dimangelid
Νεοφερμένο μέλος
Μάλλον εξαρτάται που θα πέσεις. Ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να ταξιδέψω με ΚΤΕΛ με τον Σάκη. Στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ επιτρέπεται αρκεί να είναι σε κλουβάκι. Βέβαια μια φορά ένας οδηγός με το που με είδε να μπαίνω με τον Σάκη στο κλουβάκι του ανα χείρας μου είπε να μην τον βάλω πάνω στο κάθισμα αλλά να τον αφήσω χάμω! Τι να του πω; Ότι το κλουβάκι το είχα πλύνει το ίδιο πρωί; Ότι ο γάτος είναι πιο καθαρός από πολλούς επιβάτες του λεωφορείου; Βγάζω τον σκασμό και σκέφτεσαι πού να μπλέκω τώρα, έχω και ταξίδι μπροστά μου! Την πρώτη φορά που μια κάρια στο check-in του αεροδρομίου μου ανακοίνωσε ότι ο γάτος θα πάει στην μπαγκαζιέρα την παρακάλεσα να με αφήσει να τον πάρω μαζί μου αλλά αυτή τίποτα! Είναι ο κανονισμός μου είπε και παραλίγο να με πάρουν τα κλάματα. Τι να πω; Ότι τα υπόλοιπα πράγματα που θα πάρουμε μαζί μας δεν τα ζυγίζουν καν παρόλο που ο κανονισμός λέει ότι πρέπει να είναι μέχρι κάποιο συγκεκριμένο βάρος. Το είπα αλλά άκρη δεν έβγαλα! Τέτοιο φόβο μέσα σε αεροπλάνο δεν είχα ξανανιώσει. Δεν τα φοβάμαι τα αεροπλάνα, για τον Σάκη ανησυχούσα και ήθελα να βάλω τα κλάματα και γενικά θεωρουμαι αναίσθητη. Κάθε φορά έχω τεράστιο άγχος για αυτό το θέμα. Πλέον ταξιδεύω με Aegean γιατί αρκετά αεροσκάφη της δεν έχουν χώρο για ζώα στις αποσκευές και γενικά οι υπάλληλοί της είναι πιο ευγενικοί. Μάλιστα πολλές φορές η αεροσυνοδός αν δει ότι έχω ζώο μου βρίσκει θέση που η διπλανή της είναι άδεια.
Όσο για τους αλλοδαπούς είναι όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι. Κάποιοι είναι καλοί και κάποιοι είναι κακοί. Γιατί όλοι οι Έλληνες που πήγαν στο εξωτερικό ήταν καλοί;
Αν ήμουν στην θέση σου και δεν ήταν επείγον το ταξίδι με το αεροπλάνο θα ακύρωνα επιτόπου την κράτηση για να μάθουν ορισμένοι να συμπεριφέρονται. Εγώ ταξιδεύω μόνο με Aegean. Το συνηθισμένο δρομολόγιο είναι Αθήνα-Κέρκυρα, Κέρκυρα-Αθήνα αλλά μερικές φορές κάνω και το Αθήνα-Ιωάννινα. Πάντα η γάτα μπαίνει μαζί μου στην καμπίνα των επιβατών και πάντα (όπως στην περίπτωσή σου) μου βρίσκουν 2 άδειες θέσεις ώστε στην μία να μπει το κλουβί με την γάτα. Τουλάχιστον αυτοί οι άνθρωποι έχουν τρόπους και καταλαβαίνουν ότι το ζώο δεν είναι κανένα κουρέλι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Η μεν ολυμπιακή μετά από τρία mail που χρειάστηκαν για να συνεννοηθούμε μου απάντησε 5,
Και το γελοίο είναι οτι το καλοκαίρι, στον πηγαιμό ο Βέκτορ με το κλουβί ζύγιζε 5 κιλά και τον πήρα μαζί στην καμπίνα, στο γυρισμό 5,5 και μπήκε σε έναν ειδικό χώρο (όχι στις αποσκευές προφανώς, είχαν έναν ειδικό χώρο μακριά απο τις θέσεις). Έλεος; Να το ήξερα να του έκανα δίαιτα στις διακοπές

anabou
Διάσημο μέλος
xtina
Νεοφερμένο μέλος
Τα μαθήματα στη σχολή επιτάλους σταμάτησαν και ήρθε η ώρα πάμε και έμεις σπίτι
Θα φύγουμε από Κομοτηνή αύριο το πρωί και για πρώτη φόρα θα το πάρουμε σερί.Συνήθως πηγαίναμε μέχρι Θεσ/νίκη και μέναμε μια δυο μερούλες για να μην ταλαιπωρείτε πολύ η Κίρα αλλά τώρα αν και προσπάθησα δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτή τη φορά....
Το ταξίδι μας θα διαρκέσει (μαζί με την αναμονή στο ΚΤΕΛ) γύρο στις 8 ώρες
Είναι η πρώτη φόρα που θα ταξιδέψει τόσες πολλές ώρες και έχω αρχίσει να ανησυχώ... Θα αντέξει τόσες ώρες μέσα στο λεωφορείο? Πρέπει να της βάλω μέσα στο κουτάκι της νερό και φαγητό? Υπάρχη περίπτωση να κάνει τσισάκια ή κακάκια της?Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό? Πόσες ώρες πριν ταξιδέψει θα πρέπει να της πάρω το νερό και το φαγάκι της? Ουφ.. και συνεχίζω με τις ερωτήσεις μου.. Έχω ακούσει για κάποια χαπια που τα δίνουν λιγο πριν το ταξίδι για να κοιμούνται, είναι πράγματι καλή λύση? Αυτά προς το παρόν και συγγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις
Ismini
Διάσημο μέλος
Στι πλοιο βεβαια, ηταν ηρεμα, δεν κουνουσε και μπορουσαμε να τα παιρνουμε αγκαλια ...Την κιρα θα την παρεις πανω η θα την βαλεις στις αποσκευες?
xtina
Νεοφερμένο μέλος

Αφου θα την παρεις πανω, δεν νομιζω να εχει καποιο προβλημα!
aspasiapef
Διάσημο μέλος

xtina
Νεοφερμένο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
purina
Πολύ δραστήριο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
tatiana
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους.
Να με συγχωρέσετε αν αναφέρομαι σε κάτι το οποίο έχει ξανασυζητηθεί, έχω διαβάσει 2 threads που αναφέρονται σε μεταφορά γατιών με λεωφορειο στα οποία συμφωνείτε πως η μεταφορα τους επιτρέπεται, αλλα έτσι νόμιζα και εγώ μεχρι πριν λίγο καιρό και τελικά δε ξέρω ποιο το λάθος και ποιο το σωστό.
Εδώ και 3 χρόνια ταξιδεύω τουλάχιστο 4 φορές το χρόνο την απόσταση Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη με ΚΤΕΛ και έχοντας πάντα μαζί μου το γάτο μου. Μέχρι πρόσφατα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με τους οδηγούς λεωφορείων η το προσωπικό, οι οποίοι με άφηναν πότε να έχω το γάτο μαζί μου στο χώρο επιβατών, πότε στο χώρο αποσκευών στο κλουβάκι του. Τα περασμένα Χριστούγεννα λοιπόν βρέθηκα προ εκπλήξεος όταν ο οδηγός του λεωφορείου δε με άφηνε με τίποτα να πάρω το γατί μαζί μου στο ταξίδι. Χρειάστηκε αρκετή ώρα λογομαχείας για να τον πείσω τελικά να βάλει το ζώο σε μια γωνιά στο χώρο αποσκευών. Με είχε πληροφορήσει ότι λίγες μέρες πριν από αυτό το συμβάν είχε βγει ένας νέος νόμος σύμφωνα με τον οποίο κάθε είδους ζώο απαγορεύεται στα λεωφορεία.
Το γεγονός αυτό φυσικά με ενόχλησε εξαιρετικά, οπότε το έριξα στο διάβασμα για να δω αν ο οδηγός είχε δίκιο. Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο site ΚΤΕΛ στο οποίο αναγράφεται η νομοθεσία περι κατοικιδίων
https://www.ktel.org/legallaws_details.asp?law_id=20
ισχύει το εξής:
" ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα. "
πολλά παρόμοια sites (επικοινωνιών για παράδειγμα, ακόμα και εφημερίδων) αναφέρουν ότι η μεταφορά κατοικιδίων επιτρέπεται στο χώρο αποσκευών. Παρ' όλα αυτα δεν έχω πάρει μια σαφη απάντηση. Όσο για το επίσημο site για τα ΚΤΕΛ η ημερομηνία που αναγράφεται είναι 2005 και σύμφωνα με τον οδηγό αυτός ο.. ας πούμε δήθεν νέος νόμος είναι πολύ πιο καινούριος.
Περιττό να πω ότι απο τα Χριστούγεννα και μετά έχω αντιμετωπίσει πολλούς οδηγούς οι οποίοι αρνούνται να μεταφέρουν το γάτο και επιμένουν ότι η μεταφορά των ζώων απαγορεύεται από το νόμο. Κάποιες φορές έχω αναγκαστεί να χάνω ένα λεωφορείο για αυτό το λόγο και να περιμένω το επόμενο, του οποίου ο οδηγός συνήθως είναι ανεκτικός, αν όχι ευγενικός, και δέχεται να μας πάρει και τους 2 μας στο λεωφορειο.
Θα παρακαλούσα τους έμπειρους με τέτοιες περιπτώσεις να μου δόσουν μια απάντηση στην ερώτηση : τελικά επιτρέπεται η όχι η μεταφορά κατοικιδίων με λεωφορεία ΚΤΕΛ σύμφωνα με τη νομοθεσία?
Τη συγκεκριμένη ερώτηση την έθεσα στους ίδιους τους οδηγούς λεωφορείων, τονίζοντας ότι η επίσιμη ιστιοσελίδα τους αναφέρει ξεκάθαρα ότι επιτρέπεται, οι οποίοι καταφεύγουν σε ειρωνικές απαντήσεις και συνήθως βγαίνουμε εκτός θέματος.
Αντε γιατι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο >.<
Σας ευχαριστώ πολύ
=','=
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
καταρχήν καλωσόριζες στην παρέα μας!

Αρε Ελλαδάρα!!!!
Απο ότι έχω καταλάβει προσωπικά είναι στην ευχέρεια του κάθε μπιπ-οδηγού.. αν θα σε αφήσει να το πάρεις πάνω ή να το βάλεις απο κάτω...(παρόλο που ο νόμος και οι διάφορες ανακοινώσεις υποστηρίζουν το αντίθετο..)
Εδω φίλη μου έχει στείλει γατί ασυνόδευτο...
έδωσε κατι τίς στον οδηγό και έβαλε το κλουβάκι του στα πόδια του....
Σε άλλη περίπτωση πάλι ασυνόδευτου.. με στριμμένο οδηγό , βρήκε φιλόγατο επιβάτη που δέχθηκε να συνοδεύσει το γατί στον προορισμό.... παίρνοντας τη γατοφόρο στα πόδια του φυσικά....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Έτσι όπως το γράφει στο site του ΚΤΕΛ, δεν γίνεται καμία κουβέντα για χώρο αποσκευών. Για "κατάλληλα μέσα" μιλάνε μόνο. Αφού τα μικρά ζώα (γατιά και σκυλιά) μόνο σε ειδική τσάντα ταξιδεύουν έτσι κι αλλιώς, με ποιο πάτημα απαγορεύουν τη μεταφορά τους μέσα στον χώρο των επιβατών; Γιατί εγώ δεν βλέπω πουθενά να απαγορεύεται!!
Κι αν πάει να ταξιδέψει ένας τυφλός με ένα λυκόσκυλο ΝΑΑΑ, τι θα του πουν του ανθρώπου; Βάλε το σκυλί σου στις αποσκευές, κι αν... ψοφήσει θα σου πάρουμε εμείς άλλο όταν φτάσεις στον προορισμό σου;;;;
Είναι δυνατόν οι γάτες και τα μικρά σκυλιά να ταξιδεύουν (περιορισμένα σε τσάντα, φυσικά, ως χειραποσκευές) μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου και το ΚΤΕΛ να μην τα δέχεται στον χώρο των επιβατών;
Εγώ πιστεύω πως έχεις ξεκάθαρα το δίκιο με το μέρος σου!
elvenstar
Επιφανές μέλος
Μα ο νόμος που έχει αναρτήσει το ίδιο το ΚΤΕΛ στην ιστσελίδα το το λέει καθαρά απαγορεύεται η μεταφορά εκτός κατάλληλων μέσων δηλαδή στη περιπτωσή σου γατοφόρου. Άρα είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν το ζωάκι. Και εγώ πάντως που χρειάστηκε να μεταφέρω τις γάτες μου με το ΚΤΕΛ μπορεί να μην ήταν ευχαριστημένοι οι οδηγοί -άλλωστε με τπτ είναι κ με τα δέματα την ίδια αντιμετώπηση έχουν- παρ' όλα αυτά τα μετέφεραν γιατί είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν." ιδ. απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων, πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτόν μέσα. "
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool