Νομίζω ότι αυτό το "έξω" είναι στη φύση όλων των πλασμάτων, και των ζώων, τουλάχιστον αυτών που κάνοντας τα φίλους, μάθαμε λίγα πράγματα για το χαρακτήρα, τις επιθυμίες τους κλπ, όσο για τα άλλα που απλώς τα εκμεταλλευόμαστε, πολύ λίγα πράγματα ξέρουμε για το χαρακτήρα και τις επιθυμίες τους (δυστυχώς φυσικά). Εμείς έχουμε στο σπίτι δύο σκυλιά που έχουν δυνατότητα να τρέχουν όλη τη μέρα σε δύο στρέμματα, όμως όταν έλθει η ώρα για τη μικρή βόλτα τους, κάνουν σαν τρελλά. Θέλουν να αλλάζουν παραστάσεις νομίζω. Για τις γάτες, που έχω γνωρίσει πολλές, όλες θέλουν να βγαίνουν έξω, δηλ. ότι σημαίνει αυτό το έξω κήπος, μπαλκόνι. Είναι πολύ αξιέπαινοι αυτοί που βγάζουν έξω τις γάτες, το κάνουν για να τους δώσουν όσο γίνεται περισσότερα, με προσωπικό τους κόστος, γιατί θα πρέπει ή να τις παρακολουθούν από κοντά όπως κάνει η Όλγα Vegie που χάνει μια και δυο ώρες την ημέρα από το χρόνο της ή να έχουν την αγωνία της επιστροφής όπως κάνουν άλλοι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.