nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
(να συστηθω εδω μιας κ ψιλοχαθηκα???

Με λενε Νικο,ειμαι 18ετων,εχω σκυλο αλλα παλια ειχα τρελα με τις γατες.
Ειχα πολλες,ειχα ξεγενησει πολλα γατακια,ειχα μεγαλωσει αλλα με μπιμπερο κτλ κτλ...Οντας μικρος δεν ημουν πληρως ενημερωμενος για το σωστο τροπο ιδιοκτησιας γατας,επισης δεν ηξερα για στειρωσεις και τα σχετικα)
Τωρα,
εχθες με βρηκε ενα γατονι,αρσενικο,1-1μιση μηνων,εχει πολυ φαση.Εννοειται μπηκε στο ''χωρο φιλοξενιας'' και το φροντιζω μεχρι να βρεθει σπιτι.
Λοιποοον...1)για τα ενδοπαρασιτα να υποθεσω κατι π εχει να κανει με drontal πρεπει να δωσω?και αν ναι τι?επισης δεν εχει κανονικα δοντακια,ειναι μικρα...
2)για τα εξωπαρασιτα(ειδα ψυλλο) υπαρχει κατι ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ?στο σκυλο μ εχω σταματησει τα χημικα σκευασματα και χρησιμοποιω πιο ''βιολογικους'' τροπους προστασιας...
3)εχθες ηπιε γαλατακι εβαπορε(ξερω δεν κανει)μιας κ δεν ειχα κατι αλλο...σημερα μαγειρεψα κρεας με ρυζακι(χωρις λαδια,αλατια,πιπερια) κ εφαγε. Να το περασω σε ξηρα για γατακια? ή να παω σε κονσερβα?θελω να εχει πληρες γευμα.
Αυτα...

Αν δεν κολλανε αυτα εδω ,παρακαλω ''κλωτσιστε'' με στο αντιστοιχο θεμα!!!
Καλως σας βρηκα!
Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος

Να πάρεις ειδικό γάλα για γάτες. το εβαπορέ δεν κάνει. Δοκίμασε να αγοράσεις τροφή κιττεν (είναι πιο μικρά τα κομμάτια από την κανονική και μπορούν να του προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται για υγειή ανάπτυξη). Πάρε και καμιά κονσερβούλα αν θές. μους ίσως. ή αν δεν σε ενοχλεί το οικονομικό με ολόκληρα κομμάτια κρεάς ή ψάρι (όπως οι sheba ή τα φακελάκια Mmmmm της whiskas Νομίζω) καλό θα είναι αν πάρεις κονσερβούλες να πάρεις το πολύ μικρό μέγεθος για να μην μπαγιατεύει. Καλό είναι να μην μάθει κονσέρβες. αν έχει δοντάκια και μπορεί να μασίσει.. μπορείς να δοκιμάσεις να μουλιάσεις ξηρά τροφή σε γαλατάκι ειδικό. (από ξηρά θα σου έλεγα να αποφύγεις την φρίσκις κίττεν... ο πρίνσουλης μου μικρος είχε διάροια με αυτήν και αέρια...)
για παρασιτα και εξωπαράσιτα δεν είμαι πολύ ειδική για να σε βοηθίσω. Καλύτερα να πάς και σε κτηνίατρο. να σε ζυγίσει κι όλας. (το μικρό σου)
Κοτοπουλάκι νερόβραστο με ρυζάκι ή και σκέτο κάνει να του δίνεις. Μάλλον θα το λατρέψει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Λοιπόν ΟΧΙ κονσέρβα καλύτερα ξηρά, η κονσέρβα χαλάει τα δόντια, κάνει πέτρα, και οι κοινές, έχουν και πολλά λίπη που θα παχαίνουν.
1,5 μηνών τα γατάκια τρώνε άνετα και κροκέτες για μικρά γατάκια και γενικά φαγητό.

Ναι, θα πρέπει να πάρεις χαπάκι, υπάρχουν διάφορα, drontal, drontal plus, milbemax... καλύτερο είναι το plus, θα του δώσεις ΜΙΣΟ και μετα απο 7-10 μέρες το άλλο μισο.
Για τους ψύλλους, εγώ βάζω φροντλαιν, ή αμπούλα ή το πλαστκό κολλάρο. Για βιολογικές λύσεις έχω ακούσει κατι ερασιτεχνικά πειράματα μήξεις συστατικών αλλά ΔΕΝ θα το συνιστούσα.
Καλύτερα να το πας στον Κτηνίατρο, να το δει και αυτός, και τον ρωτάς και για βιολογική λύση.
Νομίζω σου απάντησα.. αλλιώς ξαναρωτάς. Αν θες ρίξε και μια ματιά στα Αρθρα, έχει πολλά και πολύ βοηθητκά!!
Και παλι καλωσήρθες και να σου ζήσει!!

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον,κροκετες ελεγα να δωσω και εγω,μαλλον μουλιασμενες οπως λετε μιας κ η κονσερβα ειναι σκουπιδια...
Για τη διατροφη του σκυλου εχω κανει διατριβη...Για γατες δεν ηξερα.
Απο ξηρα ελεγα να δωσω brekkies ή whiskas(εσεις τι λετε?)...ειναι μια πιο ''οικονομικη'' ξηρα μιας κ αυτη τη περιοδο μπορω να αρκεστω μονο στα εξοδα του σκυλου
...friskies κτλ ξερω οτι ειναι σκουπιδια μιας κ το σκυλο μ ταιζω orijen.Για το drontal ok,καταλαβα...δλδ αντι να ζητησω drontal plus για σκυλους,ζηταω το αντιστοιχο για γατες...ναι αλλα πως θα το καταπιει???ειναι μια σταλια???δεν υπαρχει καμια παστα η κατι πιο μαλακο???

Για τα εξωπαρασιτα θα το ψαξω περισσοτερο...για το σκυλο εχω βρει βιολογικα κολαρα κ αμπουλες...για το γατονι να δω,θα καταφερω να βρω κατι???χμμ...
Κτηνιατρο θα παμε λιγο πιο περα...οχι αμεσα δλδ...
....ειδη κινδυνευω να με κρεμασει η μανα μου που μαζεψα ΚΑΙ αλλο αδεσποτο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prince
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Κατα την γνώμη μου wiskas, friskies klp είναι ολα της ίδιας τάξης. Καλές είναι οι Royal cannine, hills, eukanouba.... είναι πιο ακριβές ναι, αλλά θα δίνεις λιγότερη ποσότητα, αφού ειναι πιο θρεπτικές, την γράφει στο σακουλι 50γρ ημερησίως πχ για hills, του φτάνει και περισσεύει, θα σου κρατήσει περισσότερο η τροφή, και θα αποφύγεις τα Κτηνιατρικά έξοδα αργότερα, για καθαρισμό δοντιών, πρόβλημα στα νεφρά και στο συκώτι.

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χυμα???ειμαι κατα των χυμα τροφων...(χύμα τροφή να αγοράσεις, όχι συσκευασμένη...)

Ξερω τις καλες εταιριες...αλλα...θα φαω κυνηγι...γιαυτο θα αρκεστω σε κατι πιο οικονομικο...βασικά λέμε καλή κροκέτα

edit: επειδη δεν θελω royal,hills, πειραζει να παρω μια pro plan...
καταλαβα τι λετε για τη ξηρα...και εγω ταιζω καλης ποιοτητας ξηρας το σκυλο...αρα...μην κανω κακο στο γατονι...
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστω για τις αμμεσες απαντησεις!!!
Λοιπον,κροκετες ελεγα να δωσω και εγω,μαλλον μουλιασμενες οπως λετε μιας κ η κονσερβα ειναι σκουπιδια...
Για τη διατροφη του σκυλου εχω κανει διατριβη...Για γατες δεν ηξερα.
Απο ξηρα ελεγα να δωσω brekkies ή whiskas(εσεις τι λετε?)...ειναι μια πιο ''οικονομικη'' ξηρα μιας κ αυτη τη περιοδο μπορω να αρκεστω μονο στα εξοδα του σκυλου...friskies κτλ ξερω οτι ειναι σκουπιδια μιας κ το σκυλο μ ταιζω orijen.
Για το drontal ok,καταλαβα...δλδ αντι να ζητησω drontal plus για σκυλους,ζηταω το αντιστοιχο για γατες...ναι αλλα πως θα το καταπιει???ειναι μια σταλια???δεν υπαρχει καμια παστα η κατι πιο μαλακο???
Για τα εξωπαρασιτα θα το ψαξω περισσοτερο...για το σκυλο εχω βρει βιολογικα κολαρα κ αμπουλες...για το γατονι να δω,θα καταφερω να βρω κατι???χμμ...
Κτηνιατρο θα παμε λιγο πιο περα...οχι αμεσα δλδ.......ειδη κινδυνευω να με κρεμασει η μανα μου που μαζεψα ΚΑΙ αλλο αδεσποτο...
Νίκο, καλημέρα!
Να του πάρεις Banminth για τα ενδοπαράσιτα, που είναι παστούλα και εύγεστη και μπορείς να υπολογίσεις και την ποσότητα ακριβώς διότι έχει μεζουρίτσα...Απλά ζύγισέ τον μόνος σου για να έχεις μία ιδέα αν και φαντάζομαι ότι τα 0.5 ml θα του είναι μία χαρά...Να ακολουθείς τις οδηγίες διότι κάθε δύο εβδομάδες πρέπει να του δίνεις την ανάλογη ποσότητα και μετά σιγά-σιγά να αρχίσεις Drontal (διότι το Banminth καλύπτει τα γατάκια έως ένα ορισμένο βάρος).
prince
Διάσημο μέλος
Χυμα???ειμαι κατα των χυμα τροφων...
Ξερω τις καλες εταιριες...αλλα...θα φαω κυνηγι...γιαυτο θα αρκεστω σε κατι πιο οικονομικο...![]()
θα αγοράσεις την ίδια τροφή που θέλεις με το κιλό χωρίς να πληρώσεις συσκευασία. Σκέψου ότι όσο θα σου κοστίσει ενάμιση κιλό ρουαλ κάνιν συσκευασμένη θα πάρεςι δύο δύόμιση ασυσκεύαστη ίδια τροφή..
julia
Διακεκριμένο μέλος
https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-ν...ας-με-επιτυχία-από-τις-πρώτες-στιγμές.219843/
https://www.mypetz.gr/threads/nέα-γάτα-στο-σπίτι.219043/
Δεξιά στα λινκς, έχει τα περιεχόμενα κάθε άρθρου.

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ξερω,απλα εχω μαθει οτι στα χυμα καταληγουν ολες οι λιγμενες συσκευασιες.θα αγοράσεις την ίδια τροφή που θέλεις με το κιλό χωρίς να πληρώσεις συσκευασία. Σκέψου ότι όσο θα σου κοστίσει ενάμιση κιλό ρουαλ κάνιν συσκευασμένη θα πάρεςι δύο δύόμιση ασυσκεύαστη ίδια τροφή..
Εχετε δικιο,δεν σκευτηκα σωστα...μια καλη ξηρα ειναι οτι καλυτερο κ για σκυλο κ για γατα...αρα μια proplan για το σκατουλι θα ειναι μια χαρα.Ας κανω απο αλλου οικονομια...

Και οπως ειπατε πιο πανω,50-60 γραμμαρια θα ειναι μια χαρα ημερισιως αρα θα περασει πολυ καιρο.

mandeson ,
thanx για το banmith!!!...
julia,
ευχαριστω για τα λινκς με τα αρθρα...η αληθεια ειναι πως οταν γραφομαι σε ενα φορουμ μου περνει καιρο να προσαρμοστω σχετικα με τα ''κατατοπια'' χαχαχα
Φυσικα αυριο θα μιλησω και με το κτηνιατρο...
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το ξερω,απλα εχω μαθει οτι στα χυμα καταληγουν ολες οι λιγμενες συσκευασιες.
Εχετε δικιο,δεν σκέφτηκα σωστα...μια καλη ξηρα ειναι οτι καλυτερο κ για σκυλο κ για γατα...αρα μια proplan για το σκατουλι θα ειναι μια χαρα.Ας κανω απο αλλου οικονομια...
Και οπως ειπατε πιο πανω,50-60 γραμμαρια θα ειναι μια χαρα ημερισιως αρα θα περασει πολυ καιρο.
mandeson ,
thanx για το banmith!!!...
julia,
ευχαριστω για τα λινκς με τα αρθρα...η αληθεια ειναι πως οταν γραφομαι σε ενα φορουμ μου περνει καιρο να προσαρμοστω σχετικα με τα ''κατατοπια'' χαχαχα
Φυσικα αυριο θα μιλησω και με το κτηνιατρο...
Δεν κάνει τίποτα, Νίκο... Εσύ να είσαι καλά που φροντίζεις μία ψυχούλα που σε έχει τόσο ανάγκη! Μπράβο!
moukelis
Επιφανές μέλος

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος

κατι σε ''μουχλας'' μου κανει...χαχαχα ειναι πολυ κατσιασμενο το κακομοιρο!!!

Αλλα το τελικο ονομα θα το αποφασησουν εκεινοι π θα τον υιοθετησουν...εγω ειμαι προσωρινος ''ιδιοκτητης''...

Τωρα τον φωναζουμε χαιδευτηκα ''σικωτριχη'' ,''ματσουρι''
...( Η σκυλα μου ,η Χιονα,εχει παθει σοκ!χαχαχα θελει ολο να το μυριζει,αλλα τα εχω χωρισει 1)για τους ψυλλους,2)μην το ζουλιξει κατα λαθος...)
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Εσύ φαίνεσαι ιδανικός γατομπαμπάς, δεν σκέπτεσαι να το κρατήσεις; Αν όχι, μην αργήσεις να ψάξεις για θετούς γονείς. Τα μικρότερα γατάκια, ως γνωστόν, υιοθετούνται ευκολότερα. Πάντως, συζήτησέ το και με τη Χιόνα σου, εγώ νομίζω ότι θα εγκρίνει το γατάκι για αδελφάκι της
nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
παντα μου αρεσαν!
Αλλα για να εχεις σωστα μια γατα,πρεπει να ζει μεσα στο σπιτι κ οχι στην αυλη...
Στο σπιτι μεσα,μιας κ ζω με 3 γυναικες,απαγορευονται οι γατες(μην ρωτατε γιατι,απλα κολληματα)...
Το μικρο το φιλοξενω στην μικρη αυλη εξω απτο παραθυρο μου,οπου δεν μπορει να φυγει με τπτ(2 μετρα τοιχος),εχει μαρκιζα για τη βροχη,σπιτακι(σκεπαστο απο υλικο π δεν βρεχεται ) με κουβερτες-πετσετες και ανα πασα στιγμη ανοιγω τη μπαλκονοπορτα-τζαμι και το βλεπω.
Θα δωθει για μεσα στο σπιτι οπωσδηποτε...!
Θα το ηθελα πολυ..αλλα...μεχρι να μεινω μονος,δεν μπορω,αν και μαρεσει να φιλοξενω ζωα περισσοτερο...δλδ εχουν αναγκη->τα κραταω->βρισκουν σπιτι->μετα εχει αλλο αναγκη...

julia
Διακεκριμένο μέλος
Να αλλάξουν γνώμη???

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
(τον σκυλο τον δεχτηκαν στο σπιτι...τη γατα οχι...δεν πειραζει ομως...θα βρει καλο σπιτι το μικρο! με εμενα ΚΕΡΒΕΡΟ απο πανω!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool