ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

και από τότε σούζα..που λέμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bunny
Περιβόητο μέλος
Τάπα!Άσε αυτό με τις εγκύους έχει παραγίνει..εγώ όταν ήμουν έγκυος είχα 3 γατιά και ο ένας, μονίμως πάνω στην κοιλιά μου την έβγαζε..ερχόταν λοιπόν η πεθερά(αυτή πιστεύει ότι τυφλώνεσαι)και μου΄λεγε..κατέβασε το γάτο από πάνω σου..θα ρίξεις το παιδί..και μια μέρα νευριάζω κι εγώ και της λέω όχι το παιδί θα ρίξω εσένα θα ρίξω από το μπαλκόνι αν δεν σταματήσεις τις μ...ςκαι από τότε σούζα..που λέμε.
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άσε αυτό με τις εγκύους έχει παραγίνει..εγώ όταν ήμουν έγκυος είχα 3 γατιά και ο ένας, μονίμως πάνω στην κοιλιά μου την έβγαζε..ερχόταν λοιπόν η πεθερά(αυτή πιστεύει ότι τυφλώνεσαι)και μου΄λεγε..κατέβασε το γάτο από πάνω σου..θα ρίξεις το παιδί..και μια μέρα νευριάζω κι εγώ και της λέω όχι το παιδί θα ρίξω εσένα θα ρίξω από το μπαλκόνι αν δεν σταματήσεις τις μ...ςκαι από τότε σούζα..που λέμε.
![]()

starter
Δραστήριο μέλος
Αν όλοι αυτοί που μιλάνε για τις γάτες ήξεραν τι τρώνε μαζί με το φαγητό τους και τι κυκλοφορεί επάνω τους ,θα είχαν πηδήξει δυο μέτρα ψηλά.
Αν ξέραν πόσοι κολλήσαν τοξοπλασμα απο αγελάδες και απέβαλλαν απο φυτοφάρμακα στο νερό και λιστέρια απο το περιβάλλον και ένα σωρό άλλα δεν θα μιλούσαν καθόλου. Ετσι κάναν και στο μεσαίωνα και τους φάγαν στην κυριολεξία τα ποντίκια.
Όλα τα ζώα θέλουν προσοχή και πρώτο απο όλα ο άνθρωπος!!!
aretha
Περιβόητο μέλος
Χμ, δεν ξέρω... Πάντως έχω ακούσει πολλές φορές να κατηγορούνται και τα σκυλιά, κυρίως για τον εχινόκοκκο.Και η δική μου απορία είναι γιατί βρίσκονται στο στόχαστρο οι γάτες συγκεκριμένα. Ούτε σκυλιά,ούτε άλλα ζώα αλλά οι γάτες.

bunny
Περιβόητο μέλος
Να σας πω εγώ γιατί νομίζω οτι το κάνουν;Και η δική μου απορία είναι γιατί βρίσκονται στο στόχαστρο οι γάτες συγκεκριμένα. Ούτε σκυλιά,ούτε άλλα ζώα αλλά οι γάτες.
Αν όλοι αυτοί που μιλάνε για τις γάτες ήξεραν τι τρώνε μαζί με το φαγητό τους και τι κυκλοφορεί επάνω τους ,θα είχαν πηδήξει δυο μέτρα ψηλά.
Αν ξέραν πόσοι κολλήσαν τοξοπλασμα απο αγελάδες και απέβαλλαν απο φυτοφάρμακα στο νερό και λιστέρια απο το περιβάλλον και ένα σωρό άλλα δεν θα μιλούσαν καθόλου. Ετσι κάναν και στο μεσαίωνα και τους φάγαν στην κυριολεξία τα ποντίκια.
Όλα τα ζώα θέλουν προσοχή και πρώτο απο όλα ο άνθρωπος!!!
Γιατί τα σκυλιά και τα γατιά δεν τα τρώμε.Δεν τους αρέσει η ιδέα των μολυσμένων λαχανικών κλπ. γιατί τα χλαπακιάζουν,κι έτσι τα ρίχνουν όλα στα υπόλοιπα κατοικίδια.

Επίσης τα ρίχνουν στις γάτες,γιατί είναι κάτι που δεν μπορούν να πλησιάσουν...Είναι μυστυριώδεις για τους περισσότερους,και ο άνθρωπος πάντα φοβάται το άγνωστο.
Αυτή είναι η γνώμη μου...
Melini
Διάσημο μέλος
Μου είπαν άλλη μια ιστορία η οποία θα ήθελα να ρωτήσω πώς καταρρίπτεται... η γάτα μετά που κάνει κακά της, καθαρίζει τον πισινό της, και αν έχει τοξόπλασμα, αυτό μένει στη γλώσσα της. Στη συνέχεια πλένει τη γούνα με τη γλώσσα της και το τοξόπλασμα επικάθεται στη γούνα... γι'αυτό δεν πρέπει να χαϊδεύεις γάτες και να καταπίνεις τρίχες γάτας, μπορεί έτσι να προσβληθεί μια έγκυος

Υποθέτω ότι το σάλιο στη γλώσσα της γάτας έχει αντισηπτικές ιδιότητες; Και όταν γλείφει τις βρωμιές σκοτώνει μαζί και όποιο βακτήριο υπάρχει μέσα; Παρακαλώ τους γνώστες να μας δώσουν μια επιστημονική εξήγηση...

julia
Διακεκριμένο μέλος
(Αρα οι σπιτικές αμέσως απορρίπτονται μιάς και είναι υγιείς, και τα @@κά τα μαζεύουμε.)
Οι αδέσποτες τώρα, πρέπει πάλι να είναι ημερών.... (πιο εύκολα να πετύχεις το λόττο..)
Για το σάλιο δεν ξέρω να σου πώ.. ξέρω μόνο ότι εγώ ακόμα ζώ....και είμαι αρνητική.

goldbirdina
Νεοφερμένο μέλος
πολύ καλή η έρευνα σου στο Internet, έχουμε βαρεθεί ο σύζυγος μου και εγώ προσωπικά να απαντάμε και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με άσχετους σχετικά με την τοξοπλάσμωση και τις αλλεργίες...........που και καλά μεταδίδουν οι γάτες....... φτάνει πια βρε παιδιά.......... ναι μεν δεν ξέρουν τίποτα από γάτες, επιμένουν κιόλας στην επιχειρηματολογία τους.......... από εδώ και πέρα θα έχω πάντα μέσα στην τσάντα μου φωτοτυπίες με την τοξοπλάσμωση και τις αλλεργίες μπας και ξεστραβώσουμε κανέναν
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καταριπτεται ευκολα και με απλη λογικηΜύθος ή πραγματικότητα;
Μου είπαν άλλη μια ιστορία η οποία θα ήθελα να ρωτήσω πώς καταρρίπτεται... η γάτα μετά που κάνει κακά της, καθαρίζει τον πισινό της, και αν έχει τοξόπλασμα, αυτό μένει στη γλώσσα της. Στη συνέχεια πλένει τη γούνα με τη γλώσσα της και το τοξόπλασμα επικάθεται στη γούνα... γι'αυτό δεν πρέπει να χαϊδεύεις γάτες και να καταπίνεις τρίχες γάτας, μπορεί έτσι να προσβληθεί μια έγκυος
Υποθέτω ότι το σάλιο στη γλώσσα της γάτας έχει αντισηπτικές ιδιότητες; Και όταν γλείφει τις βρωμιές σκοτώνει μαζί και όποιο βακτήριο υπάρχει μέσα; Παρακαλώ τους γνώστες να μας δώσουν μια επιστημονική εξήγηση...![]()
. Λοιπον η γατα αποβαλλει τις κυστες του τοξοπλασματος μαζι με τα κοπρανα της για περιοδο 2-10 ημερων σε ολη τη διαρκεια της ζωης της και αυτο οταν παρουσιαζει συμπτωματα της ασθενειας συνηθως σε μικρη ηλικια (μερικων μηνων) μετα μπορει να παραμεινει φορεας αλλα δεν αποβαλει κυστες
. Οι κυστες πρεπει να μεινουν μεσα σε κοπρανα 7 μερς για να περασουν στην μολυνουσα μορφη και μονο τοτε μπορουμε να κολησουνμε τοξοπλασμα αν καταπιουμε ωριμες κυστες του παρασιτου
. Επισης οταν η γατα καθαριζεται μετα καταπινει ποτε δεν πηγαινει αμεσως οποτε καταπινει και τις κυστες . Τελος δεν εχει βρεθει κυστη τοξοπλασματος σε τριχα γατας και το 90% των κρουσματων τοξοπλασματος οφειλεται σε διατροφικα αιτια οπως προκυπτει απο ερευνες
Melini
Διάσημο μέλος
Καταριπτεται ευκολα και με απλη λογικη. Λοιπον η γατα αποβαλλει τις κυστες του τοξοπλασματος μαζι με τα κοπρανα της για περιοδο 2-10 ημερων σε ολη τη διαρκεια της ζωης της και αυτο οταν παρουσιαζει συμπτωματα της ασθενειας συνηθως σε μικρη ηλικια (μερικων μηνων) μετα μπορει να παραμεινει φορεας αλλα δεν αποβαλει κυστες
. Οι κυστες πρεπει να μεινουν μεσα σε κοπρανα 7 μερς για να περασουν στην μολυνουσα μορφη και μονο τοτε μπορουμε να κολησουνμε τοξοπλασμα αν καταπιουμε ωριμες κυστες του παρασιτου
. Επισης οταν η γατα καθαριζεται μετα καταπινει ποτε δεν πηγαινει αμεσως οποτε καταπινει και τις κυστες . Τελος δεν εχει βρεθει κυστη τοξοπλασματος σε τριχα γατας και το 90% των κρουσματων τοξοπλασματος οφειλεται σε διατροφικα αιτια οπως προκυπτει απο ερευνες
![]()
Ευχαριστούμε Γιατρέ

This Myth has been Busted!

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
γεια σας!
αφού λίγο ξεκόλλησα από το θέμα που με απασχολούσε τις τελευταίες μέρες και αφορούσε στην περιαυτολογία της γατο-οικογένειάς μου, ας κάνω μερικές ερωτήσεις...
μια φίλη μου μου μετέφερε τις απόψεις μιας φίλης της που έχει 3 γάτες και μου λέει να μη κοιμάμαι με τις γάτες μου γιατί λέει και υποστηρίζει ότι έχουν ένα 'μικρόβιο' το οποίο μεταδίδεται στον άνθρωπο από το αυτί και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο
έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο ή ήταν άλλη μια άποψη του αέρα;
γιατί έχω ακούσει και άλλα που τα έχουμε χιλιοσυζητήσει και δεν θέλω να σας επαναλαμβάνω όπως πχ το θέμα της στείρωσης... αλλά ας παραμείνω στην πρώτη ερώτηση
όχι ότι με έπεισε η φίλη της φίλης μου, αλλά ας ρωτήσω και εσάς καλά μου παιδιά..
ευχαριστούμε εκ των προτέρων, μουσταρδούλα και σια...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Μιλαμε για τρελα σεναρια επιστημονικης φαντασιας!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος

όχι ότι τρόμαξα ...απλά κι εμένα μου φάνηκε λίγο τσιμπημένη άποψη και σκέφτηκα να ρωτήσω.....στην τελική μπορεί να ξόδεψα λίγο από τον χρόνο σας αλλά άξιζε γιατί γελάσατε κι όλας!

julia
Διακεκριμένο μέλος
Να το στείλουμε στην yasmin που τα μαζεύει αυτά τα κουλά!!!

Αν θές παρακάτω είναι το θέμα για να το προσθέσεις...

https://www.mypetz.gr/threads/Γατο-κοτσανολόγιο-επικίνδυνοι-μύθοι-και-γάτες.225550/
Yasmin???????
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
σας βλέπω απόλυτα οργανωμένες!!!!

undertow
Δραστήριο μέλος
Μου φαίνεται ότι αυτοί που τα λένε δεν έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνο είναι να κυκλοφορείς σε μια πόλη και να εισπνέεις το καυσαέριο -άντε και λίγο οξυγόνο- και πλάθουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας με τετράποδα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool