Γάτος μαχητής

Life, περαστικούλια στο Μάλιο σου!!! Είμαι λίγο πνιγμένη αυτό τον καιρό και έχω χάσει επεισόδια. Τι είναι αυτή η ιστορία με την ένεση που λες; Απ' όσα διάβασα στις τελευταίες δύο σελίδες δεν κατάλαβα να έχει κάνει κανένα φοβερό λάθος η γιατρός που στείρωσε τον Μάλλιο. Ενημερώστε με και μένα γι αυτή την ιστορία με τη νάρκωση γιατί δεν καταλαβαίνω.
Πάντως πιστεύω ότι γενικά είναι λίγο άτοπο να κρίνουμε μια επέμβαση από την αντίδραση στη νάρκωση. Κάθε ζώο, όπως και κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά. Η Λουκρητία όταν στειρώθηκε για 48 ώρες είχε το μαύρο της το χάλι. Την πρώτη μέρα δεν κουνιότανε και τη δεύτερη έφαγε με το ζόρι. Η Αντιγόνη πάλι σε λιγότερο από 12 ώρες ήταν περδίκι, χοροπηδούσε, έτρωγε και έπινε κανονικότατα. Στειρώθηκαν και οι δύο από τον ίδιο κτηνίατρο, με την ίδια τεχνική και επιπλέον η Αντιγόνη ήταν στην αρχή εγκυμοσύνης όταν στειρώθηκε και η εγχείρηση ήταν πολύ πιο πολύπλοκη και σοβαρή, οπότε κατά πάσα πιθανότητα πήρε και περισσότερη νάρκωση (υποθέτω).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Life, περαστικούλια στο Μάλιο σου!!! Είμαι λίγο πνιγμένη αυτό τον καιρό και έχω χάσει επεισόδια. Τι είναι αυτή η ιστορία με την ένεση που λες; Απ' όσα διάβασα στις τελευταίες δύο σελίδες δεν κατάλαβα να έχει κάνει κανένα φοβερό λάθος η γιατρός που στείρωσε τον Μάλλιο. Ενημερώστε με και μένα γι αυτή την ιστορία με τη νάρκωση γιατί δεν καταλαβαίνω.
Δεν ειπα οτι εκανε καποιο σοβαρο λαθος..οσο για το χαρτι,απλα ξαφνιαστηκα δυσαρεστα οπως ειπα κ παραπανω,γιατι ειναι η πρωτη φορα που ακουω κατι τετοιο..Αυτο που με εκανε κ δεν θα ξαναπαω ειναι ο απιστευτος χρονος αναμονης για στειρωση αρσενικου..μου φανηκε αιωνας,,τελικα επειδη χθες ειδα το κινητο μου 3.20 μμ μου τηλ.να μου πει πως τελειωσε η επεμβαση,δηλ 1 ωρα και 50 λεπτα απο την ωρα που τον αφησα...δεν ηθελα να φυγω ηθελα να περιμενω απο εξω..δεν μου αρεσε που δεν με αφησε να κατσω εστω κι απο εξω και δεν προκειτε να αφησω κ τη Μαιρη μονη της σε καμμια περιπτωση,γιαυτο θα παω αλλου//Οσο για την ενεση καταστολης οιστρου κτλ μου ειπε πως για 1-2 φορες δεν πειραζει κ πως αν δεν θελω ακομη να τη στειρωσω μπορει να μου δωσει κατι χαπακια.Τελος ρωτησα εδω γιατι αληθεια δεν ξερω αν πρεπει να ζυγιζονται πριν παρουν ναρκωση,γιατι τον δικο μου τον ζυγισε μετα την επεμβαση
ΟΥΦ:rolleyes:αυτα...Ευχαριστουμε για τα περαστικα σας:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

LIFE, από ό,τι είδα στο πρότειναν κι άλλοι, αλλά καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να κατεβείτε στην Αθήνα για τη γατούλα. Ωστόσο, εαν δεν βιάζεσαι πολύ και υπάρχει πιθανότητα να κατεβείτε στο άμεσο μέλλον, θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να στη στειρώσει ο Πάνος τη Μαιρούλα. Αλλιώς ψάξε για έναν κτηνίατρο που να σε κάνει να τον εμπιστευτείς.
Η στείρωση της θηλυκιάς είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά η δικιά μου που στειρωθηκε από τον Αίλουρο, το ίδιο απόγευμα έπαιζε με τον αδερφό της και σε δυο μέρες είχε βγάλει και την κλωστή από τα εξωτερικά ράμματα μόνη της (η βρωμίτσα, πολύ ατίθασο γατί σας λέω!)

Α, δεν είχα καταλάβει. Νόμισα ότι μιλούσες για την ένεση της νάρκωσης, γι αυτό σε ρώτησα. Μου φάνηκε περίεργο να μην πάει κάτι καλά με αυτό. Σίγουρα πρέπει να βρεις ένα κτηνίατρο που θα είναι και καλός γιατρός και θα νιώθεις άνετα με τη συμπεριφορά του. Βέβαια ενίοτε θυσιάζουμε το δεύτερο για το πρώτο, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δυστυχώς. Όταν βρεις κάποιον που εμπιστεύεσαι και αρχίσεις να πηγαίνεις σταθερά εκεί θα νιώθεις και λιγότερη ανασφάλεια και θα κάνει και πιο αποτελεσματικά τη δουλειά του, εφόσον θα ξέρει και τα ιστορικά των γατιών και εσένα καλύτερα.
Τώρα για το θέμα της εγχείρησης εγώ ανήκω στη μειοψηφία που προτιμάει να παραλαμβάνει το ζώο μερικές ώρες μετά την εγχείρηση και αν χρειαζόταν δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό και την επόμενη μέρα το πρωί. Όσες φορές χρειάστηκε άφησα τη γατούλα νωρίς το πρωί, την ώρα που ανοίγει το κτηνιατρείο, για να την ετοιμάσουν, να την παρακολουθήσουν λίγο κτλ και την πήρα αργά το απόγευμα. Εννοείται με παίρνουν τηλέφωνο όταν τελειώσει η εγχείρηση (συνήθως μεσημέρι) για να μου πουν ότι όλα πήγαν καλά, πώς είναι κτλ. Έχω βέβαια κάποια αγωνία (αν και δεν χρειάστηκε ευτυχώς ποτέ καμιά σοβαρή επέμβαση) αλλά εμπιστεύομαι πολύ τους γιατρούς που δουλεύουν σε αυτή την κλινική και έτσι νιώθω καλά με αυτό το διακανονισμό. Δεν ξέρω αν είμαι κακή γατομαμά :( ..

. Δεν ξέρω αν είμαι κακή γατομαμά :( ..[/quote]
Εγω ειμαι μαλλον υπερπροστατευτικη:redface:

Όχι, LIFE, μιαφορά γίνεται το κακο, καλα κάνεις και επιμένεις!!!

Το έχω ξαναπεί κάπου στο φόρουμ, όταν πήγα τον ραούλ για στείρωση αρχικά μου είπε η γιατρός να τον αφήσω, να τουκάνει την ένεση αυτη μετά και να πάω οτ άλλο πρωί.
Ε, 1-2 ώρες αφού τον άφησα με πήρε πανικόβλητη να πάω να τον πάρω και να τον ξαναπάω την άλλη μέρα το πρωί "να τον κρατάνε 2 να του κάνει την ένεση γιατι ειναι ένας τίγρης".
Ενα γατακι που μέχρι τοτε δεν είχε βγάλει νυχια σε κανέναν και ήταν κοινωνικότατο όταν έφυγα αγρίεψε και δεν μπορούσε καλά καλά να τον χειριστεί. Αφού φοβόταν να μου ανοίξει το κλουβί να τον πάρω σπίτι. (Της έκανε χιιι με το που την είδε οταν πήγαμε να τον πάρω!). την άλλη μερα που πήγαμε μαζι ουτε κιχ δεν έβγαλε. Αφου η γιατρός δεν το πίστευε!

Τι θα γινόταν αν της έφευγε απο κανένα παράθυρο ή ανοιχτή πορτα, αρκετά μακριά απο το σπίτιμου κιολας κι εν'ω δεν θα 'ημουν εκει να τον μαζέψω;; Μετάνιωσα απίστευτα που τον άφησα μονο του σε τέτοιο περιβάλλον, θα πρέπει να τρόμαξε πάρα πολύ και να αισθάνθηκε οτι τον παράτησα. Ποτέ στο γιατρο δεν αγριεύει αμα ειμαι μαζί, ειναι πάντα ήσυχος και συνεργάσιμος αν και φοβισμένος! Μου είχε εμπιστοσύνη και τον παράτησα μονο του! :(:(

Αφηστε, και τώρα που τα θυμήθηκα στενοχωριέμαι....

καταρχήν .βρε LIFE τι είναι αυτά που λες? είσαι Η γατομαμά.και συ drusilia είναι σίγουρο οτι τον έχεις αποζημιώσει τον Ραούλ 1,000000000φορές για εκείνη τη φορά.το μόνο σίγουρο είναι οτι αγαπάμε όλες πολύ τα γατσούλια μας

Εγω παντως ημουν εξισου υπερπροστατευτικη με τα πρωτα γατακια μου. Κουλαρισα οταν εχοντας να κανω με πολλα διαφορετικα γατακια ειδα αλλους χαρακτηρες κι αλλους γιατρους και τα πραγματα εγιναν λιγο πιο σχετικα κι εμαθα να λεω οτι σκεφτομαι αρνητικο η θετικο. Εξισου εχω προσπαθησει να μαθαινω πολλα καθε φορα που παω στο γιατρο και ρωταω κι ας σταβομουτσιουνιαζουν και θελω να ξερω ( διαβαζω κτηνιατρικα βιβλια για χαλαρωση μιλαμε ειμαι αρρωστη), και αν ειναι δυνατον να βοηθαω και στην ενσειρηση ( ετσι χαιδευω και το ζωακι γιατι ειμαι σιγουρη απο ανθρωπινες ενχειρησεις οτι το σωμα κραταει μνημες απο τις διαδικασιες αυτες)

Ευτυχως με καταλαβαινετε και δεν με περνατε για μουρλη:redface::redface::redface: Ετσι εκανα κ με τα παιδια μου..Τα πρωτα χρονια συνεχεια αγχος,με ενα τηλεφωνο στο αφτι κ συνεχεια μιλουσα με την παιδιατρο.Μετα,με την εμπειρια κτλ αρχισα να ηρεμω κ καποια πραγματα τα αντιμετωπιζα με μεγαλυτερη ψυχραιμια.Τωρα με βλεπει η Μενια κ μου λεει πως παντα ξερω τι εχουν τα παιδια,πανω κατω τι αντιμετωπιση θελει κ πως εχω χαλαρωσει πολυ...Αφου καμμια φορα της λεω απο το τηλεφωνο ποιος εχει,τι κ τι θεραπεια χρειαζεται κ οταν μετα λιγη ωρα παμε να τους δει...ειναι οντως ετσι.
Ετσι μαλλον συμβαινει κ με τα γατακια μου.Ειμαι απειρη σε αυτες τις διαδικασιες κ φοβαμαι ισως παραπανω απο καποιους:redface:
Αλλα οτι τα λατρευω ,τα λατρευω..αυτο δεν αλλαζει:inlove::inlove:

Ενταξει, αλλά με τα θέματα εγχειρίσεων νομιζω ειναι αλλιώς τα πράγματα.
Εγώ θέλω να ειμαι εκει και να περιμένω πάντως, αν ειναι δυνατον, ειτε πρόκειται για ανθρωπους, ειτε για ζώα.

Βρε παιδιά να πω κάτι; Εντάξει, το χαρτί αυτό μπορεί να προστατέψει έναν καλό κτηνίατρο από υπερβολικούς, αλλά εμάς πως μας κατοχυρώνει από ανεύθυνους και ίσως άσχετους του επεγγέλματος που ίσως κάνουν λάθος; Γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό το χαρτί λέει ότι ο γιατρός δεν έχει ευθύνη για την εγχείρηση...

Ευτυχως με καταλαβαινετε και δεν με περνατε για μουρλη:redface::redface::redface: Ετσι εκανα κ με τα παιδια μου..Τα πρωτα χρονια συνεχεια αγχος,με ενα τηλεφωνο στο αφτι κ συνεχεια μιλουσα με την παιδιατρο.Μετα,με την εμπειρια κτλ αρχισα να ηρεμω κ καποια πραγματα τα αντιμετωπιζα με μεγαλυτερη ψυχραιμια.Τωρα με βλεπει η Μενια κ μου λεει πως παντα ξερω τι εχουν τα παιδια,πανω κατω τι αντιμετωπιση θελει κ πως εχω χαλαρωσει πολυ...Αφου καμμια φορα της λεω απο το τηλεφωνο ποιος εχει,τι κ τι θεραπεια χρειαζεται κ οταν μετα λιγη ωρα παμε να τους δει...ειναι οντως ετσι.
Ετσι μαλλον συμβαινει κ με τα γατακια μου.Ειμαι απειρη σε αυτες τις διαδικασιες κ φοβαμαι ισως παραπανω απο καποιους:redface:
Αλλα οτι τα λατρευω ,τα λατρευω..αυτο δεν αλλαζει:inlove::inlove:
Γι αυτο σου λεω αν φιλοξενησεις καμμια δεκαρια γατακια μετα ολα θα σου γαινονται παιχνιδακι:D:P;)

Βρε παιδιά να πω κάτι; Εντάξει, το χαρτί αυτό μπορεί να προστατέψει έναν καλό κτηνίατρο από υπερβολικούς, αλλά εμάς πως μας κατοχυρώνει από ανεύθυνους και ίσως άσχετους του επεγγέλματος που ίσως κάνουν λάθος; Γιατί αν κατάλαβα καλά αυτό το χαρτί λέει ότι ο γιατρός δεν έχει ευθύνη για την εγχείρηση...

Δεν λεει οτι ο γιατρος δεν εχει ευθυνη για την εγχειρηση, απλα σε ενημερωνει οτι υπαρχει παντα ενας κινδυνος κατα την αναισθησια(γυρω στο 1%)κ εσυ υπογραφωντας του δινεις το δικαιωμα να προχωρησει.

LIFE, από ό,τι είδα στο πρότειναν κι άλλοι, αλλά καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να κατεβείτε στην Αθήνα για τη γατούλα. Ωστόσο, εαν δεν βιάζεσαι πολύ και υπάρχει πιθανότητα να κατεβείτε στο άμεσο μέλλον, θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να στη στειρώσει ο Πάνος τη Μαιρούλα)
και με τα ραμματα??ποιος θα της τα βγαλει σε 1 βδομαδα περιπου που πρεπει??:hmm:

Εμενα πάντως μου φαίνεται υπερβολικο να ταλαιπωρήσεις την γατούλα και εσάς σε τόσες ώρες ταξίδι για μια απλή επέμβαση. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχεις έναν καλο γιατρο κοντά σου γιατι μπορει να προκύψει και κάτι έκτακτο. Αν δεν σου άρεσε η συγκεκριμένη, θα πρότεινα να μιλήσεις με 1-2 άλλους γιατρους, να δεις τι αίσθηση σου κάνουν και να την πας.

και με τα ραμματα??ποιος θα της τα βγαλει σε 1 βδομαδα περιπου που πρεπει??:hmm:

Δεν είναι από αυτά που απορροφούνται από μόνα τους? Κάποιος θα τα βγάλει? Εμένα και στη στείρωση της γάτας και στο σπασμένο πόδι του γάτου τα ράμματα απορροφήθηκαν και δεν χρειάστηκε να ξαναπάω! Μήπως είναι τέτοια?

Δεν είναι από αυτά που απορροφούνται από μόνα τους? Κάποιος θα τα βγάλει? Εμένα και στη στείρωση της γάτας και στο σπασμένο πόδι του γάτου τα ράμματα απορροφήθηκαν και δεν χρειάστηκε να ξαναπάω! Μήπως είναι τέτοια?
Οχι πρεπει να βγουν.
Το θεμα της στειρωσης της Μαιρης ομως εκλεισε..Εγραψα και πριν απο λιγο στο σχετικο θεμα οτι εκλεισα κ ραντεβου..
Σας ευχαριστω ολους παντως για τη στηριξη σας..Α,ο μικρος πλεον εχει επανελθει 100% στους φυσιολογικους του ρυθμους;)

Βρε σεις, θα με τρελάνετε! Ο Μάλιος δεν είναι αυτός ο γατούλης που είχες φωτογραφία στις 8 Αυγούστου και ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας???? Όντως τον έκανες γάταρο αλλά είναι δυνατόν να έφτασε 5 κιλά μετά από μόλις 3 μήνες; Μήπως τον ζυγίζεις με το μπουφάν, τις μπότες και τρία πουλοβεράκια; Ή μήπως απλώς ο γιατρός ξέχασε να αφαιρέσει το πόσο ζυγίζει η γατοφόρος;:happy: Αυτό θα εξηγούσε και λάθος στη νάρκωση, γιατί αν είχε σημειώσει άλλα κιλά στο φάκελό του..:down: μπορεί να του έδωσε δόση για ...σκύλο. Για ξανακάνε ένα κουράγιο να τον ζυγίσεις, γιατί αν ισχύει το 5 κιλά, πάτε για ρεκόρ γκίνες!
Πηρα μπαταρια στη ζυγαρια και τον ζυγισα σημερα..δηλ.πρωτα μονη μου κ μετα τον πηρα κι αυτον και η διαφορα[αν μπορει κανεις να βγαλει ακρη με αυτο τον τροπο]]ειναι γυρω στα 3,700
Οποτε ο μικρος ειναι περιπου στα 3,700 ..Marmanga.;)

Ε, ναι! Αυτό ακούγεται πιο λογικό.
Τα κακά νέα: έχασες το ρεκόρ γκίνες για την ταχύτερη μετατροπή γατουλινίου σε θηρίο!
Τα καλά νέα: έχεις ένα φυσιολογικό γλυκύτατο γατί που δεν κινδυνεύει τόσο από παχυσαρκία.
Τα επίσης καλά νεα: απ' ό,τι καταλαβαίνω, εφόσον βγήκες για μπαταρία, συνήλθες από την παλιογρίπη.:up:

Δεν το εθεσα σωστα:lol:μου φεραν τη μπαταρια...ο αντρας μου:lol:Εγω ακομη σπιτι ειμαι,πυρετο δεν εχω αλλα το μπουκωμα και ο βηχας καλα κρατουν:(
Οσο για το ρεκορ καλυτερα που το εχασα...δεν θα ηταν ευχαριστο;)Εδω τωρα και μου φανταζει σαν βοδακι ετσι πως εγινε,οχι 1 ,300 επανω:blink:..οταν τον πετυχω σε καποια ποζα να φαινονται τα πατσοκοιλα του καλα θα σας τον παρουσιασω:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back