Γάτα στο σπίτι - Απορίες, προβληματισμοί

Να ρωτήσω και γω με την σειρά μου.. 3 μηνών είμαστε και κάναμε τ πρώτη ζημιά. Δεν κάνουμε γενικά ζημιές αλλα.. Μου χάλασε τον φορτιστή του κινητού μου ..!! Τελείως όμως! Πως μπορώ να το αποφύγω; και κάτι ακόμα! Σήμερα έκανε ένα δυνατό ήχο σαν ροχαλητό τ ώρα που κοιμόταν και κάποιες φορές τ ώρα π νιαουρίζει.. Δ ξέρω αν είναι είδος γουργουρητου ή κάτι άλλο.. Εχω βίντεο αλλά.. Τι λέτε;

Μα 3 μηνών είναι νήπιο ακόμα! Λογικό και αναμενόμενο να κάνει πού και πού κάποια ζημιά. Πως σου χάλασε το φορτιστή? Μήπως το μασούλησε? Ρωτάω γιατί κι η δική μου όταν ήταν σ'αυτή την ηλικία, κυνηγούσε όλα τα καλώδια να τα φάει (είναι που ακόμα βγάζουν δοντάκια). "Συλλυπητήρια" στο φορτιστή, μιας και δεν υπάρχει κάτι να κάνεις, μπορείς όμως να αποτερέψεις μελλοντικές καταστροφές, δίνοντάς του καλαμάκια από τις μίνι συσκευασίες χυμών ή, εναλλακτικά, να κόβεις από τις χάρτινες τσάντες τα χερούλια που είναι από πεπιεσμένο χαρτί ( τσάντες τύπου "Zara" εννοώ) και πιστεύω οτι οι ζημιές θα ελαττωθούν δραματικά, αν δεν εξαφανιστούν οριστικά.
Στο μεταξύ θα μεγαλώσει γρήγορα και θα δεις με πόση μαεστρία θα αποφεύγει τα "ευαίσθητα" και εύθραυστα αντικείμενα, κάθε φορά που θα χρειαστεί να τα διασχίσει για να κάνει τις βόλτες του/της.;)
Πάντως αν αναλογιστώ τις ζημιές που έχει κάνει κατά καιρούς η δική μου, είναι μηδαμινές (κι αυτές όταν ήταν μικρούλα) μπροστά σ'αυτές που έχω κάνει εγώ :P

Για το άλλο θέμα, δεν νομίζω οτι συντρέχει λόγος ανησυχίας, αρκεί να μη δυσκολεύεται στην αναπνοή.
Η Τέρψη μου ενίοτε βγάζει καυγούλες ή κάνει ήχους περίεργους επίσης, αλλά κατά πάσα πιθανότητα βλέπουν κι εκείνα όνειρα. Όπως εμείς οι άνθρωποι, γιατί όχι? :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μένα η Μιλού ροχαλίζει....προφανώς κάποιο θεματάκι με την αναπνοή της... τη βρήκα ενήλικη οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να έχει συμβεί.... δεν μας είπε όμως κάτι η γιατρός που να ανησυχήσουμε....

Οσο για τις ζημιές πραγματικά πιστεύω πως έτυχε....δύο γατούλες έχω ζημιές δεν έχουν κάνει ποτέ....ούτε καν η Μιλού που είχε μάθει έξω και ξαφνικά βρέθηκε εντός σπιτιού....νομίζω πως ήταν τυχαίο το συμβάν ή όπως και να έχει όπως λέει και η Αλεξάνδρα με το που θα μεγαλώσει και θα έχει εξοικειωθεί θα είναι όλα μια χαρά!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

..Πάντως αν αναλογιστώ τις ζημιές που έχει κάνει κατά καιρούς η δική μου, είναι μηδαμινές (κι αυτές όταν ήταν μικρούλα) μπροστά σ'αυτές που έχω κάνει εγώ :P ..

χαχα αυτό ξαναπέστο!
μιλάμε κανονικά πρέπει να με διώξουν εμένα από το σπίτι..δεν έχω αφήσει πιάτο-πιατάκι-ποτήρι (εξάδες δεν υπάρχουν προ πολλού στο σπίτι μας), τασάκια γυάλινα-φρουτιέρες-πιατέλες γυάλινες........ κλπ.....κλπ:redface:

Εμένα η παμαμπού έκανε πολύ λίγες ζημιές το καλό μου..αλλά με κάποια πράγματα ηταν εμμονική. πχ..το τούλι/αιθέρια εσάνς διακοσμητικής-κουρτίνα στις μπαλκονόπορτες,,,όχι τις κουρτίνες.τα τούλια...όλα ήταν με τρύπες, κουρελιασμένα.
Κατά τα άλλα τίποτα ιδιαίτερο. Αυτό που κατάλαβα με την παμαμπού είναι πως μεγαλώνοντας τα αφιλότιμα μαθαίνουν και ξέρουν τι δεν τους παίρνει να καταστρέψουν..σου λέει αν πειράξω αυτό θα την έχω άσχημα. Οπότε μια καλή ιδέα θα ήταν ακριβώς τη στιγμή που τη βλέπεις να ετοιμάζεται για σκανδαλιά, να την πιτσιλάς λίγο..ή να τη φωνάζεις (ήρεμα)ή να της δίνεις μια στο πωπουδάκι. Σιγά/σιγά θα ελαττωθούν οι ζημιές..αν εκτονώνεται δεόντως. Αν είναι ένα γατί χωρίς παιχνίδι και ερεθίσματα, θα χρειαστεί να τα βρει αλλού..δυστυχώς.Καλή τύχη!

Καλησπέρα και από μένα.Εγώ έχω τον Αγκαλίτσα είναι ενός έτους και λίγο μηνών.Εμένα δεν κάνει ζημιές αν και είναι πολύ περίεργος.Του αρέσει όμως πολύ το νερό.Κάθεται με τις ωρες και με βλέπει να πλένω τα πιάτα..στον νιπτήρα του μπάνιου επίσης..όταν πίνουμε νερό αρχίζει και κλαίει γιατί θέλει να μυρίσει και να δοκιμάσει.Έχει τρέλα με το νερό αν και γάτος.Πρώτη φορά μου συμβαίνει.Ειδικά όταν βρέχουμε την βεράντα με το λάστιχο είναι η καλύτερη του. αχαχαχαχα είναι φοβερός τύπος..ακόμα έχει καημό να πιάσει πουλί αλλά ευτυχώς το προσέχω και δεν έχει γίνει το ατύχημα ..

Θα κουφαθεί; Μαύρο δάκρυ. Δάγκωμα

Καλησπερα σας. Πριν 4 μηνες εγινα και εγω γατομαμα ,απο μικρη το ηθελα αλλα δεν μου επετρεπαν μεσα στο σπιτι να παρω γατα .
Εχω ωστοσο καποιες αποριες τις οποιες ο κτηνιατρος δεν μπορεσε να μου λυσει αποτελεσματικα και θα ηθελα την εμπειρη γνωμη σας . Εχω επισυναψει μια φωτο της μικρης (ελπιζω να ανεβηκε) και θα ηθελα να μου πειτε αν οντως τα ματια της ειναι γαλαζια γιατι εγω στο φως τα βλεπω γαλαζοπρασινα.. Ξερω οτι οι ασπρες γατες με γαλαζια ματια γινονται κουφες αλλα δεν εχει παρουσιασει ακομα καποιο δειγμα ,επισης θεωρειται οντως ασπρη?Επειδη εχει καποια "λερωματα" στην ουρα και στο προσωπο με μαυρο .. Δεν θα αλλαξει η αγαπη μου για εκεινη απλα με εχει πιασει αγχος! Και κατι ακομα.. Οταν την βρηκα μωρακι 2 βδομαδων ειχε το γνωστο μαυρο δακρυ, πηρα κατι μαντηλακια απο pet shop δεν κανανε δουλεια,δοκιμασα χαμομηλι,το ιδιο.. Ο γιατρος ειπε οτι θα κατεβουν μεγαλωνοντας γιατι ειναι δυσχρωμια της τριχας,οπως και εγινε,αλλα οπως βλεπετε τα εχει ακομα και θα ηθελα να μαθω αν μπορω να κανω κατι για να τα ξεφορτωθω . Της χαλανε το ομορφο μουτρακι της :)
Τα παραπανω ειναι αμελητεα μπροστα στο προβλημα που εχω με το δαγκωμα της.. Απο μικρο δεν μου εβγαλε ποτε νυχια ,αλλα με τα δοντια της με εχει κατασπαραξει και συνεχως μου κανει επιθεση σε ολα τα μερη του σωματος ακομα κ οταν κοιμαμαι. Χωρις να την προκαλεσω για παιχνιδι ή οτιδηποτε. Ξερω οτι τα μικρα γατακια αν δεν μαθουν να μην δαγκωνουν απο τα αδερφακια τους και τη μαμα τους ,δεν καταλαβαινουν ποτε το κανουν δυνατα και ποτε οχι, αλλα εχω προσπαθησει τα παντα. Φωνη, νερο, κλαμα(ναι αυτο επιανε για λιγο), να την βγαζω απ το δωματιο για τιμωρια (ηρεμει αλλα την λυπαμαι και δεν θελω να το κανω) να της στρεφω την προσοχη σε αλλα παιχνιδια(πιανει για 1 λεπτο) ,εχω απελπιστει δεν ξερω τι νακανω.. Δαγκωνει παρα πολυ δυνατα και σε ευαισθητα σημεια . Καθε γνωμη ευπροσδεκτη . Eυχαριστω εκ των προτερων . Η Τζεμα σας στελνει πολλα φιλακια.

13681838_1752621968328685_1748067020_o.jpg

Συνημμένα

• 13681838_1752621968328685_1748067020_o.jpg
    13681838_1752621968328685_1748067020_o.jpg
    95,3 KB · Εμφανίσεις: 35
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπέρα και σας καλωσορίζουμε στην παρέα μας :flowers:
Μια κούκλα η λευκή Τζέμα με το γαλάζιο βλέμμα!:inlove:

Γιατί, εφ'όσον το λευκό επικρατεί πάνω από 70%, μάλλον λευκή θεωρείται, ασχέτως αν υπάρχουν σκούρα σημεία.
Τα ματάκια της (στη φωτο τουλάχιστον) τα βλέπω γαλάζια, ωστόσο είναι δυνατόν και με τις αλλαγές του φωτός να αλλάζει και η απόχρωση και να φαίνονται γαλαζοπράσινα, ή ακόμα και γκρι σε ορισμένες περιπτώσεις.
Σημειωτέον οτι οι σκούρες τριχούλες που είναι κοντά στη βάση της μυτούλας της, ουδόλως αφαιρούν το παραμικρό από την ομορφιά της, τουναντίον αυτό το μικρό χαρακτηριστικό προσθέτει ιδιαιτερότητα στην εμφάνισή της.
Όσο για την κώφωση, δεν είναι η μοίρα όλων των τα λευκών γατιών, απλώς συμβαίνει αρκετά συχνά σε ολόλευκες (χωρίς ίχνος άλλου χρώματος) γάτες. Οπότε, η Τζέμα με τα σκούρα σημεία στην όμορφη γουνίτσα της δεν κινδυνεύει ;)

Για το δάγκωμα, προσπάθησε όταν παίζετε να μη της προτείνεις τα χέρια σου "σκέτα", παρά μόνο κρατώντας ένα παιχνιδάκι για να "ξεσπάει" σ'αυτό. Επίσης, άλλος τρόπος να μην την ενθαρρύνεις, είναι να σηκώνεσαι να φεύγεις κάθε φορά που πάει να δαγκώσει, έτσι ώστε να δώσεις το σήμα οτι δάγκωμα=τέλος παιχνιδιού.
Επειδή κι η δική μου από μωρό είχε την τάση να δαγκώνει και ποτέ δεν έχει σηκώσει νύχι, το μόνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι οτι μεγαλώνοντας, δεν πάψει ολοσχερώς να το κάνει, όμως θα το ελαττώσει αρκετά. Μικρό παίζει περισσότερο, αλλάζει δόντια, επόμενο είναι να θέλει να ακονίσει τα δοντάκια. Αυτό που πρέπει είναι να την αποθαρρύνεις να χρησιμοποιεί το δικό σου δέρμα. Μπορείς να δεις κι εδώ σχετικό θέμα μας, μήπως βρεις κάποια ιδέα που θα βοηθήσει περισσότερο. :)

Απάντηση: Θα κουφαθεί; Μαύρο δάκρυ. Δάγκωμα

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Απιστευτο πως μερικες σκουρες τριχες εξαλειφουν την περιπτωση κωφωσης!
Θα διαβασω το αρθρο που μου προτεινεις μπας και μαθω τιποτα. Η Τζεμα σε ευχαριστει για τα κοπλιμεντα !

Την αλήθεια είπα. Είναι κουκλί ζωγραφιστό
mini-graphics-cats-233449_orig.gif

και να της δώσεις ένα φιλάκι από μένα :D

Απάντηση: Θα κουφαθεί; Μαύρο δάκρυ. Δάγκωμα

αμα παω να της δωσω φιλακι θα μου βγαλει το ματι ,ηδη προσπαθησε μια φορα το διαολακι αχαχχααχαχα :D

Να τον αφήσω μόνο του;

Καλησπέρα στην παρέα :D

Πρόσφατα πήρα έναν γάτο, από έναν γνωστό που τον έδινε γιατί έχει ήδη πολλές και δεν μπορούσε να τον συντηρήσει. Είναι αρσενικός, έξι μηνών (αν και μεγάλος σε μέγεθος για την ηλικία του), ξέρει να πηγαίνει κανονικά στην άμμο του και γενικά είναι ήσυχος και χαδιάρης, απ' ό,τι έχω δει όσο είμαι στο σπίτι δεν κάνει καθόλου ζημιές στα έπιπλα.

Το θέμα μου είναι ότι αγχώνομαι αν δεν τον επιβλέπω συνέχεια. Σύντομα ξεκινάει η εξεταστική και αργότερα η σχολή μου, οπότε δεν θα είμαι σπίτι αρκετές ώρες της ημέρας. Νοικιάζω διαμέρισμα επιπλωμένο, οπότε αυτό μου δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος.

Θα κάνω μια λίγο χαζή ερώτηση, αλλά από τη στιγμή που γενικά όλη μέρα αράζει και δεν πειράζει καθόλου τα έπιπλα και είναι προσεκτικός, υπάρχει περίπτωση όσο θα είμαι εκτός σπιτιού να καταστρέψει τίποτα;

Καλησπερα φιλη μου και καλωσηρθες στην παρεα.:D
Ειναι απιθανο να κανει ζημια οσο δεν εισαι στο σπιτι.Οι γατες προσαρμοζονται αναλογα με το προγραμμα του ιδιοκτητη τους.Αυτο σημαινει οτι κοιμουνται οταν λειπει ο ιδιοκτητης και ξυπνουν και ζωηρευουν οταν ερχεται.Δεν το λεω εγω...ειναι γραμμενο και στο βιλβιο της γατας,αλλα και εκ πειρας θα σου πω οτι οσο λειπω η γατα μου ριχνει τον υπνο του δικαιου..:hehe::hehe::hehe:
Ειδικα οταν ειναι ΜΙΑ και οχι δυο η και περισσοτερες.
Απο την αλλη,ειναι δεδομενο οτι ευθραστα και επικινδυνα αντικειμενα πρεπει να τα βαλεις σε ασφαλες μερος ουτως η αλλως διοτι ζημια μπορει να κανει και οταν εισαι σπιτι.
Αλλα σε γενικες γραμεμς τα ζουζουνια μας ειναι απιθανα πλασματα.Για αυτο λεμε <<σαν το πατημα της γατας>>,διοτι ειναι ελαφροποδαρες οι ατιμες!
Α...αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι τις σιτες,αν εχει σιτες το σπιτι,διοτι πολλα γατια σκαρφαλωνουν σε αυτες.Ετσι και για λογους ασφαλειας βεβαια,κλειστα τα παραθυρα οταν ΄λειπεις απο το σπιτι και τωρα το καλοκαιρι για αερισμο αφηνε τα ρολα κατεβασμενα.
Να χαιρεσαι το ζουζουνι σου.:D

Καλησπέρα κι από μένα και να χαίρεσαι τον γατούλη σου :)
Θα συμφωνήσω σε όλα με την προλαλήσασα (Πουπουλίνα). Οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητα και ταυτόχρονα πολύ βολικά πλάσματα. Δεν έχουν ανάγκη διαρκώς την ανθρώπινη παρέα, μπορούν και μόνες. Αρκεί να τους έχεις εξασφαλίσει τροφή, νερό και άμμο για την ανάγκη τους. Ζημιές δεν θα κάνουν οταν λείπεις εκτός κι αν, άθελά τους, τρομάξουν από κάτι. Συνήθως κοιμούνται (υπόψη οτι, κατά μέσο όρο, μια ενήλικη γάτα κοιμάται 14 ώρες το 24ωρο).
Αν πάλι ανησυχείς μήπως...πλήξει κατά την απουσία σου, άσε και κανα μικρό παιχνιδάκι (λούτρινο ποντικάκι, μπαλίτσα) μπήπως και θελήσει να απασχοληθεί.

cats-738023_orig.gif

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δυο για τις απαντήσεις σας :)

Τον ψιλοάφησα σήμερα και όντως δεν έκανε τίποτα, σιγά σιγά θα τον αφήνω πιο πολύ μόνο του μπας και μου φύγει κι εμένα το καταραμένο το άγχος!

Τελευταία επεξεργασία:
Σε πεισματάρα γάτα τι κάνουμε;

Γεια σας,
Έχω 2 αδέρφια γατούλες (θηλυκές) 4 μηνών.
Η μια είναι λίγο μεγαλόσωμη συγκριτικά από την άλλη που είναι πιο μικροκαμωμένη.
Η μεγαλόσωμη είναι πιο ήρεμη συγκριτικά με την μικρόσωμη έτσι με μερικές επαναλήψεις πχ. (όχι) εε μαθαίνει.
Η μικρόσωμη όμως ακούει το (όχι) από τη μιας , από την άλλη όμως όταν θελήσει ξανά κάτι το κάνει, ακούει ξανά το (όχι) και σταματά , εεε όταν θελήσει ξανά κάτι το κάνει αδιαφορώντας για τα (όχι) που της έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν.
Ένα παράδειγμα που αντιμετωπίζω αυτό το καιρό είναι η απλώστρα στο μπαλκόνι. Βλέπει ρούχα να πηγαινοέρχονται από τον αέρα και αρχίζει το παιχνίδι , κρέμεται σκαρφαλώνει και ανεβαίνει επάνω με αποτέλεσμα αν αυτό συνεχιστή πολλές φορές εεε τα ρούχα θα γίνουν σφουγγαρόπανα.
Τρόπος να την κάνω να εμπεδώσει ότι δεν επιτρέπετε, υπάρχει;
Τι να κάνω;

Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία:
Τρίβει την μουσούδα του στο χαλί.

Καλησπέρα, ο μικρός μου γατουλης εδώ και πολύ καιρό παρατηρώ ότι τριβει την μυτουλα του κ τα μουστάκια του στο χαλί και όταν μυρίζει τα παπούτσια μας κάνει κατι σαν κωλοτουμπες.τι μπορεί να είναι αυτό? Και καμιά φορά αφήνει στο πατωμα κάτι σαν σάλια

Γεια σας,
Έχω 2 αδέρφια γατούλες (θηλυκές) 4 μηνών.
Η μια είναι λίγο μεγαλόσωμη συγκριτικά από την άλλη που είναι πιο μικροκαμωμένη.
Η μεγαλόσωμη είναι πιο ήρεμη συγκριτικά με την μικρόσωμη έτσι με μερικές επαναλήψεις πχ. (όχι) εε μαθαίνει.
Η μικρόσωμη όμως ακούει το (όχι) από τη μιας , από την άλλη όμως όταν θελήσει ξανά κάτι το κάνει, ακούει ξανά το (όχι) και σταματά , εεε όταν θελήσει ξανά κάτι το κάνει αδιαφορώντας για τα (όχι) που της έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν.
Ένα παράδειγμα που αντιμετωπίζω αυτό το καιρό είναι η απλώστρα στο μπαλκόνι. Βλέπει ρούχα να πηγαινοέρχονται από τον αέρα και αρχίζει το παιχνίδι , κρέμεται σκαρφαλώνει και ανεβαίνει επάνω με αποτέλεσμα αν αυτό συνεχιστή πολλές φορές εεε τα ρούχα θα γίνουν σφουγγαρόπανα.
Τρόπος να την κάνω να εμπεδώσει ότι δεν επιτρέπετε, υπάρχει;
Τι να κάνω;

Ευχαριστώ

Καλησπερα καλε μου φιλε.
Λοιπον,καταρχην να ξεκαθαρισουμε οτι ολα τα γατια,οπως και τα ζωα γενικα,δενε χουν την ιδια προσωπικοτητα.
Το καθε γατακι εχει την προσωπικοτητα του,ειναι δεδομενο αυτο.Το οτι λοιπον η μια γατα ακουει στα οχι και η αλλη δεν ακουει,ειναι απολυτα φυσιολογικο και αναμενομενο.
Οσον αφορα την απλωστρα,μα εκεινη την στιγμη παιζει και ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,διοτι σκεψου,ειναι μονο 4 μηνων και αυτη ακριβως ειναι η περιοδος που ριχνουν το μεγαλυτερο παιχνιδι,καθως μεσα απο το παιχνιδι μαθαινουν.Μαθαινουν τις δυνατοτητες τους,ανακαλυπτουν τον κοσμο κλπ.
Σιγα σιγα θα ηρεμισει.
Αυτο πυ μπορεις να κανεις εσυ τωρα ειναι απλα,η γατα να μην εχει προσβαση στην απλωστρα.Αν ειναι στο μπαλκονι,μην βγαινει η γατα στο μπαλκονι,ουτως η αλλως ειναι πολυ επικινδυνο αν δεν ειναι περιφραγμενο και μαλιστα σωστα περιφραγμενο.
Καλε μου φιλε,οι γατες δεν ειναι σκυλια.
Ποσο μαλλον οταν ειναι τοσο μικρα.
Απλα εσυ θα φρντισεις να μην εχει προσβαση στην απλωστρα.:)
Καλησπέρα, ο μικρός μου γατουλης εδώ και πολύ καιρό παρατηρώ ότι τριβει την μυτουλα του κ τα μουστάκια του στο χαλί και όταν μυρίζει τα παπούτσια μας κάνει κατι σαν κωλοτουμπες.τι μπορεί να είναι αυτό? Και καμιά φορά αφήνει στο πατωμα κάτι σαν σάλια
Καλησπερα φιλη μου.
Το πιο πιθανο ειναι οτι κατι μυριζει και του..αρεσει!:D Τα σαλια ακριβως αυτο ειναι...οταν τους αρεσει κατι,στην κυριολεξια τους τρεχουν τα σαλια!
Τωρα.,μυριζει απλα εσας;Και του αρεσει;;κατι αλλο;Δεν ξερω,αλλα σιγουρα δεν ειναι κακο.:D

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα κι από μένα.:)
Σίγουρα του αρέσει όπως λέει και η Πουπουλίνα, απλά νομίζω πως σαν μικρουλάκι αρσενικό που είναι, οριοθετεί τον χώρο του και μαρκάρει ότι του αρέσει. ;)
Οι γατούλες, αγοράκια και κοριτσάκια, μυρίζουν όχι με την μυτούλα όπως νομίζουμε οι περισσότεροι, αλλά με κάτι αδένες που βρίσκονται στα ούλα τους μέσα από τα χείλια τους. Και αν αυτό που μυρίζουν τους αρέσει, θέλουν να το μαρκάρουν για δικό τους.
Εγώ στην θέση σας θα ένοιωθα πολύ κολακευμένη.:D

Θα συμφωνησω με τα κοριτσια και θα σου πω και γω οτι τα γατακια οτι κινειται το βλεπουν παιχνιδι!! Βεβαια οπως ειπωθηκε πιο πανω καθε γατα εχει τη δικη της προσωπικοτητα.Η απλωστρα των ρουχων αποτελει ακομη παιχνιδι και για τα δικα μου αρσενικα γατια που ειναι στειρωμενα και ειναι τωρα 16 μηνων και φαντασου εμενα ο ενας ο Γκεραλτ που ειναι πιο μεγαλοσωμος ανεβαινει και πανω στην απλωστρα ! Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες φορες μου την εχουν πεταξει κατω!! Τρεχουν και πανω στο παιχνιδι στο περασμα τους τα σαρωνουν ολα!! Εσενα ειναι ακομη μικρουλης βλεπει τα ρουχα που κινουνται και θελει να παιξει.Θα μεγαλωσει και θα ηρεμησει ειναι και μονος του σιγουρα θα ειναι πιο ησυχος.:D

Πρώτη φορά γάτα στο σπίτι

Καλησπέρα σε όλους. Όπως λέει και ο τίτλος πήρα από φίλο έναν γάτο 2 μηνών να μου κάνει παρέα. Επειδή είμαι παντελώς άσχετος θέλω κάποιες διευκρινίσεις.
Καταρχήν ο γάτος ήταν για ένα μήα περίπου σπίτου του φίλου μου με αλλους 2 γάτους. Ο ένας στειρωμένος 6 ετών που είναι σχεδόν όλη μέρα έξω και ο άλλος ένας σατανάς 5 μηνών που όλη την ώρα είναι στο τρέξιμο. Ο δικός μου να σημειώσω στις αρχές ήταν φοβισμένος τις τελευταίες 2 βδομάδες ξεψάρρεψε.Χτες λοιπόν πήρα κι εγώ τον δικό μου, τον πήγα γιατρό έκανε εμβόλιο και αποπαρασίτωση και ήρθε σπίτι. Του είχα έτοιμο σπίτι, ονυχοδρόμιο, λεκάνη κλπ.. Μετά την αρχική εξερεύνηση του δωματίου ήρθε για λίγα χάδια, τον έβαλα στα πόδια μου και του άρεσε πολύ. Σε σημείο να μην φεύγει. Το βράδυ ήρθε να κοιμηθεί στο κρεβάτι και τον άφησα. Σήμερα πάλι όλη μέρα θέλει να κάθεται πάνω μου.
Επειδή έψαξα γενικά αλλά δεν έβγαλα άκρη, είναι μια φάση αυτή που θα του περάσει ή θα θέλει μια ζωή να είναι πάνω μου? Γενικά δε το θέλω αυτό αλλά άμα του βγει έτσι δεν μπορώ να κάνω και τίποτα :P. Στο προηγούμενο σπίτι δεν πολυήθελε επαφή με τους ανθρώπους έπαιζε με τον άλλο γάτο συνέχεια. Είναι το άγχος της μετακόμισης? Επίσης δεν θέλω γενικά να κοιμάται μαζί μου, κυρίως επειδή κάνω πολύ ανήσυχο ύπνο μην τον χτυπήσω. Επίσης χτες πήγα να τον βγάλω μπαλκόνι (1ος όροφος) και κατευθείαν σκαρφάλωσε στο στηθαίο και εννοείται πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη. Τι να κάνω για προστασία? Και τέλος το σημαντικότερο. Στο σπίτι είναι άλλα 2 άτομα (τα αδέρφια μου) και ο ένας έχει ένα σκυλί. Ένα πολύ μικρό ημίαιμο πεκινουά, πολύ φιλικό με ανθρώπους και καθόλου επιθετικό με τις αδέσποτες γάτες. Πότε να κάνω πρώτη γνωριμία?
ΥΓ. Ξέρω ότι είναι πολλά και σίγουρα θα βγούνε κι άλλες απορίες απλά προτιμάω να ρωτήσω κάποιους έμπειρους παρά τυχαίες αναζητήσεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back