aluka
Νεοφερμένο μέλος
Ανακάλυψα αυτό το φόρουμ πρόσφατα, όταν πριν απο τρεις μήνες βρήκα δυο αδέσποτα γατάκια και τα πήρα στο σπίτι. Παρόλο που και ο συζυγός μου κι εγώ λατρεύουμε τα ζώα, ποτέ δεν θέλαμε να πάρουμε κάποιο κατοικίδιο και να το έχουμε κλεισμένο στο διαμέρισμα. Τι να κάνουμε, όμως, που μας προέκυψαν δυο ψυχούλες? Έτσι, τώρα, ο Φρόντο και η Λούνα είναι τριών μηνών και κανονικοί συγκάτοικοι! Το θέμα είναι το εξης: πέρα απο την μόνιμη ανησυχία μας μην πέσουνε απο το μπαλκόνι (είμαστε και στον τέταρτο και αν και το έχουμε περιφράξει σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα νικήσουνε κάθε εμπόδιο) μας βασανίζει η αμφιβολία κατά πόσο είναι ευτυχισμένα μέσα στο διαμέρισμα. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερη η ζωή στην "αλητεία" με όλους τους κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή (αρρωστειες, φόλες, κλπ) ή η ζωή στο "χρυσό κλουβί";
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Νομίζω ότι εάν οι γάτες καταλάβαιναν τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της πόλης, δεν θα διάλεγαν ποτέ αυτή τη ζωή με την τραγική κατάληξη.Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερη η ζωή στην "αλητεία" με όλους τους κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή (αρρωστειες, φόλες, κλπ) ή η ζωή στο "χρυσό κλουβί";
Εάν στο σπίτι υπάρχουν τα απαραίτητα φως, αέρας και χώρος για να κινούνται και καλή συμπεριφορά από τους ανθρώπους, ζουν ευτυχισμένες και το εκδηλώνουν.
Καλως ήρθες! Και μπράβο για την κίνηση να τα σώσεις τα μικρά!

AGGELIKI
Διάσημο μέλος

μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

καλως ηρθες στο σαιτ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aluka
Νεοφερμένο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

O Χιόνης μου, ο οποίος είναι στειρωμένος, έπεσε μια φορά από το μπαλκόνι (είμαστε στον 1ο όροφο) ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει, στην προσπάθειά του να σκύψει να δει μια γατούλα στον κήπο. Να σημειώσω ότι το μπαλκόνι είναι περιφραγμένο με πλαστικό πλέγμα. Του έγινε όμως μάθημα και δεν έχει ξανασκαρφαλώσει στα κάγκελα όπως έκανε παλιά. Παρόλο που του αρέσει να βλέπει έξω και γι'αυτό το λόγο κάθεται ψηλά, είτε στο τραπέζι της βεράντας, είτε στο παράθυρο που βλέπει στον κήπο, δεν έχει δείξει ποτέ την επιθυμία να βγει παραέξω. Κάτι το ότι είναι στειρωμένος, κάτι το ότι μεγαλώσαμε ( είναι πλέον 17 μηνών) νομίζω έχει απομακρινθεί ο κίνδυνος. Αν κι έχουμε τακτικές επισκέψεις από δεκαοκτούρες στα σύρματα της ΔΕΗ και στο δένδρο απέναντι δεν έχει ξαναεπιχειρήσει κάτι παρακινδυνευμένο.
Πιστεύω ότι αν στειρωθούν και με αρκετή επίβλεψη μπορούν να βγαίνουν στην βεράντα. Όσο για την καλύτερη ηλικία γα στείρωση ρίξε μια ματιά εδώ. Αν τα στειρώσεις και τα δύο γύρω στους 6 μήνες αποφεύγεις και τον κίνδυνο μιας πιθανής εγκυμοσύνης μιας κι έχεις αρσενικό-θηλυκό. Εγώ προσωπικά τον μικρό μου Πίπη θα τον στειρώσω τέλος Οκτώβρη όταν θα είναι πλέον 6 μηνών.

