spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Στην πολυκατοικία όπου μένω, κάτω στον κήπο, έχουμε διάφορες γάτες τις οποίες και φροντίζω όσο μπορώ. Η μια από αυτές (η Φιλιώ) είναι έγκυος.. Χθες την βρήκα στην έξοδο για την ταράτσα της πολυκατοικίας.. Έκει, έχει χώρο και οι ένοικοι αφήνουν διάφορα πράγματα γιατί είναι μέρος που το έχουμε σαν αποθήκη. Λογικά θα έμεινε η πόρτα ανοιχτή, της εισόδου και έτσι μπήκε η Φιλιώ και ανέβηκε.. Καθόταν πάνω σε ένα χαλάκι και για την ακρίβεια αυτός που την βρήκε ήταν ο γάτος μου, γιατί καμμιά φορά μόλις βρει ευκαιρία (και δει πόρτα ανοιχτή) τρέχει και ανεβαίνει στο αποθηκάκι.
Τι να έκανα; .. την είδα και την πήρα σπίτι. Δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον Σποκ (για ευνόητους λόγους). Της έχω φτιάξει ένα σπιτάκι με κουβερτούλες κτλ και πάει εκεί και κάθεται, είναι ήρεμη και πολύ χαδιάρα.
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα για θηλυκές γάτες και γέννες γιατί πάντα είχα αρσενικά γατάκια.
Δεν ξέρω πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη της, η κοιλιά της βέβαια είναι αρκετά φουσκωμένη. Διάβασα και μερικά post από εδώ και ήταν αρκετά διαφωτιστικά.
Από απορίες .. ένα σωρό....
Κάνει να την μεταφέρω τώρα που είναι έγκυος και να την πάω στο γιατρό;
Άλλη μια απορία, τώρα που είναι έγκυος επιτρέπεται να κάνει εμβόλια; (Θα ρωτήσω και τον γιατρό μας μετά, αλλά αν γνωρίζει κάτι κάποιος και δεν είναι κόπος ας απαντήσει παρακαλώ).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έζησα πέρισυ μια γέννα και μπορώ να σου πω 2-3 πράγματα..
Καταρχήν, χαίρομαι που πήρες την απόφαση και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα "βοηθήσεις" την κατάσταση..
Εάν ήμουν στη θέση σου (αυτό έκανα και εγώ) θα είχα ως πρώτο στόχο την στείρωση (μαζί και έκτρωση).
Εάν αυτό είναι δυνατό βέβαια διότι εάν είναι σε προχωρημένο στάδιο, τότε εγχείρηση δε γίνεται δυστυχώς..
Γενικά ένας γιατρός μπορεί να σου πει περίπου σε ποια εβδομάδα είναι..Η εγκυμοσύνη διαρκεί 8 εβδομάδες μόνο..Μια κτηνίατρος εμένα μου είχε πει, ότι εάν μπορείς να πιάνεις τα γατάκια ψιλαφίζοντας τη γάτα(θα τα νιώθεις κάπως σα μια μάζα με μικρά κεφαλάκια/μπαλάκια) τότε η εγκυμοσύνη είναι αρκετά προχωρημένη. Εάν όχι έχεις χρόνο ακόμα!
Εάν δε βγάζεις άκρη, κλείσε ένα ραντεβού με κάποιον κτηνίατρο να τα συζητήσετε και να την ψιλαφίσει να σου πει..
Τα γατάκια έχεις σκεφτεί τι θα τα κάνεις? Έχε στο νου σου ότι μια γατούλα μπορεί να κάνει από 2 έως 7 γατάκια
(εμένα έκανε 5).Εύχομαι το καλύτερο!Πραγματικά!
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Μόλις γεννηθούν τα γατάκια θα σας βάλω και φωτογραφίες..
Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

Athanasia79
Νεοφερμένο μέλος
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ανυπομονώ να γεννήσει και ελπίζω να πάνε όλα καλά... Για το μόνο που λυπάμαι είναι που δεν μπορώ να την αφήσω ελεύθερη να γυρνάει σε όλο το σπίτι (γιατί έχουμε ήδη έναν γάτο) και φοβάμαι μην τρομάξει.. Δεν είναι και εμβολιασμένη και είναι κ αυτό θέμα.. Αύριο με το καλό θα την πάω να τη δει ο γιατρός...
Ξέρεις τι? Μην ανησυχείς γιατί έτσι κι αλλιώς για ένα μήνα τουλάχιστον , ούτε βήμα δε θα κάνει από το σημείο της γέννας..Μόνο για φαγητό, τουαλέτα και νερό θα κουνιέται..
Θα είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί με τα μωράκια της να τα ζεσταίνει

Λίγο πριν γεννήσει, θα στο δείξει (μάλλον)..Θα είναι πολύ ανήσυχη και θα κλαίει ελαφρώς..Θα βγάζει κάτι κραυγούλες τύπου οίστρου..Κάπως έτσι..
Εγώ της είχα βάλει μια μεγάλη βαλίτσα (που είχε χαλάσει) και την είχα ανοίξει και μέσα είχα βάλει κουβερτάκια ζεστά ζεστά..Μόλις ήταν να γεννήσει, αμέσως εκεί πήγε..
Να φροντίσεις το σημείο που θα επιλέξεις να είναι πολύ ήσυχο και να μην της δημιουργεί εντάσεις και στρες..Όσο μπορείς πιο ζεστά να είναι γιατί η υποθερμία είναι μεγάλος κίνδυνος και για τη μαμά και για τα μωρά..
Εάν κάτι στραβώσει
και χάσεις κάποιο μωράκι, μην αγχωθείς..Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα..Η φύση είναι απρόβλεπτη όταν δεν υπάρχει η υποστήριξη που παρέχεται στους ανθρώπους..Πάντως καλό θα ήταν να έχεις ειδοποιήσει και το γιατρό ωστε εάν κάτι συμβεί (εύχομαι όχι) να μπορεί να σε καθοδηγήσει έστω τηλεφωνικά.
Εμένα η αδεσποτούλα που είχε γεννήσει, ήταν υπερβολικά φιλική από την πρώτη στιγμή..Με άφηνε να αγγίζω τα μωρά της και να την περιποιούμαι επίσης..
Επειδή είχε ψύλλους, είχαν κολλήσει και τα μωρά της..Και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και πολύ καλό αυτό για τα ευθραυστα αυτά πλάσματα..
Η γιατρός μου είχε πει να βάλω αμπούλα στη μαμά μετά από 1 εβδομάδα επειδή τα γατάκια θα είναι συνεχώς συνδεδεμένα μαζί της θυλάζοντας, θα "μεταφερθεί" και σε αυτά η "δράση"..Και έτσι έγινε

Πάντως είναι υπέροχη εμπειρία ειδικά εάν η μαμά σε αφήνει να πλησιάζεις..Σου ευχομαι και πάλι καλή τύχη και αναμένουμε και φωτογραφίες!

spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Και η Φιλιώ είναι πολύ χαδιάρα και φιλική και μόλις την πλησιάζεις αρχίζει τα χουρχουριτά..

Νομίζω ότι μετά τη γέννα και αφού δώσουμε τα γατάκια θα την κρατήσουμε τη Φιλιώ στο σπίτι.. δε νομίζω να μπορώ να την αφήσω και πάλι κάτω στον κήπο..
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχει ένα δωμάτιο, όλο δικό της.. Και εκεί της έχω βάλει ένα καλάθι μεγάλο με κουβερτούλες, κοντά στο καλοριφέρ. Ο Σποκ δεν πηγαίνει εκεί, το κλείνουμε το δωμάτιο, οπότε νομίζω ότι την έχει την ησυχία της..
Και η Φιλιώ είναι πολύ χαδιάρα και φιλική και μόλις την πλησιάζεις αρχίζει τα χουρχουριτά..![]()
Νομίζω ότι μετά τη γέννα και αφού δώσουμε τα γατάκια θα την κρατήσουμε τη Φιλιώ στο σπίτι.. δε νομίζω να μπορώ να την αφήσω και πάλι κάτω στον κήπο..
Αυτά είναι φοβερά νέα!!! Ναι, να την κρατήσετε τη Φιλιώ!!!!

Εύχομαι να κάνει λίγα μωρά για να δοθούν γρήγορα και εύκολα!!!
Καλή λευτεριά!!!
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι πολύ ζουζούνα και πάαααρα πολύ τυχερή που βρέθηκε στο δρόμο σου!
Πέγκυ Π.
Νεοφερμένο μέλος
, και ειμαι σηγουρη πως και τα μωρα της θα ειναι κουκλακια .
spokspok
Νεοφερμένο μέλος

Μακάρι να πάνε όλα καλά με την γέννα και να καταφέρω να βρω σπιτάκια στα μικρά...
Τη Φιλιώ θα την κρατήσουμε τελικά, το μόνο που μένει είναι να της κάνουμε εξετάσεις για AIDS και Λευχαιμία μιας και έχουμε και άλλον γατούλη στο σπίτι ...
kat-cats
Διάσημο μέλος

Fideloudi
Πολύ δραστήριο μέλος

spokspok
Νεοφερμένο μέλος
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Σήμερα η Φιλιώ δεν έφαγε σχεδόν καθόλου! Λέτε να έχουμε σήμερα γεννητούρια;
Ναι όπου να'ναι!!!

1-3 μέρες πριν να γεννήσουν δεν τρώνε πολύ..Και αρχίζουν να ψάχνουν για "ασφαλές" μέρος να γεννήσουν

Πες μας εάν τελικά δεις μωράκια!!!

spokspok
Νεοφερμένο μέλος
aggeliki84
Νεοφερμένο μέλος
Υποθέτω πως θα είναι πραγματικά μοναδική εμπειρία!
Ό,τι έχει να κάνει με νέα ζωή είναι τόσο μα τόσο όμορφο, συγκλονιστικό...! Εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν! Και φυσικά όσο λιγότερα μωράκια κάνει τόσο το καλύτερο, οπότε σας το εύχομαι κι αυτό! Νομίζω ότι θα έχετε πολλή θετική ενέργεια από εδώ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool