Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Απάντηση: Ερωτήσεις για τη στείρωση

Καλησπέρα και καλώς τον δέχτηκες τον γατούλη σου, καλή ζωή να έχετε μαζί!

Τα ευνουχισμένα αρσενικά έχουν "ξεφουσκωμένους" όρχεις, αν μπορώ να το θέσω έτσι. Η ηλικία θαρρώ πως φαίνεται από τα δόντια του. Στη θέση σου θα πήγαινα σε ένα κτηνίατρο να με διαφωτίσει σχετικά, να εξετάσει και την υγεία του ζώου, να μου συστήσει διατροφή κλπ. Ίσως να είναι και τσιπαρισμένος ο γατούλης και με αυτόν τον τρόπο να μπορείς να διαπιστώσεις αν όντως άνηκε σε κάποιον.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!!
Χρειάζομαι τις γνώμες σας...

Το πρωί με σήκωσε η γάτα η οποία έκανε τριχόμπαλα (επειδή είναι αρκετά φουντωτή κάνει συχνά), αυτό όμως που με ανησύχησε είνια το ότι έβγαλε αίμα. Όχι μεγάλη ποσότητα άλλα το σημείο που έγινε η δουλειά είχε αυτό το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα. Γενικότερα και παίζει και τρώει και νερό πίνει και τα μάτια-αυτιά-στόμα μου φαίνονται εντάξει και πριν τον εμετό και μετά.
Εννοείται ότι κατευθείαν πήγα στην Μάνα (καθώς τελικά είναι μόνο μια και την εμπειρία της την έχει) και μου είπε ότι μάλλον έχει γρατζουνιστεί ο λαιμός της και να μην ανησυχώ τόσο πολύ.
Να σημειώσω ότι παίρνω την κτηνιατρο από το πρωί τηλ και δεν το σηκώνει.
Έχετε ανάλογη εμπειρία σε αυτά?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα :)
Αν είσαι σίγουρη οτι το ροζέ χρώμα προέρχεται από αίμα κι όχι από κάποια τροφή, τότε το πιο πιθανό είναι οτι απλά υπάρχει κάποια μικρή πληγίτσα (κάλλιστα του λαιμού) και είναι αποτέλεσμα του διαρκούς ερεθισμού, όπως είπε και η Μάνα. Ωστόσο θα χρειαστεί να την παρακολουθείς πιο στενά τώρα σε περίπτωση που ξανακάνει εμετό κι είναι ,επίσης, χρωματισμένος. Τότε, δεν χρειάζεται να πούμε, θα πρέπει να συμβουλευτείς κτηνίατρο για να κοιτάξει την προέλευση της αιμορραγίας (λαιμός, οισοφάγος ή στομάχι) και να συμβουλέψει κατάλληλα.
Εύχομαι βέβαια να μη χρειαστεί και να μην ήταν τίποτ'άλλο, παρά ένα τυχαίο συμβάν :)

Κάποιες απορίες για την πρώτη φoρά που φέρνεις γάτα στο σπίτι

Γεια σας :) ,είμαι η Ευαγγελία. Δεν έχω ακόμα γάτα, σκεύτομαστε να φέρουμε κάποια στιγμή ένα νέο μέλος στο σπίτι μας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα που ακόμα δεν ξέρω και θα ήθελα να μάθω.
1) ποίες ερωτήσεις θα πρέπει να κανώ ώστε να είμαι σίγουρη για αυτό που θα πάρω αν αγόρασω γάτα-γατάκι από αγγελία?
2) Τι θα πρέπει να προσέξω μες στο σπίτι για να είναι ασφαλέις?
3) Ποία τροφή πιστεύετε είναι κάλη και σχετικά οικονομική για τα μικρά γατάκια?
4)Τι χρειάζετε να κάνω για να νιώσει άνετα μέτα τον χωρισμώ
5)Πότε χρειάζετε να κάνουμε την γατούλα μας μπάνιο? Χρειάζετε καν να της κάνουμε μπάνιο?

Ευαχαρίστω για τον χρόνο σας,
πολλά φιλία σε εσάς και στους μικρούς μας φίλους
Ευαγγελία

Ευαγγελια μου, ειναι πολυ ευχαριστο το γεγονος οτι θελεις να αποκτησεις γατακι.:DΗ γνωμη μου ειναι να μην αγορασεις,τοσα γατακια χαριζονται και ζητουν σπιτακι για να εχουν φροντιδα και ζεστασια! Μπορεις να διαλεξεις ενα απο αυτα,η αν δεν θελεις, μπορεις να βρεις καποιο αδεσποτο που θα σε πλησιασει και θα σε κανει να το αγαπησεις και να το θελεις στη ζωη σου!Εαν με το καλο αποκτησεις γατακι δεν χρειαζεται να το κανεις μπανιο, να εισαι σιγουρη οτι καθαριζεται απο μονο του απο πολυ μικρο και ειναι καλο αυτο γιατι το σαλιο του εχει αντισηπτικες ιδιοτητες.Ενα κρεββατακι ,ενα μπωλ νερου και φαγητου ,μια αμμοδοχο με αμμο αυτα ειναι τα απαραιτητα για αρχη και το πιο βασικο πολυ αγαπη!!Αυτα ειχα να σου πω εγω, οσο για την τροφη θα σου πουν τα αλλα μελη που εχουν πιο πολυ πειρα απο μενα.:)

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Φλώρα μας και θα σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στην κατηγορία μας Χαρίζονται. Είμαι σίγουρη πως όλο και κάποιο θα σου κάνει κλικ για να μπεις κι εσύ στην τρελογατοπαρέα μας, όπου θα σε καλωσορίσουμε με ανοιχτές αγκάλες.:D

Νέος γατομπαμπάς;

Καλησπέρα, μόλις πρίν απο δύο εβδομάδας αποφάσησα να υιοθετήσω ένα μικρό γατάκι το οποίο μου έκανε επισκέψεις συνέχεια στο διαμέρισμα μου.
Μέχρι πολύ πρόσφατα ανακάλυψα οτί είναι θυληκό, αλλά δυστηχώς τώρα πιά ακούει μόνο στο όνομα Τάσος.
Πάντως φαίνεται πολύ χαρούμενη γενικά για αυτό.
Είναι απο τα πιό υπάκουα και πειθίνεια γατάκια που έχω δεί ποτέ, καθώς ακούει σε εντολές, μένει στο σπίτι και γενικά της αρέσει να κάθεται και να την χαϊδευω για ώρες.
Το θέμα είναι οτί δεν ξέρω τίποτα για τα γατάκια γενικά, καθώς είχα μόνο σκυλιά, και αυτές τις δύο τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να κάνει διάφορες "ζαβολιές" μέσα στο σπίτι που δεν τις έκανε ποτέ μέχρι τώρα.
Για πρώτη φορά σήμερα με δάγκωσε, και πρόσπαθησε να με ξαναδαγκώσει, αρκετά απαλά παρόλα αυτά, κάτι που σε εμένα πρώτη φορά κάνει. Γενικά την μαλώνω μόνο λεκτικά και με το να μην της δίνω σημασία, επειδή δεν θέλω να φοβάται να κυκλοφορεί στο σπίτι.
Επίσης άρχισε να σκαρφαλώνει παντού, και σήμερα για πρώτη φορά χωρίς λόγο κρύφτηκε κάτω απο το κρεβάτι.
Μπορεί και να κινηγούσε κάτι υποθέτω,αλλά παρόλα αυτά, επειδή δεν έχω καμμία ιδέα απο γάτες, αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά?
Και υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω για να την αποτρέπω απο το να ξαναπροσπαθήσει να με δαγκώσει, ή να σκαρφαλώνει σε ότι βρεί?

Καλησπερα,καλως δεχτηκες τη μικρουλα σου Τασουλα!! :clapup:Ετσι δαγκωνουν τα μικρα γιατι παιζουν,και μενα δαγκωναν και τωρα που εγιναν 4 μηνων το εκοψαν σιγα- σιγα .Οσο για το σκαρφαλωμα και αυτο μεσα στο παιχνιδι τους ειναι ,φαντασου οτι στη φυση τους θα σκαρφαλωναν στα δενδρα!;) Τι να κανουν τα καημενα μεσα στο διαμερισμα! Μπορεις να παρεις ενα ονυχοδρομιο αλλα και παλι η περιεργεια του θα το κανει και παλι να σκαρφαλωσει οπου θα του κανει εντυπωση.Κανε υπομονη οταν με το καλο στειρωθει θα σταματησουν ολα αυτα.Να την χαιρεσαι τη μικρουλα σου!!:D

Απάντηση: Νέος γατομπαμπάς;

Καλωσήρθες Jack Lope στη γατο-παρέα μας :flowers:
Η συμπεριφορά της μικρής σου, μου φαίνεται φυσιολογικότατη καθότι βρίσκεται στην ηλικία της εξερεύνησης. Κυνηγάει ό,τι κινείται και ανακαλύπτει τις δυνατότητές της μέσα από το παιχνίδι. Αν είχε μεγαλώσει μαζί με τη μαμά-γάτα και τα γατο-αδερφάκια της θα διδασκόταν αυτό μαζί τους, αλλά εφ'όσον είσαι ήδη ο γατο-μπαμπάς της, καλείσαι να αναλάβεις εκ των πραγμάτων αυτή τη διαδικασία:)
Κατ'αρχήν θα της μάθεις οτι τα χέρια σου δεν είναι παιχνίδι, με το να της προτείνεις εναλλακτικά ένα λούτρινο μικρό παιχνιδάκι που θα είναι προσαρτημένο σε ένα ραβδάκι (υπάρχουν τόσα στο εμπόριο) και είναι το ραβδάκι που θα κρατάς στα χέρια σου, κι όχι απευθείας για να αποφύγεις τα πολλά δαγκώματα. Και λέω τα "πολλά", γιατί εντελώς αλώβητα τα χέρια από δαγκωνίτσες και γρατζουνίτσες είναι κομάτι δύσκολο να παραμείνουν (όσοι και όσες μεγαλώσαμε μωρά γατάκια θα στο βεβαιώσουν αυτό :P). Παράλληλα μη ξεχνάς οτι βρίσκεται και στη φάση που βγάζει τα πρώτα της δοντάκια και όλο και κάτι θα χρειαστεί να δαγκώνει. Μπορείς να κοιτάξεις και το θέμα μας Γρατζουνάει και δαγκώνει!

Για το σκαρφάλωμα πάλι, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά το ευχάριστο είναι οτι με λίγη υπομονή σύντομα θα το σταματήσει, μέχρι να μάθει να κάνει τα μικρά της άλματα ώστε να φτάνει εκεί που θέλει, χωρίς να γατζώνεται παντού.
Και μιας και μιλάμε για νύχια, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, πάρε ένα μικρό ονυχοδρόμιο για να τα ακονίζει εκεί να μη μάθει στα έπιπλα του σπιτιού.
Ή ακόμα μπορείς να πεις στον κτηνίατρο που το παρακολουθεί (για εμβόλια, αποπαρασιτώσεις) να σου δείξει πώς μπορείς και μόνος σου να του κόβεις τα νυχάκια, όπως την έμαθα και τη δική μου και κάθεται και της τα κόβω (θέλει λίγη προσοχή στην αρχή να μάθεις να κόβεις μόνο το διάφανο των νυχιών και όχι το ροζ γιατί περνάνε αιμοφόρα αγγεία από εκεί και τα νύχια μόνο από τα μπροστινά ποδαράκια).

Για περισσόερες απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανόν να έχεις, μπορείς να κοιτάξεις και αυτό το θέμα μας.

Να σου ευχηθώ να χαίρεσαι την "Τάσος" και να σε συντροφεύει για πολλά πολλά χρόνια! :D
Είμαι δε σίγουρη, οτι όσο θα ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλον, τόσο η αγάπη σου γι αυτή την μικρή τσουπρα που ήρθε στη ζωή σου θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.:inlove:

Απάντηση: Νέος γατομπαμπάς;

Καλησπέρα κι από μένα Jack Lope. Τα κορίτσια πριν στα είπαν όλα και σωστά. Εγώ να προσθέσω μόνο πως όταν ήμουν μικρή και πήραμε την πρώτη μου γατούλα, επειδή μας την έδωσαν για αγοράκι της δώσαμε αγορίστικο όνομα. ΄Εμεινε μ' αυτό και δεν την πείραζε καθόλου μα καθόλου όμως.:D

Απάντηση: Γνωρίστε με!

Γεια σας πηρα μια γατα 2 ετων περσιας 4βμερες την εχω τι μπορω να κανω για να με πλησιασει??? 2 φορες πηγα γ χαδι και με αρπαξε ολο κρυβεται απο ενα επιπλο κατω κ παω να σκασω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και να χαιρεσαι την γατουλα σου.
Ειναι απολυτα λογικο να μην σε αφηνει να την πλησιασεις,διοτι σε φοβαται.Βασικα φοβαται ολη αυτην την αλλαγη που ηρθε.
Αφησε την να προσαρμοστει και ΜΗΝ την πλησιαζεις εσυ για χαδια.Ειναι σιγουρο οτι οταν νιωσει ασφαλης δειλα δειλα θα αρχισει να σου ερχεται.Οσο την πιεζεις για χάδια τοσο θα κρυβεται.Ειναι γνωστο οτι η γατα θελει να πλησιασει εμας και οχι εμεις με το ζορυ να την πλησιαζουμε.:)
Βασικα καλο θα ηταν ,τωρα στην αρχη,η γατουλα να βρισκεται σε ενα ησυχο δωματιο και οχι σε ολοκληρο το σπιτι που λογικο ειναι να τρομαζει με τοσους θορυβους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω πολυ χρησιμες συμβουλες!! Ναι ετσι κ αλλιως την εχω στο δωματιο μου οταν φευγω τρωει η το βραδυ κινειται γυρω στο χωρο πολυ ζωηρη αλλα αμα καταλαβει την παρουσια μου κρυβεται και πρεπει σε 1 μηνα να την παω κτηνιατρο κλπ αλλα δε ξερω πως θα την πιασω που δε μ αφηνει κ αυτο μ αγχωνει μηπως κ μεινει ετσι για παντα ????????????:(:hmm:

Ετσι αποκλειεται να μεινει για παντα.:hehe:
Απλα υπομονη και γενικα ηρεμια για να νιωσει ασφαλεια και να σε εμπιστευτει.:)

'Ενας μήνας είναι πολλές μέρες. Με ήρεμο περιβάλλον, με το να την καλείς γλυκά και να της δίνεις το φαγητό της (κι ας μην έρχεται αμέσως να το τρώει) σε μερικές μέρες θα τη δεις να αλλάζει και να ημερεύει. Λίγη υπομονή μόνο και πολλή αγάπη.
Καλως τη δέχτηκες και να χαίρεσαι τη συντροφιά της για πολλά πολλά χρόνια :)

Αχ μακαρι να πανε ολα καλα ευχαριστω!!! Τ φαι παντα το αφηνω διπλα! Απλα ειναι η πρωτη μου γατα και δεν ηξερα καν πως λειτουργουν για αυτο κ γω απο την πρωτη μερα την κυνηγουσα στη κρυψωνα της και με αρπαξε :P:D

Οχι..οχι...δεν θελει ΚΑΘΟΛΟΥ κυνηγι..πιστεψε με.Οσο την κυνηγας τοσο θα φοβαται και θα καταντησει να γινει ενα φοβικο γατι.Η μονη δηλαδη περιπτωση οντως να μη εξοικιωθει μαζι σου ειναι αυτο ακριβως που κανεις,να την κυνηγας.
Καθολου κυνηγι,καθολου πιεση για χαδια,οταν νιωσει ετοιμη θα ερθει αυτη.

Μα μετα το αρπαγμα επαψα το κυνηγι απλα παω λιγο διπλα της της μιλαω γλυκα τη κοιταζω να με μαθαινει ως εκει δε την ακουμπαω οπως μ λετε και εδω και τηη περιμενω να ρθει οποτε θελει η μικρη μου :D

Μα μετα το αρπαγμα επαψα το κυνηγι απλα παω λιγο διπλα της της μιλαω γλυκα τη κοιταζω να με μαθαινει ως εκει δε την ακουμπαω οπως μ λετε και εδω και τηη περιμενω να ρθει οποτε θελει η μικρη μου :D

Σε αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, η επιτυχία είναι σίγουρη! Απλώς κάθε γάτα είναι διαφορετική και θέλει τους δικούς της χρόνους. Αν, πάντως, βρίσκεται συνήθως στον ίδιο χώρο που βρίσκεσαι κι εσύ, είναι ένα πολύ καλό πρώτο βήμα. Καλή επιτυχία και καλή συμβίωση!

Χεχεχε ευχαριστωωωωω :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back