aluka
Νεοφερμένο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Φαντάσου ότι έξω αντιμετωπίζεις χίλιους μύριους κινδύνους, πείνα δίψα κλπ κλπ, και βρίσκεις κάποτε ένα μέρος που σου προσφέρει ασφάλεια και τα αγαθά του Αβραάμ και του Ισαάκ. Μια ζεστή γλυκιά φωλιά. Έχεις πλήρη συνείδηση του τι σου συμβαίνει, που ήσουν και που είσαι.Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλύτερη η ζωή στην "αλητεία" με όλους τους κινδύνους που περιλαμβάνει αυτή (αρρωστειες, φόλες, κλπ) ή η ζωή στο "χρυσό κλουβί";
Μετά από κάμποσο καιρό, δεν θα αρχίσεις λες να στεναχωριέσαι, που υπάρχει τέτοια ανασφάλεια έξω ώστε να μην μπορείς να βγεις να τρέξεις να παίξεις να φωνάξεις να τραγουδήσεις κλπ κλπ; Δεν θα το θεωρείς κρίμα που δεν μπορείς να απολαύσεις το αεράκι τον ήλιο τη βροχή;
Άσε τώρα στην άκρη την ικανότητα να συνειδητοποιείς ποια είναι η πραγματικότητα, την οποία δεν έχει η γάτα, και βγάλε συμπέρασμα.
Ismini
Διάσημο μέλος
Επειδή αυτά τα γατάκια που βρήκε η κοπέλλα είναι πολύ μικρά και δεν έχουν βιώσει το "έξω", δεν θα τους λείψει. Ειναι κάτι που δεν γνώρισαν.Άσε τώρα στην άκρη την ικανότητα να συνειδητοποιείς ποια είναι η πραγματικότητα, την οποία δεν έχει η γάτα, και βγάλε συμπέρασμα.
Απο εκει και πέρα υπάρχουν και γάτες, που δεν φεύγουν από το σπίτι ακόμη και αν αφήσουμε ανοιχτή την εξώπορτα.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Επειδή αυτά τα γατάκια που βρήκε η κοπέλλα είναι πολύ μικρά και δεν έχουν βιώσει το "έξω", δεν θα τους λείψει. Ειναι κάτι που δεν γνώρισαν.
Απο εκει και πέρα υπάρχουν και γάτες, που δεν φεύγουν από το σπίτι ακόμη και αν αφήσουμε ανοιχτή την εξώπορτα.
Έτσι είναι...Έχεις δίκιο..Ο δικός μου βλέπει εξώπορτα ανοιχτή και τρέχει προς την αντίθετη κατεύθηνση

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Κι ο Χιόνης μια από ταίδια! Αν και μέχρι 9-10 μηνών ζούσε έξω, ψιλοφοβάτε να βγει από το σπίτι. Και την πόρτα τέντα ν'αφήσουμε δεν πάει περά από το κεφαλόσκαλο. Μια φορά κατέβηκε τις σκάλες, ακουσε τον θείο μου να μιλάει από τον κάτω όροφο και σκοτώθηκε να γυρίσει στο σπίτι του!!!Έτσι είναι...Έχεις δίκιο..Ο δικός μου βλέπει εξώπορτα ανοιχτή και τρέχει προς την αντίθετη κατεύθηνση![]()

Ismini
Διάσημο μέλος
Κι ο Βαλεντίνο το ιδιο!Έτσι είναι...Έχεις δίκιο..Ο δικός μου βλέπει εξώπορτα ανοιχτή και τρέχει προς την αντίθετη κατεύθηνση![]()
Μάλιστα κι αυτός πρέπει να ειχε ζησει στο δρόμο...
Ο Σιβα που δεν ξερει τι γινεται εξω, οταν δει πορτα τρεχει προς τα έξω!
anabou
Διάσημο μέλος
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool