Γάτες και διαμέρισμα

aluka

Νεοφερμένο μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Γειά σας!
Ανακάλυψα αυτό το φόρουμ πρόσφατα, όταν πριν απο τρεις μήνες βρήκα δυο αδέσποτα γατάκια και τα πήρα στο σπίτι. Παρόλο που και ο συζυγός μου κι εγώ λατρεύουμε τα ζώα, ποτέ δεν θέλαμε να πάρουμε κάποιο κατοικίδιο και να το έχουμε κλεισμένο στο διαμέρισμα. Τι να κάνουμε, όμως, που μας προέκυψαν δυο ψυχούλες? Έτσι, τώρα, ο Φρόντο και η Λούνα είναι τριών μηνών και κανονικοί συγκάτοικοι! Το θέμα είναι το εξης: πέρα απο την μόνιμη ανησυχία μας μην πέσουνε απο το μπαλκόνι (είμαστε και στον τέταρτο και αν και το έχουμε περιφράξει σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα νικήσουνε κάθε εμπόδιο) μας βασανίζει η αμφιβολία κατά πόσο είναι ευτυχισμένα μέσα στο διαμέρισμα. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερη η ζωή στην "αλητεία" με όλους τους κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή (αρρωστειες, φόλες, κλπ) ή η ζωή στο "χρυσό κλουβί";

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες!τα γατακια μια χαρα ειναι μεσα στο διαμερισμα,αφου εχουν και παρεα ακομη καλυτερα.μην ανησυχεις.χαδακια και αγαπη θελουνε.στο δρομο οπως ειπες και εσυ τα πραγμετα δεν ειναι καθολου καλα,απο αρρωστιες μεχρι φολες και αυτοκινητα.απλα το μονο που θα πρεπει να κανεις ειναι να τα στειρωσεις και να προσεξεις μην ζευγαρωσουν.γυρω στους 6-8 μηνες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερη η ζωή στην "αλητεία" με όλους τους κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή (αρρωστειες, φόλες, κλπ) ή η ζωή στο "χρυσό κλουβί";
Νομίζω ότι εάν οι γάτες καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της πόλης, δεν θα διάλεγαν ποτέ αυτή τη ζωή με την τραγική κατάληξη.
Εάν στο σπίτι υπάρχουν τα απαραίτητα φως, αέρας και χώρος για να κινούνται και καλή συμπεριφορά από τους ανθρώπους, ζουν ευτυχισμένες και το εκδηλώνουν.
Καλως ήρθες! Και μπράβο για την κίνηση να τα σώσεις τα μικρά!:)

γι αυτο δεν λεγονται και σπιτογατες?:):D

σιγουρα για τα ζωα ειναι καλυτερα να ειναι ελευθερα στην φυση, αλλα αφου η φυση εχει παραγινει επικυνδινη καλυτερα στο σπιτι που θα εχει την αγαπη σας, φαι, νερο, ιατρικη φροντιδα οτι χρειαζοντε δηλαδη για να ειναι υγειη. γιατι να μην τους δωσουμε την ελπιδα να επηβιωσουν;:up::happy::) καλως ηρθες στο σαιτ!

Η στείρωση (καλώς ή κακώς) είναι μέσα στο πρόγραμμα μόλις μας πει ο κτηνίατρος ότι είναι στην κατάλληλη ηλικία. Ελπίζω όλα αυτά τα 'ασχημα πράγματα που ακούγονται γι' αυτή να είναι απλά ένας μύθος γιατί σίγουρα δεν θα ήθελα να επέμβω στην προσωπικότητα ενός ζώου. Απο την άλλη είναι και ο κίνδυνος του μπαλκονιού... κάθε φορά που τα βλέπουμε να προσπαθούν να κυνηγήσουν κάποιο έντομο μας κόβεται η ψυχή.... Υποθέτω πως καθώς μεγαλώνουν ηρεμούν κάπως ή καμιά σχέση;

καλο ειναι να βαλεις καποιο πλαστικο πλεγμα,εχουν πεσει πολλα γατακια απο μπαλκονια.

Προφυλάξτε το μπαλκόνι σας ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. Είναι ο νούμερο 1 παράγοντας θανάτου γατιών σε διαμέρισμα. Είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!

Για την ελευθερία στο μπαλκόνι διάβασε εδω κι εδω.
Η στείρωση δεν επηρεάζει καθόλου τον χαρακτήρα. Απλά φεύγει η επιθυμία για ζευγάρωμα μαζί με τις ανάλογες συμπεριφορές. (δηλαδή ούρηση σε διάφορα σημεία, έντονος εκνευρισμός κ.τ.λ.).

Καλωσήρθες κι εσύ και τα γατάκια σου! :up:
O Χιόνης μου, ο οποίος είναι στειρωμένος, έπεσε μια φορά από το μπαλκόνι (είμαστε στον 1ο όροφο) ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει, στην προσπάθειά του να σκύψει να δει μια γατούλα στον κήπο. Να σημειώσω ότι το μπαλκόνι είναι περιφραγμένο με πλαστικό πλέγμα. Του έγινε όμως μάθημα και δεν έχει ξανασκαρφαλώσει στα κάγκελα όπως έκανε παλιά. Παρόλο που του αρέσει να βλέπει έξω και γι'αυτό το λόγο κάθεται ψηλά, είτε στο τραπέζι της βεράντας, είτε στο παράθυρο που βλέπει στον κήπο, δεν έχει δείξει ποτέ την επιθυμία να βγει παραέξω. Κάτι το ότι είναι στειρωμένος, κάτι το ότι μεγαλώσαμε ( είναι πλέον 17 μηνών) νομίζω έχει απομακρινθεί ο κίνδυνος. Αν κι έχουμε τακτικές επισκέψεις από δεκαοκτούρες στα σύρματα της ΔΕΗ και στο δένδρο απέναντι δεν έχει ξαναεπιχειρήσει κάτι παρακινδυνευμένο.
Πιστεύω ότι αν στειρωθούν και με αρκετή επίβλεψη μπορούν να βγαίνουν στην βεράντα. Όσο για την καλύτερη ηλικία γα στείρωση ρίξε μια ματιά εδώ. Αν τα στειρώσεις και τα δύο γύρω στους 6 μήνες αποφεύγεις και τον κίνδυνο μιας πιθανής εγκυμοσύνης μιας κι έχεις αρσενικό-θηλυκό. Εγώ προσωπικά τον μικρό μου Πίπη θα τον στειρώσω τέλος Οκτώβρη όταν θα είναι πλέον 6 μηνών.;)

Σχετικά με την περίφραξη του μπαλκονιού: Προς το παρόν έχω βάλει ένα χοντρό ημιδιαφανές πλαστικό στα κάγκελα έτσι ώστε να μην μπορούν να σκαρφαλώσουν. Πολλά μηνύματα λένε για πλέγμα. Μα στο πλέγμα δεν είναι πανεύκολο να σκαρφαλώσουν ακόμη κι αν είναι μικρά; Μήπως το να μην μπορούν να δουν το 'υψος στο οποίο βρίσκονται είναι χειρότερο; Πάντως αυτές τις μέρες ψάχνω κάτι σαν πλέξιγκλας έτσι ώστε και να μπορούν να βλέπουν κάτω αλλά και να μην μπορούν να πιαστούν απο κάπου με τα νυχάκια τους.

αν μπορεις να βαλεις πλεξιγκλας ειναι οτι καλυτερο,αλλα ειναι πολυ ακριβο.αν θυμαμαι καλα εμεις πηραμε φετος ενα κομματι απο το praktiker που ηταν το πιο φθηνο απο οσα ειχαμε κοιταξει 1χ1.50 ,34 ευρω.για να καλυψεις ολο το μπαλκονι θα χρειαστουν πολλα λεφτα.

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερη η ζωή στην "αλητεία" με όλους τους κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή (αρρωστειες, φόλες, κλπ) ή η ζωή στο "χρυσό κλουβί";
Φαντάσου ότι έξω αντιμετωπίζεις χίλιους μύριους κινδύνους, πείνα δίψα κλπ κλπ, και βρίσκεις κάποτε ένα μέρος που σου προσφέρει ασφάλεια και τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ. Μια ζεστή γλυκιά φωλιά. Έχεις πλήρη συνείδηση του τι σου συμβαίνει, που ήσουν και που είσαι.
Μετά από κάμποσο καιρό, δεν θα αρχίσεις λες να στεναχωριέσαι, που υπάρχει τέτοια ανασφάλεια έξω ώστε να μην μπορείς να βγεις να τρέξεις να παίξεις να φωνάξεις να τραγουδήσεις κλπ κλπ; Δεν θα το θεωρείς κρίμα που δεν μπορείς να απολαύσεις το αεράκι τον ήλιο τη βροχή;
Άσε τώρα στην άκρη την ικανότητα να συνειδητοποιείς ποια είναι η πραγματικότητα, την οποία δεν έχει η γάτα, και βγάλε συμπέρασμα.

Άσε τώρα στην άκρη την ικανότητα να συνειδητοποιείς ποια είναι η πραγματικότητα, την οποία δεν έχει η γάτα, και βγάλε συμπέρασμα.
Επειδή αυτά τα γατάκια που βρήκε η κοπέλλα είναι πολύ μικρά και δεν έχουν βιώσει το "έξω", δεν θα τους λείψει. Ειναι κάτι που δεν γνώρισαν.
Απο εκει και πέρα υπάρχουν και γάτες, που δεν φεύγουν από το σπίτι ακόμη και αν αφήσουμε ανοιχτή την εξώπορτα.

Επειδή αυτά τα γατάκια που βρήκε η κοπέλλα είναι πολύ μικρά και δεν έχουν βιώσει το "έξω", δεν θα τους λείψει. Ειναι κάτι που δεν γνώρισαν.
Απο εκει και πέρα υπάρχουν και γάτες, που δεν φεύγουν από το σπίτι ακόμη και αν αφήσουμε ανοιχτή την εξώπορτα.

Έτσι είναι...Έχεις δίκιο..Ο δικός μου βλέπει εξώπορτα ανοιχτή και τρέχει προς την αντίθετη κατεύθηνση:P:P

Έτσι είναι...Έχεις δίκιο..Ο δικός μου βλέπει εξώπορτα ανοιχτή και τρέχει προς την αντίθετη κατεύθηνση:P:P
Κι ο Χιόνης μια από ταίδια! Αν και μέχρι 9-10 μηνών ζούσε έξω, ψιλοφοβάτε να βγει από το σπίτι. Και την πόρτα τέντα ν'αφήσουμε δεν πάει περά από το κεφαλόσκαλο. Μια φορά κατέβηκε τις σκάλες, ακουσε τον θείο μου να μιλάει από τον κάτω όροφο και σκοτώθηκε να γυρίσει στο σπίτι του!!!:lol:

Κι ο Βαλεντίνο το ιδιο!
Μάλιστα κι αυτός πρέπει να ειχε ζησει στο δρόμο...
Ο Σιβα που δεν ξερει τι γινεται εξω, οταν δει πορτα τρεχει προς τα έξω!

Καταρχήν καλωσήρθες, τα γατάκια σου μια χαρά θα είναι μέσα στο διαμέρισμα. Το μπαλκόνι θέλει μια μικρή προσοχή. Μόνο να σκεφτείς ότι ο μέσος όρος ζωής των 'έξω' γατιών είναι τα 2 χρόνια φτάνει.

Καλως ηρθατε και απο μενα! :)

Εγω δεν εβαλα ουτε πλεγμα εχει ψηλο τοιχακι, ειναι πεντε και τα χω αφησει τελειως μονα τρεις φορες σε διακοπες ποτε κανενα δεν εφυγε ουτε καν απο οσα εχω φιλοξενησει που ειναι μικρα. Πιστευω πια οτι δυο φορες που πηδηξε γατουλα απο το μπαλκονι ειχε πολυ συγκεκριμενους σε σχεση με μενα λογους που το εκανε, αλλιως θα την ειχαν κανει ολα.Αν νιωθουν αγαπη και εχουν φαγακι και παρεα θα κατσουν εκει και το να βλεπουν εξω δεν πειραζει εμενα βλεπουν και σκαρφαλωνουν αναμεσα στον τοιχο και το καγκελο αλλα κανενα ποτε δεν πηδηξε για κατι που ειδε κατω η για εντομα...μενουν οτι και να γινεται εδω ειναι το σπιτι τους, η μαμα τουσ και το καλο φαι που θα βρουν καλυτερα? ακομα κι οταν αναγκαστικα κανουν παρεα η καυγαδιζουν με καινουργιοφερμενα δεν εχουν φυγει ποτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back