Γάτες και ταξί

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Την τελευταία φορά που ταξίδεψα είχα και τον Vector μου μαζί. Τελικά πολλά έχουν αλλάξει απο τότε που ήμουν μικρή και ταξιδεύαμε με τη Ζανούλα μου.
Ένα απο αυτά είναι και η τάση των ταξιτζήδων για αισχροκέρδεια. Χρεώνουν 3 (!!!) ευρώ παραπάνω επειδή έχω την γατούλα μου μαζί. Είτε μπει στο αμάξι, είτε μαζί μου μέσα στο αμάξι ένα και το αυτό: Η χρέωση ίδια.
Και ερωτώ, τι φθορά προκαλεί ένα γατάκι μέσα σε κλουβί στο ταξί τους για να δικαιολογείται η έξτρα χρέωση; Θα με χρέωναν το ίδιο αν ήταν μια οποιαδήποτε αποσκευή ίσου μεγέθους και βάρους; Όχι βέβαια. Τότε για ποιό λόγο η έξτρα χρέωση περικαλώ;;; Έναν που ρώτησα μου είπε "Α δεν ξέρω, η εταιρεία που δουλεύω τα κανονίζει αυτά". Ειλικρινά καμία απο αυτές τις μέρες θα πάρω την ίδια την εταιρεία τηλέφωνο να ρωτήσω. Όχι τίποτε άλλο αλλά να μου λυθεί και η απορία.
Να ήταν χωρίς κλουβί να το καταλάβω. Ή με οποιονδήποτε τρόπο να προκαλούσε κάποιού είδους, έστω παραμικρή φθορά στο αμάξι. Τώρα όμως?? Με ποιά δικαιολογία;;
Ειδικά όταν έχει ο/η οδηγός και αλλεργία και το βάλει στο πορτ-μπαγκάζ. Αμ δηλαδή ταλαιπωρείται το ζώο με τις αποσκευές, αμ να πληρώσω και 3 ευρώ παραπάνω γι'αυτό. ΕΛΕΟΣ. Μέχρι που θα φτάσει η λύσσα τους για λεφτά;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει ειδικό ταξί για pets, δε ξέρω βέβαια τι χρέωση έχει, αλλά ξέρω ότι υπάρχει (ξέρω ότι βρίσκεται μάλιστα και στο δρόμο της νομαρχίας, όχι την Παπανδρέου, την κάθετη -- δε θυμάμαι όνομα)..
Ίσως μπορέσω να βρω ένα τηλέφωνο να σου δώσω να μάθεις περισσότερα για αυτό..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φοβάμαι οτι θα χρεώνει ακόμα περισσότερο αυτό, αλλά σίγουρα θα μάθω πληροφορίες. Αμα είναι καλό θα γράφω και κανα άρθρο γι'αυτό ;)

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Φοβάμαι οτι θα χρεώνει ακόμα περισσότερο αυτό, αλλά σίγουρα θα μάθω πληροφορίες. Αμα είναι καλό θα γράφω και κανα άρθρο γι'αυτό ;)

Χαχα, ναι, αυτό θα σου έλεγα. Νομίζω πάντως μπορώ να βρω κάποιες λίγες πληροφορίες από την μητέρα του φίλου μου, γιατί έχουν τη Ρωξάννη, ένα υπέροχο κόλλει, το οποίο δύσκολα μπαίνει σε κλουβάκι (40 κιλά σκύλος είναι! :lol:) και θυμάμαι είχε αναφέρει κάτι για αυτό το ταξί. Θα ρωτήσω αν το χρησιμοποίησαν και θα σου πω!

Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο τίτλος περί κακομεταχείρισης γατών με τη χρέωση των 3 ευρώ. Αυτό μάλλον προς κακομεταχείριση των πελατών μου κάνει.

Κατά τη γνώμη μου οι εταιρίες ραδιοταξί χρεώνουν όσο χρεώνουν επειδή γνωρίζουν ό,τι κι εμείς: ότι στην Μπανανία (συγγνώμη, Ελλάδα ήθελα να πω) τα ταξί αρνούνται να πάρουν πελάτες με ζώα λες και είναι λεπροί.
Το πόσα ευρώ έχουμε δώσει σε ραδιοταξί για τη μεταφορά σε κτηνιάτρους δεν μπορείτε να το διανοηθείτε. Κι αυτό που λένε, ότι το κανονίζει η εταιρία, μη το πιστεύετε. Στην πραγματικότητα, οι οδηγοί έχουν κανονίσει να γίνεται αυτή η χρέωση για τη μεταφορά ζώων. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι μια από τις φορές που πηγαίναμε στον κτηνίατρο ο οδηγός αρνήθηκε να πάρει τα 3 ευρώ επειδή ήταν φιλόζωος και ιδιοκτήτης μιας γάτας;

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο τίτλος περί κακομεταχείρισης γατών με τη χρέωση των 3 ευρώ. Αυτό μάλλον προς κακομεταχείριση των πελατών μου κάνει.

Λίγη επιείκεια βρε Bhaal, χτες άνοιξε το site :redface:
Θα αλλάξω την περιγραφή ώστε να περιλαμβάνει και τέτοια :redface:

Επιεικής είμαι. Μη δίνεις βαρύτητα σ' αυτό. :)

Στην Ιταλια παντως που ειμαι τις χρεωνουν...ΑΛΛΑ,εδω χρεωνουν και τις βαλιτσες καθε μια.
οποτε ουσιαστικα ειναι απολυτα λογικο να χρεωνουν την γατουλα με το κλουβι της.
Εαν την εχεις στο πορτ μπαγκαζ ομως.
εαν την κρατας (στο κλουβι της παντα) και στα ποδια σου δεν σε χρεωνουν.
Τωρα για την Ελλαδα,τι να σας πω...
Το μονο σιγουρο ειναι οτι πολλοι ταριφες με το που σε βλεπουν με το ζωακι σου (και δεν ειπα να φερεις καμια αρκουδα!!!) αμεσως σε κοιτανε με μισο ματι, ή αρχιζουν την μουρμουρα,κρεμανε μουτρα κτλ κτλ.
Ωπα ρε φιλε να πουμε!:mad:
Δεν φτανει που το εχετε κανει....αντε μην πω το επαγγελμα, θα μου το παιξεις και "καπως" επειδη εχω μαζι μου ενα ζωακι που και φυλαγμενο ειναι και δεν ενοχλει.
Αλλα ειπαμε..."Ελλαδα....:Η χωρα του οτι να 'ναι!":down:

Πραγματικά το να χρεώνει κάποιος ταξιτζής τον άλλον επιπλέον χρήματα επειδή έχει και τη γάτα μαζί του είναι...πολύ παράλογο(αίσχος):down:

Όσες φορές έχω πάρει ταξί και έχω μαζί μου την γάτα δεν έχω πληρώσει επιπλέον. Σε ένα ραδιοταξί που είχα πάρει για να πάω από την Βούλα στον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό με ρώτησε ο οδηγός για την γάτα και όταν του είπα το τι κάνουν στα ΚΤΕΛ τρελάθηκε. Μόλις έβγαλα την γάτα από το πορτμπαγκάζ όταν φτάσαμε στον Κηφισό(το να μπει η γάτα στο πορτμπαγκάζ σε ταξί δεν το κατηγορώ γιατί το πολύ να κάτσεις μια ώρα σε ταξί, δεν παθαίνει τίποτα) ο οδηγός έπαθε πλάκα. Να βλέπεις τώρα έναν κύριο κοντά στα 50 να μιλάει στην γάτα λες και ήταν μωρό. Μπράβο του και μακάρι όλοι να ήταν σαν αυτόν. Ούτε στην Ηγουμενίτσα έχω πληρώσει σε ταξί επιπλέον για την γάτα.

Τα 3€ που πλήρωσες μου φαίνονται πολλά για την μεταφορά του ζώου σε περιορισμό, από όσα ξέρω ο οδηγός του ταξί μπορεί να αρνηθεί την μεταφορά του ενός ζώου μόνο εάν ο ίδιος έχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα με ζώα, εάν έχει φοβία και εάν θεωρεί πως το συγκεκριμένο δεν μπορεί να μεταφερθεί με το δικό του όχημα.
Ξέρω πως υπάρχει κατάλογος για τις υπηρεσίες που παρέχουν στα ταξί και έχω αρκετούς φίλους ταρίφες, κάποτε είχα διαβάσει τον τιμοκατάλογο και δεν θυμάμαι να έγραφε χρέωση για μεταφορά κατοικίδιων, σίγουρα χρεώνουν για βαλίτσες (αν και πολλές φορές δεν το κάνουν) και ιδίως την φορτοεκφόρτωση, θα ρωτήσω και θα σας πω.

Όλες οι εταιρίες ραδιοταξί στην Αθήνα χρεώνουν 3 ευρώ για τη μεταφορά κατοικιδίου. Όλες! Πώς λέμε δημιουργία trust; Έτσι.

Όλες οι εταιρίες ραδιοταξί στην Αθήνα χρεώνουν 3 ευρώ για τη μεταφορά κατοικιδίου. Όλες! Πώς λέμε δημιουργία trust; Έτσι.
Αυτό το ξέρω. Τα χρεώνουν όμως μόνο αν πεις στην τηλεφωνήτρια οτι θα μεταφέρεις και ζώο. Αν δεν το πεις, εξαρτάται αποκλειστικά απο τον οδηγό του ταξί. Εγώ μια απο τις φορές που πήγα με ραδιοταξί στον σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό και είχα τη γάτα δεν είπα στην τηλεφωνήτρια οτι θα έχω μαζί μου γάτα. Έτσι, ήρθε το ταξί, φόρτωσα κανονικά τα πράγματα και την γάτα και όταν φτάσαμε πλήρωσα μόνο τη διαδρομή και την κλήση ραδιοταξί.

Σε παρακαλώ μη γράφεις Greeklish. Μου παίρνει ώρα να τα διαβάσω.
Τώρα, αναφορικά με το τι θα πεις και τι δε θα πεις, εγώ προτιμώ να το λεω εξαρχής για ν' αποφεύγω τις αναποδιές. Ειδικά όταν πηγαίνω τον Βαλτάσαρ στην κτηνίατρο δεν έχω περιθώρια για καθυστερήσεις διότι ο γάτος αγχώνεται και μετά οι αιματολογικές μας τον βγάζουν... διαβητικό.

Σε παρακαλώ μη γράφεις Greeklish. Μου παίρνει ώρα να τα διαβάσω.

Το ανέφερε ότι δεν γράφει από δικό του υπολογιστή για αυτό και γράφει αναγκαστικά greeklish.

Sorry. Δεν το πρόσεξα.

Εχμμ, βασικά απο όπου και να γράφει, τα greeklish απαγορευονται...
Καλά, κανείς δεν έχει ρίξει έστω μια ματιά στους όρους χρήσης; :P

Όταν γράφω κάπου με greeklish υπάρχει πρόβλημα. Χτες π.χ. ούτε το φορητό, ούτε ο μεγάλος υπολογιστής δεν γύρναγαν στα εληνικά, ακόμα και με restart. Το παθαίνουν πολλές φορές και τα δύο μηχανήματα και δεν ξέρω το γιατί...

Πάντως εμένα την ίδια μέρα ο ένας ταξιτζής δεν μου πήρε τίποτα και ο άλλος ζήτησε 3 ευρώ επιπλέον. Χωρίς να είναι απο ραδιοταξί...Το θέμα είναι αν προβλέπεται αυτή η επιπλέον χρέωση..

Κι εμένα ένας δεν μου πήρε τις προάλλες που επέστρεφα. Ίσως γιατί με είχε παστώσει με άλλα 4 άτομα και είχα το κλουβί στην αγκαλιά. Εεε θα παραήταν γυφτιά. :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back