Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Διάβασε αυτό: Μύθοι και πραγματικότητες
Λοιπόν είμαι πολύ χαρούμενη με τα νέα σου!!! Είμαι σίγουρη πως θα γίνεις μια πολύ καλή γατομανούλα. Είναι ωραίο που διανύεις το στάδιο της αναμονής, αυτό μεγιστοποιεί τη χαρά σου αλλά και σου δίνει χρόνο για να προετοιμαστείς κατάλληλα για τον ερχομό του ...μωρού σου. Ρίξε μια ματιά σ' αυτά τα άρθρα...έτσι για αρχή

Γατοίσια..."προίκα"
Ετοιμασία του σπιτιού σας για τον ερχομό της νέας σας γατούλας
Τα δέκα+1 συνυθέστερα λάθη των νέων γατογονιών
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki.m
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ πολύ! Όταν το πάρω θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες! (αν και θα αργήσει λίγο αυτή η μέρα)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
dimitranikos
Νεοφερμένο μέλος
Το βρήκα σε ενα καδο σκουπιδιων..περα του οτι καταραστηκα ελαφρως αυτον που το εκανα...διαβαζοντας καποια πραγματα εδω το καθαρισα με ενα πανακι για νεογεντητα μωρα...το εχω σε ενα κουτι με ηλεκτρικη θερμοφορα και κουβερτα γυρω γυρω σαν "φωλια",πηρα ενα γαλα απο Pet shop ονοματι beaphar lactol και μπιμπερο...χαιδευω κοιλιτσα για ουρα και ειμαστε οκ και επισης απο χτες το βραδυ που το βρηκα σημερα εκανε κακακια.επισης ματακια δεν εχει ανοιξει ακομα,και παροτι δεν εχει τσιμπλιτσες τα περνα με ενα βαμβακι και χλιαρο νερακι.
Πόσο συχνα πρεπει να κανει κακακια???τι παρατηρω??αν δε ξυπναει στο 3ωρο να φαει το ξυπναω???τι αλλο μπορω να κανω για αυτον???!!
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
στο μύνημα που σου έστειλα ξέχασα να πω πως εφόσον είναι νεογέννητο εκεί που το έχεις βάλει να βάλεις και ένα ρολόι (έχω δει πως τους θυμίζει την καρδιά της μαμάς τους). για τον ύπνο μην ανησυχείς. οι γάτες κοιμάνται περίπου 16 ώρες την μέρα
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
https://paratrixa.skai.gr/main/article?category_id=23&id=1116
βρήκα ένα βίντεο με συμβουλές
maraki.m
Νεοφερμένο μέλος
Θα μου είναι δύσκολο να διαλέξω κάποιο. Λοιπόν μπορείτε να μου πείτε σε πόσο καιρό θα είναι καλό να πάρω το γατάκι από την μαμά του;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τουλάχιστον σε 2 ,2μιση μηνες,να εχουν απογαλακτιστει..αλλα και να εχουν κοινονικοποιηθει μαζι με τη μανα και τα αδελφακια.Ειναι παρα πολυ σημαντικο αυτο.

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Έφη, από την ηλικία των 2 μηνών περίπου είναι ασφαλές να το πάρεις από τη μητέρα του.
Κι αυτό επειδή θα έχει θηλάσει αρκετά και θα έχει πάρει τα αντισώματα που χρειάζεται, θα έχει κοινωνικοποιηθεί και κυρίως, θα μπορεί να τα καταφέρει μόνο του.

Οπότε λίγη υπομονή!

maraki.m
Νεοφερμένο μέλος

Μπορεί να περιμένω τώρα αλλά αυτό το γατάκι θα το έχω μια ζωή και αφού πρόκειται για το καλό του...!

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Φαντάζομαι τη χαρά που αισθάνεσαι!!! Όταν το διαλέξεις περίγραψέ μας το ή ποσταρε φωτογραφία αν μπορείς. Συμμερίζομαι τη χαρά σου από τη στιγμή που έπεισες τους γονείς σου..και χαίρομαι με κάθε στάδιο της ιστορίας σου

maraki.m
Νεοφερμένο μέλος

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
maraki.m
Νεοφερμένο μέλος
Το περιμένω και αυτό..όλα θα έρθουν κάποια στιγμή!

Πριν 3 εβδομαδες η γάτα των γονιών μου γέννησε 5 γατάκια!! Σκεφτομαι να κρατήσω το ένα για το σπιτι μου(διαμερισμα) και εχω καποιες γενικες αποριες

1)Σε ποσο καιρο μπορω να το παρω σπιτι μου και ποτε πρεπει να παει στον γιατρο για τα πρωτα εμβολια?
2)Ολα τα γατακια ειναι γαλανοματικα...αυτο που θελω να παρω εγω ειναι και ασπρο και ειδα οτι κατα μεγαλη πιθανοτητα δεν θα ακουει αλλα δεν εχω προβλημα με αυτο
Αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι το λευκο ειναι το πιο "γκρινιαρικο" λιγο να το σηκωσω αμεσως γκρινιαζει...αντιθετα τα υπολοιπα μετα απο 3 εβδομαδες εχουν ηρεμησει καπως...επιπλεον κουναει πιο δυσκολα τα πισω ποδαρακια του ενω τα αλλα κανουν πιο ευκολα βηματακια! Θα εχει προβλημα λετε η ειναι πολυ νωρις ακομα...παντω προσπαθειες να περπατησει κανει 
3)Δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι θυληκα και ποια αρσενικα...

nektariak
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα,
Ειναι ευτυχες το γεγονος οτι θελεις να παρεις κοντα σου ενα απο αυτα τα μικρα πλασματακια

Δεν υπαρχει ωραιοτερο συναισθημα απο το να εχεις στο σπιτι ενα γατακι γιατι κι εσυ θα δεις στην πορεια οτι θα εκπλαγεις με τα κατορθωματα του.
Τωρα η γνωμη μου και η μικρη εμπειρια που εχω ειναι πως καλο θα ηταν να το παρεις αφου κλεισει τους 2 μηνες ζωης..καλο θα ειναι να μεινει μεχρι τοτε με την μανα του για να παρει ολες τις δυναμεις που πρεπει και χρειαζεται για να σταθει στα ποδαρακια του και γενικα να δυναμωσει το σωμα του...
Και φυσικα οταν το παρεις το πρωτο μελημα σου ειναι να το πας στον κτηνιατρο για το πρωτο του εμβολιο και τη σχετικη εξεταση που θα του κανει για να δει αν ολα λειτουργουν κανονικα...
Φροντισε να παρεις ολο τον απαραιτητο εξοπλισμο που θα εχεις στο σπιτι σου...
Τωρα βεβαια δεν ξερω να σου πω αν κανει να το δοκιμαζεις εσυ στο περπατημα γιαυτο ας απαντησει καποιος ποιο ειδικος απο εμενα...
Αλλα μη σε ανησυχει οτιδηποτε γιατι η επισκεψη του στο κτηνιατρο θα λυσει και ολες σου τις απορειες...
Και μια συμβουλη απο εμενα,φροντισε να στειρωσεις το γατακι σου...ειτε ειναι θυληκο ειτε αρσενικο...θα γλυτωσεις πολλα προβληματα και το κυριοτερο θα βρισκεται κοντα σου υγειες και ασφαλες...

Με το καλο να το δεχτεις.
Νατο και το γατακι

maraki.m
Νεοφερμένο μέλος
Θα συμφωνήσω στο ότι πρέπει να το πας στον κτηνίατρο για να το εξετάσει και να δει αν έχει κάποιο πρόβλημα με τα ποδαράκια του!Εμένα η γατούλα μου που είναι στο χωριό έκανε τέσσερα γατάκια και το ένα το βγάζει έξω από τη φωλίτσα και το βάζει κάτω στο πλακάκι μακρυά και γεμίζει το ματάκι του βρομιές. Το λυπάμαι το καημένο. Σκέφτομαι να το πάρω στο σπίτι μου και να το ταΐζω με την σιριγγούλα αλλά φοβάμαι μήπως είναι δυστυχισμένο και όταν μεγαλώσει γίνει άγριο και επιθετικό και αν δεν πάρει τα κατάλληλα αντισώματα από το μητρικό γάλα ούτε και την απαραίτητη εκπαίδευση από την μαμά του..Τι να κάνω;

Γεια σας

Καταρχάς είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρήκα ένα site αφιερωμένο στις γάτες! Πρόσφατα (συγκεκριμένα πριν από 5 μέρες) πήρα και εγώ ένα γατάκι το οποίο νομίζω πως είναι πολύ μωράκι ακόμα να φανταστείτε τρώει μόνο κάτι μακρόστενα πραγματάκια. Τις πρώτες νύχτες ήταν ακόμα φοβισμένο και έτσι έμενε μονάχα σε ένα μέρος αλλά από προχθές έχει "ξεψαρώσει" πολύ, αν και αυτό είναι καλό από την μία. Χθες λοιπόν το βράδυ ερχόταν μέσα στο δωμάτιο μου και στις μαμάς μου εγώ το έβγαζα έξω και το μάλωνα και του έδινα και καμία στον ποπό του (αλλά όχι δυνατά) αλλά με έγραφε κανονικά. Ξέρω πως είναι μωρό ακόμα για να καταλάβει τα παιχνίδια & το μάλωμα. Αλλά μήπως θα έπρεπε να το αφήσω να εξερευνήσει όλους τους χώρους του σπιτιού; Το λέω αυτό γιατί κλείνουμε όλες τις πόρτες (κουζίνα, κρεβατοκάμαρες, μπάνιο) και αυτό μένει μόνο μέσα στο σαλόνι. Θα ήταν καλύτερο λέτε;;
Και κάτι άλλο που με απασχολεί πάρα πολύ, είναι πως να το κάνω να καταλάβει πως το μαλώνω; Όπως είπα και πιο πάνω δεν καταλαβαίνει ότι το μαλώνω και το παίρνει σαν παιχνίδι, μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνεται κάτι αποτελεσματικό;
Επίσης, έχει μάθει να κοιμάται κάτω από τον καναπέ (για να πω την αλήθεια ακόμα δεν του έχω πάρει καλαθάκι) όταν του πάρω δικό του σπιτάκι κτλπ θα προσαρμοστεί εύκολα λέτε;
Θα το εκτιμούσα αν απαντούσατε όσο πιο γρήγορα μπορείτε
Thanks a lot 
maraki.m
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σου swtii και καλώς ήρθες! Να το χαίρεσαι το γατάκι σου είναι αυτό που έχεις στο αβαταρ;

Καλό θα είναι αφού τώρα ξεψάρωσε άφησε το να εξερευνήσει και το υπόλοιπο σπίτι για να αποκτήσει οικειότητα με όλους του χώρους αλλά πρέπει το κρεβατάκι του να είναι σε ένα ήσυχο μέρος με την τροφή,το νερό και τα πραγματάκια του συγκεντρωμένα. Όσο για το πως μπορείς να το μαλώνεις μπορείς να φυσάς στο προσωπάκι του όπως θα έκανε και η μαμά του ή να έχεις κάτι που ψεκάζει νερό και να του ρίχνεις από λίγο αν κάνει καμιά ζημιά!
Ελπίζω να σε κάλυψα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool