Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Απάντηση: Νέα γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Εμάς εδώ τα εμβόλια κάνουν γύρω στα 25€. Λιγότερο δεν έδωσα ποτέ. Για την πάστα 10€ θυμόμουν, για όλο το σωληνάριο φυσικά, αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Οπότε θα έμεναν 50€ για το τσιπ... Πάντως για την περιοχή μας είναι "νορμάλ". Είναι λίγοι και έχουν όλοι πάνω κάτω τις ίδιες τιμές. :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα έχω ένα γατάκι περίπου 2 με 3 μήνες και έχω ΤΡΕΛΟ πρόβλημα με την τρίχα της στα ρούχα μου.
Υπάρχει κάποιος που να μου δώσει μια λύση για αυτό το πρόβλημα; Κάτι έχω ακούσει για ρόλεξ με κόλα αλλα δεν ξέρω που θα το βρω..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• IMG_0049.JPG
    IMG_0049.JPG
    1,9 MB · Εμφανίσεις: 62
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Καλησπερα .:)
Ναι,τα ρολεξ αυτα ειναι θαυματουργα.Εχουν συνηθως τα περισσοτερα σουπερμαρκετ.Εγω τα βρισκω στον Βασιλοπουλο.:)

Οποιοδηποτε μαγαζι με ειδη σπιτιου το εχει αυτο το ρολο με την κολλα, ακομα και τα SM το εχουν. Παντως 2-3 μηνων γατακι δεν θα επρεπε να βγαζει τοση τριχα, συνηθως αφου χρονισουν το πρωτο καλοκαιρι ξεκιναει η τριχοπτωση. Δεν κανεις καμμια βολτα απο τον κτηνιατρο μηπως φταιει η τροφη που τρωει...:hmm:
Οπως και να' χει οταν εχει γατα τα εχεις αυτα... Πρεπει απλα να το παρεις αποφαση και μετα βρισκεις διαφορους τροπους για να μην γινονται χαλια τα ρουχα σου.

Όντως, όταν έχεις γάτα οι τρίχες είναι ένα αναπόφευκτο φαινόμενο. ;)
Για παράδειγμα, εγώ φοράω πάντα μαύρα ρούχα κι επειδή οι γάτες μου είναι ανοιχτόχρωμες, τα μπλουζάκια που φοράω στο σπίτι έχουν γίνει πλέον πουά. :laugh:
Τα ρόλεξ είναι όντως μια πολύ καλή λύση κι απομακρύνουν αρκετές τρίχες. ;)

Εχει και το jumbo...παντου εχει. Τουλαχιστον λυνεις το προβλημα με τα ρουχα αλλα οι τριχες γενικα να εξαφανιστουν εντελως απο παντου λιγακι δυσκολο κατα τη γνωμη μου!

Μόλις μας υιοθέτησε ένα γατάκι!!!

Χτες το πρωί στο μέσον μιας λεωφόρου με ακολούθησε ένα γατάκι. Τριβόταν στα πόδια μου και με ακολουθούσε σε όλες τις δουλειές που πήγα. Στο τέλος βέβαια, το πήρα σπίτι. Με υιοθέτησε με το έτσι θέλω. Είναι περίπου 4 μηνών και ίσως να έχει φύγει από κάποιο σπίτι γιατί δείχνει πολύ εξοικειωμένο με τους ανθρώπους, πήγε αμέσως στην άμμο που του πήγα, δεν φοβάται κτλ. Το θέμα είναι πως έχω ένα παιδάκι 6 ετων και τα οικονομικά μου είναι αρκετά άσχημα. Τι είναι απαραίτητο να κάνω για να είναι πρώτα - πρώτα ασφαλές το παιδί και μετά το γατάκι από άποψη εμβολίων , παρασίτων κτλ και να ειναι όσο πιο οικονομικό γίνεται; Παρακαλώ πολύ βοηθήστε, όσοι γνωρίζετε. Ευχαριστώ:worry:

Απάντηση: Μόλις μας υιοθέτησε ένα γατάκι!!!

καλως όρισες και καλως τα δέχτηκες!δε γνωρίζω να σου πω λεπτομέρειες σε σχέση με παιδιά και γάτες.θα ήταν καλό να ρωτήσεις τον κτηνίατρο σου κι ένα φιλόζωο παιδίατρο.ξέρω όμως πάρα πολλές οικογένειες που ζουν χρόνια με γατούλες κι δεν έχω ακούσει καμία περίπτωση με οικόσιτη γάτα να υπάρξουν θέματα υγείας.λογικά μέλη εδώ μέσα με περισσότερη πείρα σε εαυτό θα σε καθοδηγήσουν.γνωρζίω όμως πόσ θετικά επιδρά ε΄να ζώο στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού και άπειρες έρευνες που συνηγορούν σε αυτό.
οι γάτες δεν είναι ακριβές..τροφή(να της μάθεις με κροκετούλες)κ άμμο ανα ταχτά χρονικά διαστήματα..μια αμμολεκάνη κ αυτοσχέδια παιχνιδάκια.
τον πρώτο χρόνο χρειάζονται εμβόλια ανα τρεις μήνες(20 ευρω περίπου υπολόγισε) και μετά ένα εμβόλιο το χρόνο.μία αμπούλα το μήνα για τους ψύλλους(5-7 ευρω)και τη στείρωση της κάποια στιγμή πάνω στο χρόνο.
υπάρχουν πολλοί κτηνίατροι πια με καλές τιμές (ψάξτο καλα)και φιλοζωικές που πολύ συχνά κάνουν προγράμματα στείρωσης..ή εξέτασεις κτλ.
νομίζω κι εσύ κ το παιδάκι σου θα περάσετε πανέμορφα μαζί του..περιμένουμε νέα και φωτογραφίες!

Μπραβο!!! Να σου ζησει και ευχομαι να αποκτησει καλο χαρακτηρα για να τα περασετε ομορφα! Εγω απο οσο ξερω απο τον δικο μου γιατι ειναι και πολυ προσφατο εκανα 3 επισκεψεις στον κτηνιατρο, η πρωτη ηταν εντελως προαιρετικη για να δω τι ηλικια εχει και πως θα φυγουν οι ψυλλοι που ειχε! Μου ειπε να παρω ενα σπρει με ονομασια frontline που μπορεις να χρησιμοποιησεις απο μικρες ηλικιες! Το βαζεις καθε 15 ημερες και ασχολεισαι με το γατακι για 30' για να μην το γλυψει...Τωρα σε σχεση με τα εμβολια αμα κρινεις πως το γατακι ειναι περιπου 2-3 μηνων τοτε πηγαινε το στον κτηνιατρο να σου κανει το πρωτο εμβολια ( σου λεω αν κρινεις οτι ειναι σε αυτην την ηλικια για να μην πας και δωσεις 25€ για τον προαιρετικο ελεγχο), επειτα σου γραφουν αλλο ενα εμβολιο 1 μηνα μετα και μετα σου λεει να κανεις το επαναληπτικο καθε χρονο... απο εκει και περα αν το γατακι σου θα εχει επαφες με αλλα γατια θα σου προτεινει να κανεις αντιλυσσικο!
Αρα εχεις συνολο 14€ το σπρει για τους ψυλλους, 25€ το 1ο εμβολιο, 25€ το 2ο μετα απο ενα μηνα και 25€ το αντιλυσσικο που θα το κανεις οταν θες! Και ζητα του να σου δωσει χαπακι για τα σκουλικακια στο δινει αυτος επι τοπου και κοστιζει 2€ ... ευχομαι να σε βοηθησα και να μην σε ζαλισα με το πολυ μπλα μπλα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Το παιδί μου είναι ήδη ενθουσιασμένο με το γατάκι. Το ονομάσαμε Μούφα :). Μου είπε ότι είναι το καλύτερο δώρο, καλύτερο κι από μια πολυκατοικία γεμάτη παιχνίδια:clapup: . Ανησυχώ λίγο ακόμα πρέπει να σας πω, κοιτάζω το τρίχωμα αν είναι εντάξει. (Έχει στο δεξί του ποδαράκι κάτι που δεν ξέρω τι είναι. Κολλημένες τριχούλες, κάποιο δερματικό;) Θα προσπαθήσω να το καθαρίσω αύριο κι από Δευτέρα στον κτηνίατρο. Ελπίζω να είναι όλα καλά, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε αυτό το πλασματάκι που μπήκε έτσι ξαφνικά στη ζωή μας. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Καλησπέρα έχω ένα γατάκι περίπου 2 με 3 μήνες και έχω ΤΡΕΛΟ πρόβλημα με την τρίχα της στα ρούχα μου.
Υπάρχει κάποιος που να μου δώσει μια λύση για αυτό το πρόβλημα; Κάτι έχω ακούσει για ρόλεξ με κόλα αλλα δεν ξέρω που θα το βρω..

Επειδή έχω δοκιμάσει αρκετά ρόλεξ με κόλλα, όχι απλά από σούπερ μάρκετ γιατί δεν είναι όλα το ίδιο αποτελεσματικά:/:
Αν έχεις κοντά στη γειτονιά σου Carrefour, να προτιμήσεις από εκεί, μακράν το καλύτερο ρολλό;)

Χαιρομαι πολυ Veit!!! Να σας ζησει το γλυκακι μου!!! Να ξερεις πως πολυ συντομα θα ερωτευτεις!!! Περιμενουμε φωτογραφιες απο το μικρουλι!! ;)

Γεια σας , το γατάκι μας μετονομάστηκε από Μούφα σε Μπέτσι το οποίο και κατοχυρώθηκε! Το πήγα σε μια γλυκύτατη κτηνίατρο η οποία παρακαλώ δεν με χρέωσε την πρώτη επίσκεψη!!!!!!! επειδή το γατάκι ήταν αδέσποτο και θεώρησε πως ήθελε να προσφέρει κι εκείνη κάτι στη διάσωσή του!!!! Απίστευτο;;;;; Μας έδωσε μόνο χαπάκι προληπτικά για τα σκουληκάκια .Το γατί μας είναι υγιέστατο και είναι 2 μηνών. Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη και τις πληροφορίες. Gataki.jpg

Συνημμένα

• Gataki.jpg
    Gataki.jpg
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 62
  • Gataki.jpg
    Gataki.jpg
    1,5 MB · Εμφανίσεις: 62

Τι υπέροχα νέα! :clapup: Και τι υπέροχο επίσης είναι αυτό το μωρό!! Να τη χαίρεστε σας εύχομαι για αμέτρητα χρόνια!! :)

Είναι υπέροχο φατσάκι το μικρό, να το χαίρεσαι! :D

Φατσα ομορφη ^^

ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι τι κουκλι ειναι αυτο?????????????να σας ζησει!!!!!!!!!!!!!!!!!

Από τα γλυκύτερα γατο-μουτράκια που έχω δει ποτέ!:inlove::inlove:
Μπράβο σου που το υιοθέτησες και ένα μπράβο και στην κτηνίατρο που δείχνει οτι, ευτυχώς,
υπάρχουν κι άνθρωποι με ευαισθησία:)
Μου αρέσει και το λευκό που έχει στο στηθάκι το ζουζουνάκι.
Να το χαίρεστε, πολύχρονο και πάντα υγιές! :clapup:

newby persian

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

Μολις χθες εφερα στο σπιτι μου μια νεαρη περσιδα.Πανεμορφη κοντα τεσσαρων μηνων.
Το γατακι ειναι πολυ στρεσαρισμενο και φοβισμενο στο καινουριο του περιβαλλον και θα ηθελα καποια συμβουλη
η προταση που θα μπορουσε να φτιαξει ισως τη διαθεση του η να την βοηθησει να ενκλιματιστει ευκολοτερα.

ευχαριστω

Απάντηση: newby persian

Πρωτα απ ολα καλως τα δεχτηκατε :) Θα προτεινα να ναι αρχικα σ ενα μονο δωματιο..Δηλαδη να μην ειναι καινουργιο σπιτι ανθρωποι ολα μαζι..Αρχικα σ ενα δωματιο να χει τροφη κ νερο κ την αμμο της (η αμμος λιγο μακρυα απο το φαγητο οχι διπλα διπλα)Να μην την πιανετε ολοι μαζι αγκαλια και την πιεζετε να βγει με το ζορι απο την κρυψωνα της να της μιλατε με τ ονομα της ησυχα κ με πολλα γλυκολογα να την χαιδευετε απαλα απαλα κ σιγα σιγα(για αρχη μετα θα την τρελανεις στο ζουπηγμα:D) επισης παιχνιδια οπως σχοινακια κ γενικα οτι δεν κανει παρα πολυ θορυβο θα τα περνατε μπροστα της και το παιχνιδι θα βοηθησει στο μεταξυ σας δεσιμο Θελουμε και φωτο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back