katerina10
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Θα φρόντιζα να φτιάξω πρώτο-πρώτο ΕΝΑ δωμάτιο στο καινούργιο σπίτι, κατά προτίμηση το δικό μου δωμάτιο, ώστε τα γατιά να έχουν ένα "καταφύγιο" ποτισμένο με τη μυρωδιά μου.
Και θα έφερνα τα γατιά στο σπίτι μόλις θα ήταν έτοιμο αυτό το καταφύγιό τους.
Μπορεί όμως να υπάρχει και καλύτερος τρόπος και να μην τον ξέρω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
. Αυτό εγγυημένο και καρατσεκαρισμένο, αν δε το άλλο σπίτι είναι και μεγαλύτερο από το παλιό, ε, τότε να δεις πήδους και γλέντια που θα κάνουν!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina10
Περιβόητο μέλος
Εγώ, Κατερίνα, δεν θα ανησυχούσα πώς θα πάρουν τα γατιά τη μετακόμιση. Πιο πολύ θα είχα έννοια πού θα τα έχω, με τις πόρτες ανοιχτές, εργάτες να μεταφέρουν πράγματα κλπ, μη μου φύγουν, μη τα χτυπήσουν, τέτοια. Κατά τα άλλα, θεωρητικά και εγώ απαντώ, συμφωνώ να τα πάρεις τελευταία στιγμή. Τώρα, αν δεν θέλεις ποδαράκια και ουρίτσες να μπερδεύονται στα πόδια σου, κλείστα στην αρχή σε ένα δωμάτιο μέχρι να τακτοποιήσεις. Σιγά μη φοβηθούν, μωρέ στο καινούργιο σπίτι. Αφού όλα τα πράγματα θα έχουν τις γνωστές μυρωδιές τους και θα είσαι και εσύ μαζί, η μαμά τους. Απλώς στην αρχή θα σαστίσουν, πώς τα γνωστά πράγματα είναι σε άλλο χώρο. Αυτό εγγυημένο και καρατσεκαρισμένο, αν δε το άλλο σπίτι είναι και μεγαλύτερο από το παλιό, ε, τότε να δεις πήδους και γλέντια που θα κάνουν!!!
Αχ μακάρι Ελένη μου!!!Καλέ ποιοι εργάτες???Ποια τακτοποίηση???

Εννοείται ότι πρώτα θα αδειάσει ΟΛΟ το δωμάτιο του τωρινού σπιτιού, και μετά θα έρθουν οι γάτες σπίτι..Σαν να είναι το κερασάκι στην τούρτα..Μόλις τακτοποιήσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θα τις παω στο νέο τους σπιτικό..Και ναι αυτό σημαίνει ότι λίγο λίγο θα βλέπουν το τωρινό δωμάτιο μας να αδειάζει και να μένει μόνο το κρεββάτι μας..
Πλάκα θα έχει αυτό!!!
nikoletta_cy
Νεοφερμένο μέλος

katerina10
Περιβόητο μέλος
Νικολέτα, ΄πόσο καιρο θα φύγεις???και εγώ μετακομίζω και έχω κάποιες απορίες... θα πάω για σπουδές στην αγγλία και θα αφήσω τα μωράκια μου στην οικογένεια μου και ανησυχώ κάπως επειδή δεν είναι τόσο συνδεδεμένα με τους άλλους γιατί εγώ τα μεγάλωσα.. τεσπα όταν είχα φύγει για 10 μέρες από το σπίτι ο ένας έκανε 3 μέρες ρθει σπίτι και αναρωτιέμαι αν τώρα που θα φύγω για πιο πολύ καιρό θα φύγουν και αυτοί?![]()

nikoletta_cy
Νεοφερμένο μέλος
katerina10
Περιβόητο μέλος
Για έναν χρόνο δηλαδή????Ή παραπάνω και οι γονείς σου τι γνώμη έχουν?4 μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά θα ξαναφύγω και θα ρθω πίσω το Πάσχα...

nikoletta_cy
Νεοφερμένο μέλος
Για έναν χρόνο δηλαδή????Ή παραπάνω και οι γονείς σου τι γνώμη έχουν?![]()
ναι.. άπλα θα πηγαινοέρχομαι για τις διακοπές... οι μητέρα μου είπε πως όταν έρχονται θα τους δίνει φαγητό αλλά και ο πατέρας μου θα τους φροντίζει με τα εμβόλια τους και τέτοια αλλά μου είπαν ότι αν δεν έρχονται δεν θα τους ψάχνουν στην γειτονιά όπως κάνω εγώ αν δεν έρθουν για να φάνε
joanna-Katerina
Νεοφερμένο μέλος

chmatska
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σε όλους..Είμαι καινούρια στην παρέα σας και γατομαμά εδώ και έναν μήνα περίπου.Η Ήβη μου είναι τριών μηνών και μέχρι τώρα μέναμε στο πατρικό μου.Σε μια εβδομάδα επιστρέφω Θεσ/νίκη όπου σπουδάζω και αναρωτιέμαι πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί η γατουλίνα μου στο νέο της σπιτάκι.Επίσης αγχώνομαι λίγο για το ταξίδι με το τρένο (η διαδρομή είναι τρεις ώρες).Τι μπορώ να κάνω;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LETOS
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να σου ζήσει η γατούλα σου! Λοιπόν, νομίζω ότι επειδή είναι μικρούλα θα προσαρμοστεί σχετικά γρήγορα, με τη δική σου βοήθεια βέβαια, θα της δείξεις που είναι η άμμος, το φαγητό της κλπ. Βέβαια η προσαρμογή είναι και θέμα χαρακτήρα της γατούλας πολλές φορές. Γι΄αυτό μην αγχώνεσαι από τώρα, πήγαινε και ότι προκύψει όλοι οι γατόφιλοι είναι εδώ για να σε βοηθήσουν
Όσο για το ταξίδι, αφού θα πας με τρένο θα μπορείς να την έχεις μαζί σου, να τη χαϊδεύεις κλπ. Υπάρχουν και κάποια χάπια νομίζω που την κρατούν ήρεμη στο ταξίδι και κοιμάται..Δεν είμαι όμως πολύ σχετική με αυτό, αν δηλαδή είναι επικίνδυνα 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chmatska
Νεοφερμένο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Αν το γατάκι σου είναι ήρεμο και μιά που είναι μικρούλι ακόμη, προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να ταξιδέψει και χωρίς χάπι.Αφού θα το έχεις δίπλα σου, θα μπορείς να του μιλάς και να το ηρεμείς. Σκέπασε με ένα βαμβακερό ύφασμα την γατοφόρο και το πιό πιθανό είναι να κοιμηθεί.

Τώρα για την προσαρμογή στο νέο της χώρο νομίζω και πάλι ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δυσκολευτεί.
Είναι μικρούλι ακόμη και αυτό σίγουρα το κάνει πιό εύκολο.
Μπορείς στην αρχή, αν θα λείπεις κάποιες ώρες από το σπίτι , να της αφήνεις ένα ρούχο σου(πχ ένα μπλουζάκι) για να ξαπλώνει πάνω και να νιώθει ασφάλεια.Οχι όμως καθαρό, να το έχεις φορέσει πρώτα για να έχει την μυρωδιά σου.

Καλό ταξίδι!

chmatska
Νεοφερμένο μέλος
Έχω και μια ακόμα απορία.Τόσο καιρό που είμαστε στο πατρικό μου,οι μπαλκονόπορτες έχουν σίτες και επειδή η Ήβη έχει τάσεις φυγής (λόγω περιέργειας φαντάζομαι) δεν την αφήνουμε στο μπαλκόνι σχεδόν καθόλου.Τώρα που θα πάμε Θεσ/νίκη τι μπορώ να κάνω για να μην φύγει;;;Το μπαλκόνι είναι χαμηλό και η γειτονιά γεμάτη αδέσποτες γάτες,οπότε φοβάμαι μην φάει τίποτα επικίνδυνο..Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα..Και ευχαριστώ για την βοήθεια και το ενδιαφέρον!!!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Α,αυτό με την μπλούζα το κάνει και μόνη της!!Παίρνει την πυτζάμα μου και την κάνει βόλτες στο σπίτι μέχρι να βρει ένα μέρος που να την βολεύει για να κοιμηθεί..Έχω και μια ακόμα απορία.Τόσο καιρό που είμαστε στο πατρικό μου,οι μπαλκονόπορτες έχουν σίτες και επειδή η Ήβη έχει τάσεις φυγής (λόγω περιέργειας φαντάζομαι) δεν την αφήνουμε στο μπαλκόνι σχεδόν καθόλου.Τώρα που θα πάμε Θεσ/νίκη τι μπορώ να κάνω για να μην φύγει;;;Το μπαλκόνι είναι χαμηλό και η γειτονιά γεμάτη αδέσποτες γάτες,οπότε φοβάμαι μην φάει τίποτα επικίνδυνο..
Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα..Και ευχαριστώ για την βοήθεια και το ενδιαφέρον!!!![]()
Καταρχήν αφού είναι τόσο μικρούλα καλό είναι να μην βγαίνει ακόμη στο μπαλκόνι.Σ'αυτήν την ηλικία που είναι, απ΄ότι ξέρω δεν έχουν ακόμη την συναίσθηση του βάθους, δηλαδή δεν αντιλαμβάνονται το ύψος και πολύ εύκολα μπορεί να πέσει.
Για αργότερα όταν μεγαλώσει λίγο θα σε συμβούλευα να την συνηθίσεις να βγαίνει στο μπαλκόνι με σαμαράκι και λουράκι.Οσο και να ακούγεται παράξενο είναι αποτελεσματικό και μιά που είναι μικρούλα, μπορεί να το συνηθίσει.
Και φυσικά θα πρέπει να περιφράξεις το μπαλκόνι σου για να μην μπορεί να πηδείξει κάτω.Συνήθως χρησιμποιούν το "γνωστο" πλαστικό πλέγμα (αυτό έχω και εγώ).
Μπορείς να πάρεις μια ιδέα εδώhttps://www.mypetz.gr/threads/Το-γνωστό-πρόβλημα-Γάτα-στο-μπαλκόνι.224176/
chmatska
Νεοφερμένο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μπορεί να ακουστεί λίγο χαζό,αλλά δεν ξέρω τι είναι το σαμαράκι....
Πάρε μια ιδέα παρακάτω για σαμαράκια με λουράκια για γάτες

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=34597&highlight=%CB%EF%F5%F1%DC%EA%E9
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=32944&highlight=%CB%EF%F5%F1%DC%EA%E9
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=26407&highlight=%CB%EF%F5%F1%DC%EA%E9
IreneK
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!!!
Εχω ένα γατοθέμα και δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη λύση.
Μένω σε ένα σπίτι ισόγειο με τον γάτο μου, πριν απο αρκετούς μήνες κονόμησα και τη γάτα της αδερφής μου που γέννησε ...η αδερφή, όχι η γάτα
. Τα γατιά εχουν καλομάθει.. Μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν, σουλατσάρουν στην πιλοτή της πολυκατοικίας και τη γειτονιά γενικότερα. Προσέχουν το δρόμο.. υποθέτω ότι εχουν μάθει έτσι.Το πρόβλημα είναι οτι θέλω να μετακομίσω και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για τον γάτο μου,να τον πάρω μαζί ή να τον αφήσω εκεί. Το καλό είναι ότι θα μείνει η μητέρα μου στο παλιό σπίτι μαζί με έναν ακόμη γάτο.
Από τη μία νιώθω ήρεμη που τα γατιά θα εξακολουθούν να έχουν τις ανέσεις τους, την ελευθερία τους κλπ γιατί θα νιωθα πολύ άσχημα να τα περιορίσω σε ενα διαμέρισμα, χωρίς πρόσβαση στη φύση.
Από την αλλη ο γάτος μου μήπως θα θελε να ναι μαζί μου, έστω και στο διαμέρισμα;;;
Δεν μιλάει κιόλας ο άτιμος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool