ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Όταν πάω να τον βγάλω στο μπαλκόνι και κλείσω την μπαλκονόπορτα από την ταραχή του ξύνει τα τζάμια. Γι αυτό σου λέω. Μήπως όταν στειρω΄θεί ηρεμησει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και βρίσκω πολύ βασανιστικό να κλείνω στη γατοφόρο τον γάτο όποτε με δαγκώνει και με γρατσουνάει και δεν ακούει, το έκανα πολλές φορές μέσα σε 2 ώρες
και θα δείξει.Το καταλυπήθηκα παιδιά. Έκλεισα τα τζάμια γιατί τον άκουσε όλη η γειτονιά από το νιαούρισμα και το κλάμα.
Κοντεύω να κάνω εμετό από τον πόνο στο στομάχι. Μόλις τον άφησα να πάει στο κρεβατάκι του για ύπνο, με πιάσαν τα κλάμματα...:cry:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δοκιμασε να μην ασχολεισαι πολυ και να τπ φυσας και να του λες σωστα το ΜΗ κυριως οπως σου ειπα. Δυστυχως εισαι υπερευαισθητη λογω ταυτισης και χωρις να το θελεις του δημιουργεις αισθημα ανασφαλειας και αισθηση εγκλωβισμου ταυτοχρονα. Θελει σταθεροτητα και υπομονη και να προσπαθεις να το σκεφτεσαι σαν γατακι οχι τραγικοτητες ειναι υπερβολικες οι αντιδρασεις σου και ακομη και ο τροπος που χρησιμοποιεις τη γατοφορο γι αυτο καλυτερα αντι σε τρεις μερες ξαναπαρε με αυριο να τα διορθωνουμε σιγα σιγα γιατι μαλλον η μαμα θελει εκπαιδευση οχι το γατακι αυτο κανει απλα τις αγριαδες του αντε λιγο παραπανω... και ελκενξε εκεινα τα περιεργα μη και οσα ειπαμε μεχρι αυριο κανε αυτο αυριο θα σου πω κατι αλλο και ετσι σιγα σιγα θα προχωραμε.καλυτερα σημερα και αυριο ασχολησου μονο με το σωστο Μη.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Ευχαριστώ τη Υασμίν που με βοήθησε από το τηλέφωνο και μου υπέδειξε κάποιους μεθόδους και τρόπους.
Αν και βρίσκω πολύ βασανιστικό να κλείνω στη γατοφόρο τον γάτο όποτε με δαγκώνει και με γρατσουνάει και δεν ακούει, το έκανα πολλές φορές μέσα σε 2 ώρεςκαι θα δείξει.
Το καταλυπήθηκα παιδιά. Έκλεισα τα τζάμια γιατί τον άκουσε όλη η γειτονιά από το νιαούρισμα και το κλάμα.
Κοντεύω να κάνω εμετό από τον πόνο στο στομάχι. Μόλις τον άφησα να πάει στο κρεβατάκι του για ύπνο, με πιάσαν τα κλάμματα...:cry:
Έλα βρε έτσι συνηθίζει και την γατοφόρο. Α τον έχεις κακομάθει εσύ για αυτό στα κάνει
Δεν παθαίνει τίποτα το γατάκιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

ελεανίτα
Νεοφερμένο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Αλλα τοσο μικρό γατάκι Zoo μου κάνει πολύ εντύπωση να είναι έτσι... Είσαι σίγουρη για την ηλικία; δεν μπορεί να ειναι μόνο 2 μηνών και να το έχεις ένα μηνα! Αν το βρήκες ενός μηνός καλά καλά δε ναθ έτρωγε μονο του, θα ήθελε μπιμπερο! πόσο μάλλον να επιτίθεται κιολας...
ελεανίτα
Νεοφερμένο μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Κορίτσια ψυχραιμία θα ηρεμήσει όταν μεγαλώσει. Ειδικά όταν στειρωθεί. Όταν μου λές ότι θέλει να μπει μέσα όταν το βγάζεις στο μπαλκόνι σίγουρα του αρέσει ο χώρος του. Κάνε υπομονή. Και εμένα με δαγκώνει συνέχεια για να παίξει όμως.

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
κορίτσια μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε και οι 2 ένα δεύτερο γατάκι; Θα παίζουν μαζί, θα εκτονώνονται και θα μάθουν να μην δαγκώνουν τόσο δυνατά, το ένα θα βάζει όρια στ οάλλο.
Αλλα τοσο μικρό γατάκι Zoo μου κάνει πολύ εντύπωση να είναι έτσι... Είσαι σίγουρη για την ηλικία; δεν μπορεί να ειναι μόνο 2 μηνών και να το έχεις ένα μηνα! Αν το βρήκες ενός μηνός καλά καλά δε ναθ έτρωγε μονο του, θα ήθελε μπιμπερο! πόσο μάλλον να επιτίθεται κιολας...
Eίμαι περίπου στην ηλικία 2 μηνών , άντε 2 και κάτι.
Και δεν ήταν τόσο επιθετικό στην αρχή, αλλά πιο πολύ φοβισμένο. Άρχισε σιγά-σιγά μάλλον νομίζοντας ότι είναι παιχνίδι, να δαγκώνει όλο και περισσότερο και όταν τον μάλωσα ( δυστυχώς πολύ άσχημα και του έδωσα και 2 μπατσίτσες και ντρέπομαι και έχω τύψεις γι' αυτό
), αγρίεψε περισσότερο και το αποκορύφωμα άρχισε εδώ και 1 εβδομάδα που γύρισα στη δουλειά και τον άφησα μόνο του τόσες ώρες στο σπίτι.
Αν και άρχισα να λείπω λίγο και πιο πριν, σταδιακά, για να συνηθίσει.Η φίλη μου που έχει 6 γάτες μου είπε ότι είναι πολύ φοβισμένο ακόμη και με εμένα...

Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι έχει τέτοια διαρρύθμιση που όλα σχεδόν τα δωμάτια επικοινωνούν μεταξύ τους και έτσι όπου και να το βάλω, θα μπλέκομαι στα πόδια του. Και όταν ξυπνάω το βράδυ για να επισκεφτώ την τουαλέτα, μου νιαουρίζει θυμωμένα που ξυπνάει, αλλά μετά θέλει παιχνίδια...και απλά τον αφήνω μέχρι να ξανακοιμηθεί.
Αλλά αναρωτιέμαι...
οι υπόλοιποι που τα έχουν; Τους έχουν δικά τους δωμάτια;Σκέφτομαι να πάρω το άλλο αδεσποτούλι που αν κρύνω από το μέγεθος μπορεί να είναι και 4 μηνών, αλλά εκείνο και φοβάται και τις γάτες της φίλης μου, που από ζήλια το χτυπάνε και νομίζω ότι δεν θα μπορεί να μείνει εντός του σπιτιού ( που σε μικρό - διαμέρισμα που θα αγοράσω), λόγω ότι έχει συνηθίσει να γυρίζει στο δρόμο.
Τα έφερα σε επαφή για να δω τι θα γίνει και ήταν ...χχχχχ ο ένας και χχχχ.... ο άλλος.

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Έλα βρε έτσι συνηθίζει και την γατοφόρο. Α τον έχεις κακομάθει εσύ για αυτό στα κάνειΔεν παθαίνει τίποτα το γατάκι
Θα τη συνδιάσει με την τιμωρία και σιγά να μην μπαίνει μετά...
όσο το δεν παθαίνουν τίποτα δεν συμφωνώ, γιατί σπάραξε η καρδιά μου που το έκλεισα μέσα εκεί. Δεν ξέρω, αλλά το θεωρώ κακοποίηση να περιορίζεις ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο ζώο σε ένα περιορισμένο χώρο...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Τα ασυνειδητα μυνηματα προς τα ζωα μας,ειναι που τα επηρεαζουν αμεσα και χτες ειδαμε καποια απο αυτα που το μπερδευουν παρα πολυ.
Σημερα πως τα πηγατε?
Προσπαθησε σε παρακαλω ειλικρινα να βαλεις στην ακρη τις φαντασιωσεις σου για κακοποιηση μεσα στο γατοφορο γιατι αν το βαζεις εκει με τετοιες τραγικες φαντασιωσεις θα αντιδρα πολυ τραγικοτερα και κοιταξε να του παρεις καμμια ντουλαπιτσα να παει να χωνεται η εστω αδειασε του ενα συρταρι ή ντουλαπι κι εχε το μονιμα μισανοιχτο. Το λεω γιατι ενα ζωακι φοβισμενο ηρεμει οταν κρυβεται και εκει δεν εχει καμμια δυνατοτητα κρυψιματος. Εξισου φροντισε να περιορισεις τις πολλες ωρες θηλασμου γιατι ειναι σαν να του συμπεριφερεσαι απο τη μια σαν υπερβολικα ανεκτική μαμα γατα με αυτον και απο την αλλαη σαν τελειως μη ανεκτική ανθρωπίνα.
Το οτι τον μαλωνεις καθε τρεις και λιγο και η συχνοτητα και η πρωτοφανης ενταση των μαλωματων "θα σε σκωτωσωωωωω....ελα εδω" δημιουργει ενταση μεταξυ σας στα σιγουρα οπως σε ακουσα. Εξισου δεν ειναι ανθρωπος
δεν καταλαβαινει ουτε πιανει το ξυλο στον πωπουδακο. Αυτα τον μπερδευουν.Και επειδή μένω μόνη, το γατί το βλέπω σαν άνθρωπο και του φέρομαι ανάλογα. Και η στενοχώρια μου είναι μεγάλη. :cry: Δεν θέλω να γίνει μπαλάκι το γατουλίνι μου. Το υπεραγαπάω και το βλέπω σαν μωρό μέσα στο σπίτι, παρά με γάτα.
Προσπαθησε να αυξησεις την αδιαφορια και να μην ασχολεισαι συνεχεια με αυτο αστο λιγο ησυχο βρε παιδακι μου, ηρεμηστε λιγο για να ησυχασει κι αυτο, δωστου και ενα μερος να κρυβεται γιατι τωρα ειναι εκτεθειμενο και αντιδρα ασχημα. Ειναι και μικρο, φοβαται εχει και χαρακτηρα απο μονο του.... Εξισου συμμαζεψε ολα του τα πραγματα σε μια γωνιτσα στο μπανιο, το σαλονι και οχι ολα παντου στο χωλ που ειναι περασμα.Χρειαζεται να του δημιουργησεις και πρακτικά ασφαλεις συνθηκες και ψυχικα για να ηρεμησει.
Πιστεψε με το να το παιρνεις αγγαλια με το κεφαλι γεματο φαντασιωσεις, με μια υπευευαισθησια σε καθε του κινηση και με μια πιεση για χαδια, και ανθρωπος να ηταν θα σου την ειχε πει (το λιγοτερο). Εχεις εναν μοναδικο συνδυασμο πιεσης, εντασης και υπερβολικης και ανχωδους φροντιδας. Λειπουν τελειως η ηρεμια και το ηρεμο μαλωμα ( ενα απλο στακατο μή για παραδειγμα και μετα αδιαφορια η απομακρυνση του απο το μερος που δεν θες να πηγαινει) και κυριως οι αντοχες .
Ειναι πολύ βασικο να τα μελετησεις αυτα το λεω με καθε καλη προθεση και μετα που μιλησαμε καταλαβαινεις τι εννοω...κατσε διαβασε ενα βιβλιο , ασχολησου με σενα κι ας το να ....υπαρχει εμπιστεψου τη φυσικη πορεια των πραγματων και μην τραγικοποιεις γιατι αυτο ειναι σα σφουγγαρι και αντιδραει στην ψυχικη ενταση σου , στην τελικη αν δεις οτι δεν τα καταφερνεις να το δωσεις σε καποιον με μεγαλυτερες ψυχικες αντοχες και εναν πιο ηρεμο ανθρωπο καλυτερα.
Υπο τις παρουσες συνθηκες του σπιτιου σου και της ιδιαιτερης ψυχολογιας σου δεν θα σου συστηνα ενα αλλο γατακι εκτος αν τους βρεις μερος να κρυβονται και τα δυο.. καπως πρεπει να ειστε ξεχωρισμενοι κι οταν θελει αυτο η εσυ να μπορειτε να απομονωνεστε... καπως το πανικοβαλλεις δεν ξερω πως τα καταφερνεις κατι ομως τετοιο γινεται...

Το ξαναλεω για ολους οταν μεγαλωνουμε ενα γατακι καλο ειναι να μη το μεγαλωνουμε βασιζομενοι στις φαντασιωσεις μας για το τι του αρεσει η για το πως νιωθει αυτο γιατι μπορει να γινουμε ευκολα υπερβολικοι και να του δημιουργουμε ανυσηχιες( αυτα ειναι δικα μας, καλο ειναι να τα διαχωριζουμε) αλλα ν προσπαθουμε να ακουμε το ιδιο, οταν θελει χαδι κιε ρχεται να το χαιδευουμε οταν δεν θελει να το αφηνουμε κι οταν κατι μας ενοχλει να το δειχνουμε βαζοντας ενα απλο οριο . Οτιδηποτε παραπανω απο αυτα δεν ειναι καλο για το γατακι και μπορει να το κακοποιουμε χωρις να το περνουμε καν χαμπαρι.
Το λεω γιατι το ιδιο συμβαινει και σους ανθρωπους στο μεγαλωμα παιδιων και δημιουργει παιδακια "αναστα ο κυριος¨" ενω οι γονεις νομιζουν οτι τα καναν ολα τελεια
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξισου συμμαζεψε ολα του τα πραγματα σε μια γωνιτσα στο μπανιο, το σαλονι και οχι ολα παντου στο χωλ που ειναι περασμα.Χρειαζεται να του δημιουργησεις και πρακτικά ασφαλεις συνθηκες και ψυχικα για να ηρεμησει.
Δυστυχώς δεν υπάρχει καθόλου άλλος ελεύθερος χώρος στο μπάνιο ή κάπου αλλού στο σπίτι, γιατί είναι μικρό και έχω πολλά πράγματα. Ειδικά το κρεββάτι του, δεν χωράει πουθενά αλλού.
Από την αρχή πριν το πάρω προβληματιζόμουν για τον χώρο που θα το έβαζα, γιατί είναι μικρό και χάλια η διαμόρφωση στο σπίτι.Δηλαδή όποιος δεν έχει ένα ξεχωριστό χώρο για τη γάτα του, δεν πρέπει να την έχει; Όλοι οι υπόλοιποι έχουν πια τόσο μεγάλους χώρους ;
Τι να κάνω, αυτοί είναι οι χώροι στο σπίτι, δεν μπορώ να τους αλλάξω...

Πέστε μου που τους έχετε εσείς τα πράγματά τους, έτσι από περιέργεια, να δώ ποιός έχει τόσο μεγάλο σπίτι.
Ni@
Εκκολαπτόμενο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Και για σενα θα δεις θα ειναι καλυτερα ετσι δοκιμασε το. και κυριως δες παραλληλα τα θεματα συμπεριφορας σου προς αυτο
moukelis
Επιφανές μέλος

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάτω από το νυπτήρα είναι η κλειστή τεράστια τριγωνική τουαλέτα του και δίπλα στην μπανιέρα το συρτάρι με τα καλλυντικά, τα σεσουάρ και τα σαμπουάν.
Θα δω τι θα κάνω.
Μόλις επιβεβαίωσα κάτι που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει λίγο στο να ηρεμήσει λίγο.
Του αρέσει η μουσική!!!
Είναι η 4η φορά που στήνεται μπροστά στην τηλεόραση όταν έχει διαφήμιση με μουσική ( αυτή τη φορά με τα cd με το tango) και μάλιστα ήταν και διαφορετικές...Αν όταν φεύγω του αφήνω ανοιχτό το ράδιο στο μπάνιο να παίζει, λέτε να κάνει τίποτα τουλάχιστον για το που είναι μόνο του;
( Τα υπόλοιπα θα τα δω άμεσα).
moukelis
Επιφανές μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι βαλτου και μουσικουλα καλο ειναι. κι αν εχεισ κανεα κουκλακι λουτρινο μπορεις νατου το δινεις να βγαζει το αχτι του οταν παει ναεπιτεθει σε σενα
Του έχω, του έχω και το έχω κάνει αυτό αρκετές φορές.
Μόλις βρήκα τη λύση, αλλά δεν ξέρω ποιόν θα βρω να μου μετακομίσει τη βιβλιοθήκη που είναι στο χωλ του και η οποία είναι στην άκρη.
( Θα τη βγάλω στην αυλή αναγκαστικά).Έχω μια συρταριέρα νοβοπάν που είναι λίγο χάλια τα συρτάρια της. Μόλις βγει η βιβλιοθήκη, θα την βάλω στη θέση της και θα αφαιρέσω τα συρτάρια.
Εκεί θα βάλω το κρεβάτι του να απομονώνεται. Αλλά θα ξυπνάει πάλι τη νύχτα ακούγοντας το θόρυβο της πόρτας. Τουλάχιστον δεν θα μπλέκομαι στα πόδια του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool