Απάντηση: Νέος γατομπαμπάς;
Καλωσήρθες Jack Lope στη γατο-παρέα μας

Η συμπεριφορά της μικρής σου, μου φαίνεται φυσιολογικότατη καθότι βρίσκεται στην ηλικία της εξερεύνησης. Κυνηγάει ό,τι κινείται και ανακαλύπτει τις δυνατότητές της μέσα από το παιχνίδι. Αν είχε μεγαλώσει μαζί με τη μαμά-γάτα και τα γατο-αδερφάκια της θα διδασκόταν αυτό μαζί τους, αλλά εφ'όσον είσαι ήδη ο γατο-μπαμπάς της, καλείσαι να αναλάβεις εκ των πραγμάτων αυτή τη διαδικασία

Κατ'αρχήν θα της μάθεις οτι τα χέρια σου δεν είναι παιχνίδι, με το να της προτείνεις εναλλακτικά ένα λούτρινο μικρό παιχνιδάκι που θα είναι προσαρτημένο σε ένα ραβδάκι (υπάρχουν τόσα στο εμπόριο) και είναι το ραβδάκι που θα κρατάς στα χέρια σου, κι όχι απευθείας για να αποφύγεις τα πολλά δαγκώματα. Και λέω τα "πολλά", γιατί εντελώς αλώβητα τα χέρια από δαγκωνίτσες και γρατζουνίτσες είναι κομάτι δύσκολο να παραμείνουν (όσοι και όσες μεγαλώσαμε μωρά γατάκια θα στο βεβαιώσουν αυτό

). Παράλληλα μη ξεχνάς οτι βρίσκεται και στη φάση που βγάζει τα πρώτα της δοντάκια και όλο και κάτι θα χρειαστεί να δαγκώνει. Μπορείς να κοιτάξεις και το θέμα μας
Γρατζουνάει και δαγκώνει!
Για το σκαρφάλωμα πάλι, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αλλά το ευχάριστο είναι οτι με λίγη υπομονή σύντομα θα το σταματήσει, μέχρι να μάθει να κάνει τα μικρά της άλματα ώστε να φτάνει εκεί που θέλει, χωρίς να γατζώνεται παντού.
Και μιας και μιλάμε για νύχια, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, πάρε ένα μικρό ονυχοδρόμιο για να τα ακονίζει εκεί να μη μάθει στα έπιπλα του σπιτιού.
Ή ακόμα μπορείς να πεις στον κτηνίατρο που το παρακολουθεί (για εμβόλια, αποπαρασιτώσεις) να σου δείξει πώς μπορείς και μόνος σου να του κόβεις τα νυχάκια, όπως την έμαθα και τη δική μου και κάθεται και της τα κόβω (θέλει λίγη προσοχή στην αρχή να μάθεις να κόβεις μόνο το διάφανο των νυχιών και όχι το ροζ γιατί περνάνε αιμοφόρα αγγεία από εκεί και τα νύχια μόνο από τα μπροστινά ποδαράκια).
Για περισσόερες απαντήσεις σε ερωτήματα που πιθανόν να έχεις, μπορείς να κοιτάξεις και
αυτό το θέμα μας.
Να σου ευχηθώ να χαίρεσαι την "Τάσος" και να σε συντροφεύει για πολλά πολλά χρόνια!

Είμαι δε σίγουρη, οτι όσο θα ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλον, τόσο η αγάπη σου γι αυτή την μικρή τσουπρα που ήρθε στη ζωή σου θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.