rouli726
Δραστήριο μέλος
Καλή σου μέρα Μάρθα..
..3. οι γατες ανεβαινουν ΠΑΝΤΟΥ. μπορεις απλα να εχει κλειστη την πορτα της κρεββατοκαμαρας αν δεν θελεις να ερχεται η να ανεβαινει στο κρεββατι αλλα στον καναπε όχι;;; γιατι να χεις γατα αν δεν καθεστε αγκαλια στον καναπε;οπως και να χει μπορεις να δειξεις καποια πραγματα που δεν ειναι ανεκτα απο σενα αλλα δεν σου διασφαλιζει κατι οτι δεν θα το κανει. δεν ειναι σκυλος
κι εμεις στην αρχη σκεφτομασταν ετσι αλλα πιστεψε με απο μια στιγμη και μετα συνηθιζεις στο θεαμα "γατα παντου" και σου αρεσει κιολας

κι εμεις την κλειναμε εξω απο το δωματιο το βραδυ,αλλα απο τη στιγμη που το ζωο ειναι εμβολιασμενο και αποπαρασιτωμενο δεν κινδυνευεις απο κατι ιατρικα.
4.Οι γατες δεν ειναι ανθρωποι. δεν αισθανονται το ιδιο για το ζευγαρωμα ουτε παιρνουν καποια ευχαριστηση απο αυτο, ειναι απλα ενστικτο. αρσενικο η θυληκο πρεπει μετα τους 7 μήνες να στειρωθεί για να αποφευγεις τα ζευγαρωματα, το εντονο νιαουριτο, το "ψεκασμα" απο αρσενικο, ασθενειες και φυσικα τα απειρα γατακια που θα δημιουργηθουν. επισης να σου τονισω οτι οι αρσενικοι γατοι πηδανε απο μπαλκονια σε φασεις οιστρου που αν δεν χτυπησουν θανασιμα στην χειροτερη, απλα εξαφανιζονται.
το κυριοτερο για μενα ειναι το ιατρικο κομματι, περα φυσικα απο το τεραστιο προβλημα των αδεσποτων.
μια μη στειρωμενη γατα κινδυνευει απο καρκινο στα γεννητικα οργανα και στους μαστους, και δεν ειναι απλως μια πιθανοτητα, ειναι σχεδον βεβαια πως θα συμβει αν δεν στειρωθει το ζωο. απλως παλιοτερα δεν το ξεραμε. φυσικα το να να αναφερω πως κατι τετοιο ειναι θανατηφορο για τη γατα, νομιζω ειναι περιττο...

6. ΔΕΝ χρειαζεται να αγορασεις απο πετ σοπ. υπαρχουν παρα πολλα γατακια προς υιοθεσία εδω και στο facebook, θα μπορουσα και εγω αλλα και αλλοι απο εδω να σου συστήσουν καποια. θα ηθελα επειδη εισαι πρωταρα στο θεμα να σκεφτει και την υιοθεσία ενος οχι πολυ μικρου γατιδίου αλλα καλύτερα ενός γατιού από 6 μήνων και πανω. Μπορείς να το βρεις ετοιμο δηλαδη. μαθημενο στην αμμο, να εχει δειξει χαρακτηρα, να ειναι ηδη στειρωμενο και εμβολιασμενο αποπαρασιτωμενο.
Με ελαχιστο ψαξιμο θα βρεις και φιλοζωικα σωματεια και απειρες αγγελιες για γατακια για..καθε γουστο

δυστυχως τα αδεσποτακια στη χωρα μας ειναι εκατομμυρια και οι ανθρωποι που επιθυμουν να υιοθετησουν ελαχιστοι.
Σκεφτείτε το καλά και μακαρι συντομα να εχουμε ευχαριστα νεα απο εσας, να σωθει αλλη μια ψυχουλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα από μένα!
Σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό να πάρω ένα γατάκι για μέσα στο σπίτι, και έχω το εξής πρόβλημα. Μες στο σπίτι υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά καλώδια και φοβάμαι μην τα μασήσει αν μεγαλώσει. Τι ιδέες έχετε να προτείνετε γι'αυτό, εκπαιδεύεται η γάτα στο να μη τα μασάει; Και γενικά ότι άλλο έχετε να μου προτείνετε, δεκτό.![]()
προσωπικα ειχα την ιδια ανησυχια, καθως η εργασια του φιλου μου προυποθετει συχνα πυκνα καλωδια διασπαρτα στο σαλονι(το οποιο δεν εχει πορτα για να απομονωνεται).
γενικα νομιζω οι γατες δεν εχουν ταση να μασουν καλωδια, τουλαχιστον τα δικα μου δεν την εχουν, ομως οταν πρωτοπηραμε τη μεγαλη, μια καλη συμβουλη ηταν να της δινουμε να μασαει χερουλια απο σακουλες απο πεπιεσμενο χαρτι.
τα δυο θεματα που σου εβαλε λινκ η αλκυονη επισης εχουν πολυ καλες ιδεες. ισως ομως ανησυχεις αδικα γτ μπορει κι η δικη σου γατα να μην ασχοληθει με τα καλωδια. αν εχει αλλα παιχνιδακια που λατρευουν οι γατες, πχ μπαλακια κλπ, μπορει να μην εχεις καθολου θεμα.
Γειά σας παιδιά σκέφτομαι να πάρω γατάκι θέλω να μου δώσετε μερικές συμβούλες για το πως να το φροντίζω και προτείνετε και κανένα ονοματάκι.
αρχικα δες εδω ειναι ενας πολυ καλος οδηγος. για οποιαδηποτε αλλη απορια στο φορουμ θα βρεις πολλα κατατοπιστικα αρθρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
προσωπικα ειχα την ιδια ανησυχια, καθως η εργασια του φιλου μου προυποθετει συχνα πυκνα καλωδια διασπαρτα στο σαλονι(το οποιο δεν εχει πορτα για να απομονωνεται).
γενικα νομιζω οι γατες δεν εχουν ταση να μασουν καλωδια, τουλαχιστον τα δικα μου δεν την εχουν, ομως οταν πρωτοπηραμε τη μεγαλη, μια καλη συμβουλη ηταν να της δινουμε να μασαει χερουλια απο σακουλες απο πεπιεσμενο χαρτι.
τα δυο θεματα που σου εβαλε λινκ η αλκυονη επισης εχουν πολυ καλες ιδεες. ισως ομως ανησυχεις αδικα γτ μπορει κι η δικη σου γατα να μην ασχοληθει με τα καλωδια. αν εχει αλλα παιχνιδακια που λατρευουν οι γατες, πχ μπαλακια κλπ, μπορει να μην εχεις καθολου θεμα.
Ευχαριστώ, μόλις τώρα το είδα!! Η αλήθεια είναι ότι το γατάκι μου (πήρα τελικά όπως έγραψα κι εδώ) παίζει με τα καλώδια, δεν έχω παρατηρήσει αν τα μασάει, αλλά αμέσως μόλις το κάνει του λέω "κακό" ή το παίρνω από εκεί. Φοβάμαι λίγο η αλήθεια είναι, όπως φοβάμαι και τη νύχτα που κοιμάμαι μήπως το "πλακώσω" στον ύπνο μου, το έγραψα και σ' άλλο θέμα.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
(από χάρτινη σακκούλα, που είναι πεπιεσμένο χαρτί στριφτό & που τα είχα αποκόλλήσει από τη σακκούλα) Μακάρι να πιάσει το κόλπο και να αρέσει εξίσου και στο δικό σου
Μακάρι να πιάσει,, ναι, θα ψάξω να βρω τέτοιες σακκούλες. 
rouli726
Δραστήριο μέλος
Το ξέρω ότι πρέπει να φοβάμαι, το θέμα είναι τι κάνω τώρα που είναι μικρό. Αν του βάλω οδοντόκρεμα και την καταπιεί ή πχ βάλω κάτι άλλο υγρό όπως ταμπάσκο και πάθει και με αυτό ηλεκτροπληξία; Είναι ένα βάσανο το όλο θέμα. Απλά πιστεύω να μάθει και να μην τα πειράζει, γιατί σήμερα μετά από πολλές φορές που του έχω πει "κακό", είδα ότι δεν τα πολυπείραζε και έπαιζε με ένα σκρατς που έχει το ένα καλώδιο για να το διπλώνεις. Και το έκοψα το σκρατς και του δωσα αυτό να παίζει.
καλησπερα και παλι.
οχι, να μη φοβασαι! επουδενι!
στο λεω εγω που ειμαι σε ολα μου υπερβολικη και υπεραγχωδης. το μονο που καταφερα ηταν να "χασω" την περιοδο που η μεγαλη μου γατα ηταν μικρη, επειδη ετρεχα σε ολο το σπιτι σαν τρελη, δεν κοιμομουν καλα, μονο και μονο απο το αγχος μου μην παθει κατι.
τωρα που εχουμε δευτερο γατακι κι ειναι μικρο το καταλαβαινω ποσο κακο εκανα στον εαυτο μου. δεν υπαρχει κανενας λογος να σου γινει βασανο. ολοι στα σπιτια τους καλωδια εχουν και ευτυχως ή δυστυχως τα γατακια τους δεν πεθαινουν απο ηλεκτροπληξια.
να προσεχεις, ναι! χιλιες φορες ναι!
να τσεκαρεις πραγματα στο σπιτι που μπορει να ειναι επικινδυνα, να τα καλυπτεις και να το προφυλασσεις.
κι εν προκειμενω, για μενα εκτος απο τα χερουλια απο πεπιεσμενο χαρτι που σου ειπα στο προηγουμενο ποστ και το ανεφεραν κι αλλα μελη, το καλυτερο ειναι να του αποσπας την προσοχη. να του εχεις αλλα παιχνιδακια πιο...ενδιαφεροντα για τις γατες. δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι και να ξοδευτεις. το ακριβοτερο παιχνιδι δεν πιανει μια μπροστα στα ματια της γατας σε σχεση με ενα μπαλακι απο αλουμινοχαρτο
οι γατες γενικα βαριουνται ευκολα οποτε αν εχει στη διαθεση του παιχνιδακια δικα του, δεν θα πολυδινει σημασια στα καλωδια γτ δεν θα ειναι ενδιαφεροντα. οι γατες αγαπουν να κυνηγουν κατι που κινειται για αυτο λατρευουν τα μπαλακια. δεν ειναι σκυλοι να θελουν να μασανε τοσο πολυ τα παιχνιδια τους.συγγνωμη για το μεγαλο ποστ, και σε καποια σημεια εκτος θεματος λιγο, αλλα το δικο σου που διαβασα μου θυμισε τον εαυτο μου πριν εναμιση χρονο για αυτο ηθελα να στα πω.

ειναι υπεροχο να συμβιωνεις με γατα και θα το δεις στην πορεια, γτ καθε μερα μπορουν να σε εκπληξουν

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!
Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι πολύ και δεν πρέπει. Φοβάμαι μην τον πατήσω, μην πάθει κάτι από το οτιδήποτε, μην και δεν γίνει καλά από μια αγωγή που του δίνω, και τα άλλα που ανέφερα εδώ. Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Offtopic αλλά να μην ανοίγω άλλο θέμα. Επειδή αγχώνομαι λίγο με τη συμπεριφορά του, δεν ξέρω αν είναι η σωστή και αν αισθάνεται καλά, την περισσότερη ώρα κοιμάται (μήπως βαριέται ή απλά νυστάζει; ), τις άλλες ώρες τρώει διαρκώς, και στην αρχή ειδικά έπαιζε συνέχεια με μένα κυρίως με το να με δαγκώνει και να με γρατζουνάει. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ή είναι πολύ νευρικός; Επίσης γουργουρίζει πολύ λίγο, μέσο όρο μια φορά την ημέρα, μήπως του λείπει ακόμα η μαμά του και πονάει, είναι νευρικός ή απλά είναι επειδή είναι αρρωστούλης; Παιχνιδάκια του 'χω πολλά. 
rouli726
Δραστήριο μέλος
αν έχει απογαλακτιστεί ουτως η αλλως θα το παρατούσε η μαμά του.
(ανοιξε΄του αν θες ένα θεματάκι, εκτός αν έχει ήδη, όπου μπορείς να γράφεις ό,τι θες εκεί.)
γενικά οι γάτες κοιμούνται πολύ! πολύ όμως! το χειμώνα περισσότερο, το καλοκαίρι λίγο λιγότερο.
επίσης για τις γάτες παιχνίδι είναι οι δαγκωματιές και οι γραφτσουνιές. να σε κυνηγούν να σε πιάνουν να σε δαγκώνουν, όπως θα έκαναν και με άλλες γάτες αν ήταν στη φύση. απλώς πρέπει να προσέξεις το παιχνίδι με το δάγκωμα και τη γρατσουνιά να τα κάνει στα παιχνίδια του κι όχι σε εσένα, γτ όταν μεγαλώσει θα σε πονάει χωρίς να το θέλει.
αυτό του το μαθαίνεις απλά με το να σταματάς το παιχνίδι όταν αρχίζει να σε δαγκώνει και να γίνεται πιο άγριος. δεν το κάνει από κακία ή νευρικότητα, να παίξει θέλει αλλά δεν ξέρει τα όρια και παθιάζεται.

όσο για το χουρχουρισμα μην ανησυχεις. δεν είναι όλα τα γατιά το ίδιο χαδιάρικα.

από τα λίγα που ξέρω, όταν μια γάτα έχει πρόβλημα υγείας το δείχνει έντονα(δεν τρώει-νιαουρίζει συνέχεια-γίνεται επιθετική με κχχχχχχ κ τέτοια προς τον ιδιοκτήτη κλπ).
Πραγματικά, δεν είναι καθόλου χαδιάρης, νευριάζει όταν τον χαιδεύω, τεσπα, θα τα γράψω και στο θέμα του αυτά άμα χρειαστεί. Έχει πρόβλημα υγείας, έχει χλαμύδια που προσβάλλουν το αναπνευστικό και τα ματάκια, παίρνει αγωγή μαζί με αυτή με τα σκουληκάκια, λέτε να είναι γι'αυτό επιθετικός; Αλλά δεν μου κάνει κχχχ
ευτυχώς!!
Στο αμάξι μόνο που τον πήραμε έκανε αλλά μετά ηρέμησε!! Τεσπα, τα υπόλοιπα στο θέμα του. 
rouli726
Δραστήριο μέλος
αλλα και στα επιμερους θεματα που ειναι σχετικα με καποιο προβλημα ή προβληματισμο μπορεις να γραφεις.
γενικα ο μικρος σου ειναι..μικρος ακομη. θελω να πω πως ακομη μαθαινετε εσεις εκεινον κι εκεινος εσας. προσαρμοζεται-εξερευνα και σιγα σιγα θα ηρεμησει οσο περναει ο καιρος, θα γινει πιο χαδιαρης κλπ
ακομη ομως ειναι μωρακι κι ειναι λογικο να θελει να παιζει και να κανει σαν τρελο

για να μην γρατσουνα τα επιπλα χρειαζεται ενα ονυχοδρομιο, υπαρχει σε ολα τα πετ σοπ σε απειρα σχεδια-μεγεθη και τιμες. μια δυο φορες να του δειξεις με τα πατουσακια του οτι εκει πρεπει να ξυνει τα νυχια, μετα θα πηγαινει μονος του. οι γατες το αποζητουν πολυ αυτο, ειναι απο τη φυση τους να ακονιζουν τα νυχακια τους. αργοτερα μπορεις να ζητησεις απο το γιατρο να σου δειξει πως μπορεις να τα κοβεις λιγο μια στο τοσο.
γενικα, οσο περναει ο καιρος και νιωθει ποσο ασφαλης ειναι μαζι σου και ποσο τον αγαπας, θα ηρεμει και περισσοτερο και θα σε εμπιστευεται περισσοτερο.

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χθες αργα τη νυχτα, η γατα της φωτογραφιας μού φερε ποντικι (λεια) στο σπιτι. Σιχαθηκα τη ζωη μου απο το δωρακι της. :Ρ
Θα θελα τα φωτα σας..αποφασισα να την αφησω 1-2 μερες εκτος σπιτιου (δεν ειναι 100% δεσποζομενη, με την εννοια οτι τη βρηκα αδεσποτη και οταν δεν μενει σπιτι μου μενει εξω στον κηπο μου, ασφαλης. -προς αποφυγη παρεξηγησεων) γιατι φοβαμαι για βακτηρια.. υπαρχει περιπτωση να μεταφερει τυφο ας πουμε ή κατι αλλο; γιατι εγω προσωπικα τη φιλαω τη χαιδευω και προβληματιζομαι λιγο..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Δεν ξέρω για τύφο, αλλά λίγη προσοχή σε λεπτοσπείρωση που διάβασα οτι είναι δυνατόν να μεταδώσει σε σένα μέσω δαγκώματος/γρατσουνίσματος, (σε περίπτωση που έχει έρθει σε επαφή με σωματικά υγρά ποντικών)
Οπότε, αν είναι εφικτό, κράτα τη εντός σπιτιού. Τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς οτι ο γύρω εξωτερικός χώρος είναι καθαρός από ποντίκια και το πρόσφατο δωράκι, ήταν απλώς ένα... τυχαίο συμβάν

Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος

Zozethecat
Νεοφερμένο μέλος
Θα ξεκινησω με την Ζοζε:
1)Τωρα που τα σχολεια εκλεισαν,περναω περισσοτερο χρονο με την Ζοζε,και εχω παρατηρησει πως οταν κοιμαται...ροχαλιζει!!

Ειναι απιστευτα αστειο κανει εναν ηχο που ειναι αδυνατον να εξηγησω!!

Δεν νομιζω να ειναι κατι που πρεπει να ανυσηχησω αλλα για σιγοθρια σας ρωταω,να ανυσηχησω??

2)Οταν η Ζοζε κοιμαται μου αρεσει να την πειραζω.Καποια στιγμη σηκωσα τα χειλια της να το πω,τα μαγουλα της να το πω,ξερετε εσεις

Και ειδα πως ο κυνοδοντας της ειναι σπασμενος αλλα μονο στην ακρη και της ελειπε ενα μικρο δοντακι απο το κατω χειλος.Τι στο καλο γινεται??

Και τωρα θα σας κανω μια ερωτηση.Εβλεπα την Ζοζε και σκευτομουν "Γινεται να παθουν αραγε η γατες αμνησια ή εγκεφαλικο;"και απο εκεινη την ωρα μου κολισε!Γινεται;;και αν ναι,πως το αντιμετωπιζεις;;Να ημαστε ετοιμοι βρε παιδι μου!!

OlgaTselempi
Νεοφερμένο μέλος
καταρχην να σα πω οτι μενω σε ενα χωριο στη Νορβηγια.
Μολις αποκτησα ενα γατο πρωτη φορα στη ζωη μου. Εως τωρα μονο με σκυλους ειχα επαφη.
Ο γατος αυτος δειχνει να ειναι αδεσποτος ή να το εσκασε απο το σπιτι που εμενε ή να εφυγαν διακοπες και να τον αφησαν πισω δεν ξερω,
για 3 εβδομαδες την εβγαζε εξω απο το σπιτι μου ολη μερα, τον ταιζα του μιλουσα τον χαιδευα και αποφασισα να τον κρατησω.
Θα εχω λοιπον πολλες αποριες, ελπιζω να με βοηθησετε. Πρωτη και βασικη, πως μπορω να καταλαβω αν ειναι στειρωμενος και ποσο χρονων ειναι?
Ακομα ποσες φορες τη μερα πρεπει να τρωει και τι ποσοτητα?
Ευχαριστω πολυ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nata5682
- Lia_cha
- Claire Rentfield
- Nikos90
- 3lbereth
- nasstazia
- tammy
- Τσοςμή
- roccohooshie
- Ρούλης και Μπία
- Γαταλί
- CatGuard
- pepper
- litsaki73
- AntzelaRu
- V_Jo
- Kalinaki
- Zoe TsbDc
- Lulu97
- torritobravo
- Tina2017
- AnnieGr
- Thanos-Jasmin
- Βαλκα
- x98x
- μαρλιν
- feddo
- vasilismp
- mpirarxos
- Ειρηνη Μπ.
- τζερρυ
- garfeild '15
- Elli M.
- Αngie.K
- dimdim13
- gatomana
- rouli726
- Klimentini
- phil22
- gandalfthegrey
- Mona1
- madjack
- aba
- lena.no
- YNL
- ΦΛΩΡΑ
- Mary 16
- nymphet
- ΕΛΑ
- Bindi
- Giannis-Stella
- εφη2
- kat-cats
- jiyongie
- Gatokardos
- Σωτηρης7
- Giwtatzalavra
- DiO_Patras
- lilian22111
- Lord Kratos
- Selina Kyle
- Olympia1990
- kiss bill
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool