Γατόνι Περσίας!

καλα ,αυριο τα λεμε παλι.Καληνυχτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε παει,μεχρι να παρω το γατονι καθε μερα αναφορα!:lol::lol:συμβολαιο που υπογραφω? :P:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή επιτυχία στο να βρεις τη γάτα που θέλεις!! Απο τα βιντεάκια που είδα (youtube) αυτά είναι κόκκινα-ραβδωτά (red tabbies) - δεν είναι chinchilla - Μπες στο google και ψάξτα. Προτείνω να ψάξεις καλά από που θα αγοράσεις - και ένα advantage που έχεις εναντι των pet shops είναι ότι μπορείς από ένα καλό εκτροφέα, να δεις τους γονείς - πολύ σημαντικό - να δεις τις συνθήκες διαβίωσης- και να διαλέξεις πιθανόν. Είναι πολύ σημαντικό να το δεις αυτό διότι εαν πέσεις σε εκτροφέα που τα έχει απομονωμένα (για να μη πω κλουβιασμένα) οι πιθανότητες να είναι αντι-κοινωνικό το γατάκι είναι μεγάλες. Πρόσεξε να είναι ζωηρό, καθαρό - χώρις να είναι μαυρισμένο το τρίχωμα κάτω /γύρω από τα μάτια, ο πισινός του να είναι καθαρός, (εάν βεβαια στο διαλέξει η θεία σου - θα τα δει αυτά) και φυσικά εάν έχει κάνει τα εμβόλια και αποπαρασιτωση. Καλή επιτυχία - και ότι θα ήθελες σχετικά με περσικά - ρώτα!!!

Τλκ απο πετ σοπ θα παρω αλλα απο γνωστο της θειας μου.η θεια μου ηξερε παλια καποιους οι οποιοι πλεον σταματησαν να ασχολουντε μιας κ εχουν 2-3 γατακια δικα τους μονο :)
περιμενω να μου βρουν απο πετσοπ τωρα.γενικα του ειπα οποτε βρει κατι σε τιγρε..να με ενημερωνει να πηγαινω να το βλεπω.
και μου ειπε αν θελω να πηγαινω μαζι του να βλεπω το γατακι για να μην το κουβαλαει αδικα στο μαγαζι και εννοειται του ειπα οκ.καθε φορα που βρισκει κατι σε τιγρε :D
χτες πηγα κ σημερα δεν με πηρε κανα τηλεφωνο :( ...περιμενουμε....

Αντε με το καλό να το βρείς γιατί έχεις αρκετό καιρό που το περιμένεις.....

ναι οντως ειναι red tabbies τα χρυσα τσιντσιλα ειναι διαφορετικα! αν θες πραγματικα σπανιο χρωμα στα περσιας τσινσιλα τοτε διαλεξε smoke ή τρικολορε στην φοτο βλεπεις ενα ασιμενιο τσιτσιλα Η daniela rainbow silver rain ειναι δειγμα της φυλης πρεπει να το χτενιζεις 3-4 φορεσ την ημερα για να εχει τετοιο τριχωμα και παλι εχει κομπους.Δεν αφηνω κανεναν να την χαιδεψει βεβαια το τριχωμα αφαιρειτε ευκολα απο τα ρουχα καθος ειναι απαλο σαν βαμβακι.Τα gold τσιντσιλα δεν ειναι τοσο ομορφα οσο τα σιλβερ.Τελος μια γατα τσιντσιλα με pedigree ξεπερναει τα 700 ευρω χωρις ειναι κοντα στα 300 χωρις pedigree ξεχνα διαγωνισμους και αλλα τετοια!!!!

ναι οντως ειναι red tabbies τα χρυσα τσιντσιλα ειναι διαφορετικα! αν θες πραγματικα σπανιο χρωμα στα περσιας τσινσιλα τοτε διαλεξε smoke ή τρικολορε στην φοτο βλεπεις ενα ασιμενιο τσιτσιλα Η daniela rainbow silver rain ειναι δειγμα της φυλης πρεπει να το χτενιζεις 3-4 φορεσ την ημερα για να εχει τετοιο τριχωμα και παλι εχει κομπους.Δεν αφηνω κανεναν να την χαιδεψει βεβαια το τριχωμα αφαιρειτε ευκολα απο τα ρουχα καθος ειναι απαλο σαν βαμβακι.Τα gold τσιντσιλα δεν ειναι τοσο ομορφα οσο τα σιλβερ.Τελος μια γατα τσιντσιλα με pedigree ξεπερναει τα 700 ευρω χωρις ειναι κοντα στα 300 χωρις pedigree ξεχνα διαγωνισμους και αλλα τετοια!!!!
Δες και το δικό μου ασημί τσιντσιλά στο αβατάρ μου! Είναι θεός! Ένας gendleman, ένας σοφός κι ένας bandito συνάμα. Εννοείται πως είμαι ερωτευμένη μαζί του.
Θα τον πάω αύριο για κόψιμο των κόμπων και μετά θα τον χτενίζω δυο φορες τη μέρα.
Που είναι οι φωτογραφίες που έβαλες?
--------------------------------------------

η δικια μου ειναι εγκυος (κατα πως φαινετε ) και δεν πρεπει ακομα να την κανω ανεσθισια αν δεν ειμαστε σιγουροι αν τελικα ειναι εγκυος η οχι δεν μου λες ο μικρος δινετε για ζευγαρωμα???(ασχετο ομος?) αν ναι ειναι κουκλος και ενδιαφερομαστε !!!!! (ποιες φοτογραφιες????)

Θα τον πάω αύριο για κόψιμο των κόμπων και μετά θα τον χτενίζω δυο φορες τη μέρα.
Η παράθεση είναι από ένα παλαιότερο σου ποστ Anima. Απλά επειδή είχα να μπω καιρό το είδα τώρα και ήθελα να σε ρωτήσω γιατί έχω κ εγώ 2 περσικά όταν λές ότι θα πας για να κόψουν τους κόμπους τι εννοείς; τα ναρκώνουν για να τα κουρέψουν ή χρησιμοποιούν άλλη μέθοδο;

Η παράθεση είναι από ένα παλαιότερο σου ποστ Anima. Απλά επειδή είχα να μπω καιρό το είδα τώρα και ήθελα να σε ρωτήσω γιατί έχω κ εγώ 2 περσικά όταν λές ότι θα πας για να κόψουν τους κόμπους τι εννοείς; τα ναρκώνουν για να τα κουρέψουν ή χρησιμοποιούν άλλη μέθοδο;
Για το Fantom-girl: Τον δικό μου τον έχω ωραία στειρωμένο. Έτσι δεν είναι κατάλληλος για αναπαραγωγή. Μόνο για παιχνίδι και απόλαυση.
Sli8erin, σήμερα κόψαμε τα κομπάκια. Δεν χρειαστηκε αναισθησία γιατί ήταν τοπικά σε τρία-τέσσερα μέρη που δεν μπορούσα να προσεγγίσω μόνη μου. Τον κρατήσαμε δύο και η γιατρός φικ φικ με τη μηχανούλα προσεκτικά του τα έκοψε!
Άν τα κομπάκια είναι πάρα πολλά όπως μια φιλική γατούλα που την πήγα κι αυτήν μαζί με τον δικό μου, τότε ναι, τη ναρκώνουν και την κουρεύουν κανονικά.
Πάντως έχω διαβάσει ότι τα περσικά παθαίνουν ψυχικό τραλαλά όταν τα κουρεύεις γι αυτό έχω ορκιστεί να φροντίζω τον Χουχουδίτο μου έτσι ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να υποστεί κούρεμα παρά μόνον λίγο τα κομπαλάκια τοπικά, όταν έχει (ίσως μια φορά το χρόνο).

Πάντως έχω διαβάσει ότι τα περσικά παθαίνουν ψυχικό τραλαλά όταν τα κουρεύεις
Αυτό είναι αλήθεια γιατί όταν κούρεψα την Candy μου είχε τρεις μέρες να βγει κάτω από το κρεββάτι κ κάθε φορά που περνούσε απο καθρέφτη κοιτούσε τον εαυτό της με τις ώρες κ μετά ούτε έτρωγε,ούτε καν νερό δεν ηθελε να πιεί

καλα ,αυριο τα λεμε παλι.Καληνυχτα.
Zorica (Aυγούλα, ε?), Τι απίθανο γατίνο που έχεις! Και τι σπουδαίο χρώμα! Δε χορταίνω να το βλέπω, μπράβο σου!

υπερβολες...... εχω κουρεψει την daniela 3 φορες μην σας πω οτι το ευχαριστιθικε κιολας βεβαια την κουρευω κυριως κοντα στον Μαιο και ετσι το φθηνοπορο εχει ξανα το τριχωμα αν ειναι εγκυως δεν γινεται να κανουμε αναισθησια γιατι μπορει να χασει τα μωρα......οποτε αφου γινουν 40ημερων τα μωρα

Zorica (Aυγούλα, ε?), Τι απίθανο γατίνο που έχεις! Και τι σπουδαίο χρώμα! Δε χορταίνω να το βλέπω, μπράβο σου!
Ευχαριστουμε...:up:Ναι ειναι Αυγουλα στη μεταφραση στα Ελληνικα που το`ξερες???!!!

υπερβολες...... εχω κουρεψει την daniela 3 φορες μην σας πω οτι το ευχαριστιθικε κιολας βεβαια την κουρευω κυριως κοντα στον Μαιο και ετσι το φθηνοπορο εχει ξανα το τριχωμα αν ειναι εγκυως δεν γινεται να κανουμε αναισθησια γιατι μπορει να χασει τα μωρα......οποτε αφου γινουν 40ημερων τα μωρα
διαβασα καλα?περιμενετε μωρα τσιντσιλλα?

ναι καλα διαβασες !!!! προσευχομαστε για ενα τρικολορε..... και η daniela και ο emerald εχουν γονιδια αλλα δεν ξερεις ποτε.....

ναι καλα διαβασες !!!! προσευχομαστε για ενα τρικολορε..... και η daniela και ο emerald εχουν γονιδια αλλα δεν ξερεις ποτε.....
Αργησα να δω το μηνυμα αλλα με τις απεργιες της δεη..... καταλαβαινετε!!!μας αλλαξανε τα φωτα!!!
τρικολορε και τσιντσιλλα πως γινεται?εγω τα golden και τα silver ξερω.

Αργησα να δω το μηνυμα αλλα με τις απεργιες της δεη..... καταλαβαινετε!!!μας αλλαξανε τα φωτα!!!
τρικολορε και τσιντσιλλα πως γινεται?εγω τα golden και τα silver ξερω.

λοιπον τα τσιντσιλα θεωρουνται οντος σαν ξεχωριστη ρατσα απο τα Περσικα κατι ομως που δεν ισχυει (δεν ειναι σαν τα βιρμανιας με τα σιαμ τα οποια μοιαζουν αλλα τελικα δεν ειναι ιδια ρατσα) ειναι και αυτα περσιας διλαδη εχουν ολα τα χαρακτηριστικα των περσικων γατιων μονο που το προσοπακι τους δεν ειναι πλακουτσοτο. Για πολλους κτινιατρους το τσιντσιλα δεν θεωρειται ξεχωριστη ρατσα αλλα απλα ενας χρωματισμος ο οποιος ειναι γρι και στην ριζα ασπρο. Μαλιστα στο pedigree της δικιας μου γατας που πηρα απο εκτροφειο στην Αμερικη γραφει persian silver και στα ιδιαιτερα χαρακτιριστικα γραφει tsintsila
ετσι λοιπον υπαρχουν περα απο τα ασιμενια και τα χρυσα τσιντσιλα υπαρχουν και τα κρεμ,τα κοκκινα, τα τρικολορε τα totally white τα smoke και ολα τα χροματα τα οποια βρισκεις την περσικη γατα. Αλλωστε τι νομιζεις οτι θα γινόταν αν ζευγαρωνε μια τσιντσιλα με μια πλακουτσομουρα περσιας ???????? ημιαιμο???? οχι και αυτο καθαροαιμο θα ειναι απλα τα μισα θα ειναι τσιντσιλα και τα μισα πλακουτσοτα!!!
Οποιος εχει κατι να προσθεσει η να διορθωσει ειμαι ολο αυτια :cool:

λοιπον τα τσιντσιλα θεωρουνται οντος σαν ξεχωριστη ρατσα απο τα Περσικα κατι ομως που δεν ισχυει (δεν ειναι σαν τα βιρμανιας με τα σιαμ τα οποια μοιαζουν αλλα τελικα δεν ειναι ιδια ρατσα) ειναι και αυτα περσιας διλαδη εχουν ολα τα χαρακτηριστικα των περσικων γατιων μονο που το προσοπακι τους δεν ειναι πλακουτσοτο. Για πολλους κτινιατρους το τσιντσιλα δεν θεωρειται ξεχωριστη ρατσα αλλα απλα ενας χρωματισμος ο οποιος ειναι γρι και στην ριζα ασπρο. Μαλιστα στο pedigree της δικιας μου γατας που πηρα απο εκτροφειο στην Αμερικη γραφει persian silver και στα ιδιαιτερα χαρακτιριστικα γραφει tsintsila
ετσι λοιπον υπαρχουν περα απο τα ασιμενια και τα χρυσα τσιντσιλα υπαρχουν και τα κρεμ,τα κοκκινα, τα τρικολορε τα totally white τα smoke και ολα τα χροματα τα οποια βρισκεις την περσικη γατα. Αλλωστε τι νομιζεις οτι θα γινόταν αν ζευγαρωνε μια τσιντσιλα με μια πλακουτσομουρα περσιας ???????? ημιαιμο???? οχι και αυτο καθαροαιμο θα ειναι απλα τα μισα θα ειναι τσιντσιλα και τα μισα πλακουτσοτα!!!
Οποιος εχει κατι να προσθεσει η να διορθωσει ειμαι ολο αυτια :cool:
δεν επιμενω γιατι δεν το εχω ψαξει καλα, αλλα στα διαφορα site που κοιτουσα για τσιντσιλλα μονο golden και silver εβλεπα.Μηπως τα αλλα δεν παιρνουν pedigree?Και κατι αλλο ηθελα να σε ρωτησω μας και εχεις τσιντσιλλα:τα ματια τους κλαινε οπως στα περσικα?εχουν προβληματα στο αναπνευστικο?Η γουνα τους ειναι πιο απαλη απο τα περσιας?μπλεκεται ευκολα?εμ...αυτα προς το παρον!!

α !και αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι εχουν παντα πρασινα ματια.Ενω οι περσικες εχουν διαφορων χρωματων.Ενα-ενα τα θυμαμαι και τα πεταω!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back