Γατόνι Περσίας!

grifind

Νεοφερμένο μέλος

Ο grifind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Γεια σας και πολυ καλημερα σας,
Δεν ειχα χρονο να συστηθω,ειμαι μελος στο φορουμ αρκετο καιρο γιατι ενδοιαφερομουν πολυ να παρω ενα γατακι περσιας.τωρα που εφτασε η ωρα ειπα να ανοιξω και το πρωτο μου τοπικ.
Βασικα λεγομαι Νικος,ειμαι απο κατερινη,κ σπουδαζω Καστορια:D.
Εχω φαει τρελο κολλημα με τα Περσιας και αποφασισα να παρω εναν γατο Περσιας προσφατο...Αλλα οι γονεις μου(η μανα μου δηλαδη->συνεπαγεται και ο πατερας μου δηλαδη) δεν το εχει παρει θερμα το θεμα...
φοβαται για 1002 ζημιες που μπορει να της κανει το γατονι στο σαλονι κτλ γνωστα...εγω παλυ την καθησυχαζω γιατι της λεω οτι τα περσιας ειναι ησυχα γατακια που βαριουνται που ζουν κ ολη μερα τρωνε και κοιμουντε και θελουν χαδια! σαν και μενα δλδ(μονο που εγω δεν θελω χαδια,λεφτα θελω για να φτιαχνω το μχ5 μου!)! :lol::lol::lol:τελος παντων...

θα ηθελα αν σας ειναι ευκολο να μου πειτε οσο πιο πολλα επειχηρηματα μπορειτε για να πω στην μανα μου σαν θετικα...επισης...ειμαι φοιτητης οπως σας ειπα...το γατακι τα πρωινα που θα κοιμαμαι...κ τα βραδια που θα λειπω...απο τις 12+μετα κυριως..δεν θα νιωθει μοναξια?διαβασα κ σ ενα προηγουμενο τοπικ οτι δεν προκειτε..αλλα το ψιλοφοβαμαι μην του την βαρεσει και κανει ζημιες μεσα στο σπιτι.και αντε στο φοιτητικο δεν υπαρχει προβλημα...αλλα στο σπιτι στην κατερινη αν πηγαινω κανα σαββατοκυριακο...εκει ειναι που θα φαω ξυλο και εγω και το γατακι! :hmm:

Ανακεφαλαιωνω:
Θετικα + για τον Περσιας.
Προτεινετε Γατονι Περσιας για φοιτητη?(ΥΓ: εχω ολη την διαθεση να φροντιζω τον γατο μου εννοειται,ειχα και παλια σκυλο και ξερω οτι δεν ειναι παιχνιδι αλλα μια ακομη ζωη στο σπιτι σου.)
Αυτα...

Συγνωμη αν σας κουρασα...Αλλα δεν αντεξα,ηθελα συμβουλη γιατι η μανα μου ειναι στα ορια της να μην παρουμε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητέ grifind,
φαντάζομαι ότι ίσως να έχεις διαβάσει κάποια θέματα που υπάρχουν στο mycat σχετικά με την φροντίδα των γατιών και κυρίως των περσικών γατιών.
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για λούτρινα κουκλάκια που τους βάζεις φαγητό και νερό και όλη την ημέρα κοιμούνται. Θα έλεγα ότι κάνουν ό,τι και όλα τα άλλα γατάκια, και παιχνίδια θέλουν και να ξύσουν τα νυχάκια τους στα έπιπλα θέλουν. Υπάρχει βέβαια η φήμη ότι πρόκειται για ήρεμα γατιά αλλά πίστεψε με η διάπλαση της προσωπικότητας τους εξαρτάται αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ από τον ιδιοκτήτή τους.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι οι περσικές γάτες απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στο τρίχωμα τους, καθημερινό βούρτσισμα, χτένισμα κλπ, θα έλεγα το λιγότερο 30 λεπτά την ημέρα. Επίσης δακρύζουν τα ματάκια τους και τρέχει η μυτούλα τους (είναι χαρακτηριστικό της φυλής) και θέλουν καθημερινά καθάρισμα και βέβαια δεν είναι και εύκολο να κάτσουν ήσυχα για να τα καθαρίσεις.

Ακόμη, μην ξεχάσεις να υπολογίσεις τα έξοδα που απαιτούνται για ένα γατάκι και κατά πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτά καθώς και πόσο είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν οι γονείς σου. Συμβαίνει συχνά τα γατιά περσίας να είναι δύσκολα στο φαγητό τους και να απαιτούν συγκεκριμένες τροφές που κοστίζουν. Σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο Γατήσιος Κουμπαράς.

Θα πρότεινα λοιπόν να πάρεις γατάκι περσίας μόνο και εφόσον είσαι διατεθειμένος να το φροντίζεις όπως όλα τα γατάκια συν σε όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα και επίσης μόνο εάν οι γονείς σου έχουν πειστεί 100% για την ύπαρξη γάτας μέσα στο σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση,δηλαδή να μην είναι απόλυτα σύμφωνοι, δεν θα ήθελα να σκεφτώ καν την πιθανότητα αφού πάρεις το γατάκι να το πετάξουν έξω από το σπίτι. Αυτό βέβαια ισχύει και αν πάρεις κεραμιδογατάκι.

Δεν θα σου πω θετικά επιχειρήματα για να πεις στην μαμά σου αλλά θα σου πρότεινα να σκεφτείς ο ίδιος τα θετικά και τα αρνητικά του να συγκατοικείς με ένα πλασματάκι τα υπόλοιπα 15 περίπου χρόνια της ζωής σου προτού πάρεις οποιαδήποτε απόφαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα γνωριζω πολυ καλα τα περισσοτερα απο αυτα που μου ειπες μιας και εκανα μια αρκετα μεγαλη ερευνα για τα περσιας πριν παρω αυτην την αποφαση και βασικα η θεια μου ειναι κτηνιατρος η οποια αν παρω το ΟΚ ειναι αυτη που θα μου βρει το γατακι)
Γνωριζω πολυ καλα το θεμα φροντιδας,και το θεμα ειναι να το παρουμε κ πιστεψε με θα το αγαπησει περισσοτερο απο εμενα οπως εγινε κ με το σκυλακι που ειχαμε καποτε...)εγω πιστευω οτι αρχικα δεν θελει να δεθει με καποιο ζωακι γιατι αν το κανει μετα θα το ποναει οσο κ γω.κ μετα πιστευω οτι σε δευτερη μοιρα ερχονται οι ζημιες κτλ.
τωρα οσον αφορα το οικονομικο δεν τηθεται θεμα,ξερω πολυ καλα οτι μαζι με την φροντιδα συνεπαγεται και τα καλυτερα που μπορεις να προσφερεις στο γατακι σου...
απλα θα ηθελα να μου πεις οτι σιγουρα το γατακι δεν προκειτε να σαλταρει την μιση μερα που θα λειπω απ το σπιτι...κ επισης καναν καλο λογo που θα εκανε την μανα μου να παει σημερα στην θεια μου την κτηνιατρο και να ψαξουν να μου βρουν ενα γατονι! :)

Το γατάκι δεν πρόκειται να σαλτάρει μέσα στο σπίτι αν λείπεις μισή μέρα. Με την προϋπόθεση βέβαια να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του όταν θα είσαι στο σπίτι. Οι γάτες κοιμούνται πολλές ώρες. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει ότι δεν θα κάνει καμία ζημιά. Τα γατάκια όπως τα παιδάκια έχουν διάθεση να εξερευνήσουν όλο τον κόσμο :Pκαι θα χρειαστεί να είσαι οπλισμένος και εσύ και η μαμά σου με αρκετή υπομονή για να του δείξετε τι είναι σωστό και τι όχι. Θα πρότεινα επίσης να το πάρεις Σαββατοκύριακο ή γενικά μια περίοδο που να μπορείς να μείνεις πολλές ώρες μαζί του. Είναι σημαντικές οι πρώτες στιγμές μαζί του.

Τα θετικά δεν μπορώ να τα περιγράψω. Είναι υπέροχο το αίσθημα που θα νιώθεις όταν θα μπαίνει κάτω από τα σκεπάσματα μαζί σου και θα γουργουρίζει....:inlove:

αν δε θες στα σιγουρα να σαλταρει να παρεις ενα με μοναχικο χαρακτηρα η να παρεις δυο ενα του δρομου για να σωσεις και μια ψυχουλα γιατι το αλλο οπως σε βλεπω θα το χρυσοπληρωσεις! Α η sublime ειναι εκτροφεας περσικων παρεπιπτωντως κι εχει 3 μικρα.

thx.για να το χρυσοπληρωσω δεν ξερω γιατι παιζει φαση να ξερει κ η θεια μου καποιον που να εχει μικρα,οχι απαραιτητα απο pet-shop...ευχαριστω για την βοηθεια!για περισσοτερα,εδω θα ειμαι.αν τυχει κατι πειτε μου :)

thx.για να το χρυσοπληρωσω δεν ξερω γιατι παιζει φαση να ξερει κ η θεια μου καποιον που να εχει μικρα,οχι απαραιτητα απο pet-shop...ευχαριστω για την βοηθεια!για περισσοτερα,εδω θα ειμαι.αν τυχει κατι πειτε μου :)

Δες τί έγραψε η Yasmin εδώ: https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=25604
Δεν σου το λέω για να πάρεις γατάκι απο εμένα, ούτως ή άλλως είπες οτι μπορεί να σου βρει η θεία σου, και εγώ θέλω την συγκατάθεση όλων των μελών της οικογένειας πριν δώσω γατάκι, αλλά ελπίζω να βοηθήσεις και εσύ και να μην πάρεις γατάκι απο πετ σοπ, είναι κρίμα και αμαρτία το πως μεγαλώνουν εκεί. Ας σταματήσουμε επιτέλους να βοηθάμε τέτοιους ανθρώπους. Αφού είναι και γιατρός η θεία σου, πιθανώς μπορεί να σου προτείνει κάποιο γατάκι απο πελάτη της, ιδιώτη, ωστέ να ξέρεις οτι το μωρό έχει μεγαλώσει σωστά.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά!:)

Ναι εχω ακουσει και εγω για τετοιες περιπτωσεις με pet-farms οπως λεγοντε,αν και πιστευω οτι αν και μονο αν μας πει η θεια μου για καποιο πετ-σοπ θα ειναι γνωστοι και θα ξερουμε τι γινεται,αλλα το πιο σιγουρο ειναι να το παρουμε απο καποιον γνωστο της,ιδιωτη.απο λεπτο σε λεπτο περιμενω να ξυπνησει η μανα μου να την παρουμε κανα τηλεφωνο την θεια μου να κανονισουμε...

θελω ενα γατο περσιας ασπρο κατασπρο,η τιγρε γκρι.... :)
μηπως ξερεις πως να ζητησω αυτα τα χρωματα?

Ναι εχω ακουσει και εγω για τετοιες περιπτωσεις με pet-farms οπως λεγοντε,αν και πιστευω οτι αν και μονο αν μας πει η θεια μου για καποιο πετ-σοπ θα ειναι γνωστοι και θα ξερουμε τι γινεται,αλλα το πιο σιγουρο ειναι να το παρουμε απο καποιον γνωστο της,ιδιωτη.απο λεπτο σε λεπτο περιμενω να ξυπνησει η μανα μου να την παρουμε κανα τηλεφωνο την θεια μου να κανονισουμε...

θελω ενα γατο περσιας ασπρο κατασπρο,η τιγρε γκρι.... :)
μηπως ξερεις πως να ζητησω αυτα τα χρωματα?

Ο ιδιοκτήτης του πετ σοπ μπορεί να είναι καλός αλλά το θέμα είναι απο που τα προμηθεύεται. Γι αυτό κοίταξε το και αυτό, και ρώτα απο που είναι οι γονείς. Το καλύτερο θα ήταν να μπορείς να δεις και τους γονείς για να ρωτήσεις και για ιστορικό ασθενειών, και να καταλάβεις και απο τους χαρακτήρες τους πώς θα είναι πάνω κάτω και των απογόνων τους. ;)

αχα...θα το κοιταξω αυτο...τωρα ελπιζω που θα κατεβω κατερινη το σαββατοκυριακο να παω να ψαχτω και να το φερω καστορια το γατονι μου με το που το παρω...
δεν μου λες,στα ταξιδια,στο καθισμα του συνοδηγου θα τον βαζω σε κλουβακι-βαλιτσουλα?λες να εχει προβλημα αν τον μεταφερω μια φορα την εβδομαδα κατερινη-καστορια για κανα σαββατοκυριακο?

Sorry αγαπητέ αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι εσύ σίγουρος και η μαμά θ' ακολουθήσει γιατί σ' αγαπάει, κάτι ξέρω και γω ως μαμά πολύ μεγάλων παιδιών.
Το γατάκι δεν θα σαλτάρει εργαζόμενοι είμαστε όλοι και μας περιμένουν τα μικρά μας μια χαρά!

αχα...θα το κοιταξω αυτο...τωρα ελπιζω που θα κατεβω κατερινη το σαββατοκυριακο να παω να ψαχτω και να το φερω καστορια το γατονι μου με το που το παρω...
δεν μου λες,στα ταξιδια,στο καθισμα του συνοδηγου θα τον βαζω σε κλουβακι-βαλιτσουλα?λες να εχει προβλημα αν τον μεταφερω μια φορα την εβδομαδα κατερινη-καστορια για κανα σαββατοκυριακο?

Όχι δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα. Γενικά οι περσικές δεν έχουν πρόβλημα στην μεταφορά (μια θηλυκιά μου μάλιστα τρελένεται για ταξίδια), αλλά να θυμάσαι οτι όλες οι γάτες (άσχετα αμα είναι ίδιας ράτσας) έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Αν είναι κάποιο γατάκι που δεν είναι κοινωνικοποιημένο, είναι φοβισμένο, ή έχει αποκοπεί νωρίς απο την μαμά του, πιο σίγουρο είναι οτι θα φοβάται τις μεταφορές. Πριν επιλέξεις γατάκι βεβαιώσου οτι είναι ζωηρό, περίεργο και τολμηρό στην συμπεριφορά. (όχι μαζεμένο και τρομαγμένο).

αυτο μου το ειπε κ αλλος να το κοιταξω^. ελπιζω την παρασκευη που θα παω κατερινη να μου εχει βρει κατι καλο η θεια μου.δυστυχως ακομη δεν την πηρε τηλ η μητερα μου λογω δουλειας αλλα περιμενω ακομαααα.....;)

τι έγινε τελικά? Πήρες γατάκι?

οχι Και ακομα το χω παραπονοοοοο :(:(:(
τωρα με τις γιορτες ξεχαστικε το θεμα...αλλα το ξαναφερα στην επιφανεια προσφατα!
Βασικα η θεια μου η κτηνιατρος εψισε την μανα μου οτι θα κανει πολλες ζημιες το γατι...και ετσι εφυγε το ακυρο...τωρα προσπαθω να την πεισω να παρουμε και παλυ....αλλα μου τα μασαει....

Αν τελικά πάρεις περσικό γατάκι, καλύτερα να αποφύγεις το λευκό..στο λέω εκ πείρας γιατί εχω λευκό περσικό εδώ κι 7 χρόνια και είναι φοβερή ταλαιπωρία το μπάνιο του, που το χρειάζεται κάθε βδομάδα γιατί το άσπρο λερώνει τρομερα..καλυτερα γκρι (που είπες ότι κι αυτό σου αρέσει). Είχα παλιά μια γκρι περσίας και δε φαινόταν ποτέ λερωμένη (όχι οτι κι αυτή δε θα χρειάζεται μπάνιο, αλλά όχι τόσο συχνα όχι το λευκο).
Να προσθέσω ότι ούτε η γατούλα που είχα παλιά, ούτε ο γάτος που εχω τώρα, έκαναν ποτέ ζημιές στο σπίτι...είναι χαμηλών τόνων ζώα..και ως γατάκια ακόμα δε θυμάμαι ποτέ να σκαρφάλωναν σε κουρτίνες και έπιπλα και τέτοια (αντίθετα απο τα σιαμέζικα ας πούμε που είχα οταν ημουν μικρή και ήταν θηριάκια).

Nασου πώ και γω την εμπειρία μου που μπορείς να βρεις στα ποστ: Ελίνα και Χουχουδίτος. Ο Χουχουδίτος είναι Πέρσης τσιντσιλά και η Ελίνα σπέσιαλ κεραμιδογατούλα (σπέσιαλ: μακρύτριχη με πολή μεγάλη και φουντωτή ουρά). Καμία ζημιά δεν κάνουν τα χρυσά μου. Όλα τα μπιμπελώ, βιβλία, χαρτιά, βάζα, κορνιζούλες, αντικείμενα τέχνης, όλα τα έχω στη θέση τους κι ούτε ένα δεν άγγιξαν!
Μόνο τα εξής: 1) της Ελίνας της αρέσει να πηγαίνει κάτω από το ριχτάρι, άρα ψιλοανακατώνει τον καναπέ, 2) έχω κάτι βαμένα κουκουναράκια σε μια γιάλα σε μια γωνιά και τα πέρνει με το στόμα της στο διάδρομο για να παίζουν ποδόσφαιρο. Ο Χουχουδίτος είναι πιο βαρύς και ήσυχος, μόνο όταν στεναχωρεθεί ή έχει στρες κάνει κακά του σε άσχετο μέρος. Συνέβει στους 5 μήνες δυο φορές. Την πρώτη μόλις είχε έρθει στο σπίτι μας, τη δεύτερη εχθές που έφυγε τη μία μέρα ο άνδρας μου και την άλλη εγώ για 3 μέρες.
Αυτά.
Είναι όμως γλύυυυυυυυυυκες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

----------------------------------

Λοιπον ειχα καιρο να ασχοληθω με το θεμα αλλα ειδα τον γατο ενος οικογενειακου φιλου κ δεν αντεξα...
Εχω εξεταστικη...και λογω του οτι περναω τα μαθηματα μου μεχρι τωρα...πιστευω μπορω να ειμαι καθετος στο θεμα...θα παρω γατο!μαλλον θα τον παρω απο εδω απο την καστορια που σπουδαζω.
δεν ξερω.ισως κ να παω κατερινη για 1-2 μερες να τον παρω απο εκει...αλλα οταν ειδα 2 συγκεκριμενα βιντεο...ειπα τετοιο γατο θα παρω!δειτε κ εσεις: :D
https://youtube.com/watch?v=g15ybAXAUbE
https://www.youtube.com/watch?v=kuvn-T7DmIo&feature=related

ειναι κ ακριβως το χρωμα που μου αρεσει ουτε λερωνει πολυ οπως λεει κ η ελενα κ ειναι κ πανεμορφο...
σκεφτομουν να παρω δωρο στον εαυτο μου τωρα για την εξεταστικη ενα καινουργιο προγραμμα για το mx-5 μου(το αμαξι μου) αλλα σε αυτην την περιπτωση θα προτιμησω το γατονι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορει καποιος να μου πει πως να ζητησω τον χρωματισμο απο το βιντεο με το δευτερο γατακι που εβαλα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορει καποιος να μου πει πως να ζητησω τον χρωματισμο απο το βιντεο με το δευτερο γατακι που εβαλα?

Πολύ δύσκολο να βρεις αυτό το χρώμα. Αν δεν κάνω λάθος είναι τσιντσιλά (είδος περσικής είναι κι αυτό) golden (χρυσή δλδ, γιατί υπάρχει κι η ασημένια). Ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες περσικές επειδή μοιάζουν σα να φοράνε μολύβι ματιών :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back