ελαιόλαδα πάντως δουλεύει στους ανθρώπους για τέτοιες μουτζούρες, γιατί όχι και στα ζώα.... :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πλύσιμο γάτας

Καλησπέρα σας,

Επειδή οι απόψεις διαφέρουν θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κάνουμε μπανάκι τις γάτες και αν ναι από ποιά ηλικία και με τη συχνότητα και προιόν

Σας επισημαίνω ότι οι γάτες που θα αποκτήσω θα μένουν στο μαγαζί μου όπου τα γραφεία είναι πολύ καθαρά αλλά στον χώρο παραγωγής όπου και θα πηγαίνουν, υπάρχει πολύ σκόνη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

καλησπέρα σε όλους!
δεν έχω κάνει ποτέ μπάνιο τη γάτα μου κι ούτε νομίζω θα της άρεσε. σε κάθε επαφή της με νερό τρέχει πανικόβλητη.

σήμερα όμως είχε ένα ατύχημα και δεν ξέρω τί να κάνω. συγκεκριμένα βούτηξε το πόδι της σε ένα ποτήρι με λάδι που είχα σε μια γωνιά στον πάγκο της κουζίνας πριν προλάβω να την κατεβάσω έγκαιρα. προσπάθησα να την καθαρίσω με ένα νωπό πανί, παρότι την εκνευρίζει και μου γρύλιζε, αλλά νομίζω την περισσότερη λαδίλα την έβγαλα.
υπάρχει κάτι άλλο να κάνω, δεδομένου πως δεν έχω κάποιο ειδικό σαμπουάν αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω να της άρεσε έτσι κι αλλιώς να την κάνω μπάνιο?!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σκούπισμα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λαδι και μετά άφησε την να το καθαρίσει μονη της! Μπορείς να βάλεις και λίγο ταλκ που απορροφά τη λιπαρότητα και να το βουρτσίσεις, αλλα αυτό προϋποθέτει συνεργασία! ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αχ το σκέφτηκα κι εγώ το ταλκ αλλά δεν έχω δυστυχώς , πάντως έχεις δίκιο πως όλη την ώρα από εκείνη τη στιγμή γλείφεται για να το καθαρίσει και μόνη της! ;)

Αχ αυτά τα μουρλό γατα!τα ίδια κάνουν κ τα δικά μου..μην δουν πιάτο με λάδι μέσα τα πατούσια τους!
Νομίζω κ εγώ πως αρκεί το χαρτί και τα υπόλοιπα θα τα κάνει μόνη της.Είμαι σίγουρη πως δεν εκτιμά όσο εμείς τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στο δέρμα της!

χαχα
όντως είναι πολύ καλύτερα από χθες το τρίχωμά της, γιατί κι από το πολύ γλείψιμο το είχε κάνει σα κατσιασμένο :P και δε βλέπω λαδίλα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σαμπουάν για κουτάβια σε γάτα;

Το Ηβουνι εχτες κυλιστηκε στο χωμα και απο πορτοκαλια εγινε...καφε!
Θελω να την κανω μπανιο(μπορω;:whistle:), για να μπορω μα την βαλω στο σπιτι τωρα το καλοκαιρι αμα ανεβει η θερμοκρασια πολυ, μιας και οι γατες δεν αντεχουν την ζεστη, και για να....επανελθει στο κανονικο της χρωμα!:P
Μπορω να χρησιμοποιησω σαμπουαν για κουταβακια, γιατι δεν μπορω να βρω για γατες στο σουπερ μαρκετ, και δεν νομιζω η μαμα να με παει στο πετ σοπ για ενα σαμπουαν;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μπορω να χρησιμοποιησω σαμπουαν για κουταβια σε γατα;

Άμα είναι για μια φορά και επείγει κάντο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω!:)

Είχα σκυλάκι παλιά και του 'χα πάρει σαμπουάν, αλλά δεν είχα προσέξει αν ήταν κοινό για γάτες και σκύλους, στα πρώτα μηνύματα όμως σε αυτό το θέμα διάβασα ότι είναι κοινό! Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να χρησιμοποιήσεις είναι σαμπουάν για ανθρώπους, γιατί μπορεί να πεθάνει από αλλεργικό σοκ, έτσι μου είπε κάποιος ότι διάβασε στο ίντερνετ. Και η κτηνίατρος του δικού μου μου είπε ότι μπορεί να πάθει αλλεργίες γενικότερα. Γενικά καλό είναι κάθε εξάμηνο μου είπε να τα μπανιαρίζουμε, πόσο μάλλον αν συντρέχει λόγος.

Γεια σας, θελω να σας πω την ιστορια μου. Βρηκα πριν απο καποιες μερες 2 γατακια και αφου η διαχειριστρια πηγε να τα πεταξει δεν αντεξα και τα μετεφερα στην βεραντα της πολυκατοικιας μου. ειναι βρωμικα και επειδη ειναι μικρα δεν τα βλεπω να καθαριζονται απο μονα τους. πως μπορω να τα καθαρισω?

Γεια σας, θελω να σας πω την ιστορια μου. Βρηκα πριν απο καποιες μερες 2 γατακια και αφου η διαχειριστρια πηγε να τα πεταξει δεν αντεξα και τα μετεφερα στην βεραντα της πολυκατοικιας μου. ειναι βρωμικα και επειδη ειναι μικρα δεν τα βλεπω να καθαριζονται απο μονα τους. πως μπορω να τα καθαρισω?
Καλημέρα φίλη katja επειδή τα γατάκια είναι μικρά ακόμα, δεν θα ήταν καλό να τα κάνατε μπάνιο κανονικό. Υπάρχει ο κίνδυνος να κρυώσουν και να αρρωστήσουν άσχημα...
Το καλύτερο θα ήταν να τα καθαρίζατε με ένα πανάκι που θα έχετε βουτήξει σε χλιαρό νεράκι. Πιστεύω πως όταν συνέλθουν και μεγαλώνοντας κιόλας, θα αρχίσουν να καθαρίζονται και μόνα τους.:)

Γεια σας και απο μενα :) εγω εχω εναν γατουλη σχεδον 3 μηνων το πηρα απο πολυ μικρο και δεν το εχω κανει μπανιο κανονικο ακομα... την πρωτη φορα που επιχειρησα μου γρατσουνισε ολο το χερι... γενικα καθαριζεται μονο του και τωρα που ειναι καλοκαιρι τον βλεπω που τον ενοχλει η ζεστη και παιρνω μια πετσετα την βρεχω με χλυαρο νερο και τον σκουπιζω και του αρεσει αρκετα αλλα δεν εχω ξαναπροσπαθησει σε νερο κανονικα πιστευω οτι δεν θα συμβιβαστει ποτε του...

Δεν μπορω να καταλάβω τον κόσμο!!
Εαν αποφάσισες να εχεις ενα γατί να διαβάσεις γιαυτό να μαθεις πως πρέπει να το φροντίζεις.
Τα γατιά πλένονται!!!!!!! Ναι ξερω οτι σας σοκαρα αλλα τα γατια κάνει να τα πλένουμε!!
Αρχίστε να τα πλένετε απο μικρή ηλικία.
Τελεία....... και Παυλα ------------

Γεια σας και απο μενα :) εγω εχω εναν γατουλη σχεδον 3 μηνων το πηρα απο πολυ μικρο και δεν το εχω κανει μπανιο κανονικο ακομα... την πρωτη φορα που επιχειρησα μου γρατσουνισε ολο το χερι... γενικα καθαριζεται μονο του και τωρα που ειναι καλοκαιρι τον βλεπω που τον ενοχλει η ζεστη και παιρνω μια πετσετα την βρεχω με χλυαρο νερο και τον σκουπιζω και του αρεσει αρκετα αλλα δεν εχω ξαναπροσπαθησει σε νερο κανονικα πιστευω οτι δεν θα συμβιβαστει ποτε του...
Φίλη Antzela σε γενικές γραμμές οι γάτες δεν συμπαθούν το μπάνιο. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις όπως και ράτσες γατών στις οποίες ίσως και να είναι απαραίτητο λόγω τριχώματος. Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα μια και δεν είχα ποτέ μου τέτοια γάτα, πάντως από την μακρυά εμπειρία μου με γάτες μπορώ να σου πω το εξής. Τώρα που είναι μικρούλι μπορεί να τύχει να λερωθεί με τέτοιο τρόπο που να αναγκαστείς να το πλύνεις κανά - δυό φορές, όταν όμως μεγαλώσει δεν πιστεύω πως θα χρειαστεί να το ξανακάνεις.
Γενικά στα 20 χρόνια και κάτι που έχω γάτες μόνο 3 φορές χρειάστηκε να κάνω κάποιο μπάνιο κι αυτό γιατί είχαν λερωθεί άσχημα και ήταν ακόμα μικρούλια. Οι γάτες είναι από τα πιο καθαρά ζώα και συνήθως φροντίζουν με μεγάλη επιμέλεια το τρίχωμά τους, μάλιστα αυτό είναι και κάτι το οποίο θα μας κάνει να καταλάβουμε αν τυχόν είναι άρρωστες γιατί μια άρρωστη γάτα αμελεί την καθαριότητά της.:)

Σε ευχαριστω πολυ ναι το εχω καταλαβει καθετε και πλενεται μονος του με τις ωρες που λεει ο λογος αλλα το πηρα απο γνωστο μου που εκανε ζευγαρωμα και δεν ηταν καθολου βρωμικο. ετυχε να λερωσει τα ποδαρακια του επιχειρησα να τον βουτηξω στο νερο με γρατσουνισε και του τα σκουπισα μετα με μια πετσετα και ολα καλα... :)

Όπως και να'ναι το πλύσιμο στις γάτες καλό είναι να αποφεύγεται διότι, αντίθετα με τους σκύλους (στους οποίους το μπάνιο είναι απαραίτητο),
η φύση έχει δώσει στη γάτα όλα τα απαραίτητα εφόδια κουβαλώντας τα "καθαριστικά της" στη γλώσσα της
και μάλιστα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.
smile.gif

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις , όπως πολύ σωστά ανέφερε η φίλη Βάσω πιο πριν, που το λέρωμα είναι από υλικό που δεν μπορεί να καθαρίσει μόνη της και οι μακρύτριχες γάτες.

ευχαριστω πολυ κ εσενα... :) ναι γενικα ειναι καθαρα ζωακια γιατι και την αναγκη τους την καλυπτουν κτλ σε αντιθεση με τον σκυλο που αμα δεν εκπαιδευτει τα αφηνει κ παντου...

Συνημμένα

• DSCN1376[1].jpg
    DSCN1376[1].jpg
    1,9 MB · Εμφανίσεις: 39
  • σδφσ.jpg
    σδφσ.jpg
    1,8 MB · Εμφανίσεις: 38

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back